Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: mehmet05 - 19 Şubat 2025, 20:31:38İsrail'in ABD Büyükelçisi, Türkiye ve Katarla görülecek ancak ertelediğimiz bir hesabımız var gibisinden ifadelerde bulunmuş. 

Bizi Suriye, Lübnan ya da onlara iktidar hırsı yüzünden ses çıkartamayan pısırık Arap ülkeleri felan zannediyor bu kibirli yahudiler herhalde her türlü gelsinler görülecek hesapları varsa hesaplarını keser yollarız. Mesajı Paylaş

İnsanların Yahudiliği mesajlarda o kadar çok vurgulandı ki merak etmeye başladım;

Siz(üstteki fırtına) İsrail'in politikalarına mı karşısınız yoksa Yahudiliğe mi;

Veya siz (Marmara) zelenski isimli meşru liderin yahudi olmasını vurgulayarak ne yapmak nereye varmak istemektesiniz. Ekseriyeti müslüman olan bir Türk forumunda , Yahudiliği olumsuz bir sıfat olarak ve sürekli vurgulayarak çoğunlukla Ukrayna'yı destekleyen Türklerin aklına zelenski kötü, zelenski kaka fikrini mi aşılamaya çalışıyorsunuz.

Bize ne insanların dininden? Bir dinli olmak veya mesleğinin komedyen olması ne zamandır olumsuz bir insan nişanesi. Savaş şartlarında seçim ertelemek tahtta oturmaksa ve diktatörlükse , koltuğa yapışıp 20 yıldan fazladır dünyayı zorbalayan KGB eskisi ne oluyor? madem bu kadar demokratiksiniz , işgal ettiğiniz ukrayna topraklarından çıkın ve demokratik seçimlere izin verin. İki yüzlü mahluklar.

Barbar Rusya, emperyalist Avrupa ve Amerika arasında seçim yapmak zorunda mıyız?

Bana göre de ;

İngiltere,fransa , Almanya, Türkiye birleşmeli ve hem konvansiyonel tam destekle hem de nükleer bir şemsiye kurarak (Ukrayna'ya Moskova erişimli mrbm vererek) masada Ukrayna ve Rusya'yı eşit şartlarda oturtmalı. Görelim bakalım Rus ve Amerikan barbarlığını ve emperyalizmini.

Mesajı Paylaş

Marmara ya göre Ukrayna için Zelenski iyi tamam yahudi bilmem neyi. Ruslar için Marmara ne acaba çok merak ediyorum. Ukrayna lılar Zelenski yi başkan seçti acaba Marmara yada kendi ırkından birisi aday olsa Ruslar onu başkan seçme ihtimali ne kadardır. Marmara'nın Rusya da değeri Yahudilerin Ukrayna'daki gördüğü saygıdan daha mı fazla. Marmara Moskova da bara gitse anne babasının diliyle sohbet etse faşist Ruslardan dayak yer ben biliyorum bunu
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hiç çamur atmadan belirtmek isterim,

Sn Marmara, 
Zelensky nin Yahudi oluşunu fiili olarak vurguluyor, eğer bu duygusal kızgınlığa bağlı vurguysa bilmeden yapıyordur ,  ama art niyetli olarak kullanıyorsa oda çok yalnış. (Forumdaşımızın tesbiti de çok doğru, çoğunluğun memleketin insanı olan forumumuz zamanla Anti Semitist forum damgası yiyebilir,  özellikle arama motorlarında falan.)

Sn Putty belirtmiş ...
Kendi yaşamımdan örnekleyeyim;

Ben kendi dilimde konuşmayı çok severim, o zaman muhabbetten zevk alıyorum desem yeri, dışarı gittiğimizde en az 3-4 seferden birinde nece konuştuğumuzu hakikatten soruyorlar, şükür derli toplu karakterleriz, muhtemel gecenin dağılmış serkeşlerinden olsak Sn Putty nin dediği gibi %98 döverler bizi büyük ihtimalle ve o kadar doğru tespit Sn Putty'nin tespiti.
Her 3 sefer den birinde nece konuştuğumuzun sorulması gerçektente bazen ihreti veriyor.
Hatta bazen Türkçe konuştuğumuzu anlayan zevzekler, gelip gelip Türkçe kelimeler söylemeye çalışıyor,

Hani NBA de siperker varya Alperen Şentürk'ü anlatırken arada afiyet olsun, küfürler falan söylüyor ya maçın heyecanına neşe katmak için komikte oluyor orada ; e ben bunu zurna sövenist serhoşlardan en az 4-5 dışarı çıkıştan birinde duyuyorum, ve çok hoşnutsuzum bunlardan.

Ben hiç hatırlamıyorum kimseye nece konuştuğunu hangi dini benimsediğini sorduğumu...

Forumumuzdan bir örnek vereyim,
Fark etmişsinizdir belki, Sn Marmara, PKK/YPG den bahsedip Kürtler dediğinde de cinleniyorum. Son zamanlara yapmıyor bunu... Belki dedik PKK/YPG belki ekseriye Kürtlerden oluşuyor olabilir ama Kürtlerin tamamının temsilcisi değildir diye...

Birde Araplarla olan bir hikayemi anlatayım ki çok mümtaz, soylu ailelerin çokcuklarından duydum ki odur budur, şövenizimi hissettiğimde şövenleşiyorum...

Oturduk muhabbet ediyoruz, vay efendim Türkler işgal edemedi bizi falan filan, (Buna cevaben Türkler; İspanyollar, Fransızlar, İngilizler gibi işgal etseydi, Neredeyse Tüm balkanlar, Neredeyse Tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika Türkçe konuşuyor olurdu şimdi dedim, ve belkide İngilizce değil Türkçe konuşuyorduk şuan örneğin dedim ama ; anlatmak istediğimle pek alakası yok bu cevabın)

Dedi siz Tükler Müslümansınız dedi
Ekseriye dedim,
Müslümansınız madem neden Arapça konuşmuyorsunuz dedi... Diyen arkadaş Google da çok kolay bulunabilecek biri...

Bende biz Türküz dedim, konuyu kapattım... Oda devam etti yine Kuzey Afrikalılar Arap değil ama konuşmaya çalışıyorlar dedi...

Odur budur din kardeşliği konusu sorgulanacak konudur benim için...

Birde şu Arap ların dediğine antitez Rahmetli Abimin bir lafı vardı (başkasından duymuştur belki önemli değil)
Bir seferinde demişti.
Fatih Sultan Mehmet İstanbul' a girdiğinde durun yerine kesin deseydi,  bugün Helenizm den bahsetmiyorduk dediydi hiç unutmam... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 20 Şubat 2025, 16:37:05Moskova da barda filan rus faşistler seni dövmek istediğinde yere yat dizlerini çek kafanı koru büzüş efendice olacaklara razı gel sakın direnme. Böyle yaparsan saygı görürsün canını yakmadan kırıp dökmeden döverler içeri girer içmeye devam ederler. Direnirsen Allah kurtarsın.

Tavsiye için çok teşekkürler, 
Sn Putty,

Maalesef pek doğru olduğunu düşünmüyorum; Rusların düşene kendinden geçene acıması, saygısı yok, hırslarını alana kadar darp etmeye devam ederler, yılların tecrübesi söylüyor :) Mesajı Paylaş

@Mehmet75
Zelenski'nin Yahudi dediğimden dolayı bundan nasıl art niyet çıkardınız anlamak güç.
Bana günde milyon defa Tatar oğlu desin ben gururlanırım, bundan art niyet aramam. Proflime bayrak bile koydum, kimse söylemese bile kendim kim oldğumu belirtmek için. Putty'ye Türk oğlu Türk dememin bir sakıncası var mı. Düz çizgiyi eğri olarak görüyorsanız demek ki sorun sizde. Ayrıca devamlı Zelenski demek yerine Yahudi yavrusu diyorum. Bunda ne var, Netanyahu'nun yüzüne sen Yahudisin, Erdoğan'a sen Türksün, Putin'e sen Rus Ayısısın dersen onlar gururlanır. Bu lafımdan dolayı kötü niyet arıyorsanız acilen psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim.

Ekleme olarak, siz kendi adınıza yorum yapın, tüm Türkler adına söz söylemek sizin haddinize değil. Ayrıca Türk kelimesi sadece Türkiye'de yaşayan insanlara ait değil, Avrasya'da yaşayan bir sürü halklara da ait. Onun için yorum yaparken "bence" deyip kendi adınıza cevap verin, toplumu karıştırmayın. Devamlı konuyu kişsel tartışmalara çekmeye çalışıyorsunuz, benden çekemediğiniz ne var. Çekemiyorsanız anten takın, psikoloğa gidin.

@putty
Ben alkol içmediğim için barlarda ne olup bittiğinden haberim yok. İçkiye düşkün isen barda oturmana gerek bile yok, sarhoşların kendi grubu var. Fazla içki içersen kankam dediğin en yakın arkadaşın arasında bile kavga çıkar, dayak yersin. Görevimizi devletin önünde yaptık, artık emekli maaşı alıyoruz ve kendi özel sektörde de işim var, sizlerde esnaf denir.

Zorunlu askerlikte et yemedim, yemekte veriyorlar ama biz etli yemek almıyorduk. Bizim bölükte Tatar, Başkurt, Kazak, Dağıstanlı, Çerkez, Azeri var dı ve kalanı Ruslar. Sonra paralı askerliğe geçince kendi sipariş ettiğimiz et ile yemek yapıyorduk. Aynı bölegeden gittiğimiz için hala onlarla en yakın arkadaşız. Birlikte iş yapıyoruz, misafirliğe gideriz. Saygıda nasıl sorun olsun, bence sen üniter devletin düşüncesiyle yanlış yorumluyorsun, federal/global/imperial fikir yürütmeye çalışmalısın.
Mesajı Paylaş

Sizin avatar'ınızda paylaştığınız Kırım Tatar Millî Bayrağı ile Tataristan bayrağı neden farklı Sayın Marmara? Mesajı Paylaş

Sn.marmara'nın "yahudi yavrusu"vurgulamasından benim anladığım yada çıkarımım şu şekilde:

Burda yahudi yavrusu derken es geçtiğiniz bir cümlesi var sn. marmaranın Tırnak içerisinde belirteyim "Kendi soydaşı,Irkdaşı olmadığı için Ukrayna halkını kıyıma uğrattı,doğradı" şeklinde bir cümlesi var bu gözünüzden kaçmasın diğer arkadaşlarım..

Sizce zelensky ,Ukrayna halkı komple yahudi olsa bu kadar rahat edebilir miydi?

Yani işin özü vurguladığı kendi soydaşı olmadığı için halkına acımadığı vurgusu..

Siz diğer arkadaşlarımında yahudi-antiseminist şeklinde algılamanızda gayet doğal

Şimdi gelelim laf bana geldiği için vurgulamam gereken noktaya..

Komedyenin savaşta olan bir ülkenin başında ne işi var,kabiliyetsiz,yeteneksizlik şeklinde vurgulayan benim...

O zaman mukayese hakkını kullanıyorum

Burda bizim Kurtuluş savaşında Atatürk gibi profile sahibiz.

Ukrayna ise kendi Kurtuluş savaşında zelensky gibi profile sahip.

Şimdi Atatürk'ten bahsederken oldukça iyi bir eğitim sahibi,vizyoner,stratejist,vatan sevdalısı ve gençliğini gönüllüce ve sonunu düşünmeden cephelerde,geçiren ve evlenme fırsatı bile olmayan Asker kişi şeklinde bir profil,karakter.

Peki zelensky ne ideali varmış,eğitim düzeyi ne?,stratejide,askeriyede,vizyonerlikte ne gibi yetenekleri ve meziyetleri var..

Siz hangisi ile kurtuluş savaşına girmek istersiniz?

Ukrayna'nın kurtuluş savaşı için doğru karakter mi? Zelensky...

Peki aynı soruyu bizim için sorayım

Ülkenin siyaset yapma beceresinde olan rahmetli Levent Kırca

Karşısında ise

Tarih yazmış Tümgeneral Osman Pamukoğlu..

Ve kurtuluş savaşı vermek zorundayız hangisi ile savaş vermek ve hangisi başımızda olsun isterdiniz?

Yani zelensky Ukrayna'nın kurtuluş savaşı için doğru profil mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 20 Şubat 2025, 17:50:28Sizin avatar'ınızda paylaştığınız Kırım Tatar Millî Bayrağı ile Tataristan bayrağı neden farklı Sayın Marmara?

Profilimdeki Kırım Tatarı bayrağı değil, Sibirya Tatarı bayrağıdır.
Timur Osmanlıyı Ankara muharebesinde dağıtmadan önce 2 defa Altın Orduya hiç olmadığı kadar ağır darbe vurmuştu. Hatta Altın Ordu başkentinden develer ile haftalarca altın taşıdığı rivayet edilir ve Timur halkından 3 sene vergi almamış, tarihi belgelerde var Toktamış'a karşı savaştan sonra 3 sene vergi almadığı.

Tüm Rus Knezliklerine Altın Ordu vergiye bağlamıştı, Timur'dan sonra taht kavgası çıktı, Slavlar baş kaldırmaya başladı, devlet dağıldı. Kırım Hanlığı, Kazan Hanlığı, Nogay Hanlığı ortaya çıktı. Aynı dönemde Moskova Knezliği büyümeye başladı Osmanlı ile paralel olarak. Moskoflar diğer Rus Knezliklerini yutmaya başladı Osmanlı'nın Anadoludaki diğer Türk Kabilelerini yuttuğu gibi. Tatarlar için tehlike çanları Korkunç İvan(İvan Groznıy) döneminde çalmaya başladı ve Kazan 1552'de  İvan ordusu tarafından işgal edilmişti. Ruslar İlk defa Slav olmayan devleti işgal etmişti ve Kızıl Meyadan'ki ana Rus Ortodoks kilisesinin ismi Kazan Katedrali. Yani, Kazan'ın düşmesi Ruslar için hayati öneme sahip olmuştu ve Sibirya'ya doğru yol açılmıştı. Yaklaşık 1 asır içerisinde Ruslar Kazan'dan Pasifik Okyanusuna kadar geniş topraklara sahip oldular.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sorunuza gelince, Kırım Tatarları Moğol istilası sonrası ortaya çıkan millet. Kırım'daki yerli halk ve Moğolların karışımı Kırım Tatarları. Hepsi olmasa da çoğunun gözleri çekiktir doğal olarak Moğolların da genini taşımakta. Kendilerini Han'ın torunları olduğundan bahsederler, bu konuda haklıdır.

Kazan ve Sibirya Tatarları ise eskiden Ural dağları ve Sibirya'da yaşayan Bulgar Türklerinin ve diğer Türk kabilelerin torunları. Çoğunun kaşı gözü kara veya biraz sarışın da olurlar. Kırım Tatarları ile arasında farkları var, dil ve kültür olarak. Kazan-Sibirya Tatarları kendilerini yerli halk,  Kıpçak Türkleri olduğu için göçmen Kırım Tatarlarından üstün olduğunu iddia ederler. Onlar ise doğrudan Han'ın torunu oldukları iddia ederler. Aralarında farklar büyük, anlaşmazlıklar da var...
Mesajı Paylaş

Nifak tohumu işte... Ortak yanları öne çıkartmaz, farklılıkları ortaya çıkartırsan bölünürsün, sonra bir bakmışsın en farklı İvan'ın çatısı altındasın hem de garip bir benimseme ile.... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz