Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ukrayna'da İzmirli Sedat Kök isimli eski TSK mesubu ve siber uzmanı Rus ordusu tarafından öldürülmüş.
Paylaşıanlara göre İsrail hayranıymış, üniformasında bile İsrail bayrağını görmek mümkün. Nasıl bu adamı kendilerine çekmiş bilinmiyor ama Zelenski destekli güçlü Yahudi lobisi var Ukrayna'da. Yüklü maaş ve Doğu Avrupa'da Büyük Yahudi imparatorluğunu inşaa edeceğiz deyip kandırmış olabilirler.

Rus ordusu Zaporojye cephesine saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Sedat orada ölüdürmüş, belki sakin cephe hattı deyip oraya tayini çıkmıştır ama Ukrayna'nın Kursk cephesi çökünce Ruslar buraya baskıyı arttırmaya başlamıştı.
https://t.me/TrackAMerc/11754?single
https://makarovsec.pro/

Mesajı Paylaş

Ukrayna'nın Kursk bilançosu gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Ukryana-Rusya sınırına yakın Gonçarovka kasabasında Ukrayna ordusu pusuya düşürülmüş ve tamamen imha edilmiş. Geri çekilirken önündeki köprü havadan vuruluyor ve arkadan gelen Rus ordusu tarafından yok edilmiş. Cesetleri toplanmış, sadece 1 kasabadaki görüntüler ve tüm Kursk cephesi boyunca vurlmuş batı yapımı yüzlerce zırhlı araçları görmek mümkün.
Almanya, Fransa, İngiltere, ABD gibi ülkelerde eğitim almış seçkin Ukrayna ordusunun Kursk'daki kalıntıları.

Zırhlı araçların listesi----> Stryker(ABD), Bushmaster(Avustralya), VAB(Fransa), Kirpi(Türkiye), Humvee(ABD), Kozak(Ukrayna), T-64(Sovyetler), Roshel Senator(Kanada) vs.

Mesajı Paylaş

Yine en sağlam duranlar bizim Kirpiler gibi Mesajı Paylaş

3 günlük özel operasyonda Rusya'nın kayıpları (ölü,sakat, tank, uçak,gemi, maddi kayıp) en son kaç oldu bakabileceğimiz hap bir grafik var mı acaba bilen ? Oryx'ten bakıyordum ama sayfa o kasa uzun ki insan okumaktan sıkılıyor.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 17 Mart 2025, 12:10:40Yine en sağlam duranlar bizim Kirpiler gibi

Kirpi 1/2 MRAP olarak kendi sınıfında dünyada en iyilerinden birisidir. Ukrayna savaşında kanıtlamıştır, zor iklim şartlarında hamam böceklerinin bile kurtulamadığı savaşta görevini yapıyor. Motoru iyi Cummins, salonda ve motorunda otomatik yangın söndürücüsü var. Tekerin hava basıncını ölçüyor, gerekli olduğunda basıncı arttırıyor veya azaltabiliyor. Zırh olarak BMP-1/2, BTR, M113 gibi konserve kutularından iyidir. Ben bunları kafadan sallamıyorum, savaştan alınan tecrübeler ve analizler bunu gösteriyor. Herhangi ülkenin ordusu bu tip MRAP'ları envanterinde görmek ister. Savaşta her türlü zırhlı araç vurulur ve patlar, vurulamayan zırhlı yoktur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rusların veya Ukrayna'nın savaştaki kayıplarını şu anda hesaplamak imkansız. Savaş bittikten sonra tam sayısı belli olacaktır. Mesela Oryx Ukrayna'nın T-72, BMP-1/2 vurulunca resmini paylaşarak Rusların kaybı olarak gösteriyor. Lostarmor gibi Rus kaynakları bunun tam tersini yapıyor. Bunun gibi yalan yanlış bilgiler var ortalıkta. Her 2 taraf da ipi kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Mesajı Paylaş

Bence ölü + yaralı toplam 500bini rahat bulmuştur bu savaş...

Ölü/yaralı ve  Rusya/Ukrayna dağılımı nasıldır bilmem....

Zaten savaş bitse bile kimsenin ne doğru rakamı bildiğini, bilse bile açıklayacağıni sanmıyorum... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Aslında orada bir paradoks var. Kötü duran çok dayanabildiği için çok vurulmuştur iyi duran kolay saf dışı kalmıştır ondan iyi durumdadır Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Biraz da bu soruyla, kursk çekilişi sebebiyle enseler kararmasın, ya da birileri fazla sevinmesin, büyük resme bakınca Rus'un kaybı çok demeye getirdim aslında.

800'lü yıllarda İskandinavların İngiltere'ye taaruzu gibi göze göz savaşıyorlar, saldıran da ölüyor, savunan da. Yıl olmuş 2025 elektronik harpte ve Hava üstünlüğü kuramayan ölür.

O yüzden tank bekler ama uçak beklemez. Sar oradan 40'ar tane f-35, tayfun ve/veya viper. Mesajı Paylaş

Savaşlar bilgisayar oyunu gibi oynayarak kazanılmaz. Buna şu kadar uçak ve füze verelim gider kazanır diyemezsin. İlk önce ABD Afganistan'da 20 sene boyunca savaştı ve sonunda kaçmıştı. Karşısında hafif silahla savaşan düzenli bile ordu olmayan gerilla birlikleri vardı. Havadan tüm köyleri bombaladılar, kıpırdayan ne varsa vurmaya çalıştılar ama olmadı. Obama döneminde asker sayısı 150 bine kadar çıkarmıştı ama toprakları kontrolunu sağlayamadılar. Sovyetler de aynı hataya düşmüştü ve 10 sene savaşmıştı.

Putin'in en büyük hatası Taliban'a MANPADS, RPG, tanksavar gibi silahlarla temin etmemesi olmuştur. Sonra baya pişman bile olmuştur. Dün Taliban'a karşı düşman olabilirsin ama bugün düşmanının düşmanı Taliban bile olsa yardım edeceksin. Umarım bu hatayı başka tekrarlamaz, bundan sonra ABD nerede savaşırsa ben oradayım diyecektir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz