Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Suriye'de de tank savar ile bir Rus helikopteri vurulmuştu.

elçilik personeli  niye hemen dönmüş  yani?

Mesajı Paylaş

Alıntı YapRus ordusu, ABD ordusu korgenaralini Ukrayna'da ele geçirdi. ABD'li general, neo-nazilere(Azak) yardımdan Rus mahkemelerinde yargılanacak.
https://mobile.twitter.com/ahmtozdmr19/status/1511413080848224257
Mesajı Paylaş
]

Emekli miymiş bu General? Muvazzaf ise işler karışır... Mesajı Paylaş

Güvenlik şirketlerinde görev yapıyordur, paralı asker olmak çok para kazandırıyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 05 Nisan 2022, 17:11:36
Video biraz fake gibi geldi bana...

Alıntı yapılan: korsan - 06 Nisan 2022, 12:02:04
Suriye'de de tank savar ile bir Rus helikopteri vurulmuştu.

Teyit geldi, görüntü gerçekmiş. Dikkatli bakınca, Helikopterin lazer ikaz sistemi ikaz verip kaçmasın diye, sağ ve sol boşluğa yönlendirip son 2 saniyede gövdeye kilitliyor. Kaçacak zamanı bile bulamadan vuruyor. Helikopter taktik saldırı ve karşı savunmada Literatüre geçecek bir atış. Mesajı Paylaş

Hocam bu lazer ikaz alıcısı sağına-soluna  gelen ikazları algılamaz olur mu hiç , bana hiç inandırıcı gelmedi...

Dünya'daki tüm lazer güdümlü tanksavarlarla sağına atarsın son saniyede hedefe doğru yol verirsin bu olmaz... Her helikopteri düşürürsün o zaman...

Gerçi Rus helikopterde Hover pozisyonunda mal gibi bekliyor...Hiçbir pilot savaş alanında böyle asılı kalıp beklemez , beni asıl işkillendiren Helikopterin bu tepkisizliği oldu... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Nisan 2022, 20:42:58
Hocam bu lazer ikaz alıcısı sağına-soluna  gelen ikazları algılamaz olur mu hiç , bana hiç inandırıcı gelmedi...

Dünya'daki tüm lazer güdümlü tanksavarlarla sağına atarsın son saniyede hedefe doğru yol verirsin bu olmaz... Her helikopteri düşürürsün o zaman...

Gerçi Rus helikopterde Hover pozisyonunda mal gibi bekliyor...Hiçbir pilot savaş alanında böyle asılı kalıp beklemez , beni asıl işkillendiren Helikopterin bu tepkisizliği oldu...
Suriye'de de görmüştüm. Rus helikopteri güdümlü füze ateşlemek için havada duruyor. Güdümlü füzenin hedefi vurabilmesi içinde hedefi devamlı aydınlatması gerekiyor. Onun için havada asılı duruyor. Çok saçma ve helikopteri tehlikeye atan bir atış yöntemi. At unut yokmu bu adamlarda? Mesajı Paylaş

Yok hocam, hareketli hedef kabiliyetleri yok daha doğrusu. Bu yüzden sabit kalarak hedef takibi yapıyor, burun topuda stabildi bunlarda o yüzden top atışında güvenli bölgede sanıp atış yapıyorda olabilir. ATGM atışını yapınca sürekli hedef komutu veriyor atıcı ancak helikoptere değilde sağ 20m alttan 30m. gibi farklı yerlere yönlendiriyor, lazer ikazının Ruslarda zafiyeti de olabilir. Hedefe yaklaşınca helikoptere kilitliyor ve gövdeden temiz vuruyor. 

Kolay vuramazsın Eğitimli ve donanımlı kullanılan taarruz helikopterini, Ukrayna düzlükde olsa ormandı binaydı bunların biraz üstünden yalama uçuşunu belirli bir hızla yaparsan vurmak zaman açısından zor bir iştir. Ama mühimmatın akıllı değilse, sabitlersen bu kaçınılmaz. Mesajı Paylaş

Ukrayna'nın Rus silah sistemlerini tanımasının avantajları...

Füze namludan çıktığı an lazer ikaz alıcı uyarı vermeliydi...Büyük eksiklik Ruslar için...

Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz