Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiye'de Sputnik Tr var bizde de sayın marmara var işte. Sayın marmara, Rusya'da yaşadığı için Rus gözünden veriyor haberleri. Mesajı Paylaş

Beni tröllükle suçlayanlara hitaben.

Ruslardan dost olunmaz lafına katılmamak mümkün değil ama ayıdan post olur, hemde çok kaliteli ve vücudu sıcak tutar, kuzeyde yaşayanlar bilir.
"Tatar aldap kaçar" - "Tatar kandırır kaçar" derler. "Tahtı Yahudiler ele geçirmişse, evin kapısını kitleyeceksin". Bunlar atasözleri, ne kadarı doğru veya yanlış herkes kendince karar verir, başka milletler hakkında da atasözleri var ama onları yazarsak hakaret olarak algılanır, zaten konudan iyiyce uzaklaştık.

Ülkeler arası ilişkiler dostlukla değil, çıkarlar doğrultusunda yapılır. Hemen fıırsattan faydalanarak konu ben olunca ayda 1 defa bile ileti atmayanlar hemen kuyudan çıkmışlar. Bir zahmet sen de paylaşım yap, biz de okuyalım.

Olan biten önemli olayları paylaşıyoruz ve tartışıyoruz. Deve kuşu gibi görmezden gelelim, askeri kara harp okulu vurulmuş, geçiştirelim aman paylaşmayalım, tröllük olur...
Mesajı Paylaş

http://youtu.be/RF0DBCwcZpQ?si=u20q8SMi9ujw2ivU

Rusya yaptırımlara nasıl direndi şeklinde güzel derleme olmuş,izlemenizi tavsiye ederim Mesajı Paylaş

Savaş insanlık onurunu ayaklar altına alır. Mertlik, dürüstlük, merhamet, sevgi dahası insanı insan yapan ne varsa çiğnenir. İnsan var oldukça birbirini öldürmeye herzaman bir sebep buldu ve bulacak. Doğaya bakın her canlının bir tek öldürme yöntemi vardır. Oysa insan asar,kurşunlar, bıçaklar, zehirler... İskender füzesi atar. Ve dahası öldürürken zevk alan tek canlıdır.
Arada Atatürk gibi dahiler çıkıp yurt savunması dışında savaş cinayettir desede insanların birçoğu bunu anlayacak akıldan maalesefki yoksundur Mesajı Paylaş

Așkta ve savaşta her yol mubahtir demişler...

Kaybetmemeye bakacaksin, kaybettikten sonra istediğin kadar insan haklari, zulum vs de kimse orali olmaz...

Kazanirsanda atom bombasi atıp arkasından bu Japonlar da çok zalimlerdi, durup dururken bize Pearl Harbourda saldırıp savaş baslattilar dersin Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Osman Pamukoğlu'nun güzel bir sözü var;

İnsanlık tarihi sadece tarih boyunca 150-200 yıl savaşmadan geçmistir,onun dışında devamlı savaş halindedir o yüzden savaşa hazırlıklı olacaksın. Mesajı Paylaş

Konuya dönelim. Bence çok önemli bir gelişme yaşandı bugün. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba istifa etti.

Sanırım Ukrayna gideni/yiteni kabullenip, Rusya ile bir uzlaşma aramaya çalışacak. D. Kuleba da "ben bunu asla imzalamam" dedi ve istifa etti. Ben böyle yorumladım.

Madem yiteni kabullenecektiniz ve bu şartlarda bir anlaşma olacaktı; o halde İstanbul'daki anlaşmadan sarı kafa Johnson'un gazına gelip neden ayrıldınız? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 04 Eylül 2024, 20:19:08
Konuya dönelim. Bence çok önemli bir gelişme yaşandı bugün. Ukrayna dışişleri bakanı Dmitro Kuleba istifa etti.

Sanırım Ukrayna gideni/yiteni kabullenip, Rusya ile bir uzlaşma aramaya çalışacak. D. Kuleba da "ben bunu asla imzalamam" dedi ve istifa etti. Ben böyle yorumladım.

Madem yiteni kabullenecektiniz ve bu şartlarda bir anlaşma olacaktı; o halde İstanbul'daki anlaşmadan sarı kafa Johnson'un gazına gelip neden ayrıldınız?

Ukraynanin kendi kararlarini kendi verebilecek kapasiteye sahip olduğuna inanmadigim için hareketlerinde tutarlilik aramiyorum, size de aramamayi tavsiye ederim :)

Anglo-Saksonlar neyi uygun gorurse ona göre hareket ettiler, edecekler...

Ukraynanin ne siyasetini, ne ordusunu Ukraynalilar yonetmiyor diye düşünüyorum... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: marmara - 04 Eylül 2024, 19:12:08
Beni tröllükle suçlayanlara hitaben.

Ruslardan dost olunmaz lafına katılmamak mümkün değil ama ayıdan post olur, hemde çok kaliteli ve vücudu sıcak tutar, kuzeyde yaşayanlar bilir.
"Tatar aldap kaçar" - "Tatar kandırır kaçar" derler. "Tahtı Yahudiler ele geçirmişse, evin kapısını kitleyeceksin". Bunlar atasözleri, ne kadarı doğru veya yanlış herkes kendince karar verir, başka milletler hakkında da atasözleri var ama onları yazarsak hakaret olarak algılanır, zaten konudan iyiyce uzaklaştık.

Ülkeler arası ilişkiler dostlukla değil, çıkarlar doğrultusunda yapılır. Hemen fıırsattan faydalanarak konu ben olunca ayda 1 defa bile ileti atmayanlar hemen kuyudan çıkmışlar. Bir zahmet sen de paylaşım yap, biz de okuyalım.

Olan biten önemli olayları paylaşıyoruz ve tartışıyoruz. Deve kuşu gibi görmezden gelelim, askeri kara harp okulu vurulmuş, geçiştirelim aman paylaşmayalım, tröllük olur...

Sizi trollükle suçlayan yok ama tarafsız olmadığınız da kesin...Nerede yaşadığınızı , meşrepinizi bilemem bazıları size Rusya'da yaşıyor bazıları Rus ordusunda askerdi vs. diyor ...

Mesela şimdi Ruslar Suriye'de onlarca askerimizi şehit etti desem acaba bu olaydaki yorumunuzda  Türk kimliğiniz mi Rus kimliğiniz mi ağır basacak benim için önemli olan bu...Bu konudaki yorumunuzu merakla bekliyorum.... Mesajı Paylaş

Adam Rusya Türkiye arasında seçim yapmamış ki Ukrayna Rusya arasında seçim yapmış buna neden kızıyorsunuz anlamıyorum. Rusya da yaşamış biraz aidiyet duymuş Ukrayna'mı Rusya mı ikileminde kalınca tabi ki Rusya yı tutar. Belki Türkiye Rusya ikileminde kalırsa kafası karışacaktır o zaman yargılarız Ukrayna yı tutmadı diye kızacak halimiz yok. Biz neyi tutuyorsak kimden yanaysak sende onlardan yana olmalısın diyorsak buda garip olur biraz af edersiniz. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz