Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 04 Eylül 2024, 20:19:08
Konuya dönelim. Bence çok önemli bir gelişme yaşandı bugün. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba istifa etti.

Sanırım Ukrayna gideni/yiteni kabullenip, Rusya ile bir uzlaşma aramaya çalışacak. D. Kuleba da "ben bunu asla imzalamam" dedi ve istifa etti. Ben böyle yorumladım.

Madem yiteni kabullenecektiniz ve bu şartlarda bir anlaşma olacaktı; o halde İstanbul'daki anlaşmadan sarı kafa Johnson'un gazına gelip neden ayrıldınız?

Ya da tam tersi oldu. Yeter artık bu savaş bitsin dedi ama komedyeni ikna edemedi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 04 Eylül 2024, 20:50:47
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 04 Eylül 2024, 20:19:08
Konuya dönelim. Bence çok önemli bir gelişme yaşandı bugün. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba istifa etti.

Sanırım Ukrayna gideni/yiteni kabullenip, Rusya ile bir uzlaşma aramaya çalışacak. D. Kuleba da "ben bunu asla imzalamam" dedi ve istifa etti. Ben böyle yorumladım.

Madem yiteni kabullenecektiniz ve bu şartlarda bir anlaşma olacaktı; o halde İstanbul'daki anlaşmadan sarı kafa Johnson'un gazına gelip neden ayrıldınız?

Ya da tam tersi oldu. Yeter artık bu savaş bitsin dedi ama komedyeni ikna edemedi.

Aynen öyle. İki sene evvel İstanbul'a heyetler bir araya gelirken savaşı durdurma kararı çıkacaktı. Ardından ne oldu? Boris Johnson apar topar Kiev'e gidip komedyenciye sakın ha savaşı durdurmasını söyledi. Mesajı Paylaş

Dün 2.Dünya savaşı ile ilgilibir belgesel izledim...Hitler'in Rusya'ya savaş açmakta kararsızken ; Rusya-Almanya saldırmazlık antlaşmasının devamı görüşmelerinde Almanya'ya gelen Rus Dışişleri bakanı Molotov'un Alman dışişleri bakanı Ribbentrop'tan "tüm Finlandiya ,Baltık cumhuriyetleri,kafyaslar ve Türkiye'yi istediği , Hitler'in sinirden Molotov'un veda törenine bile gitmediğini söyledi...

O gün sonrası Hitler'in Rusların yayılmacılığını kavrayıp , çıkarlarının mutlaka çatışacağını Barbarossa harekatının hazırlık emrini verdiği anlatıldı...

Demem o ki bazı arkadaşlar sürekli aslında Rusya'nın çoktan barışa razı olduğu , Rusya'nın yıpranması için Batı'nın Ukrayna'yı kışkırttığı argümanı işleniyor , ben de buna kısmen katılıyorum ama bu durum ; savaşın Batı için olumlu artı bir yanı sadece ...
Madem Rusya barışçı ve Batı kışkırtmazsa Ukrayna ile barışacağını savunuyor ; o zaman İÞGAL ettiği yerlerden çıksın...HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Bazen gerçek gözümüz önünde durur görmezsiniz...Ruslar genişlemek istiyor eski SSCB'yi canlandırmak istiyor.

Hem adamın ülkesini işgal et hem de adamlar ülkesini işgalden kurtarmak için savaşınca Ukrayna barış istemiyor , Batı'nın oyuncağı oldu diye adamları Yahudi,Batı oyuncağı diye damgala...İzin verin de Ukrayna halkı buna kendi karar versin...

Ukrayna'nın ne yapması bekleniyordu bu işgal karşısında , söyler misiniz  gerçekten merak ediyorum????

Yarın Rusya , ABD bizi işgal etse ve biz bu duruma düşsek aynı tavrı sergilenecek mi çok merak ediyorum?

NOT: Marmara için sorum yukarıda öylece duruyor ve cevap alamadım hâlâ sayın Marmara cevaplasın sorumu lütfen... Mesajı Paylaş

Serkan sakin olalım ;)
Siz de tarafsınız, Yahudi komedyen yönetimindeki Ukrayna'yı destekliyorsunuz. Kimse Yahudileri neden destekliyorsun demiyor ki. Madem Yahidlere aşkınız var, ona da saygı duyarım ama Mavi Marmara saldırısında kimi desteklediniz merak ettim...

Hırsızın suçu var, hırsız Stalin'in çaldığı Polonya, Slovakya, Macaristan ve Romanya topraklarını Ukrayna geri versin. Zelenski Lehistan Yahudilerinden, 2.Katerina Lehistanın yarısını alınca Yahudiler de Rus topraklarına katıldı. Çarlık döneminde Yahudilerin Dnepr nehrinden doğuya gitmesi ve göç etmesi yasaktı, bunların nasıl millet olduklarını herkes o dönemlerde biliyordu.

1960-70'lerde Sovyetler döneminde tek Yahudilere ülkeyi terketmesine izin verildi ve İsrail'e göç ettiler. Polonya'da Nazilerin en büyük Yahudi toplama kampları vardı, Sovyet askerleri binlercesini kurtardı, bizzat Ukrayna halkı Nazilerle birlikte bunların binlercesini katlettiler.

Kurt yavrusundan köpek olmaz derler... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 05 Eylül 2024, 12:10:26
Serkan sakin olalım ;)
Siz de tarafsınız, Yahudi komedyen yönetimindeki Ukrayna'yı destekliyorsunuz. Kimse Yahudileri neden destekliyorsun demiyor ki. Madem Yahidlere aşkınız var, ona da saygı duyarım ama Mavi Marmara saldırısında kimi desteklediniz merak ettim...

Hırsızın suçu var, hırsız Stalin'in çaldığı Polonya, Slovakya, Macaristan ve Romanya topraklarını Ukrayna geri versin. Zelenski Lehistan Yahudilerinden, 2.Katerina Lehistanın yarısını alınca Yahudiler de Rus topraklarına katıldı. Çarlık döneminde Yahudilerin Dnepr nehrinden doğuya gitmesi ve göç etmesi yasaktı, bunların nasıl millet olduklarını herkes o dönemlerde biliyordu.

1960-70'lerde Sovyetler döneminde tek Yahudilere ülkeyi terketmesine izin verildi ve İsrail'e göç ettiler. Polonya'da Nazilerin en büyük Yahudi toplama kampları vardı, Sovyet askerleri binlercesini kurtardı, bizzat Ukrayna halkı Nazilerle birlikte bunların binlercesini katlettiler.

Kurt yavrusundan köpek olmaz derler...

Sorumun cevabı? Bak yukarıda yazıyor.
Rus uçağı 33 askerimizi şehit etti...Kalbin ne diyor? Mesajı Paylaş

Herkesin işine geldiği için tarihsel olaylari, tarihsel sınırları, dil-din-irk gibi etkenleri arguman olarak kullaniyor ama eninde sonunda gununuzdeki güç dengelerine, sahadaki duruma göre bir anlaşma olacak...yoksa başka türlü işin içinden çıkılmaz...

Tarihsel durumu göze alacaksak o zaman bende Çin seddinden Viyana kadar her yeri istiyorum, Kırım da dahil hadi çıkalım işin içinden o zaman...

Neymiş Kırım tarihsel olarak Rus topragiymis, Rusça konusanlarin yeriymis...sevsinler..Ruslar tarihsel sınırları çok meraklilarsa Kiev Knezligi sınırlarını cekilebilirler itiraz etmeyiz  :) Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: serkan1976 - 05 Eylül 2024, 12:15:00

Rus uçağı 33 askerimizi şehit etti...Kalbin ne diyor?

Soruya soruyla cevap verdim ama ben de cevabımı alamadım. Mavi Marmara???
Hırısızın suçu yok mu dedin, ben de var diyorum versinler Ukrayna milletin topraklarını, Yahudiler versinler Filistin topraklarını. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 05 Eylül 2024, 12:15:00
Alıntı yapılan: marmara - 05 Eylül 2024, 12:10:26
Serkan sakin olalım ;)

Kurt yavrusundan köpek olmaz derler...

Rus uçağı 33 askerimizi şehit etti...Kalbin ne diyor?
Marmara bu soruda milli duruş sergilerse benim yılın üyesi adayımdır Mesajı Paylaş

Cevap vermemekle aslında cevabı çoktan vermiş zaten.

Dünya 4.5 milyar yıl önce oluştu. Allah önce Rus milletini yarattı , şeytan da dedi ki " Yahudiler de yaratılsın ki kim sana iman edecek anlayalım "

İşte 2024'e kadarki Dünya tarihi Ruslar ile Yahudilerin yeryüzünde üstünlük kurma tarihidir.

Hintliler,Almanlar,Japonlar ve biz gereksiz Türkler de bu üstün ırk  Rusların oblastları olma şerefine ulaşması beklenen gereksiz kavimleriz...

Marmara için gerçeklik bu tablo. Mesajı Paylaş

Samimiyetle, herhangi bir art niyet olmaksızın bilgi edinme amaçlı soruyorum. 1917 devrimi sonrasında SSCB kurucularının ya da ilk yönetim organizasyonunun içinde ciddi sayıda Yahudi olduğu iddia edilmektedir. Sayın Marmara bu konuda bilgi verebilir mi acaba? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz