Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Schweeps hayırdır ramazan ayında içinizde cintonik yapacak mı var 😅 Mesajı Paylaş

Aşağıdaki mukayeseyi bir an için nükleer harici konular için yaptım
Rusya 150 milyon nüfuslu 2 trilyon kadar ekonomik büyüklüğü olan bir ülke

Rusya nın soğuk savaştan miras kalan ve tabiki şimdide devam eden bir çok üstünlükleri var. Uzay çalışmaları karmaşık endüstrisi üretkenlik olarak neredeyse her şeye sahip. Nitelikli insan kaynağı da mükemmel seviyede.

Devasa topraklardan kaynaklanan bir derinliği ve kaynak zenginliği var.

Tablo böyleyken Türk dünyası ile Rusya dünyasını karşı karşıya getirelim

Nüfus neredeyse aynıdır
Ekonomik büyüklük neredeyse aynıdır
Doğal kaynaklar açısında mukayese yapamıyorum ama Türk dünyasınında çok etkileyici doğal kaynaklara sahip olduğu ordata.
Çoğrafi büyüklük Rusya 17 milyon km2 iken Türk dünyasıda 5 milyon km karedir sonuçta Türklerde bir Gürcistan değil

Geriye kalan en büyük dezavantaj bilimsel ve endüstriyel dezavantajlardır. Buda büyük oranda kapatılmak üzere olan bir farktır.

Sonuç olarak Türk dünyası Rusya ayısı karşısında direnebilecek bir güçtür ama birlik olmak zorundadır. Buradan Turan ütopyası çıkartıp işi sulandırmadan tartışabiliriz.

Nükleer üstünlük ise psikolojik üstünlüğünde büyük oranda dayandığı asıl problemdir. Bu konudada ben inanıyorum dünyanın bu çivisi çıkmışlığında bir çok ülke gibi Türklerde atom yapacaklar ve bu üstünlükte dengelenecek. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 06 Mart 2025, 00:33:47Schweppes sanki dünyanın her marketinde her şehirinde olan bir ürünmüş gibi tartışıyorsunuz. Avrupa da bile Schweppes olmayan ülkeler vardır. İstanbul'da Schweppes al desen en az 10 yer gezmeniz gerek bulmak için.

Sn Putty,
Bizim ki laf söz olsun,
Konu arkadaşım Schweppes istedi dedim, bende getirdim dedim, oradan başladı.

Boşverin, benimkisi laf kalabalığı oldu,  yorduysam özür dilerim. Mesajı Paylaş

yok yok ben eşeklik ettim kusura bakma Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Alp - 06 Mart 2025, 10:28:05
Alıntı yapılan: putty - 06 Mart 2025, 00:33:47Schweppes sanki dünyanın her marketinde her şehirinde olan bir ürünmüş gibi tartışıyorsunuz. Avrupa da bile Schweppes olmayan ülkeler vardır. İstanbul'da Schweppes al desen en az 10 yer gezmeniz gerek bulmak için.

Sn Putty,
Bizim ki laf söz olsun,
Konu arkadaşım Schweppes istedi dedim, bende getirdim dedim, oradan başladı.

Boşverin, benimkisi laf kalabalığı oldu,  yorduysam özür dilerim.
Schweppes'in gazı Coca~Cola tarafından elegeçirilmesinden sonra kaçtı, volvonun çinlilerce alınması neyse, schweppes'in Coca~cola'ya satılması benim gözümde odur. Bazı şeylerin paradan önce gelmesi gerekir. Gerekirse batır ama ruhunu satma. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 19 Şubat 2025, 21:55:14Yeraltı kaynaklarını ilk teklif eden Zelenski parlamento konuşmasında. Batı bize silah versin, karşılığında yeraltı kaynaklarımızı işletsin, Avrupa'nın güvenliğini biz sağlayacaız, Rusya'nın Avrupaya yayılma politikasını durduracağız demişti.

Trump seçimi kazandıktan sonra biz sana 170 milyar dolarlık yardım etmişiz, sözünde delikanlı gibi duracaksan ABD şirketleri verdiğimizin karşılığında işletecek şeklinde cevap vermişti. Zelenski'nin bu sefer talepleri değişmeye başladı, ABD bizim güvenliğimizi sağlasın, NATO'ya alsın, Trump yalan söylüyor bize bu kadar yardım etmedi  vs gibi. Zelenski de Yahudi pazarlığı yapmaya çalışınca Trump'dan tokadı yedi. Ukrayna demokratik batı medneyetinin bir parçası, sen seçimle geldin koltuğunu bırak, seçim olsun dedi ama Yahudi oğlan buna da yanşmıyor, çünkü biliyor seçim olursa yüzde bir milyon sonraki seçimi kazanamaz. En son Trump da patladı, bence adam haklı, devamlı sözünde duramayan diktatör komedyen artık gitmeli.

Ya yeni yapılacak seçimi de Zelensky kazanırsa ne olur? Mesajı Paylaş

Hem Trump danasının hem de Rus oğlunun iddiaları çöker Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Mart 2025, 19:43:12Ya yeni yapılacak seçimi de Zelensky kazanırsa ne olur?

Zelenski'nin şu andaki Ukrayna'daki reytingi 16%, eski savunma bakanı Mihail Zalujnıy'ın reytingi 45% civarı. Seçim yapılırsa kazanması imkanız. Bugün New York Times haber sayfasında okumuştum, ABD Zelenksi'ye kendi isteği ile koltuğunu bırakmasını teklif edecekmiş, karşı çıkarsa balkondan düşecek, yani gebertecekler. Ne Putin, ne de Trump istemiyor bu komedyeni. Onlar seçimi kazanamayacaklarından emin olduğu için bir an önce seçim yapılsın diyorlar. Komedyen de kurnaz, koltuğunu kaybetmek istemiyor ve o da Zalujnıy'ı hapse atmak istiyor eskiden savunma bakanı iken bir şeyleri karıştıracaklar suçlamak için. Halk da bıkmış istemiyor ama yavrucuk tahtın tadını alınca gitemeye niyeti yok.
Mesajı Paylaş

Hakikaten savaşta doğru hedefi bulmakta zor artık. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 01 Mart 2025, 14:22:30
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 01 Mart 2025, 13:02:212025 yılı forumdaki "amariga olmazsa biz ne oluruz, amariga ne derse o olur, yüce amarigaya tapınmalıyız" benzeri paylaşımları olan arkadaşlarımızın uyanışa geçerek imana geldikleri yıl oluyor.

Bakınız ABD'ye güvenerek ilerlemeye çalışan Ukrayna'nın haline. Müttefik ABD...

Trump adeta; yerel yönetimden gelen, şunu tehdit edeyim, bunu korkutayım, şuradaki arsalara çökeyim, oradan bir yol geçirip değerlerini yükseltip kat kat fazla fiyata satayım, emlak kralı olayım mantığıyla ülke yönetimine gelip, diğer ülkelere hayt huyt yaparak baskı altına alacağını sanarak ilişkileri bozan, sonunda da ülke ekonomisinin içine eden düşük profilli bir politikacı gibi davranıyor.

Forumda çöken Almanya haberleri diye başlık açan arkadaşlar, muhtemelen benzerini yakında ABD için de açarlar.

Ukrayna ile Rusya arasında bir savaş var. Aslında bu Batı ile Rusya arasında bir savaş olarak görüldü. Nükleer silahlar dışında batı karşısında varlık gösteremeyeceği anlaşılan, halen eski savaş stratejileri ile yönetilen bir orduya sahip olan Rusya, göstermiş olduğu dirençle Batıyı resmen ikiye böldü!

Bu durumun Avrupa açısından olumlu yönü, sırtını ABD'ye dayayarak iyice tembelleşen Avrupa'nın savunma sanayiinin Rus tehdidine karşı bundan sonra tarihi bir gelişim göstermek zorunda kalması ve Avrupa ekonomisinin de buna paralel olarak tekrar eski günlerine dönmesi olabilir...

Gerçekleşen bu tuhaf olaylar ise bizim için büyük bir fırsat yaratabilir. Batı ile hareket eden, ancak Batıyla ilişkilerimiz limoni olan, buna karşın Rusya ile ilişkilerimizin de pek de fena sayılmadığı bir dönemde, daha önce dışlandığımız ve ciddi bir revizyon geçirmesi düşünülen Avrupa içerisindeki yeni oluşumlarda önemli konumlarda bulunabiliriz. Yükselen savunma sanayiimiz ve buna paralel işgücümüz sayesinde, bu krizi çok iyi değerlendirebilirsek; yıllardır başımıza bela olan terör örgütlerine olan Batının desteğini kesebiliriz, Akdeniz'deki enerji kaynakları, Ege'deki sınırlar konusunda içinden çıkılamayan sorunların çözümünü yolunda Batıdan ciddi bir destek talep edebiliriz, Ortadoğu'yu sürekli karıştıran batı ülkeleri ve Rusya artık birbirleriyle uğraşıyorken, bu bölgede çıkarlarımıza uygun hamleler, anlaşmalar, işbirlikleri vs yapabiliriz. Yapılabilecek ve saymakla bitmeyecek çok şey var. Keşke gerçek anlamda Atatürk vizyonuna sahip birileri olsaydı!

Bu durumun en kötü etkilenenlerse ne yazık ki Ukrayna halkı olmuştur. Ülkelerini savunmak için maddi  ve manevi çok kayıp verdiler ve şu an büyük bir belirsizlik içerisindeler...

Çok güzel yazmışsın Skywolf,
ben buna ek olarak şunu ekleyeyim Trump çok zorluyor, kendilerini de affedersin piç gibi ortada bırakabileceğini fark eden bir japonya "yeminimi bozdum ulan" dediği gün amerika pasifikte başka bir güne uyanır, Amerika ondan sonra kimseyi tutamaz hale gelir...

https://x.com/mylovanov/status/1898024526472007907?s=61&t=f7MiSZJwXjEfFSFpMF7b-w

Alıntı YapRussia and Ukraine have no option but to sign a deal. I'm not deporting Ukrainians, and we won't defend NATO allies that don't pay their fair share. And why should Americans be expected to protect Japan? With Japan we have a deal, which is a very interesting. We have to protect Japan, but they don't have to protect us. And btw they make a fortune with us economically.
I actually ask who makes these deals.

D.Trump

Maşallah dediğim de 3 gün yaşıyor, çok uzun zaman değil daha bir hafta geçmedi üzerinden :)) geliyor gelmekte olan ...

Bu adam başkanlığı bıraktığında herhalde ABDye en büyük zararı vermiş kişi olarak anılacak, herşey para , herşey rant gözünde başka birşey yok bir de kendi seçilmiş kişi tabii...
Daha acıklı bir 2 ci perde var, yazdığımın 2.ci perdesi de oynanmaya başladığı gün dünya için fena ;
Alıntı Yap...evvelden yazmıştım puttyinin patates ekecek tayfası bir de bakmışız bölüm sonu canavarı olarak dönüvermiş ...
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz