Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABD Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) yöneticisi Elon Musk, Ukrayna ordusuna uydu internet hizmetleri sağlayan Starlink'i kapatma açıklamalarını eleştiren Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski'ye verdiği yanıtta ''Sessiz ol, küçük adam.
Maliyetin çok küçük bir kısmını ödüyorsun. Ve Starlink'in yerini hiçbir şey tutamaz'' ifadelerini kullandı.

Gerizekalı Trump-Musk; bu kafayla ne kazandınız ne kaybettiniz? Bundan sonra sizin ipinizle kim kuyuya iner? Mesajı Paylaş

Rusya yı dizlerinin üstüne çökertecektik burnunu sürtecektik bütün batı sistemi çöktü nerdeyse hayret bişey Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.putty unuttunuz galiba ikinci dünya savaşından sonra ABD ve Sovyet Rusya Dünya'yı beraber bölüşmüşlerdi şimdi aynısını görmek sizi neden şaşırtıyor. Mesajı Paylaş

Alıntı YapUkrayna 🇺🇦 Ukrayna'nın yoğun olarak kullandığı IRIS-T SLS ve IRIS-T SLM hava savunma sistemlerinin üreticisi Alman s🇩🇪 Diehl Defense ile yeni bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Ukrayna, bu sistemlerin Rus insansız hava araçlarını ve seyir füzelerini vurma konusunda %95 başarı oranına sahip olduğunu belirtmiştir.

Almanya 🇩🇪 Ukrayna'ya 17 IRIS-T bataryası taahhüt etmiş ve bu sistemlerden 11'ini teslim etmiştir. Kalan 6 sistemin ise Almanya'da ek fonların devreye girmesiyle birlikte 2025 yılı boyunca teslim edilmesi planlanıyor.

Bugünkü duyuru, Ukrayna'nın alacağı IRIS-T bataryalarının sayısını ÜÇE KATLAYARAK toplam 50 bataryaya çıkaracak. Ayrıca Ukrayna'nın alacağı önleme füzelerinin sayısı da ÜÇE KATLANACAK.

Her bir batarya yaklaşık 500 milyon dolar değerindedir. IRIS-T, Ukrayna'da en çok kullanılan  hava savunma sistemi olarak ABD NASAMS sistemlerini yavaş yavaş yerini alacaktır.

@relic
.
www.ukrinform.net/rubric-ato/3968684-ukraine-signs-agreement-with-irist-manufacturer-to-triple-air-defense-system-and-missile-supplies.html Mesajı Paylaş

Keşke biraz daha zengin ve altyapıımız müsait olsaydı da uzay ve elektronik teknolojilerini de aradan çıkartabilseydik. Şu anda uydularımızın büyük kısmını yapabiliyoruz ama halen uzaya bir şey göndermek için birilerine muhtacız. Starlink benzeri bir şey yapmak çok zor olmasa gerek. Belki son geldikleri seviye çok ileri bir seviye olabilir ama biraz daha yavaşı ve eski tekonolojisi de iş görürdü. Biz daha halen 5G teknolojileri için uğraşıyoruz. İnsan bir yandan bu ülkenin potansiyelini bildiği için üzülüyor bir yandan da kaçan fırsatlara yanıyor. Mesajı Paylaş

Ben o kadar iddialı konuşmuyorum , ben kimse kazanamadı diyorum Mesajı Paylaş

Rusya nasıl kazanamadı anlamıyorum. Adamlar savaşın başında İstanbul'da Kırıma özerklik ve 2 bölgeyi de Ukrayna'ya geri bırakmıştı. Şimdi Kırım'ı aldılar, üstüne 2 değil 4-5 tane bölge konuşuluyor. Ben bunların yorumlamasına hayret ediyorum.

Cengiz Baba'dan gelsin.

Alıntı YapHem beni öldürdün hem bendeki seni
Böyle olsun istemezdim
Ben mağlubum ama sen de kaybettin
Ben hayatı, sen de beni
Mesajı Paylaş

Rusyayı bilmem de Ukrayna ayvayı yemiş bir ülke. Altyapı, üstyapı, okul hastane ne varsa bombalandı yok oldu. 40 milyonluk ülkenin 10 milyonu avrupaya kaçtı ki gidenlerin çoğu yıkılmış bir ülkeye geri dönmez. Ülkenin yeniden inşası için hayvan gibi para lazım. O parayı kredi ile abd avrupadan imfden bulacaksın karşılığında düyunu umumiye kurup yer altı yer üstü herşeye çökecekler. Allah yardımcıları olsun. Mesajı Paylaş

Biraz daha anlayışlı olalım..oturduğumuz yerden olaylar olduktan sonra konuşmak kolay.

Ukrayna yanlış politikalar uygulamis olabilir ama Rusya suyumu bulandirdin diyip Ukrayna ne yaparsa yapsin olay cikaracakti...daha NATO lafi yok iken Kirimda olay cikartti zaten...

Ukrayna savasmayacakti, ona eyvallah diyecekti buna tamam diyecekti vs bu kafayla yaklasirsak o zaman bizde Sevr anlasmasina eyvallah demeliydik..

Her önüne gelene aman savas çıkmasın çatışma olmasin diye taviz verirsen savasmistan beter ederler adamı...

Ukraynanin en büyük hatası sırf komşusu Rusya olduğu için bağımsızliktan itibaren eğitimi,teşkilatı, araç gereci, zorunlu askerliği vs düzgün ve çağdaş bir ordu kurmamasi..

Ondan sonra ki hatası ise savas başlar başlamaz sınırları kapatıp 18-50 yas arası her erkeği zorunlu askere almaması...

Batıya güvenip nükleer silahlarını teslim etmesi zaten tam facia zaten de hadi orada büyük ihtimal Batıdan da baskı görmüştür diyelim

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: SH - 11 Mart 2025, 11:18:07Rusya nasıl kazanamadı anlamıyorum. Adamlar savaşın başında İstanbul'da Kırıma özerklik ve 2 bölgeyi de Ukrayna'ya geri bırakmıştı. Şimdi Kırım'ı aldılar, üstüne 2 değil 4-5 tane bölge konuşuluyor. Ben bunların yorumlamasına hayret ediyorum.

Cengiz Baba'dan gelsin.

Alıntı YapHem beni öldürdün hem bendeki seni
Böyle olsun istemezdim
Ben mağlubum ama sen de kaybettin
Ben hayatı, sen de beni

Vallahi benim Osmanlı tarihinden öğrendiğim tek şey ; özerklik denen şeyin bağımsızlık ve ilhaka giden bir durak olduğudur... ki Rusların özerkliği kabul ettiğine bile inanmıyorum.

Adı üstünde Rus Ayı'sı...Laftan anlamazlar  Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz