Milli AESA uçak üstü radar projesi

Başlatan AVCI, 19 Mart 2014, 20:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

https://twitter.com/aselsan/status/1772544167131955204?t=EgnAdJidJShdRyy5OCRcHQ&s=19

Aesa radar özgür modlu F16'ya takılıp, 15 Þubat 2024 tarihinde ilk uçuş gerçekleştirilmiş. Bir eşik dağa aşıldı artık. Mesajı Paylaş

Aynen bir bayram havası daha gelsin. Mesajı Paylaş

Maşallah. Pentagon bile projelerini bu kadar gizli yürütürmez. Mesajı Paylaş

Alıntı Yapyoutu.be/Ro_nS-ELgAQ?si=Vkxke2WwhVJWmWjD

Aselsan tarafindan gelistirilen yerli easa radari kullanacak hava platformlari. KAAN, F 16, Hürjet, Akinci, Kizilelma ve ANKA III.

Mesajı Paylaş
]

1.Murad namı diyar Murad'ı hüdevandigar radarı dermiş gibi oldu..

Bu arada GAN/tr sayısı 1154 diye aklımda kaldı ama Mesajı Paylaş

GaN modüllü ve sıvı soğutmali olması çok modern bir AESA radar tasarlandığını gösteriyor...

Akıncı üstünde iyi performans göstermeseydi F-16'ya takılması gecikirdi demek ki geri dönütler de güzel...

Önem sırası olarak KAAN'ın uçuşundan sonra 2.sırayı bu gelişmeye veriyorum...Bravo emeği geçenlere... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Mart 2024, 14:19:52
Önem sırası olarak KAAN'ın uçuşundan sonra 2.sırayı bu gelişmeye veriyorum...Bravo emeği geçenlere...

Bence 1. sırayı TF-6000'in ateşlenmesi ile paylaşır. O derece yaşamsal olduğunu düşünüyorum.

Altay ve Kaan olmasa bile bir şekilde idare ederiz. Ama, motorlar + optikler/radarlar + zırh teknolojileri olmadan, idare edemeyiz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 26 Mart 2024, 16:05:24
Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Mart 2024, 14:19:52
Önem sırası olarak KAAN'ın uçuşundan sonra 2.sırayı bu gelişmeye veriyorum...Bravo emeği geçenlere...

Bence 1. sırayı TF-6000'in ateşlenmesi ile paylaşır. O derece yaşamsal olduğunu düşünüyorum.

Altay ve Kaan olmasa bile bir şekilde idare ederiz. Ama, motorlar + optikler/radarlar + zırh teknolojileri olmadan, idare edemeyiz.

Evet TF-6000'i unutmuşum. Haklısınız... Mesajı Paylaş

ALLAH'a hamd olsun ne güzel müjdeler ardı ardına geldi bu ara... :)

Kaan'ın uçuşu, TF-6000'in ilk ateşlemesi, AESA radarın F-16'ya entegrasyonu...  :)

Videoda dikkatimi çeken ifade "Aselsan tarafından çip dahil her parçasıyla %100 yerli olan bu radar için seri üretim altyapısının tamamlandığının" belirtilmesiydi. Demek ki hava kuvvetleri tarafından uzun süredir testlerdeydi ki seri üretim için kabul gördü. Bravo Aselsan.  :)

Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Mesajı Paylaş

]

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz