Milli AESA uçak üstü radar projesi

Başlatan AVCI, 19 Mart 2014, 20:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aydın bey 5 trilyon watt 5 TW eder bahsettiğin motoru yaparsan Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesinin 50 katını bu motor ile üreteceksin demektir bu bütün enerji sorunumuzu çözer inşallah.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 06 Aralık 2024, 19:17:30Aydın bey 5 trilyon watt 5 TW eder bahsettiğin motoru yaparsan Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesinin 50 katını bu motor ile üreteceksin demektir bu bütün enerji sorunumuzu çözer inşallah.

Ben yanlış yazmışım kısaca 5 MW... olacaktı zira o güçte bir jeneratör yapmak için telin çapı nerdeyse 1 metre olması lazım.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 14 Aralık 2024, 15:25:55MURAD A-100 Aesa radarı F-16 ile testlerine devam ediyor.

https://x.com/aselsan/status/1867905857255886997?t=AcThXQMC7NEIo7r7q72y_g&s=19

ATTIĞINIZ LİNKİN ALTINA BİRİ GÜZEL BİR YORUM YAPMIŞ...

"Şu radarın uçağın burnuna entegrasyonuna ilişkin bir video yok mu? Kanlı canlı görseydik uçak üzerinde" yazmış arkadaş...

Sanki astral seyahat için taşıyıcı yapıyorlar altı üstü AESA videosu atacaksınız sayın Aselsan yetkilileri...İnternete girin F-35'ten , su-35'e kadar bütün radarların resim , modül resimleri ve videoları var... Ne bu gizlilik anlayamıyor insan Mesajı Paylaş

Haklısınız, bu radar yurt dışına da pazarlanacak o zaman menzil bilgilerinde pek gizlilik kalmayacaktır. Tabi kendimizin kullanacağımız radarlarda farklı değer ve kabiliyetler olmaz ise. Diğer taraftan bana kalsa, bizim uçaklarda bile sadece savaş zamanı kullanıma açılabilecek değer farkları ve kabiliyetler bulunmalı.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 14 Aralık 2024, 16:54:47Haklısınız, bu radar yurt dışına da pazarlanacak o zaman menzil bilgilerinde pek gizlilik kalmayacaktır. Tabi kendimizin kullanacağımız radarlarda farklı değer ve kabiliyetler olmaz ise. Diğer taraftan bana kalsa, bizim uçaklarda bile sadece savaş zamanı kullanıma açılabilecek değer farkları ve kabiliyetler bulunmalı. 

Onu kastetmedim.Menzil vs bilgiler tabiki gizli kalabilir.
Benim kastettiğim radar F-16'ya takılırken veya radome içinde bir fotoğrafı-videosu yayınlanabilir bu bile verilmiyor...

Resimden-videodan radar teknolojimizi çalacaklar değil ya bu kadar gizem de fazla... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 14 Aralık 2024, 16:54:47Haklısınız, bu radar yurt dışına da pazarlanacak o zaman menzil bilgilerinde pek gizlilik kalmayacaktır. Tabi kendimizin kullanacağımız radarlarda farklı değer ve kabiliyetler olmaz ise. Diğer taraftan bana kalsa, bizim uçaklarda bile sadece savaş zamanı kullanıma açılabilecek değer farkları ve kabiliyetler bulunmalı. 
Sn mehmet05,
Kaynak kodları bizde olduğundan, yurtdışına verilecek radarların performansları, gerekirse belli ölçüde azaltılabilir. Hatta T/R modül sayıları bile belli bir düzeyde tutulabilir. Bence görüntülerinin saklı tutulmaları daha uygundur. İngilizlerin yaptığı gibi, kapalı kutu haline geldikten sonra göstermek en iyisi.

Sn Serkan1976, modüller açık olarak görülürse gücü hesaplanabilir radarın. Mesajı Paylaş

http://x.com/TurkishFacts4U/status/1741812251169046671

Gerek burda

http://defencehub.live/threads/f-16-%C3%96zg%C3%BCr-h%C3%BCrku%C5%9F-fighter-trainer-aircraft-projects.5/page-36

Gerekse burda bazı radarların tr modülü sayıları verilmiş.

Bizde versek ne olacak vermesek ne olacak Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz