SSM Müsteşarı Demeçleri/Röportajları

Başlatan Attila, 27 Mayıs 2014, 09:04:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapSSB Başkanı İsmail Demir:

• "Savunma sanayisi portföyümüzde 700'e yakın proje var"
• "Adından söz ettiren firmalar çıkarmak istiyoruz"
• "Çeşitli illerimize gidip modeller geliştirerek katma değer oluşturmaya çalışıyoruz"
http://savunmasanayiidergilik.com/tr/HaberDergilik/Savunma-sanayii-portfoyu-700-e-yakin-projeyle-buyumeye-devam-ediyor
Mesajı Paylaş
]

Benim bu adama pek bir güvenim kalmadı artık. Buda sıkmaya başladı. Önüne mikrofon uzatılan yada kamera gören savunma sanayiimizdeki başarılar diyor ve sonraki kelimesi İHA oluyor. Hepsi Bayraktar İHAyı sahipleniyor lakin o İHA yapılırken hangi desteği vermişler acaba ? Bunlarnki hazır başarıya konmak başka bir halt değil..  İHAyı bugüne tek başına getiren Selçuk Beyin kendisidir bunlarda orda burda dillendirip prim yapma hevesinde... 2012de çıkan tankı üretime sokamamış becereksiz takımı...Başarılı olan tek şeyi ağızlarından düşürmüyolar ama İ sınıfından , Altaydan veyahut diğer ortalıktan kaybolmuş projelerden hiç bahsetmiyolar. Yarın NTVde canlı yayına çıkacakmış , sorulacak sorular önceden belirlendiği için vereceği cevaplar hazırdır bu beyfendinin.  Gerçi hepimiz biliyoruz hangi sorular sorulacak hangi cevaplar verilecek merak ediyorum bakalım Altay tankının gecikmesi üzerine birşey söyleyecek mi ? Þahsen ben "programımız dahilinde devam ediyor" lafından başka birşey söyleyeceğini düşünmüyorum. F35 ortaklıgımız devam ediyor , S400 konusunda alım işi bitti kesinlikle kullancaz ıvır zıvır her yayında aynı şeyler... Mesajı Paylaş

#12
Alıntı YapSSB
@IsmailDemirSSB

Þirketlerimiz TCG Anadolu'ya SİHA konuşlandırma kabiliyetine sahip. Bunu yapabiliriz.

Geleceğin harekât ortamına bugünden hazırlanıyoruz. Yapay zekâ destekli sürü İHA kabiliyetinden sonra, İHA'ların GPS olmayan ortamda da görev yapacağı KERKES-Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi Projesini başlattık.

Savunma Sanayii Başkanı DEMİR: "Bir adet Harpoon Füzesinin maliyeti 1 milyon dolar. Milli Gemisavar Füzesi ATMACA'nın maliyeti ise bundan çok daha aşağıda. Yarı fiyatının da altında"

Kara araclarinda 150-200 hp ve 450 hp'ye kadar motorlarin testleri yapildi.

SOM'un motorunun (KTJ-3200) testleri bitti. 1 sene sonra hizmete girecek.

AKINCI'nin motoru (AI-450T) Turkiye'de uretilmeye baslayacak.

ALTAY tankinin gecikmesi noktasinda, MTU (motor) ve RENK'ten (transmisyon) ihracat lisansi icin bekleme sureci devam ediyor, henuz ret yok.

Yakin zamanda sahaya lazer silah sistemi vermeye baslayacagiz.

Kara, su ustu ve deniz alti icin de insansiz suru sistem projelerimiz var.

Denizaltilar icin havadan bagimsiz tahrik sistemi (AIP, HBT) AR-GE calismasi baslattik.

SIPER'i 2022'de gorecegiz.

HISAR-A'nin menzili 15 km, HISAR-O'nun menzili ise 20-30 km'ye cikacak.

MMU'nun ruzgar testleri yapildi, devam ediyor.

TRMotor'da motor tasarim calismalari devam ediyor. Rolls Royce ile de tekrar gorusmelere basladik, anlasmaya daha yakiniz, anlasirsak onlari da sisteme dahil edecegiz.

MMU'nun da F-35 gibi cok uluslu bir proje olmasini tercih ediyoruz. O yuzden ucagimizi dost ve muttefik ulkelere de oneriyoruz. Ornek olmasi acisindan Azerbaycan, Pakistan, Katar, Malezya, Endonezya gibi 4-5 ulke ilgi gosteriyor.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapSSB Baskani Ismail Demir.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'ne konuk olan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yerli motor çalışmalarındaki gelişmeleride paylaştı.


Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir 6-7 çeşit yerli motor üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, Pakistan'a ATAK satamazsınız diye bir cevap gelmedi henüz. Başvuru var sonuç daha çıkmadı. Motor konusu gündeme geldiğinde Türkiye bu alanda da öz güveni yüksek olmalı. Motor çalışmalarına başladık, Bir savaş uçağı motoru konuşuyorsanız bu 8 yılı bulabiliyor. Bir çok çeşit motor üzerinde çalışıyoruz. Jet motoru, İHA motoru, tank motoru gibi 6-7 alanda motor çalışması yapıyoruz. Bir kısmı bitti son testleri yapılıyor teslim tarihi yaklaşıyoruz.

Baris Pinari Harekati sonrasi ithal bilesen iceren savunma sanayii urunlerinde ihrac lisanslarinda gecikmeler oluyor. Turkiye'yi sikistirmaya calisiyorlar.

AKINCI 1.5 ton faydali yuk tasiyabiliyor.

Macron Avrupa'dan HSS alinabilirdi, alinmadi diyor. Ama. T-LORAMIDS ihalesinde ilk SAMP/T 54 ay sonra verilebiliyordu.

O zaman bir ara yol bulalim, bir SAMP/T bataryasi getirin, bunu da TSK personelinin kullanimina verin dedik. Hala yapilmadi.

Ayrica SAMP/T'yi gelistiren Eurosam ile konustugumuz baska bir konu da ileride 3 ulkenin ihtiyacini karsilayacak ortak bir sistem gelistirilmesiydi. Bununla ilgili yapilabilirlik calismasi da yeni bitti.

MMU, F-22 ile F-35'e karisimi, F-22'ye biraz daha yakin bir ucak olacak.

F-35 krizinden sonra sureci hizlandirdik, 2026'ya kalmadan, 2025'te ilk ucusunu yapacagiz.

Savunma sanayisinde calisan firma sayisi 2002'de 56 idi 2019'da 1448'e cikti.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapSavunma projeleri 75 milyar $'ı aşacak.

Yerlilik ve millilik hareketiyle birlikte 2000'li yıllardan itibaren büyük bir gelişme gösteren savunma sanayi bugün 9 milyar dolarlık hacme ulaştı.

Sektörün ihracatı ise geçen yıl 2,7 milyar doları geçti. Bin 500'e yakın şirketin faaliyet gösterdiği savunma sanayiinde yürütülen proje sayısı ise 700'e yaklaştı. İhale süreci devam eden projeler de göz önüne alındığında proje hacminin 75 milyar doları aşacağı öngörülüyor.

AR-GE bütçesi ise 1,5 milyar dolara ulaşan sektörün başarılı performansında kuşkusuz Savunma Sanayii Başkanlığı'nın çalışmalarının payı büyük.
https://mobile.twitter.com/EkonomistDergi/status/1251841881778147336
Mesajı Paylaş
]

Parayi bulsunlar da yapsinlar. Engel olan yok. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

#16
Ssb başkanı, 1yıl kadar önce söyledi, ihracat artışı konusunda sıkıntı var diye. Bu süre zarfında bi gelişme olmadı. Konulan, ifade edilen hedeflerin çok gerisindeyiz. Korona salgını ile birlikte dünya silah ticaret miktarıda düşecek bu da olumsuz etki edecek.

Hala şu motor belasından kurtulamadık ihracatta. Atak, altay, yarın mmu hep motor derdi var.

Daha kredi sorunuda sanırım ortada duruyor. Hala hazır otomatik savunma ihraç kredi mekanizması oluşmadı.

FMS tarzı yerli sistem hala kurulmadı. Bu şartlar altında silah ihracatı artmaz.

Silah ihracının en önemli iki etkeni, 1. si mecburiyetten alım ki, bunda ürünü üreten başka kimse yoktur ülke mecbur alacak. 2. si, ülke yönetimini destekleyip iktidara getiren o ülkeye silahı satar. Bu yüzden bunları yapmadan öyle milyar dolarlık satışlar, güzel paralar bekleyemeyiz. Belirlediğimiz hedeflere ulaşamayız bence. Mesajı Paylaş

Belirlediğimiz hedefler çok uçuktu zaten. 25 milyar dolar ihracat ne demek. Biz 25 milyar dolar ciro 10-15 milyar dolar ihracat yapsak çok ciddi başarı demek olur. Buraya doğruda gidiyoruz. Mesajı Paylaş

Mermi hocam, haklısınız hedefler büyüktü sanayi küçük. Ne diyelim, yâ nasip. Artık o rakamları uçaklar satışa girince görsek bari. Tabi motor bulursak diye not düşelim. Malum. Mesajı Paylaş

Motor bizim için hep sorun. Peki motor neden hep sorun oldu?

Çünkü bizim sanayicimiz, işadamımızın çalışma mantığı şu;

1. Öncelik Devletten ihale almak (içeriği veya tecrübeli olup olmamak önemli değil)
2. Maden çıkarma, tarım, gıda vb düşük teknoloji ve işçilik isteyen işler risksizdir girilebilir
3. Motor elektronik bilişim gibi yatırım isteyen işlerde ise dışardan bul üstüne adını yapıştır sat
4. Ne yaparsan yap ama illa inşaata da bulaş :)

Bu adamlar risk almaz, tasarlamaz yaratmaz. Elektrikli araçta bari umutlanalım dedik ama işte kültürümüzde üretim az olduğu için piliydi, işlemcisiydi, motoruydu vs yok. Normalde bunlardan bir kaçında iddialı bir altyapı şarttı (mesele pil teknolojisine yatırım yapan bir şirketimiz olaydı)

Tabi çabalayan şirketlerimiz de yok değil. Savunma sanayi olmasa o da zor. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz