Haberler

Başlatan AVCI, 13 Ağustos 2014, 00:14:00

« önceki - sonraki »

kurdu ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Menzili az değil, 70km Excalibur top mermisi iptal edilmiş ERCA projesinden atılmıştı. Menzili arrtırmak için yüksek basınçla fırlatılan top mermisi namlunun aşırı eşinmesine ve ömrünün kısa olması nedeniyle bu sorunu ABD bile çözemedi, sonunda proje edildi.

Excalibur'un diğer modeli 40,50km top mermisi Ukrayna'da bile kullanılmıyor, yüksek basınçtan dolayı namlunun aşırı ısımasına ve tükenmesine neden oluyor. 23-25km menzili olanını atıyorlar.

Fizik kuralları gereği 25km menzil pratik ve kullanışlı yöntem. Mesajı Paylaş

Alıntı YapASSAN Group Savunma Genel Müdürü Gürcan Okumuş :

▪️2025 yılından itibaren Yılda 360 bin adet 155mm Obüs Mühimmatı, 100 bin adet 122 mm roket ve 80 bin adet MK Serisi Genel Maksat Bombası üretim kapasitesine ulaşacağız.

Mesajı Paylaş
]

Repkon turk sirketi teksasta 155 mm topcu muhimmatinin metal dis kismini uretiyordu. simdi icine konacak TNT patlayicinin da ihalesini almislar 435 milyon dolara:

https://x.com/JackDetsch/status/1854987463220928811

Amerika TNTsini hindistan ve avusturalyadan aliyormus simdiye kadar, yerel uretimi yokmus.

iyi hos da karsiliginda yaptirimlari kaldirsalardi keske.

Mesajı Paylaş

https://gdh.digital/turkiye-somalide-balistik-fuze-ve-roket-test-tesisi-insasina-basladi-140625

Türkiye, Somali'de balistik füze ve roket test tesisi inşasına başladı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Karga - 09 Kasım 2024, 08:53:41Repkon turk sirketi teksasta 155 mm topcu muhimmatinin metal dis kismini uretiyordu. simdi icine konacak TNT patlayicinin da ihalesini almislar 435 milyon dolara:

https://x.com/JackDetsch/status/1854987463220928811

Amerika TNTsini hindistan ve avusturalyadan aliyormus simdiye kadar, yerel uretimi yokmus.

iyi hos da karsiliginda yaptirimlari kaldirsalardi keske.

Neyse biz üzerimize düşeni ilk önce yapalım vakti zamanı geldi mi faturayı onlara keseriz Mesajı Paylaş

bunlar TNT üretmeden mi 3. dünya savaşını beklediler Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Karaok füzesinin atışlarına dair video yayınlanmış,

Füzenin çok yakın mesafeden çok etkin vuruşlar yapması, güdüm sisteminin, kontrol yüzeylerinin çok çabuk devreye girmesi taktire şayan.

Mesajı Paylaş

Kalejet halka arz oluyor. Halka Arza ilişkin İzahnamesi bu. 113. sayfaya bir bakar mısınız :)

2023 ve 2024'te yaklaşık 1300 stand off füze motoru üretilmiş. Aynı yıllarda yaklaşık 800 gemisavar füze motoru üretilmiş. 3 200 KGK üretilmiş. 2025 te 1 100 stand off füze motoru 400 gemisavar füze motoru 1 600 kgk. 2032 hedefleri 8 000 stand off füze motoru

Son bir iki yıldır savunma sanayii sosyal medya fenomenleri mühimmat üretim adetlerimiz az deyip duruyordu neye dayanarak konuşuyorsunuz hiç envanter rakamı üretim rakamı açıklanmazken diyordum. Bu  ve Assan'ın Arca'nın son açıkladığı bomba, top mermisi, 122 mm roket vb üretim rakamları bir cevap olmuştur onlara. Mühimmat seri üretimi konusunda artık kimse konuşmasın :)

Bu izahnamede bu sayılar olmalı mıydı niye var belki de onu konuşmak lazım.

Özellikle önümüzdeki yıllar için tahmini rakamlar büyük ölçüde ihracat içeriyordur. Ancak bir ülkenin savaş kabiliyeti envanter kadar (hatta ondan daha fazla) yıllık üretim kapasitesidir unutulmasın. Mesajı Paylaş

Ocelot, doğru mühimmat üretimimiz hiç de fena olmayan noktalara gidiyor da, birkaç sene öncesine kadar hiçte bu durumda değildi. Assan elini taşın altına koyarak muhteşem bir iş başaracak gibi. Ukrayna savaşında ki mühimmat sorunu bu kadar göze çarpmasa böyle bir yatırım yapılır mıydı bu noktaya gelir miydik şüphelerim var. Ama savaştan doğru dersi çıkarıp çok hızlı reaksiyon almakta mesele. Biz bunu yaptık. ROKETSAN ve  MKE hızlıca üretim yatırımlarında bulundular.

Umarım bu durum Aselsan'ın elektronik sanayisine de yansır.  Orada bir darboğaz olması ciddi problemlere yol açabilir. Ve mühimmat İHA zırhlı araç gibi konularda 3 4 tane alternatifimiz varken elektronik alt sistem de Meteksan var o da belirli alanlarda. Ve Aselsan'ın onlarca hatta yüzlerce alt sistemi var. Bunları savaş zamanı üretecek ama barış zamanı da masraf olmayacak, fabrika atıl olmayacak bir üretim sistemine ihtiyacımız var. Karanlık fabrika yüksek otomasyon gibi teknolojilerle belki milyar dolarlık bu yatırımı 2028 2035 arasında hayata geçirmemiz lazım.

Ayrıca Türk Savunma Sanayisi bir noktada buraya kadar getirdi lakin artık buradan sivil alanlara yönelmenin vakti de geldi. ASELSAN bunun en iyi örneği. Yıllık 3 milyar dolar cirosu olan Periskoptan, GAN mikroçipine oradan Foton dedektörüne kadar geniş havzada üretim yapan bir şirketin 200 milyon dolarlık bir sivil üretim yapması kabul edilemez. ASELSAN artık bir HANWHA bir Siemens bir BOSCH olma yolunda ilerlemelidir. TUSAŞ'dan bu yönde açıklamalar görüyoruz. Böyle bir niyet var proje büyüklüklerinden imkan olmuyor ama ASELSAN böyle değil en azından izlenim böyle . Birkaç tadımlık güzel gösterimler yaptılar o kadar. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz