Türkiye-Rusya İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 18 Ağustos 2014, 12:00:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çok düşük bir ihtimal bence üstat zaten bu uçakların seri üretimlerine bile başlanmadı daha  ::) Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Alıntı yapılan: Raptor44 - 09 Nisan 2019, 15:23:42
Çok düşük bir ihtimal bence üstat zaten bu uçakların seri üretimlerine bile başlanmadı daha  ::)

Biz el atarsak hızlanır onlar da.  Malum çok hızlıyız bu konularda.  ;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 09 Nisan 2019, 15:42:52
Alıntı yapılan: Raptor44 - 09 Nisan 2019, 15:23:42
Çok düşük bir ihtimal bence üstat zaten bu uçakların seri üretimlerine bile başlanmadı daha  ::)

Biz el atarsak hızlanır onlar da.  Malum çok hızlıyız bu konularda.  ;D ;D

Aman ne demesin. Bizim projeler zaman makinasındaymış  gibi uçuyor  🚀 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 09 Nisan 2019, 16:55:33
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 09 Nisan 2019, 15:42:52
Alıntı yapılan: Raptor44 - 09 Nisan 2019, 15:23:42
Çok düşük bir ihtimal bence üstat zaten bu uçakların seri üretimlerine bile başlanmadı daha  ::)

Biz el atarsak hızlanır onlar da.  Malum çok hızlıyız bu konularda.  ;D ;D

Aman ne demesin. Bizim projeler zaman makinasındaymış  gibi uçuyor  🚀
Bir gemi üretim hızımız var çin yetişemiyor 2 sene sonranın planlarına baksanıza 400 parçalık bir donanma 13 lhd, 8 uçak gemisi, 25 tf-2000 , 20 i sınıfı, 35 destroyer, 45 adet lpd, 20 adet balistik füze denizaltı, 40 adet mildem ve diğer destek gemileri  :o Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Çavuşoğlu: ABD Patriot satmak istemezse yarın ikinci S-400'ü de alabiliriz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "NATO ülkelerinin bazılarında S-300'ler var. Herhangi bir hava savunma sistemine sahip olmak NATO üyeliğiyle çelişmez" dedi. Çavuşoğlu, "ABD Patriot satmak istemezse yarın biz ikinci S-400'ü de alabiliriz, başka bir hava savunma sistemi de alabiliriz. F-35 olmazsa ben yine ihtiyacım olan uçağı başka bir yerden almak durumundayım. Ta ki kendi uçağımı üretene kadar" dedi

https://www.f5haber.com/gundem/abd-patriot-satmak-istemezse-haberi-1085805/ Mesajı Paylaş

Rusya'dan Türkiye ile ortak helikopter üretim sinyali



Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'e bağlı Rusya Helikopterleri'nin Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Türkiye'nin savaş helikopteri üretiminde başarılı deneyimlere sahip olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moskova ziyaretinde görüşen Rusya Helikopterleri'nin Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Rusya ve Türkiye arasında helikopter üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta Türkiye'yi ziyaret ederek bir dizi görüşmeler yaptığını ifade eden Boginskiy, "Sivil helikopterler noktasında, Rus helikopterlerin alımı ve bakımıyla ilgili potansiyel müşterilerle masaya oturduk." dedi.



"3 TANE YETERLİ DEĞİL"
Ka-32 tipi çok amaçlı helikopterlerin, Türkiye'ye ilk kez ihracı için geçen yıl bir sözleşme imzalandığını hatırlatan Boginskiy, "Bu helikopterlerin asıl amacı, yangınla mücadele. Bu helikopterleri ürettiğimiz için söylemiyorum ama bu helikopterlerden yalnızca 3 tanesinin, Türkiye coğrafyası için yeterli olmadığına inanıyorum." diye konuştu.



Kore'DE 50'YE YAKIN BENZER HELİKOPTER VAR
Türkiye'den coğrafi olarak çok daha küçük bir ülke olan Güney Kore'de 50'ye yakın benzer helikopterin bulunduğunu ifade eden Boginskiy, "Bu alanı, geliştirilmeye müsait bir alan olarak görüyoruz. Ekipmanlarımızın özellikle orman yangınları ve kontrol edilemeyen yangınlarda yetkinliklerini gösterebileceklerini umuyoruz." şeklinde konuştu.

"EN ÇOK UMUT VADEDEN TÜRK PAZARI"
Boginskiy, Türk pazarına "en çok umut vadeden" pazarlardan biri olarak baktıklarını belirterek, "İş birliğimizi artırmak için Rusya İhracat Merkezi gibi kurumların ve leasing şirketlerinin desteğine ihtiyacımız var. Türkiye ziyaretimde bu konuları da 2 gün boyunca istişare ettik." dedi.

"HER TÜRLÜ TEKLİFE AÇIĞIZ"
Andrey Boginskiy, Türkiye ve Rusya arasında ortak helikopter üretimi konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunurken, "Türkiye'nin savaş helikopteri üretiminde başarılı deneyimlere sahip olduğunu biliyoruz. Buna, sivil alana da yayılabilecek bir potansiyel olarak bakıyoruz. Bizim de hedefe bağlı olarak farklı çeşitlerde helikopterlerimiz var ve bu nedenle her türlü teklife açığız." ifadelerini kullandı.

RUSYA, HELİKOPTER PARÇALARINI KULLANMAYA HAZIR
Türkiye'de üretilen helikopter parçalarının kullanımına da sıcak baktıklarını dile getiren Boginskiy, şunları kaydetti:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ (TUSAÞ/TAI) çeşitli parçalar üretiyor. Bu parçaları Rusya'da kullanabiliriz veya Türk ortaklarımızla sertifikalandırmak üzere bazı tamamlanmış ürünleri alabiliriz. Böylelikle Türk parçalarıyla üretilmiş Rus helikopterlerini, Türkiye'nin ciddi ekonomik ve ticari bağları olan çevre ülkelerin pazarlarına ihraç edebiliriz. Rusya olarak Türkiye ile ortak helikopter üretimini de ihtimal dahilinde görüyoruz."

"TÜRKİYE'DE POTANSİYEL VAR"
Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Boginskiy, Türkiye'de 100'den fazla sivil helikopterin faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bunu bir olanak olarak görüyoruz. Örneğin, İran'da 4-5 kat fazla helikopter var. Bu nedenle Türkiye'nin devasa bir potansiyeli var." dedi.

KONTROLÜ GÜÇ OLAN YANGINLARLA MÜCADELE
Rusya, Türkiye veya Yunanistan gibi ülkelerin, kontrolü güç olan yangınlarla mücadele ettiğini vurgulayan Boginskiy, "Türkiye, yangın kontrolü noktasında oluşturacağı yeni bir programla 50 ila 70 helikopter alabilir. Daha fazla helikopter, orman yangınları nedeniyle oluşan hasarı azaltır. Bunun yanı sıra Türkiye'de üretilen tıbbi ekipmanlar da bu helikopterlere yerleştirilebilir ve böylelikle hayatlar da kurtarılabilir." şeklinde konuştu.

https://www.ensonhaber.com/rusyadan-turkiye-ile-ortak-helikopter-uretim-sinyali.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü ve Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko, ABD F-35 vermezse, gelecekte Ankara ile Moskova'nın Rus Su-57 uçağı alımı konusunu görüşebileceğini ve olası bir anlaşma durumunda ortak aksam üretimi yapılabileceğini ifade etti.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemine ait bazı aksamaların Türkiye topraklarında ortak bir şekilde üretilmesi olasılığını gözden geçirdiğini söyledi.

Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü ve Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko, ortak üretim konusunun Türkiye'nin ne kadar hazır olduğuna bağlı olduğunu belirtti.

Korotçenko şunları söyledi: "İki tarafın savunma endüstrisi komisyonları arasındaki uzman çalışmaları sırasında birlikte silah üretimi konusu netliğe kavuşturulabilir. Belli ki şimdi böyle bir ihtimal görülüyor. Türkiye S-400 alırsa, sistemler için taşıyıcı çerçeve üretebilir. Türkiye'de yapılacak sistemlerin Rus hava savunma sistemleri ile entegrasyonu mümkün. Elektronik teçhizat parçalarının üretilmesi de mümkün, sözgelimi, bilgi görüntüleme ve yansıtma araçlarının... Tüm bunlar Türkiye'nin askeri endüstrisinin belirli becerilere sahip olup olması ile ilgili. Türkiye'nin parçaları üretmede hangi sorumlulukları ne kadar sürede alabileceğinin anlaşılmasının ardından konu, uzmanlar arası detaylı görüşmeler sırasında çözülebilir."

ABD F-35 VERMEZSE, SU-57 İÇİN GÖRÜÞÜLEBİLİR

Korotçenko'ya göre, ABD, Türkiye'ye F-35 vermezse, önce Su-35 alımı, sonra da beşinci nesil Su-57 uçağının alınması konusu görüşülebilir. Su-57 anlaşması dahilinde, ortak üretim ve Türk hava endüstrisi kurumunda uçağın toplama çalışması yapılabilir. Her şey Türkiye'nin ortak projeler gerçekleştirmeye ne kadar istekli olduğuna bağlı.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2850978-rusyadan-turkiye-aciklamasi-su-57yi-ortak-uretebiliriz Mesajı Paylaş

Son günlerde çok karşılaştığımız bu tip söylemlere bakarak, diğer konuda bahsettiğim çalışmanın (aşağıdaki alıntıda belirtilen), Su-57 uçağı üzerinden yapılabilirliği hakkında çalışmalara başlamamızda büyük fayda var.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 12 Nisan 2019, 10:18:18
Alıntı yapılan: metin62 - 12 Nisan 2019, 08:56:04
Yine belki hep dönüp dolaşıp ayni soruları sormaktayım, SU-35 veya muadili Rus yapısı herhangi bir uçak alımına karar verilirse .

Alınan uçağın mevcut sistemlerimize adaptasyonu için nelerin yapılması gerekir ?
Adaptasyonu kendimiz yapabilirmiyiz ve süresi ne olur?

Neticede alınacak ucak mevcut filolar ,AEW lerimiz Radarlar sistemlemrimiz, IFF vs Link16 vs kullanması gerekecek bu durumlar göz önüne alınarak ve Natodan dan kendi isteğimizle ayrılmayı planlamadığımıza göre nasıl bir çözüm düşünülebilir.  Yoksa geçici bir miktar Eurofighter alımı daha mı mantıklı?

Aslında bu konuda şöyle düşünebiliriz:

Atak helikopterini göz önüne alalım. İtalyan tasarımı gövdeyi biraz değiştirerek kendimiz üretiyoruz. O gövdeye Amerikan motorunu entegre ediyoruz. Yerli yazılımla, hem kendi ürettiğimiz silahla ve sistemleri, hem de dışarıdan alabileceklerimizi kullanabiliyoruz.

Bu sistemle Rus uçaklarını yerli yazılımla donatarak kullanmamız mümkün müdür? Þu an yapısal olarak F-16 uçağının neslinde bir uçak üretebilecek kapasitede sayılırız. Rus uçağını lisans altında, Rus motorları ve yerli yazılımla, kendi sistemlerimize uygun şekilde üretebilir miyiz?

Yani Su-57 uçağının Türkiye'de, elimizdeki Nato standartındaki sistemlerle ve yerli sistemleri kullanabilecek şekilde yerli yazılımla üretmek konusunda Rusya ile resmi görüşmelere başlamalıyız. Bu işin sonunda belki Rus uçağını üretmeyiz veya satın almayız, belki de tam tersi! Ancak ABD yönetimine bu konuda tek seçenek olmadıklarını, bindikleri dalı kesmekte oldukları mesajını oldukça etkili bir şekilde vermiş oluruz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#58
Soğuk savaş döneminde bir NATO ülkesine günahını bile vermeyecek olan Rusya, şimdi en son teknoloji silahlarını bir NATO ülkesi olan Türkiye'ye vermeye ya da satmaya hazır olduğunu açıklıyor. Rusya, ABD - Türkiye restleşmesi üzerinden ABD'yi sıkıştırabileceğini düşünüyor. İki tarafta kartlarını doğru karıp sert oynama peşinde bakalım kim kazanacak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Nisan 2019, 08:50:43
Son günlerde çok karşılaştığımız bu tip söylemlere bakarak, diğer konuda bahsettiğim çalışmanın (aşağıdaki alıntıda belirtilen), Su-57 uçağı üzerinden yapılabilirliği hakkında çalışmalara başlamamızda büyük fayda var.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 12 Nisan 2019, 10:18:18
Alıntı yapılan: metin62 - 12 Nisan 2019, 08:56:04
Yine belki hep dönüp dolaşıp ayni soruları sormaktayım, SU-35 veya muadili Rus yapısı herhangi bir uçak alımına karar verilirse .

Alınan uçağın mevcut sistemlerimize adaptasyonu için nelerin yapılması gerekir ?
Adaptasyonu kendimiz yapabilirmiyiz ve süresi ne olur?

Neticede alınacak ucak mevcut filolar ,AEW lerimiz Radarlar sistemlemrimiz, IFF vs Link16 vs kullanması gerekecek bu durumlar göz önüne alınarak ve Natodan dan kendi isteğimizle ayrılmayı planlamadığımıza göre nasıl bir çözüm düşünülebilir.  Yoksa geçici bir miktar Eurofighter alımı daha mı mantıklı?

Aslında bu konuda şöyle düşünebiliriz:

Atak helikopterini göz önüne alalım. İtalyan tasarımı gövdeyi biraz değiştirerek kendimiz üretiyoruz. O gövdeye Amerikan motorunu entegre ediyoruz. Yerli yazılımla, hem kendi ürettiğimiz silahla ve sistemleri, hem de dışarıdan alabileceklerimizi kullanabiliyoruz.

Bu sistemle Rus uçaklarını yerli yazılımla donatarak kullanmamız mümkün müdür? Þu an yapısal olarak F-16 uçağının neslinde bir uçak üretebilecek kapasitede sayılırız. Rus uçağını lisans altında, Rus motorları ve yerli yazılımla, kendi sistemlerimize uygun şekilde üretebilir miyiz?

Yani Su-57 uçağının Türkiye'de, elimizdeki Nato standartındaki sistemlerle ve yerli sistemleri kullanabilecek şekilde yerli yazılımla üretmek konusunda Rusya ile resmi görüşmelere başlamalıyız. Bu işin sonunda belki Rus uçağını üretmeyiz veya satın almayız, belki de tam tersi! Ancak ABD yönetimine bu konuda tek seçenek olmadıklarını, bindikleri dalı kesmekte oldukları mesajını oldukça etkili bir şekilde vermiş oluruz!
BU yapılabilir bence anlaşma sağlanamasa bile iyi bir mesaj vermiş oluruz. Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz