AVRUPA FCAS (FUTURE COMBAT AİR SYSTEM) PROJESİ

Başlatan SKYWOLF, 12 Kasım 2014, 00:59:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bizim Kaan'ın tasarımı böyle olmalıydı, madem önümüzdeki 50 yılın uçağını yapmaya soyunduk, eski kalıplara bağlı kalmamalıydık, orada çok başarılı bir YF-23 örneği de vardı (yapısal form olarak söylüyorum) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 20 Haziran 2023, 13:23:57
Bizim Kaan'ın tasarımı böyle olmalıydı, madem önümüzdeki 50 yılın uçağını yapmaya soyunduk, eski kalıplara bağlı kalmamalıydık, orada çok başarılı bir YF-23 örneği de vardı (yapısal form olarak söylüyorum)
Aynen katılıyorum. Bunun için hâlâ vaktimiz var mı, yapılabilir mi acaba veya ileriki yıllarda olur mu? Mesajı Paylaş

Bizim Kaan'ın tasarımı böyle olmalıydı, madem önümüzdeki 50 yılın uçağını yapmaya soyunduk, eski kalıplara bağlı kalmamalıydık, orada çok başarılı bir YF-23 örneği de vardı (yapısal form olarak söylüyorum)

Dikey stabilizatöre sahip olmayan uçaklarla ilgili tecrübemiz var mıydı ki? Hürjet ve Kaan'ın temellerini Özgür projesinde attıydık.MMU projesi zaten bir tür challenge-meydan okumayken tekerleği yeniden keşfedip başımıza icat çıkarmaya gerek var mı? Mesajı Paylaş

Bence de eldeki kuş daldaki iki kuştan iyidir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Bürküt - 20 Haziran 2023, 18:08:35

Aynen +1

Dikey stabilizatöre sahip olmayan uçaklarla ilgili tecrübemiz var mıydı ki? Hürjet ve Kaan'ın temellerini Özgür projesinde attıydık.MMU projesi zaten bir tür challenge-meydan okumayken tekerleği yeniden keşfedip başımıza icat çıkarmaya gerek var mı?

Biz hele bir kaanı 5. Nesil olarak bir yapalım.Sonrasına sonra bakarız.Daha KAAN için çabalıyoruz yapmak için, siz bir sonrakin hayal ediyorsunuz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 20 Haziran 2023, 22:01:31

Aynen +1

Dikey stabilizatöre sahip olmayan uçaklarla ilgili tecrübemiz var mıydı ki? Hürjet ve Kaan'ın temellerini Özgür projesinde attıydık.MMU projesi zaten bir tür challenge-meydan okumayken tekerleği yeniden keşfedip başımıza icat çıkarmaya gerek var mı?

Biz hele bir kaanı 5. Nesil olarak bir yapalım.Sonrasına sonra bakarız.Daha KAAN için çabalıyoruz yapmak için, siz bir sonrakin hayal ediyorsunuz.

Hocam alıntınızda bir yanlışlık olmuş.Bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Altıncı nesil uçakları altıncı nesil yapan pek çok şey uçağın şeklinden ziyade uçağın aviyonik sistem yapısına ve içindeki motorların elektrik üretim kabiliyetlerine bağlı.

Eğer TF-35K motoru uçağın elektrik sistemine bol bol enerji verebilecek kapasitede olursa KAAN altıncı nesil uçaklar listesine kafadan girer. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Bürküt - 20 Haziran 2023, 22:04:42
Alıntı yapılan: M.B.T - 20 Haziran 2023, 22:01:31

Aynen +1

Biz hele bir kaanı 5. Nesil olarak bir yapalım.Sonrasına sonra bakarız.Daha KAAN için çabalıyoruz yapmak için, siz bir sonrakin hayal ediyorsunuz.

Hocam alıntınızda bir yanlışlık olmuş.Bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum.

İlk cümlemde + koydum ya. ;)

Alttaki de heyecanlı arkadaşlara. Mesajı Paylaş

Erken yola çıkanın biraz adaletsiz olarak demode kalma ihtimali var bunun için üzülecek değiliz. Biz başlarken Amarika'nın bile aklına gelmemiş şeyler artık konuşuluyor ise bunu eyvah trendi kaçırdık diye bakamayız. Blok 20 de biraz değiştiririz belki Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Dikey stabilizeleri kaldırmak işin nispeten kolay kısmı. Bizim açımızdan düğüm motorda çözülecektir. Dronlarla eş güdümlü operasyonda 1-0 öndeyiz ama motorda 0-1 gerideyiz.

Bu motor işlerine en azından Devrim Otomobilinin motoru ile 60'larda girmeliydik, şimdi değil... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz