Türk Hava Kuvvetleri'nde ilk

Başlatan SKYWOLF, 20 Kasım 2014, 06:04:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bizim niye P3 Poseidon gibi uçağımız yok olsa bu tatbikat'ta eşlik ederdi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 06 Nisan 2024, 20:57:34
Bizim niye P3 Poseidon gibi uçağımız yok olsa bu tatbikat'ta eşlik ederdi.

İyi ki yok. Özgün kokpit konfigürasyonu entegresini kabul etmiyorlar. Yunanlar modernizasyon için Poseidonlara  500 milyon $ bayıldılar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 06 Nisan 2024, 23:16:19
Alıntı yapılan: Denizci16 - 06 Nisan 2024, 20:57:34
Bizim niye P3 Poseidon gibi uçağımız yok olsa bu tatbikat'ta eşlik ederdi.

İyi ki yok. Özgün kokpit konfigürasyonu entegresini kabul etmiyorlar. Yunanlar modernizasyon için Poseidonlara  500 milyon $ bayıldılar.

Evet tuzlu imiş fakat sahip olduğu radar ile yakalacağı hedefler bize güzel kabiliyet kazandırırdı bilhassa su üstü hedefleri için

Gerçi pardon biz bu kabiliyeti akıncı'larlada kazanırız sonuçta murad radarı ve akıncı bir su üstü hedefini 250-300 km den kıymetlendirir.(Tabi bu benim tahminim) Mesajı Paylaş

Deniz Karakol Uçağı P-72 lere ne eklememiz lazım sizce. Aselsan AESA radar mesela? Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 07 Nisan 2024, 00:03:01
Deniz Karakol Uçağı P-72 lere ne eklememiz lazım sizce. Aselsan AESA radar mesela?

Þimdilik uçakların Arama radarın 350 km menzilli Ocean Master 400 . Mesajı Paylaş

P72 varken Poseidon gibi uçağımız niye yok demek biraz haksızlık olur. Mesajı Paylaş

Acaba poseidon'un antidenizaltı ve suüstü hedeflere saldırı kabiliyeti daha üst düzey olduğu için olabilir mi? Benim bu söylemim. Mesela poseidon'da gövde içinde kapaklarla hafif torpidolar var (6-8 adet olması lazım)iken kanat altında'da harpoonlar var

Atr72 veya p72 de sadece 2 adet torpido var,harpoon ise torpido olmadığı zaman düşünülür fakat ağır kalacağı için olmaz.. Mesajı Paylaş

Tamam ama bu işe adanmış uçaklarımız var bizimde sonuçta. Kaç tane ülkede böyle bir uçak var ki.  Poseidon daha iyi olabilir ama bizimki de sonuçta bu işe adanmış yepyeni teknoloji aşağı yukarı aynı işi yapan bir uçak. Harpoon atamıyor ama torpido atıyor. İlerde belki atmaca da atacak. Mahallede iki çocukta bisiklet var birisi çok iyi öbürü bildiğin yarış bisikleti. Bende niye çok iyi bisiklet var yarış bisikleti yok diye üzülmek gibi. Mahallenin kalanında hiç bisiklet yok üzülünecek durum değil yani

Harpoon atamıyor diye eleştirmekte aslında doğru değil F16 larımız harpoon atabiliyor mu Amerikan F16 ları atıyor. Poseidon alsak Harpoon kesin alabilir miydik emin değilim ben.

Mesajı Paylaş

F16 larımız için atılabilen harpoon'umuz yok sn. putty Mesajı Paylaş

Bir kerede haklısın de mübarek cevap versem sabaha kadar yorulmadan bana laf yetiştireceksin pes edince de bunuda kazandım diyeceksin. Anlattık işte var uçağımız onu seçtik kullanıyoruz sorulacak bir neden yok. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz