MILDEN (Milli denizaltı projesi)

Başlatan AVCI, 28 Ocak 2015, 08:10:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

"2030ların ikinci yarısı" nedir ya...madem genele yayacaksınız 2000li yıllarda diyinde insanlar 2050 mi 2100 mü merakta kalmasın :D Birde 2030ların ortasından itibaren envanrere girmesi TAHMİN ediliyormuş. Yani bu 2040tan önce denizaltıyı göremeyeceksiniz demektir. Mevcut 6 denizaltı inşaası 2025lerde biter. 2035-40a kadar ne yapacaksınızda arada bu kadar zaman olacak :S  Mevcut inşaa edilen denizaltıları 2030lara kadar uzatma niyeti seziyorum. Bunun başka bir açıklaması olamaz. 2030ların ikinci yarısı :D daha neler duyacaz Mesajı Paylaş

#41
Alıntı Yap
Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Pakistan ile ilgili:

"Pakistan'la MİLDEN denizaltısı başta olmak üzere savunma iş birlikleri artacak.

Denizaltı projesinde bizimle işbirliği yapmak istediklerini söylediler. MİLGEM savaş gemilerinin üretimi devam ediyor.
https://mobile.twitter.com/KubilaiH/status/1350509974603051009
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapYerli üç bin tonluk denizaltı yüzer havuzu denize iniyor.

Türk Deniz Kuvvetleri envanterindeki denizaltılar ile yeni inşa edilen denizaltılara hizmet verecek milli 3 bin tonluk denizaltı yüzer havuzu denize iniyor.
Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, Asfat ve Yütek Gemi İnşa arasından imzalanan Yüzer Havuz Tedarik Projesinin ilki olan 3000 Tonluk Denizaltı Havuzunun 18 Ağustos 2020 tarihinde ilk sac kesimi töreni gerçekleştirilmişti. İnşa faaliyetleri o tarihten itibaren kesintisiz süren havuzun yıl sonuna kadar denize indirilmesi bekleniyor.

Havuzun sadece mevcut Ay, Preveze ve Gür sınıfı denizaltılara değil Reis sınıf denizaltılar ile 2030'lu yıllarda envantere girmesi beklenen MİLDEN'e de hizmet vermesi hedefleniyor.

Denizaltı yüzer havuzunun inşasında 2 bin 500 ton saç, 480 ton profil, 320 ton boru, 38 adet çeşitli kapasitelerde tulumba, hareketli çatı ve kapı sistemi, 180 kilometre uzunluğunda güç ve data kablosu kullanıldı. Uzunluğu çıkmalar ile 105 metre, genişliği 26 metre. Kaldırma kapasitesi 3 bin ton.
https://m5dergi.com/savunma-haberleri/milli-uc-bin-tonluk-denizalti-yuzer-havuzu-denize-iniyor/amp/?p=41286&__twitter_impression=true
M5
Mesajı Paylaş
]

]

Alıntı Yap
İBRAHİM SÜNNETCİ  @BRAHMSNNETC1


MSB 2021 Faaliyet Raporunda MİLDEN Projesi ile ilgili olarak: "MİLDEN Projesi: Milli denizaltıların inşasında önemli rol alacak olan MİLDEN Dizayn Proje Ofisi 19 Nisan 2019 tarihinde kurulmuş olup, yeni çalışma ofisi 22 Mart 2021 tarihinde açılmıştır. Milli denizaltımızın tasarımının hazırlanmasına ilişkin protokol 22 Aralık 2021 tarihinde Tersaneler Genel Müdürlüğü ve ASFAT AÞ arasında imzalanmıştır. Konsept tasarım 25 Ekim 2021 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına arz edilmiştir."
Mesajı Paylaş
]

Alıntı Yap
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Denizaltı (MİLDEN) için tarih verdi. Erdoğan, MİLDEN için inşa faaliyetlerine 2025 yılında başlanılacağını açıkladı.

Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLDEN Milli Denizaltı Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, MİLDEN'in 5-6 yıl içerisinde teslim edilmesinin planlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Milli dizayn ve milli sistemlerden oluşacak olan milli denizaltımız MİLDEN için hazırlıklarımız devam ediyor. MİLDEN'in inşasına, 2025 yılında GÖLCÜK'te başlayacağız. MİLDEN'i 5-6 yıl içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz." ifadelerine yer verildi.https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1528672820351406085?cxt=HHwWisC4rZb197YqAAAA
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapHAVELSAN insansız denizaltı sistemleri geliştiriyor.#havelsan #Efes2022Tatbikatı @HAVELSANResmi @manacar1https://mobile.twitter.com/Dromercay
Mesajı Paylaş
]

STM500 Denizaltısının Üretim Faaliyetleri Başladı:
STM tarafından geliştirilen STM500 Denizaltısı için üretim faaliyetleri başladı. Milli imkanlarla geliştirilen STM500 Denizaltısı, Türkiye için bir ilk niteliği taşıyor.

Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirilen ilk denizaltısı olan STM500 Küçük Boyutlu Denizaltı'nın üretim faaliyetlerine başlanıldı. STM500, Türkiye'nin milli imkanlarla tasarlanan ve üretimine başlanılan ilk denizaltısı oldu. Gelişmeyi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir duyurdu.

Başkan Demir tarafından yapılan açıklamada, "Türk mühendisleri tarafından tamamen milli imkanlarla tasarlanan STM500 denizaltısının üretim faaliyetine mukavim tekne test üretimi ile başlıyoruz. STM500 hem açık deniz hem de sığ sularda görev yapabilecek şekilde tasarlandı. Keşif gözetleme, özel kuvvetler harekâtı, denizaltı harbi gibi taktik ihtiyaçlara cevap verecek donanımları bünyesinde barındıracak STM500, ileri ve modern savaş sistemleri ile donatılacak." ifadelerine yer verildi.

STM500 Küçük Boyutlu Denizaltı:
'Küçük Boyutlu Denizaltı'; 550 ton deplasmana, 42 metre boya ve 4500+ deniz mili menzile sahip olacak. Klas kurallarına uygun olarak tasarlanan STM 500; denizatlı savunma harbi, sığ su harekatı, denizaltı harbi, özel kuvvetler operasyonları, mayın harbi ile istihbarat, keşif ve gözetleme görevlerini gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanmıştır.
Platform; 18 kişilik mürettebata ek olarak 6 kişilik Özel Kuvvetler ekibi ile 30 gün boyunca 250 metreden derinlerde görev icra edebilirken, 4 adet atışa hazır torpido kovanı ile toplamda 8 adet ağır torpido ve güdümlü füze atış gücüne haiz olmaktadır.

KABİLİYETLER | YETKİNLİKLER

• Denizaltı Harbi
• Özel Harekât
• İstihbarat, Gözetleme ve Keşif
• Mayın Harbi
• Sığ Su Operasyonları
• İnsansız Sualtı/Hava Araçları Operasyonları
• Dalma Derinliği: 250+ metre
• Denizde Kalış Süresi: 30 gün
SENSÖRLER VE SİLAHLAR

• Savaş Yönetim Sistemi
• Seyir Radarı
• Optronik Seyir ve Hücum Periskopları
• Torpido Karşı Tedbir- Aldatıcılar
• Elektronik Destek Tedbirleri (ESM)
• Yüzer Anten (BWA)
• Sonarlar: CAS, CTA, PRS, MAS, IDRS, ONA
• 4 torpido kovanı (Güdümlü Füze uyumlu 2 kovan) ve ilave 4 torpido depolama kapasitesi

ANA TAHRİK SİSTEMİ:

• Kalıcı İkazlı Tahrik Motoru (yaklaşık 1,5 MW)

ELEKTRİK SİSTEMİ

• 2x Dizel Jeneratör
• Lithium-Ion Bataryalar
• Opsiyonel: Havadan Bağımsız Tahrik Sistemi

YAÞAM MAHALLİ

• 18 personel için konforlu yaşam alanı
• +6 Özel Kuvvetler personeli için ilave yaşam alanı
• Kaptan Kamarası
• Aşhane, kuru erzak, buz odaları, ayrı yemekhaneler

https://www.savunmasanayist.com/stm500-denizaltisinin-uretim-faaliyetleri-basladi/ Mesajı Paylaş

Lityum-İon batarya kullanmaları hem zor hem riskli ama çok önemli bir kabiliyet  kazandıracaktır. Menzili artmasında sebep olacaktır. Açıkçası Türkiye gibi iç deniz ve adalar denizinden oluşan bir ülke için çok önemli bir kabiliyet. Dünyada hava gücü ve gemisavar gücü arttıkça İHA sistemlerinin ve uydu sistemlerinin uzaktan gözetleme kabiliyetleri arttıkça  ben şahsen denizaltı bana daha önemli geliyor. İstif sınıfı firkateynlerden çok daha kritik ve oyun değiştirici geliyor.Özellikle Atmaca tarzı gemisavar ve ya balistik, seyir füzesi yollayan denizaltılar bence en tehlikeli sistemler.Deniazltını daldırıp adriyatik denizinden bıraksan füzeleri çok büyük tehlike olur Yunanlar için. Mesajı Paylaş

Umarım bu denizaltılar içinde alman dizeli almaya kalkmazlar yoksa gene herşey fos.. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz