IDEF'15

Başlatan SKYWOLF, 28 Ocak 2015, 23:43:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: kosavalı1989 - 09 Mayıs 2015, 15:49:08
Sayın Skywolf fotoğrafçılığınızı tebrik etmeden edemeyeceğim. :D

Teşekkür ederim. Bu fuarda istediğim kadar fotoğraf çekemedim malesef. Makineyi de iyi ayarlayamamışım. Yine de çektiklerimi bu ara paylaşacağım. AVCI ve Destinyy de bilgileri paylaşıyorlar zaten. Galiba  röportaj kaydı yapan yok henüz.  ::) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Meteksan Retinar / Kara gözetleme radarı

8/10 km menzilli olan bu sistem Yaklaşan cisimlerin İnsanmı yoksa hayvanmı olduğunu bile vücut kıvrımlarını tanıyarak bildiriyormuş. Ayrıca yine proje sorumlusu bayan hafızam beni yanıltmıyorsa Retinar Opus adıyla bu siteme Termal dürbün eklenmesi yoluyla yeni bir ürün çıkaracaklarından bahsetti.

Kement projesinin belli bir olgunluğa ulaştığından bahsetti. ( Milli ağ tabanlı savaş sistemi)

Ancak konuştuğumuz başka bir meteksan görevlisi beyefendi beni Mildar konusunda ümitsizliğe düşürdü.

Mesajı Paylaş

Vestel Karayel

Baykar Makina Bayraktar

Özellikle Karayelin mühendisiyle konuşurken mühendis kuvvvetin iki projeyede eşit yaklaştığından bahsetti.  Katapulttan atılarak deniz kuvvetleri tarafından kullanılırmı şeklindeki sorularımıza istek olursa neden olmasın dedi. Ayrıca şu anki anlaşmanın kara kuvetleriyle olduğunun altını çizdi.

Ayrıca silahlandırılma konusundaysa Baykar mühendisi Bayraktar'ın istek olursa ve izin verilirse silahlandırılabiliceğini, Vestelin mühendisiyse Karayelin silahlandırılması için yapısal değişikliklerin gerektiğini söyledi.
Mesajı Paylaş

Mızrak-U ve Mini Akıllı Mühimmat...
Dörtlü lançerdeki  Mızrak-U'ların üstteki ve alttaki başlıkları neden farklı? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Cirit-UMTAS silah sistemi. Helikopter kanatları altında kullanılan sistemin maketi.

Hava-kara ve deniz platformlarında kullanılabilen Cİrit Lançeri. Mesajı Paylaş

Alçak İrtifa hava Savunma Sistemi ve Hisar-O
Az daha uzatırsak Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi ihalesini iptal edip bunları kullanacağız.  ;D ;D Mesajı Paylaş

arkadaşlar atak ta cats kullanılacak mı? En çok merak ettiğim konudur diyebilirim. Mevcut aselflir burunda çıkan sivilce gibi duruyor resmen. Mesajı Paylaş

İDEF'ten Haberler Devam..;

1- AKKOR :
Sistemin 360 derece koruma sahası mevcut. Tek bir radarın 120derece tarama alanı var. Altay üzerine yerleştirildiğinde kör noktalar ilk 6m'de kapanıyor ve 6m'den sonra 360 derece tarama imkanı elde ediliyor. Aktif koruma HEAT mermi, güdümlü ve güdümsüz anti-tank'lara karşı etkili bir sistem. Sistemin atıcı kulesinde 2 lançer bulunmakta bu miktarın günümüz tehdit ortamı için yeterli olup olmadığını sorduğumda ise istenildiği takdirde 4-6-8 vs.. lançer sayısı yükseltilebileceğini 2 lançer tercihinin sebebi Altay'ın daha fazla lançerden daha fazla ağırlık dolayısıyla o kuleyi döndürmek için daha fazla efor sarfetmesini sebep gösterdi vede 2 lançerin radar ile birlikte en iyi reaksiyon süresini oluşturabileceği hakkında bilgi aldık. Lançer her derecede ateşleyebiliyor mühimmatı dolayısıyla top-attack modu ile gelen Javelin tarzı mühimmatlara karşı koyabilecek. Sistem radarı milimetrik banda yakın bir aralıkta çalışıyor dedi söylendiği gibi C Band bir radar sanırım. AKKOR kapsamında 2 sistem geliştirilmekte ALTAY ve muadili ağır tank sistemlerine yerleştirilecek Hard-Kill sistemi AKKOR-G1 adıyla, tekerlekli ve hafif araçlara yerleştirilecek hard-kill ise AKKOR-G adıyla projelendirilmiş.

2- ASELSAN 3B Radar :
Sistem AESA dizayna sahip ve X bandında çalışmakta ve 300'e kadar satıh ve hava hedefi takip edebilmekte. Yeni Hücumbot projesinin ana radarı olacağı kesin diyebiliriz. Radar 50m-120km+ bir menzile sahip. 300+-kg ağırlığa sahip.

3- ASELSAN Sabit ve Mobil Erken İkaz Radarı :
Sabit radar aynı hava üslerindeki gibi oldukça büyük koniler içinde uygun mevzilere yerleştirilecek. Mobil radarda 4x4 bir araç üzerinde konuşlanacak sabit bir yönü izlemiyorlar orta derecede bir hızda 360 derece dönüp tarama yapmaktalar. Sistem S-Band'ında çalışmakta ve iz takibi-yani balistik füze tespit edebilme- yeteneğine sahip. 450km+ bir menzil sahip olacak. TSK'nın bu yıl içinde sabit/mobil radar klasmanında projelendirmeye gidileceği ve bu radarın artık resmileşeceği söylendi sistem 2020-21 arası bitecek ve mevzilerde yerlerini alacaklar.

4- Uzun Menzilli Hava-Füze Savunma Sistemi
Söylemekten mutluluk duyuyorum birden fazla kaynaktan teyit var. Sistem 2'ye ayrılmış durumda. İthal edilecek kısım ''Uzun Menzilli Hava Ve Füze S.S. Projesi'' ve ''Geliştirilmiş U.M.Hava ve Füze S.S. Projesi). Milli geliştirilecek sistem dışarıdan alınacak füzelerden daha gelişmiş ve daha uzun menzile sahip olacak. Sistem ''füze savunma'' konseptine uygun geliştirilecek hatta muadillerinden çok daha iyi icra edebilme gibi bir özgüvenleri var. Þöyle bir durumda var bu konuda başka bir ülkenin geliştirilme çözümüne entegre olabileceği söyleniyor ve Aster-30 işaret ediliyor. Ancak baskın olan milli bir dizayn olacağı.

5- ÇAFRAD(Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar) ve EH Suiti
Sistemin radarları yavaş yavaş ortaya çıkacak sonuç alınıyor sistemden artık. Dünyadaki en gelişmiş çözümlerden biri olacağı konusunda şüphemiz yok artık. Bir radar kulesinden ziyade toplu sensör direği diyebiliriz. ESM,ED,ET,IFF, 3 Farklı Radar ile ''Entegre Direk'' olacak. Nihai tasarım resmi üstte paylaşıldı. Sistem AESA Çok Fonksiyonlu Radar, AESA Uzun Menzilli Radar ve AESA Aydınlatma Radarı olmak üzere 3 ana sensörden oluşmakta. Antenlerin her biri 90 derece tarama kabiliyetine sahip. IFF sistemi 400km üzerinde sorgulama yapabilmekteymiş ve radarların görüş menzilide bu rakamın üzerinde. Tek kule üzerindeki T/R modül sayısı 10.000'ler ile ifade edilmekteymiş. LPD için geliştirilen ED ve ET sistemleri hakkında bir not var. Yeni sistem LPD öncesi geliştirilen ve ''Özel Görev Gemisi'' olarak adlandırılan bir gemide kullanılacakmış. S&H

6-Muharip Uçak AESA Radar Projeleri
Fuardada F-16 maketi üzerinde gördüğümüz üzere AESA radar çalışmaları var. Daha detaya inmek gerekirse sadece F-X AESA çalışmasından ziyade uzun vadede -ki ordaki mühendis F-16 gövde sürelerine dair 2050+ gibi rakamlar verdi- F-16'lar için bir performans artırımı modernizasyonu ihtiyacı olacakmış ve özgür projesi kapsamında bu konu üzerine çalışıyorlar. Özgür projesi kapsamında milli görev bilgisiyarı ve Milli AESA RADAR geliştirilip F-16 Block 30'a entegre edilip sertifiye edilecek. F-16'ya ait olacak AESA radar 2019-20 gibi bitirilecek ardından çok daha gelişmiş F-X AESA radar çalışmaları olacak.

7-Mühimmat Üzeri RF Başlık Projeleri
Göktuğ adını alan Hava-Hava füzesi projesinde BVR'ye ait RF başlık tasarımı devam etmekte. Atmaca'nın RF başlığıda son aşamaya gelmiş ve bu sene içinde geliştirme bitecek. BVR'ye ait RF başlık 2018'e kadar bitmiş ve testlere hazır hale gelmiş olacak. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz