Katar ile İmzalanan Anlaşma Onaylandı

Başlatan SKYWOLF, 08 Haziran 2015, 20:40:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Benim merak ettiğim karşılığında ne verdik ? veya karşılığında ne alacaz ? Mesajı Paylaş





Þii-sünni, Türk-Kürt çatışmaları sonrasında olabilecek harita BOP haritası. Bu sadece projenin ayrıştırma sonrasındaki parçalama aşaması. Yaklaşık 10 yıldır ayrıştırma aşaması tavan yaptı. Bu süre boyunca dile getirdiğimiz şekilde gerçekleşti ülkemizde olaylar. Pknın siyasallaştırılması, pkkyı tüm Kürt vatandaşlarımızın temsilcisiymiş gibi kabul etmek ve vatanına bağlı Kürt vatandaşlarımızı bu çakallara yem etmek, taşları bağlayıp köpekleri  salmak şeklindeki uygulamanın kaçınılmaz sonucunu bu seçimde gördük. Böyle olacağını seneler önce bu forum ve öncesinde yazdığım forumlarda defalarca uyarılarda bulunarak dile getirmiştim.

BOP haritası seneler önce bir NATO toplantısında sergilenince oradaki subaylarımız toplantıyı protesto ederek terk etmişlerdi. sonrasında çıkan kriz haritanın olası bir senaryoyu yansıttığı masalıyla geçiştirilmişti. Ama o zamandan bu yana bu topraklarda akan kan sürekli arttı. Haritanın birebir uygulanamasına gerek yok. Yakın bir durum olması bile yeterli. Sonrasında yok etme aşaması başlayacak. Bu harita da değişecek!

Haritalar yayınlanır. Birileri çıkar toplumları sürekli gerecek, kutuplaştıracak söylemlerde bulunur. Birileri acitasyon yapar. Birileri gider bir yerde bomba patlatır suçu başkasının üzerine atar. Aynı kişiler bu sefer başka bir kanlı eylem gerçekleştirir, bu sefer su öncekilerin karşısındakilere yükler. Hepsine el altından silah da verilir. Gerisini karşılıklı olanlar yerine getirir. Dini sömürürler. Etnik milliyetçliği sömürürler. Sürekli cehaleti körüklerler. Hatta çuvalla para verip gelişme varmış gibi de gösterir, aynı zamanda herkesi ipotek altına da alırlar. İnsanlara bolluk vererek aynı zamanda borç bataklığına sürükler, sonrasında da krizle korkuturlar. Korkuyla istediklerini yaptırırlar. Bu topraklarda yaşayan insanlarda batının aksine her zaman gelecek kaygısı vardır. Bunu sürekli körüklerler. Medyayı çok iyi kullanırlar. Asla kabul etmeyeceğiniz şeylerin bile bir süre sonra ateşli savunucusu oluverirsiniz de kendiniz bile anlamazsınız. Herşeyi dörtdörtlük sanırsınız ama nedense aslında sürekli yerinizde saydığınızı göremezsiniz. Herşey toz pembe gelir ama bıçak kemiğe dayandığında başkalarını suçlarsınız. Biraz kafanızı kaldırıp sağınıza solunuza bakın. Ben ömrümde hiç bu kadar fırıldak görmedim! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bir ulke baska bir ulkeye ulkesinde us veriyorsa bil ki bu savunma amaclidir.

Biz de zamaninda Amerikaya birsuru us vermistik, ki Incirlik halen duruyor.

Kime karsi savunma? Bence Qatar kendi rejimini koruyacak partneri Turkiyede buldu, bir Yemen olayi olur diye korkuyorlar ikincisi de Katarlilar kendi ulkelerinde azinlik: asagi yukari 300bin Katarliya karsi 1,5 milyar yabanci yasiyor Katarda. Katarlilarin iki kati Hintli (550bin) yasiyor Katarda. Mesajı Paylaş

KATAR'DA ASKERİ ÜS HAZIRLIKLARI

Türkiye'nin Katar'da askeri üs meselesi vardı. Bununla ilgili bir gelişme var mı?
Burada herhangi bir engel ya da sıkıntı söz konusu değil. Askerlerimiz ve Milli Savunma bakanlarımız Katarlı muhataplarıyla görüşme halinde. Görüşmeler doğrultusunda, askeri üs noktasında tahsis edilen bölgelerde bu yerleşim yapılacak. Katar'la ortak bir askeri tatbikatımız da oldu. Tatbikatın ardından, 94 personelimiz halen orada çalışmalarını sürdürüyorlar.
http://m.sabah.com.tr/yazarlar/hilalkaplan/2015/12/04/daesi-vurmaya-devam-edecegiz Mesajı Paylaş

'Türkiye, Katar'daki üsle 66 yıl sonra Pasifik'e erişim sağlayacak'
Ana Sayfa» SERBEST KÜRSÜ04.02.2016 00:08
'Türkiye, Katar'daki üsle 66 yıl sonra Pasifik'e erişim sağlayacak'İran'ın Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü uzmanlarından Cevad Heyran-Niya, Katar'a kurulacak üssünTürk Silahlı Kuvvetleri'ne Kızıldeniz, Kuzey Afrika ve Körfez'de olası askeri operasyonlara katılma fırsatı sağlayacağını söyledi.
Türkiye'nin Katar'da kuracağı çok fonksiyonlu askeri üste, hem hava hem de deniz kuvvetleri konuşlandırılması planlanıyor.

Böylece Türkiye, ABD'nin de birkaç üsse sahip olduğu Basra Körfezi'nin kıyısındaki bu küçük ülkede askeri varlığı için yer elde etmiş olacak ve bu sayede, Körfez bölgesinde güvenlik sistemi mekanizmalarını doğrudan düzenleyen birkaç ülkeden biri olacak.

İran'ın Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü uzmanlarından Cevad Heyran-Niya, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"İngiltere ve ABD'nin Bahreyn'de daimi askeri üslere sahip olduğu, Fransa'nın ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne benzer şekilde kuvvetlerini konuşlandırdığı bu dönemde, Türkler de Katar'da kendi üssünü açmaya hazırlanıyor. Bu ileri karakol, gelecekte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Kızıldeniz, Kuzey Afrika ve Körfez'de olası askeri operasyonlara katılma fırsatı sağlayacak. Böylece 1950'den bu yana ilk kez bu ülkenin donanması Pasifik'e erişim sağlayacak.

Elbette Türkiye'nin doğrudan Körfez'deki güvenlik sorunlarının çözümüne katılımı sadece ABD ve NATO'nun izniyle mümkün oldu. ABD ve NATO, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) üyeleriyle işbirliği düzeyini kolektif güvenlik birliğine kadar çıkarmaya hazır değil. Yine de hem ABD'nin hem de müttefiklerinin KİK üyesi bazı Arap ülkeleriyle imzaladığı ikili anlaşmalar, karşılıklı çıkarları dikkate alıyor.

'KATAR'IN OSMANLILARA MÜTEÞEKKİR OLMASI İÇİN NEDENLERİ VAR'

Tarihe bakarsak Katarlıların Osmanlılara müteşekkir olması için nedenleri var. Osmanlı yönetimi, 19. yüzyılda Katar'a yardımcı olmuştu. Diğer taraftan da bu iki ülke, Müslüman Kardeşler gibi hareketlerin doğasını anlamada aynı görüşü paylaşıyor ve terörist grupları benzer şekilde algılıyor.

Ayrıca Katar her zaman Suudi Arabistan'ın KİK içinde ağabey rolünü oynamasına karşı çıkmıştır. Bu nedenle Doha kararlı bir şekilde bu örgüt çerçevesinde çalışan güvenlik sisteminin düzenlenmesinde daha aktif rol oynamaya çalışıyor.

Katar'ın Türk askeri üssü anlaşmasını imzalama nedenlerinden biri de bu ülkenin kendi güvenliğini sağlama yöntemlerini genişletme ve çeşitlendirme amacıdır. Bu anlaşmanın imzalanması, ortak savunma ilkelerine dayanıyor. Yani eğer bu ülkelerden biri saldırıya uğrarsa diğeri onu saldırgana karşı korumakla yükümlü. Türkiye benzer anlaşmaları NATO, Azerbaycan ve KKTC ile de imzalamıştı.

'KATAR İLE TÜRKİYE, SAVUNMA ALANINDA YAKINLAÞIYOR'

Aslında bu tür anlaşma, siyaset ve güvenlik alanlarında Katar ve Türkiye arasında mevcut olan yakın ilişkilerin kanıtı. Þunu kaydetmek gerekir ki, bu iki ülke arasında en yüksek entegrasyon düzeyi de güvenlik ve ortak savunma alanında gözlemleniyor.

Bu anlaşma, ABD'nin bölgedeki güvenlik planlarını, müttefiklerinin rolünü aktif hale getirerek hayata geçirmeye çalıştığını gösteriyor. Yüzünü Asya'ya çevirme stratejisi, kesinlikle Washington'un askeri güçlerini Körfez'den çıkarma niyetinde olduğu anlamına gelmez. ABD sadece bu bölgede güvenliği sağlama harcamalarını ortakları ve müttefikleri ile paylaşmayı amaçlıyor.

İngiltere'nin Bahreyn'de, Fransa'nın BAE'de, Türkiye'nin ise Katar'da üs kurması, Körfez bölgesinde güvenliği sağlamada müttefiklerin rolünü aktif hale getirme planının bir parçası.

ABD'nin bölgedeki modern stratejisi, soğuk savaş dönemindeki Nixon-Kissinger doktrinini hatırlatıyor. Washington, Vietnam savaşının ardından, askerlerini başka bir bölgeye göndermek istemiyordu ve bunun için yeterli parası da yoktu. Bu dönemde, aralarında İran ve Suudi Arabistan'ın da yer aldığı ABD'nin bölgesel ortakları, Washington'un bölgedeki çıkarlarını temsil ediyordu. Bölgedeki güvenlik bu iki ülke sayesinde sağlanıyordu.

Günümüzde, bölge dışı ülkeler dahil ABD'nin müttefikleri, Körfez bölgesinde Washington'un çıkarlarını ve güvenliği sağlamakla meşgul.

'TÜRK ÜSSÜ İRAN'A ZARAR VEREMEZ'

Þunu kaydetmek gerekir ki, Türkiye'nin bu adımı muhtemelen İran tarafından düşmanca karşılanacak. Tahran, bu anlaşmayı Arap koalisyonuna destek olarak görecek. Diğer taraftan bazı uzmanlara göre, bu anlaşma düşmanca eylem olarak değil, İran'ın Batı ve KİK üyeleriyle ilişkileri bağlamında değerlendirilebilir. Çünkü diplomasi sahnesine geri dönüş ve güveni yeniden inşa etme planına göre, Katar'da Türk askeri üssünün varlığı İran'ın çıkarlarına zarar veremez.

Net olan şudur ki, halihazırda Körfez'de mevcut olan güvenlik rejimi, bölgenin tüm ülkelerine sağlam bir korumayı garanti etmiyor. İran ve Irak ise hiçbir şekilde bu mekanizmanın içinde yer almıyor.
Katar'da Türk üssünün kurulması gibi eylemler Körfez'de evrensel bir istikrar sistemini oluşturamaz. Bununla birlikte, bazı koşullara bağlı olarak bu tedbir, 'açık bir şekilde İran'ın çıkarlarına ters' şeklinde yorumlanmamalı. Körfez, bölge dışı silahlı kuvvetlerin yer almadığı ve bölge ülkelerinin işbirliğine dayanan düzenli ve kapsamlı güvenlik sistemine ihtiyaç duyuyor.

Körfez'deki mevcut rejim, güç dengesine dayanıyor. Ancak tarih, bu tür durumun bölgede güvenliği ve istikrarı sağlama konusunda etkili olmadığını gösteriyor. Mevcut rejim, sonucu 'sıfır' olan oyun mantığına dayanıyor. Bu oyunda, galibiyeti hemen mağlubiyet takip ediyor ve tüm dikkat sadece iç gücü artırmaya veriliyor. Bu rejimin içinde yer alan ülkeler birbirine kuşkuyla bakıyor, kendi gücünü artırmayı ve düşmanı zayıflatmayı planlıyor.

Deniz Haber Ajansı

http://www.denizhaber.com.tr/turkiye-katardaki-usle-66-yil-sonra-pasifike-erisim-saglayacak-haber-66337.htm Mesajı Paylaş

Bununla ilgili bir konu vardı sanki ama bulamadım :) Katar'da kurulacak ve onbin personelin bulunacağı kritik üs için inşa çalışmaları iki yıl içinde bitecekmiş.Sanırım benzer bir üs Somali'de kurulacak.Afira ile olan bağlarımızın güçlenmesi adına önemli hamleler.

Alıntı YapTurkey Military Base in Qatar 'Completed' in Two Years

DOHA, Qatar — A Turkish military base being built in Qatar will be ready within two years, Ankara's defense minister said in Doha on Wednesday.

It will be the first Turkish military facility in the region, Ismet Yilmaz told journalists on the sidelines of three-day Dimdex defense and security fair in Qatar.

"It (the base) will be completed within two years," said Yilmaz, adding the deal had been approved by the Turkish parliament.

The deal is part of a defense agreement concluded by Qatar and Turkey in late 2014, which allows for agreement in the fields of military training and the deployment of the Turkish armed forces on Qatar's territory.

"We want to achieve cooperation in the field of (military) training and exercises, and contribute to stability in the region," said Yilmaz.

The defense minister said the deal was reciprocal and said there were Qatari military personnel and aircraft currently stationed in Turkey.

Qatar is already home to the biggest air base in the Middle East, Al Udeid, where some 10,000 military personnel are stationed, and is the forward headquarters of United States Central Command.

Qatar and Turkey are increasingly close allies, and both have backed rebels trying to overthrow Syria's President Bashar al-Assad.

http://www.defensenews.com/story/defense/international/mideast-africa/2016/03/30/turkey-military-base-qatar-completed-two-years/82451630/
Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Sağolasın uçankurt sen olmasan ne yapardım ben  ;D Mesajı Paylaş

Katar'daki Türk üssü tamam

Hürriyet Haber 29 Nisan 2016 - 00:54:00
Katar'daki Türk üssü tamam

Körfez ülkesi Katar'a ziyarette bulunan Başbakan Davutoğlu, bu ülkede kurulması karara bağlanan askeri üs için 'uygulama' anlaşmasının imza törenine katıldı. Davutoğlu, "Bugün attığımız imza ile TSK'nın Katar'daki mevcudiyeti ve buradaki ortak üs devreye girmiş oluyor" dedi.

DIÞIÞLERİ Bakanlığı döneminde 15 kez ziyaret ettiği Katar'a bu kez 'Başbakan' sıfatıyla giden Ahmet Davutoğlu, dün Katar Emiri Þeyh Tamim Bin Hamad Al Thani ile Katar Başbakan ve İçişleri Bakanı Þeyh Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani ile bir araya geldi. Davutoğlu, ziyareti sırasında başkent Doha'da Türk ordusunun bu ülkede üs kurmasına ilişkin anlaşmanın imza törenine katıldı.

Söz konusu üsse izin veren ilk adım olan Türkiye-Katar Askeri İş Birliği Anlaşması geçtiğimiz yılın mart ayında Meclis Genel Kurulu'ndan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçmişti. Böylece Osmanlı İmparatorluğu'nun 1'inci Dünya Savaşı sırasında terk ettiği Katar'a yüzyıl sonra Türk askerinin dönmesinin önü tamamen açıldı. Davutoğlu, iki ülke arasında savunma alanında çeşitli adımlar atıldığını belirterek, "Bugün attığımız imza ile TSK'nın Katar'daki mevcudiyeti ve buradaki ortak üs devreye girmiş oluyor. Bu konuda Katar'ın duyduğu güvene müteşekkiriz. Türkiye kendisine güvenen dostunu yalnız bırakmamıştır, Türkiye kendisine güvenen ülkenin yanında olmaktan geri durmamıştır. Türkiye, Katar'a güvendi ve bugün dünya ölçeğinde işbirliği sergiliyoruz. Bu bağlamda askeri işbirliğimizi tahkim eden asli unsurlardan biri, bunu da geliştireceğiz" dedi.

ASKERLERİ ZİYARET ETTİ
TSK'nın Katar'da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması, Davutoğlu ile Katar Başbakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed Al tarafından imzalandı. Davutoğlu, daha sonra TSK Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Doha'daki Tarık bin Ziyad Taburu içinde yer alan komutanlıkta incelemelerde bulundu. Türk askerleri, anlaşma çerçevesinde geçen yıl ekim ayında Katar'a intikal etmişti. Analistler, Türkiye'nin Katar'da askeri bir üs kurmasının, İran'ın bölgede artan etkisini dengeleme amacı taşıdığı yorumları yapıyor. Türk üssü, Türkiye-Katar-Suudi Arabistan arasındaki Sünni ittifakının güvenlik alanındaki yansıması olarak da değerlendiriliyor.

TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU'DAKİ GÖZÜ
Katar'daki Türk üssünde TSK'nın tüm kuvvetlerinden güç bulunacak. Türk askerlerinin ana görevi Katar askerlerine eğitim vermek olacak. Resmi kaynaklar doğrulamasa da, üsteki Türk askerilerinin bölgede oluşabilecek ciddi krizlere uluslararası toplumun vereceği destek çerçevesinde müdahale edebileceği de öne sürülüyor. Üste halihazırda 150 kişilik öncü Türk birliği bulunuyor.

Üssün kapasitesi 3 bine yakın askerin birarada olmasına imkan tanıyor. Üsle birlikte iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin geliştirilmesi savunma sanayi ve ortak askeri tatbikat yapmayı da içeriyor.

Ayrıca askeri lojistik alanında işbirliği, askeri kurumlarda danışman personel görevlendirilmesi, personel mübadelesi ile askeri ekipman değişimi de yapılacak. / Uğur ERGAN/ ANKARA

http://www.hurriyet.com.tr/katardaki-turk-ussu-tamam-40096367 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#19
Al Jazeera, Türkiye'nin Katar'daki askerlerine ilave olarak; deniz ve hava kuvvetlerini de ülkede konuşlandıracağını duyurdu.

Al Jazeera, manşetine koyduğu haberde, Türkiye'nin Katar'daki askerlerine ilave olarak; deniz ve hava kuvvetlerini de ülkede konuşlandıracağını duyurdu.

BÜYÜKELÇİ DUYURDU

Körfez krizinin odağındaki Katar'da Türkiye'nin büyükelçisi olarak görev yapan Fikret Özer, dün başkent Doha'da gazetecilere konuştu.

2014'te iki ülkenin yaptığı anlaşmaya atıfta bulunan Özer, Türkiye'nin Katar'a yerleştirdiği askerlerine ilave olarak; deniz ve hava kuvvetlerini de ülkede konuşlandıracağını duyurdu.

"BİZ MİSAFİRİZ, ONLAR EV SAHİBİ"

Katar Büyükelçisi Özer, konuşlandırmanın ne zaman olacağını ve şu an kaç Türk askerinin Katar'da olduğunu ise söylemedi. "Katarlı kardeşlerimiz paylaşmak isterse, haberiniz olur. Biz misafiriz, onlar ev sahibi" dedi.

5 BİN ASKER KAPASİTESİNE SAHİP

Türk askerleri ilk olarak 2015'te Tarık Bin Ziyad askeri üssüne gönderilmişti. Türkiye'nin daha önce Ortadoğu'da benzerine sahip olmadığı üs, 5 bin asker kapasitesine sahip.

KÖRFEZ'İN SIRT ÇEVRİLEN ÜLKESİ KATAR

Haziran ayında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır, 'terörü desteklemek' ve İran'a yakınlaşmakla suçladıkları Katar'a ambargo kararı almışlardı. Körfez ülkeleri ve Katar arasında 5 Haziran 2017'de patlayan kriz, hâlen çözülebilmiş değil.

İddiaları reddeden Katar ise, bu ülkelerin kendi politikalarını Doha'ya dikte etmeye çalıştığını belirtiyor.

Türkiye ve İran, bu krizde Katar'a yardım eden başlıca ülkeler oldu. Ankara, Doha yönetimiyle diğer ülkeler arasında arabuluculuk yapmaya da çalışıyor.

https://www.haberler.com/al-jazeera-duyurdu-turk-deniz-ve-hava-kuvvetleri-10517250-haberi/ Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz