İ SINIFI FIRKATEYN

Başlatan SKYWOLF, 21 Aralık 2015, 08:32:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Yasar - 12 Temmuz 2024, 16:07:48
SM1 füzeleri 1960 lı yılların teknolojisi. Dual-Thrust (çift itkili) motor kullanıyorlar.
Hisar/Siper gurubu füzeleri Dual-Pulse motorlu çok daha üstün teknoloji ürünü füzeler. Hedef yakalama olasılıkları çok daha yüksek.
Mk26 füze rampaları artık üretilmiyor. Çok yavaşlar ve yüksek bakım masrafları var. VLS çok daha hızlı ve daha az bakım gerektiriyor.

Daha Gabya'ları emekli eden yok. 2027-28'den önce ilk 4 gemi emekli olmaz. Son modernizeli VLS 'li dört gemi de ancak 2030'larda emekli olur.

Daha dün aldığımız ram-116'ları bile gemilerde ancak 6-8'li adetlerde yüklüyorken elimizde harbe hazır kaç sm-1 kaldı acaba? Sonuçta senelerdir atıyoruz.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Temmuz 2024, 15:44:55
İ sınıfı fırkateyn'den midlas ilk denemesini bu hisar RF+ ile yapmış olması lazım diye hatırlıyorum.

Bana Hisar o+ gibi geldi. Sanki Hisar-Rf'lerin radar arayıcı başlığı menzili sayesinde tam aktif olduğundan atış kontrol radarına ihtiyacı olmuyordu. At-Unut idiler. Ama atışta İstanbul'un atış kontrol radarı hedefe bakıyordu.

Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

TCG İZMİT ( F-517) fırkateyni  son durumu:

Mesajı Paylaş

Diğer 2 geminin inşası da aşağı-yukarı aynı hızda ilerliyor. 36 ay takvimi geçerliliğini koruyor.

Hisar O+ menzil artışının, Hisar RF içinde geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DoganTuran - 23 Ağustos 2024, 12:43:05
Hisar O+ menzil artışının, Hisar RF içinde geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu aralar beni en çok sevindiren haber buydu. Emeği geçenleri tebrik ederim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 14 Ağustos 2024, 21:32:50TCG İZMİT ( F-517) fırkateyni  son durumu:

20 Aralık son durumu... Bayağı hızlı çalışıyoruz...Zaten ilk üretimden sonra hızlanılacaktır demişti arkadaşlar...

Mesajı Paylaş

İstif Sınıfı Fırkateynlerin 2. üyesi TCG İzmir bugün denize indirildi.

https://x.com/SavunmaSanayiST/status/1877747480952987949

Mesajı Paylaş

Bende bu F-516 nerede diyordum nihayet ortaya çıkmış...Harika....

En az 16 tane İ sınıfı lazım bize , en az.

Bugün İngiltere merkezli yayın kuruluşu Middle East Eye, Türkiye'nin devam eden savaş gemisi inşa seferberliği hakkında dikkat çeken bir analiz yayınlamış...

Aynı anda 31 gemi müthiş...

Bu işin en büyük nedenini de  Avrupa'da 1.2 milyar dolara malolacak gemileri bizim 258 milyon dolar gibi oldukça uygun bir maliyetle yapmamıza bağlamışlar...Toplam 8 milyar dolar...
10 gemi parasına 30 gemi , harika bir planlama... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 10 Ocak 2025, 20:09:51Bu işin en büyük nedenini de  Avrupa'da 1.2 milyar dolara malolacak gemileri bizim 258 milyon dolar gibi oldukça uygun bir maliyetle yapmamıza bağlamışlar...Toplam 8 milyar dolar...

Bu biraz abartı olmuş. Deniz kuvvetlerindeki yetkiler bile %20-30 arası fiyat farklarından bahsediyordu. İ sınıfı yaklaşık $700-800 milyon arasına yapıyoruz. TF-2000 için yaklaşık $1 milyar gibi bir tahmini var. Evet işçilik ve yerli üretim ürünler ciddi kalemler ama böyle devasa bir fiyat farkı pek gerçekçi değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 10 Ocak 2025, 20:23:56
Alıntı yapılan: serkan1976 - 10 Ocak 2025, 20:09:51Bu işin en büyük nedenini de  Avrupa'da 1.2 milyar dolara malolacak gemileri bizim 258 milyon dolar gibi oldukça uygun bir maliyetle yapmamıza bağlamışlar...Toplam 8 milyar dolar...

Bu biraz abartı olmuş. Deniz kuvvetlerindeki yetkiler bile %20-30 arası fiyat farklarından bahsediyordu. İ sınıfı yaklaşık $700-800 milyon arasına yapıyoruz. TF-2000 için yaklaşık $1 milyar gibi bir tahmini var. Evet işçilik ve yerli üretim ürünler ciddi kalemler ama böyle devasa bir fiyat farkı pek gerçekçi değil.

Ben İngilizlerin yalancısıyım ama şahsi görüşüme göre de İ sınıfı maliyeti 500'ü geçmez...Sizin belirttiğiniz 700-800 milyon dolar da bana göre fazla. Mesajı Paylaş

İlmim yetmiyor ama hissiyatımı anlatacağım. Tamam bu gemi yaygınlaşan sabit AESA radarlar yerine maliyet etkin bir gemi tepede dönen bir radarı ile daha geleneksel bir yapıda. Bu olabilir 200 km uzaktaki bir hedefi ha dönen radar ha sabit radar ile görmüşsün bir farkı yok. Ama geminin CIWS menzilindeki öz korumasını bence küçükte olsa sabit AESA radarlar ile yapmak gerekiyor. CIWS için gemiye sabit dört bir yanına AESA radar konsun ama küçücük 10 km filan menzili olsun

Yani şu tasarımdaki sabit radarlara yakın bir şeyi gemiye monte etmek lazım. fotograflardaki AESA radarlar ile bu düşünce zaten oluşmuş sanıyorum. Ama bence bu cıws deki radarlar gemi mastında olmalı.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz