İ SINIFI FIRKATEYN

Başlatan SKYWOLF, 21 Aralık 2015, 08:32:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rmk hala askeri gemi pazarında. Özgün olarak tasarlanmış bir helikopter ve birde korvet projesi var. Ama halı hazırda aldıkları bir sipariş yok. Sitesinde inceleyebilirsiniz. Mesajı Paylaş

Dünya böyle şirketleri çoğaltmaya çalışır biz işe siyasi yobazlıkla yok etmeye çalışırız...

2 şirket fırkateyn-muhrip uzmanlaşsın.
1 şirket ikmal-destek vb. uzmanlaşsın.
1 şirket denizaltı uzmanlaşsın.
1 şirket hücumbot-sahil güvenlik gemi uzmanlaşsın.

Mesajı Paylaş

#342
Alıntı yapılan: Cetin - 22 Ağustos 2020, 23:58:47
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, YouTube canlı yayınında, deniz sistemleri projelerine ilişkin bilgiler de verdi.

Prof. Dr. İsmail Demir:

"TF-2000, Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda evrimleşiyor ve olgunlaşıyor. MİLDEN ile ilgili olarak ise temaslarımız devam ediyor. İ sınıfı fırkateynde ilk gemi üretilmeye devam ediyor, diğer 3'ü için gerekli olan altyapı ve hazırlıklar ise tamamlandı. Hem özel sektör tersaneleri hem de Deniz Kuvvetleri tersaneleri gündemde. İnşa sürecinin paralel ve hızlı yürümesi adına yol haritası net. Bize yeşil ışık yakıldığı anda ihaleye çıkarız."

Kaynak: savunmasanayi.org Fatih Atasoy

Paralel üretimden bahsetmiş. Bu sevindirici. Bence özel sektör ve deniz kuvvetleri tersaneleri işi paylaşıp hızlı bir şekilde her yıl 1 adet envantere i sınıfı dahil edilmeli. Umarım en kısa sürede ihaleye gidilir.

Bir not daha. Aynı söyleşide Başkan İsmail Demir TCG Trakya'nın gündemleri de olmadığını. İkinci bir LPD
projesinin şu anda üretimi konusunda bir gündeminin olmadığını belirtti. Mesajı Paylaş

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den inşası devam eden gemilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, MİLGEM'in yeni versiyonu 'İ' sınıfı fırkateyn projesinin devam ettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, tersanelerde inşası devam eden önemli gemiler olduğunu belirterek "Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız. Bir taraftan denizaltımız yapılıyor, bir taraftan Anadolu gemimiz devreye girmek üzere. Diğer taraftan denizde destek gemimizin çalışmaları sürüyor" dedi.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE'nin desteğiyle Tuz Gölü çevresindeki Hisar Atış Merkezi'nde düzenlenen roket yarışlarını izleyen Demir, AA muhabirine, savunma sanayisine katkıda bulunacak projelerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bu tür festival ve yarışmaların özellikle gençleri savunma sanayisi alanında çalışmaya, üretmeye teşvik ettiğini belirten Demir, "TEKNOFEST bir devrim oluşturdu ve Türkiye'deki gençliğin heyecanını, dinamiğini gösteren bir platform oldu." ifadesini kullandı.

"BU HEYECAN BİZLERİ ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAÞIYACAK"

Türkiye'nin savunma sanayisinde gayretli bir şekilde ilerlediğinin altını çizen Demir, "Milletimiz, ülkemiz çok daha iyisine layık. Buraya varmak için de gece gündüz demeden çalışmak gerekiyor. Gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Bunu da gençlerimizle, onlarda oluşan heyecanla, onlarla kol kola yürüyerek, o heyecana ortak olarak, o heyecandan oluşan enerjiyi şirketlerimize kanalize ederek gerçekleştireceğiz. Eğer 'bugün iyi bir noktadayız' diyorsak, bu heyecan bizleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacak." diye konuştu.

Demir, ülkenin gelişmesi için savunma sanayisinin her alanında aktif çalışmaların şart olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Roket, uzay, havacılık konuları, elektronik, denizde güçlü olmak, karada güçlü olmak, bunların hepsi ama hepsi heyecan verici ama bunların biri eksik olunca eksik kalıyorsunuz. Yani gün oluyor terörle mücadele, gün oluyor 'Mavi Vatan' diyoruz. Vatan savunmasında, korunmasında deniz unsurları önemli olabiliyor. Hiçbir kısmı eksik bırakmadan her türlü mücadele ortamına hazır olmak gerektiğini görüyoruz. Bu yüzden hiçbir alanı boş bırakmamak için çalışıyoruz."

"DENİZDEKİ GÜCÜMÜZ ARTACAK"

Türkiye'nin gemi üretimine ilişkin bilgi veren Demir, şöyle konuştu:

"Þu anda tersanelerde inşası devam eden önemli gemilerimiz var. Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız. Bir taraftan denizaltımız yapılıyor, bir taraftan Anadolu gemimiz devreye girmek üzere. Diğer taraftan denizde destek gemimizin çalışmaları sürüyor. MİLGEM'in yeni versiyonu 'İ' sınıfı fırkateyn projesi devam ediyor. Farklı sınıflarda, hücumbot tiplerinde çeşitli botlarımızın inşası devam ediyor. Bunlar hızla hizmete girdiğinde denizdeki gücümüz artacak.

Tabii bunlar sadece platform olarak değil, platformların üzerine konacak sistemler, gerek hava savunma sistemleri gerek torpidolar, gerek diğer silahlı unsurlar da elektronik harp unsurlarıyla beraber çok önemli. Böylece bir komple harekat ortamına sahip olmak ve bunu yerli imkanlarla desteklemek, milli tasarımlarla sahada olmak ve kimsenin parmak sallamasına, 'dur' demesine fırsat vermeden, ülkemizin çıkarlarının gerektiği doğrultuda yürümek ve karar almak önemli."

"DAHA HIZLI KOÞMAK GEREKİYOR"

Yerli üretimde mesafe alma noktasında kararlı olduklarına işaret eden Demir, "Havacılık konusunda önümüzü kesmek isteyenlere ileride verecek cevabımız olacak. Eğer karadan karaya, havadan karaya, denizden denize gibi unsurlarda silahlarınız, roketiniz varsa bu çok önemli olacak. Kara unsurlarımız yine önemli. Bugünün ortamında artık gerek siber güvenlik gerekse elektronik harp karıştırma, alana domine etme unsurları, daha da sonra tabiiki uzaya göndereceğimiz uydular ve uzayda oluşturulacak hakimiyet, bunların hepsi bir yol haritası şeklinde önümüzde olmalı. Tabii bunlar zaman istiyor. Zamanımız da çok yok, bunu biliyoruz. Onun için yürümek yetmez, koşmaya başlamak, hatta koşmayı devam ettirmek, daha hızlı koşmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

DENİZ HABER AJANSI


https://www.denizhaber.net/milgemin-yeni-versiyonu-i-sinifi-firkateyn-projesi-devam-ediyor-haber-97085.htm
Mesajı Paylaş

Hangi gemi 3 yıl sonra hizmete girecek olan mı Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

En çok katıldığım kısım: DAHA HIZLI KOÞMAK GEREKİYOR! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Ne zaman istif veya tf2000 sorulsa hemen "tcg anadolu envantere girmeye gün sayıyor" diyorlar. :S Mesajı Paylaş

Tf 2000 yapilmazi gerekmez Tf 2000 benzer gemi alabiliriz

ucak gemisinide yapabiliriz Mesajı Paylaş

#348
Þu 2 cümle çok önemli!
"Farklı sınıflarda, hücumbot tiplerinde çeşitli botlarımızın inşası devam ediyor. Bunlar hızla hizmete girdiğinde denizdeki gücümüz artacak."
Hücumbot tiplerinde diyor.
Bilgisi olan var mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 11 Eylül 2020, 17:42:36
Þu 2 cümle çok önemli!
"Farklı sınıflarda, hücumbot tiplerinde çeşitli botlarımızın inşası devam ediyor. Bunlar hızla hizmete girdiğinde denizdeki gücümüz artacak."
Hücumbot tiplerinde diyor.
Bilgisi olan var mı?
sahil güvenlik botları sanırım. Atmaca bile atabileni var ve bence ege için harika olurlar. Sirketin ismini unuttum o yapıyordu. Onu kastetmiş olabilir Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz