Barracuda Sınıfı Denizaltı

Başlatan SKYWOLF, 26 Nisan 2016, 14:44:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayın Battlestar, Skywolf, Raptor44 arkadaşlarım ayni görüşü paylaşıp ısrar etiklerine göre  benim göremediğim olasılıklar olmalı deyip''noktayı koyuyorum'' ;) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: metin62 - 14 Şubat 2019, 17:19:22
Sayın Battlestar, Skywolf, Raptor44 arkadaşlarım ayni görüşü paylaşıp ısrar etiklerine göre  benim göremediğim olasılıklar olmalı deyip''noktayı koyuyorum'' ;)
Estağfurullah öyle şey mi olur tartışma devam etmeli bence konuşarak ve birbirimizi anlayarak en doğrusunu buluruz. Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Alıntı yapılan: Raptor44 - 14 Şubat 2019, 16:42:10
Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 13 Şubat 2019, 20:42:08
Alıntı yapılan: metin62 - 13 Şubat 2019, 17:21:45
Büyük düşünebilen ve herşeyin iyisine sahip olan  silahlı kuvetlerimizin olması  hepsimizin dileği ve ortak isteği olmakle birlikte bir de realite mevcut.

Realite derken kastım şu, Türkiyemizin coğrafi konumu ,ekonomik durumu,çevresel risk faktörleri Avusturalya ile 1-1 örtüşmemekte. Avusturalya bir okyanus ülkesi, Türkiye nin öncelikli koruma altında tutması gereken denizler ,Akdeniz ,Ege,karadeniz  yani daha sığ denizler. Avusturalyanın  çevresel risk faktörü oldukça düşük ,Türkiyemizin risk faktörü yüksek özellikle Akdeniz ve Ege. Avusturalyanın Kişi başı ekonomik gücü ve Türkiyemizin  kişi başina düsen ekonomik güçleri arasında büyük fark mevcut. Hali ile Savunma ayrılmış olan bütçemizin büyük bir kısmı devam etmekte olan operasyonlara , geriye kalan küçük kısmı ile ancak gerçek yatırımlara ayrılmakta . Kısıtlı yatırım bütçemizi de hemen hemen her alanda öncelikli olan birçok değisik ebattaki projelere aktarmaktayız. (Buraya kadar yazdıklarımı zaten sizler de biliyordunuz ama bir hatırlatmak istedim )

Avusturalya peki niye ihalede istenilen şartların çok üzerinde olan ,rakiplerini en pahalısı , denmemiş teknolojiyi tercih etti buna bakmak lazım?
Avusturalyanın risk altında olmadığı için önerilen teknolojinin hazır olmasını rahatlıkle bekleyebilir.
Avusturalya Okyanus ülkesi ve ABD nin bir ileri karakolu olduğu için daha uzun soluklu ve daha iri denizaltı kullanımıda sıkıntı olmaz bilakis avantaj sağlar.
Avusturalyada  ihale kazanan firma yaklaşık 3000 kişiye iş alanı sağlayacağı tahüdünde bulunduğu gibi teknoloji transferi sözkonusu.
Avusturalya Baracuda denizaltısını seçmekle  mevcut denizaltı ekolunden vazgecerek fransız ekolune gecmeye karar kıldı.
Anlaşmada belirtilen fiyat kapasamında denizaltı + R&D  fiyatı dahil onun için fiyat yüksek.

Türkiyemize gelince  yatırım bütçesindeki denizaltı kısmı hayli kısıtlı.
Alman ekolunu kullanmaktayız . Değisik bir ekole geçmemiz zaman ve ek masraf gerektirir ''Ör bakım + donnım fabrikalarımız mevcut ekole göre üretim yapmakta''
Denenememiş bir sistem üzerine karar kılarak harcayacak fazla zamanımız yok.
Türkiyemizin yurt savunması öncelikli olarak daha sığ sular olan Akdeniz ve Egede oluşmakta , ilerde başka denizlerde gerek bayrak göstermek veya olası ileri karakol için daha soluklu ve sürattli yeni model deniz altılara da ihtiyacımız olacağı aşıkar . Onları da mevcut deneyimimiz + haelen yürütülmekte olan projeden edinilecek tecrübenin üzerine eklemekle bir sonraki modeli de yerli olarak geliştirme imkanımız olacğı kanısındayım.

Metin62 kardeşim seninde kendine göre bazı donelerin var . Ben bazılarında katılıyorum sana. Yanlız Türkiyenin natonun en büyük 2. ordusu olduğunu ve avrupanın en büyük dünyanın en büyük ilk 4 denizaltı kuvvetinden(reislerle birlikte nerdeyse aynı sayıdaki japonya ve hindistanla cep denizaltıcı iran ve Koreyi saymazsak) birisi olduğunu bilelim. Çok sağlam ve tartışılmaz bir denizaltı doktrini ve geleneğimiz olduğu kesin.

Diğer yandan denizaltı maliyetleri bir kenara Avustralyanın donanma yenileme projelerinin toplam maliyeti 99.6 milyar Avusturya doları veya 70-75 milyar Amerikan doları. Bizim tf-2000, tf-100, İ sınıfı, Milgem, Lhd, Mil-den bunların toplam bedeli 20-25 milyar Amerikan Dolarını buluyor. Nerdeyse 3 katı.

Onun dışında Okyanus- İç deniz mevzusu konusunda biz iç deniz ülkesi olsak da genişleyen dış siyasal etki alanımız ve buna sudan, katar, somalideki deniz üslerimiz eklenince bizim her halükarda okynuslarda da seyreden bir donanmaya ihtiyacımız var. Onuda geçtim ülkemiz şu an kızıldeniz ve basra körfezinden gelebilecek her tomahawk saldırısına açık başkente kadar menzilde. Acil bir durumda mısır süveyş kanalını açmazsa hiçbirşey yapamayız ki şu an mısır baş düşmanımız konumunda. O yüzden bu konuda sınır dışı üslerimiz özellikle somali, katar, sudan çok önemli . O üslerde devamlı boy göstermek için uzun menzilli bir donanmaya ihtiyacımız var.

Onuda geçtim hiçbiri olmasın. SSBN dediğimiz nükleer tahrikli nükleer seyir/balistik füze atabilen denizaltılar ülkelerin en tehlikeli silahıdır ve dış bağımsızlık garantisidir. Keza siz bir ülkeyi dümdüz etsenizde onun denize açılmış bir ssbn'i bir hata iki hafta bir y sonra birden arka bahçenizden çıkar ve size nükleer'i çakabilir. Korku hiçbir zaman bitmez. Bizde nükleer tahrikli yapmasakta en uzaktaki dış siyaset rakibimiz amerikaya gidip nükleer başlık taşıyabilecek bir gezgin füzesi atabilecek bir denizaltımız olursa bizim dış siyasi baskılara karşı dayanımımız artar. Elimiz ve tehditkarlığımız artar. İran bile s-300 sistemleri yüzünden işgali masa üstünde kaldığı bir ortamda hele.

O yüzden bize lazım.
Battlestar bizim beyinler arasında telepatik bir bağ olabilir mi ikidir yazıcam bir şeyler senin yazını okuyorum diyorum yazmama gerek kalmadı demek istediğim yazılmış bile zaten  ;) Metin 62 haklı sebeplerin var doğru ama genişlemek ve modernleşmesi  zorunda olan bir donanmaya ve hava kuvvetlerine ihtiyacımız var kara kuvvetleri modernize olsa yeter bunun içinde gelişmiş denizaltı ve su üstü platformlara ihtiyacımız var hatta bana kalsa insansız denizaltılara yönelik bir proje başlatabiliriz ama bu denizaltılar nükleer tahrik sistemine veya normal tahrik sistemlerine  sahip olabilecek ve gezgin tarzı füzeler ile saldırı kabiliyeti arttırılmış platformlar olabilir hem daha küçük olabilir hemde daha uzun mezillere sahip olabilir dizel motorlu olanları tabi daha fazla silah taşıyabileceği gerçeğide yanına ekleniyor :)

Bencede telepatik bir bağ var. Bunu sadece bu konuda değil her konuda görebiliyorum. Bir kaç kere belirtecektim bende bunu da konu dışına çıkmayım dedim.


Alıntı yapılan: metin62 - 14 Şubat 2019, 17:19:22
Sayın Battlestar, Skywolf, Raptor44 arkadaşlarım ayni görüşü paylaşıp ısrar etiklerine göre  benim göremediğim olasılıklar olmalı deyip''noktayı koyuyorum'' ;)

Hocam biz maliyet ve bütçe işini sistemleri çok daha ucuza yerli üreterek ve ödenen paraların vergi yoluyla devlete dönmesiyle tolere edeceğiz. Yerli sanayimiz olmasa mecburen dışarıya 2-3 katı para vererek alacaktık. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Bir an Vergi konusu hakkında yorum yapmak içimden geçti ama , bir önceki yorumumda noktayı koydum dediğim için şimdi kalkıp noktayı, noktalı virgüle çevirmem doğru olmaz.  :-X

Baracuda konusunu yeterince sulandırmış oldum farkındayım. ''pek hoş olmadı'' :( Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: metin62 - 15 Şubat 2019, 11:22:53
Bir an Vergi konusu hakkında yorum yapmak içimden geçti ama , bir önceki yorumumda noktayı koydum dediğim için şimdi kalkıp noktayı, noktalı virgüle çevirmem doğru olmaz.  :-X

Baracuda konusunu yeterince sulandırmış oldum farkındayım. ''pek hoş olmadı'' :(

O zaman ben o konuyu biraz açayım hocam siz yazmadan kafanzdaki soru işaretlerini kaldırsın. Þimdi biz bu gemileri dışardan hazır alım yerine büyük oranda yerli yapıyoruz ya. Þimdi o geminin birim maliyeti tershanesine ve alt yüklenici yerli firmalara dağılacak. O şirketler devlete vergi olarak o paranın bir kısmını ödeyecek. Þirketlerin kişisel hissedarları kişisel vergilerini ödeyecek. Þirkete alınan çayıydı çorbasıydı onlar üzerinden devlete kdv vs. gidecek. İşcilerine verdiği maaştan devlet gelir vergisi ev vergisi vs. alacak. Bu işçiler alışveriş yapacak ordanda vergi alacak.

Yani devletin cebinden çıkan para. Tf-2000 destroyeri sınıfı bir gemi için 2-3 milyar hadi en kötü 1.5 milyar dolarken .

Þimdi 750 milyon dolar - Vergi geri dönüşleri = olacak. İhracat kısmına hiç girmiyorum. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı YapNaval_News
@naval_news

Fransa, Barracuda sınıfı nükleer denizaltının ilki olan Suffren'i yarın teslim alacak. 6 denizaltılık proje yaklaşık 10 milyar $. Denizaltıda F-21 torpidosu, Exocet güdümlü füzesi, seyir füzesi ve sualtı komandoları için mini denizaltı olacak.

⚓Ilk sac kesimleri:
•1. Gemi Suffren 2007'de.
•2. Gemi Duguay-Trouin 2009'da.
•3. Gemi Tourville 2011'de.


Mesajı Paylaş
]

Fransa'nın yeni nükleer denizaltısı



9 milyar euro değerindeki yeni Barracuda sınıfı nükleer denizaltısının açılışını, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptı.

Fransa Donanmasını ileriye taşıyacak yeni nükleer denizaltının açılışı yapıldı.

"Suffren" isimli "Barracuda" sınıfı nükleer denizaltının açılışına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açılış konuşmasında, "Onlar sadece burada inşa ettiğiniz denizaltılar değil. Burada inşa ettiğiniz şey aslında Fransa'nın özgürlüğüdür. Burada bizim hakimiyetimizi inşa ediyorsunuz" dedi.

ESKİ DENİZALTILAR HURDAYA ÇIKACAK
Cherbourg'daki kuru havuzda sunulan, Suffren'ın inşası ve geliştirilmesi programına 9 milyar Euro harcanmıştı. 5 bin ton ağırlığında 6 denizaltı siparişi veren Fransa hükumeti, eski denizaltılarını hurdaya çıkarmayı hedefliyor.

https://www.ensonhaber.com/fransanin-yeni-nukleer-denizaltisi.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

]

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Avustralya'nın Fransa savunma endüstrisi için "yüzyılın anlaşması" diye de geçen 90 milyar dolarlık 12 nükleer enerjili denizaltı alımı anlaşmasını iptal etmesi hakkında "sırtımızdan vurulduk" dedi.

France Info kanalına konuşan Jean-Yves Le Drian, Avustralya Başbakanı Scott Morrison'un Fransız Naval şirketinden 12 denizaltı alınmasını iptal edip ABD ve İngiltere ile nükleer enerjili denizaltı inşa etme konusunda anlaştıkları açıklamasına sert tepki gösterdi.

Kızgın olduğunu ve Avustralya'nın, müttefikliğe yakışmayan bir eylemde bulunduğunu belirten Le Drian, "Gerçekten sırtımızdan vurulduk. Avustralya ile bir güven ilişkisi kurmuştuk ve bu güvene ihanet edildi." ifadelerini kullandı.

Le Drian, Avustralya ile müzakerelerin 2014'te başlayıp 2016'da bir anlaşmayla sona erdiğini hatırlatarak Avustralya ve ABD'den konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

- TRUMP GİBİ "KESTİRİLEMEZ KARAR"

ABD Başkanı Joe Biden liderliğindeki Washington yönetimini de eleştiren Le Drian, bu "tek taraflı, kaba ve kestirilemez" kararın eski ABD Başkanı Donald Trump'ın davranışlarını anımsattığını ileri sürdü.



ABD, İngiltere ve Avustralya liderleri, dün AUKUS adı altında yeni bir güvenlik iş birliği kurulduğunu ve bu kapsamda ABD ile İngiltere'nin Avustralya ile nükleer enerjili denizaltı teknolojisini paylaşacağını duyurmuştu.

90 MİLYAR DOLARLIK FRANSIZ DENİZALTI PROJESİNİN SONU

Anlaşmaya taraf üç ülkenin isimlerinin İngilizcedeki kısaltmasından oluşan "AUKUS" adlı yeni ortaklık anlaşması, aynı zamanda, Avustralya hükümetinin Fransız firmasıyla 2016 yılında imzaladığı ve 12 denizaltı yapılmasını öngören toplam 90 milyar dolarlık Fransız denizaltı projesinin sonunu da getiriyor.

Avustralya'nın Adelaide kentinde yapılması planlanan projenin sona ermesine tepki gösteren Fransız Naval Grubu, Avustralya hükümetinin projeyi rafa kaldırmasıyla hayal kırıklığına uğradığını bildirmişti.

https://www.haber7.com/dunya/haber/3141147-90-milyar-dolarlik-anlasmayi-iptal-ettiler-fransa-sirtimizdan-vurulduk Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz