TEBER Güdüm kiti

Başlatan Tuco, 11 Mayıs 2016, 10:22:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, M5 Dergisi ile gerçekleştirdiği söyleşide, SİHA'lar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, "Aslında siz kapatmadan önce bir müjde daha vereyim o zaman. (MK-81 ve MK-82 Genel Maksat bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen lazer güdüm kiti olan TEBER 81 ve TEBER 82'yi göstererek) Arkanızda gördüğünüz iki tane ürün... Onları yakında İHA'larımızda performans gösterirken göreceksiniz." ifadelerine bulundu.

Başkan DEMİR'in kast ettiği İHA'ların, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR ile Baykar Savunma tarafından geliştirilen AKINCI SİHA'lar olduğu biliniyor. AKSUNGUR SİHA'ya mühimmat entegrasyonu, geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. AKSUNGUR ve AKINCI'nın, TEBER-81/82'ye ek olarak TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen HGK ve KGK güdüm kitlerini de kullanması planlanıyor.



Türkiye'nin Mark serisi genel maksat bombası taşıma kapasitesine sahip ilk insansız hava araçları olan olan AKSUNGUR ve AKINCI, Türkiye'de şu anda sadece Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki savaş uçaklarının gerçekleştirme kapasitesi bulunan birtakım taarruz görevlerini gerçekleştirecek olmaları sebebiyle hayati öneme sahipler. Bu SİHA'lar sayesinde ilk kez bir Türk SİHA'sı, Mark serisi genel maksat bombaları ile birlikte taarruz icra edebilecek ve bu sayede Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan savaş uçaklarının gövde ömürlerinden tasarruf edilecek.

https://www.savunmasanayist.com/aksungur-ve-akinci-teber-81-82-atisina-hazirlaniyor/ Mesajı Paylaş

Alıntı YapT.C. Millî Savunma Bakanlığı@tcsavunma

1'inci Ana Jet Üs Komutanlığımız tarafından, TEBER Kabul Testi faaliyeti kapsamında iki F-16 uçağı ile atışlı görev icra edildi. ROKETSAN TEBER Lazer Güdüm Kiti ile entegre edilmiş genel maksat bombaları, hedefleri tam isabet ile vurdu.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapAirbus C295'e Roketsan TEBER entegrasyonu.

Airbus şirketi tarafından geliştirilen C295 Nakliye Uçağı'na, Roketsan tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen TEBER Güdüm Kiti entegrasyonu gerçekleştiriyor.

Havacılık fotoğrafçısı Santi Blánquez, geçtiğimiz saatlerde Avrupalı Airbus şirketine ait olan bir C295 Nakliye Uçağı'nı görüntüledi. İspanya'nın Sevilla kentindeki Airbus tesislerinden bir test uçuşu için havalanan "EC-296" geçici askeri tesciline sahip uçağın, silahlı bir konfigürasyonda olduğu ve Roketsan üretimi dört adet TEBER Lazer Güdüm Kiti ile donatıldığı görüldü.

Uzun bir süredir silahlı C295 konfigürasyonu üzerinde çalıştırmalarını sürdüren Airbus, Kasım 2017'de gerçekleştirilen Dubai Airshow esnasında silahlı C295 konfigürasyonunun lansmanını gerçekleştirmişti. Lansmanda esnasında C295 uçağının yanında, her biri Roketsan üretimi olan TEBER Lazer Güdüm Kiti, CİRİT Lazer Güdümlü Füze ve L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi de sergilenmişti.
https://www.savunmasanayist.com/airbus-c295e-roketsan-teber-entegrasyonu/
Mesajı Paylaş
]

Biraz değişik olmuş. Envanter'de o kadar Siha/İHA gelecek olan Hürkuş varken anlamadım. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Alıntı yapılan: Commander - 20 Şubat 2021, 15:25:29
Biraz değişik olmuş. Envanter'de o kadar Siha/İHA gelecek olan Hürkuş varken anlamadım.
Benim anladığım kadarıyla; İspanyollar bu uçağı pazarlamak için ABD'den jdam , hellfire gibi füzelerin 3üncü ülkelere ihraç iznini alamayacaklarını düşündüklerinden, bizim mühimmatlar ile satış yapmayı planlıyorlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 20 Şubat 2021, 16:56:26
Alıntı yapılan: Commander - 20 Şubat 2021, 15:25:29
Biraz değişik olmuş. Envanter'de o kadar Siha/İHA gelecek olan Hürkuş varken anlamadım.
Benim anladığım kadarıyla; İspanyollar bu uçağı pazarlamak için ABD'den jdam , hellfire gibi füzelerin 3üncü ülkelere ihraç iznini alamayacaklarını düşündüklerinden, bizim mühimmatlar ile satış yapmayı planlıyorlar.

Olabilir hocam sağolun Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

#36
https://m5dergi.com/one-cikan/milli-ayarlanabilir-yaklasma-sensoru-teber-ile-birlikte-kullanildi/

Roketsan, kendi imkanlarıyla geliştirdiği ayarlanabilir-yaklaşma-sensörlü Teber kitini, parça tesirli MK81 ve MK82 bombalarında kullanmaya başlıyor. Bu sensörle, zaten hareketli hedefleri vurabilen Semi Lazer Arayıcı başlığa sahip olan Teber kiti takılı bombalar çok daha etkin ve hassas olarak hedefini vurabilecek. Bu mühimmatlar F16'nın dışında Aksungur tarafındanda kullanılmıştı.
Mesajı Paylaş

#37
Alıntı YapROKETSAN, Hava Kuvvetleri'ne 700 TEBER Güdüm Kiti teslim etti.

🔸Türk Hava Kuvvetlerine sözleşmeler kapsamında 700 adet TEBER Güdüm Kiti teslim edildi
🔸TEBER, bırakma hızı ve irtifasına bağlı olarak 21 deniz mili (Nm) menzile ulaşabiliyor
https://mobile.twitter.com/Defence_Turk
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapBangladeş Hava Kuvvetleri, Chengdu F-7 savaş uçağı için Türk yapımı TEBER Mk-82 lazer güdümlü bomba tedarik etti.

https://mobile.twitter.com/DefenseDtb/status/1553228893598863361

Roketsan tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti, Bangladeş'e ihraç edildi. Bangladeş, TEBER Güdüm Kiti'nin ilk ihracat müşterisi oldu.

Bangladeş, bir süredir Türkiye'den savunma tedarikini arttırıyor. Kısa süre önce Roketsan'dan TRG-300 ve TRG-230 tiplerinde 'Karadan Karaya Füze' tedarik eden Bangladeş, son olarak ise TEBER Güdüm Kiti siparişi verdi. SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre Bangladeş, TEBER Güdüm Kiti'nin ilk ihraç müşterisi oldu.


Konuyla ilgili olarak SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre Bangladeş Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan Chengdu F-7BG savaş uçaklarına, Türkiye'nin önde gelen roket ve füze sistemleri üreticisi Roketsan tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti entegre edildi. Entegrasyon çalışmaları ile testlerin tamamlanmasının ardından kitler, Bangladeş'e teslim edildi.

Bangladeş Hava Kuvvetleri'ne ait Chengdu F-7BG uçaklarına yönelik TEBER Güdüm Kiti entegrasyon faaliyetlerinin, Ağustos 2019'da başladığı biliniyor. Çin merkezli Chengdu Aircraft tarafından üretilen F-7BG savaş uçaklarında akıllı bombayı bırakacak bir kabiliyet olmadığı için entegrasyon farklı bir şekilde yürütüldü.


Bu kapsamda, Roketsan tarafından geliştirilen ve uçağa takılı mühimmatı akıllı olarak ayırt edebilen S-KİT de Bangladeş Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan Chengdu F-7BG uçaklarına entegre edildi. Þu ana kadar Roketsan tarafından geliştirilen TRG-300, TRG-230 ve TEBER gibi mühimmatların Bangladeş'e ihraç edildiği kesinleşti.
https://www.savunmasanayist.com/roketsandan-bangladese-teber-ihracati/
Mesajı Paylaş
]

]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz