Türkiye'den stratejik hamle! Dev yatırım...

Başlatan azarax, 18 Mayıs 2016, 23:33:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#40
Alıntı yapılan: Yasar - 10 Eylül 2022, 15:36:45
Sn Serkan1976,
Bu yazınız "deja-vu" oldu.
Daha önce de hemen hemen aynı şekilde bu soruyu sormuştunuz. Ben ve diğer üyeler de yanıt vermiştik.
Bu sıraladığınız tankları yapanlar neden hibrit motora para harcasınlar ki? Hepsinin elinde hazır motor ya var ya da rahatlıkla ambargo yeme korkusu olmadan temin edebiliyorlar. Adamların hazır bakım ekipleri, parça stokları, üretim fabrikaları 1500HP motor yapıp bakımını da üstlenebilecek durumda.
Bu aynen Almanların tank için dizel motor geliştirip uygularken ABD'nin yıllarca benzinli motorda israr etmesi gibi. Hatta daha da öte.
Dünyada herkes yanlış yapıyor diye bizde aynı yanlışı tekrar mı edelim?
Mantıken hibrit dizel jeneratörlü motor hem daha az yakıt kullanacak, hem daha uzun menzili olacak, hemde torque değeri çok çok daha yüksek olduğundan zor durumlarda daha rahat hızlanıp daha rahat engebeli arazide performans artışı gösterecek. Bakım aralığı daha uzun olacak. Bunlar bir gerçek.
Tek dezavantajı, yeni bakım ekipleri oluşturulacak. Yeni parça stokları tesis edilecek. Tabi bir de bu motor ile mücehhez tankların sil baştan engin saha testleri yapılarak TSK'nın kabulüne sunulacak. Tank ekipleri  bu sisteme uygun olarak tekrar eğitilecek.

Yer konusuna gelince; şanzıman olmadığından, motor ebadının küçük olmasından ve de daha az yakıt kullanılacağından çok geniş bir hacim boşa çıkıyor. Tahrik motorları doğrudan teker millerinde. Gövde içinde olmayacak. Bataryalar rahatça gövde içerisine dağıtılabileceğinden dizel güç paketli tanktan daha az hacim ihtiyacı olacak.
Karşılaştırma için Fırtına 'nın E modeli ile dizel modeline bakabilirsiniz.

https://www.turdef.com/Article/mkes-firtina-blows-silently/593

+1. Ekleyebileceğim tek şey: Çekinmeye gerek yok, Alamanlar bize altın tepside büyük bir fırsat sundu. Mesajı Paylaş

Alıntı YapÇorum Sungurlu'da Türkiye'nin ikinci barut fabrikası kuruluyor.


Türkiye'de tek seferde temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımı olan tesisler 6 milyar liraya mal olacak ve 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Fabrikalar ekonomiye yıllık 200 milyon Euro katkı sağlayacak.

#mke koordinatörlüğünde kurulan tesis,Barut, barutun ham maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fişek ile kapsül fabrikalarından oluşacak.

Fabrika 2023 Temmuz ayında üretimine başlayacak. nitrogliserin ve nitroselülozda yurt dışına bağımlılık bitecek.

@muhsindere @yasinakderetr
https://mobile.twitter.com/ogzhn_uyg
Mesajı Paylaş
]

Sonunda kapsül üretimi tekrar başlıyor. O MKE fabrika müdürü varya onun taa.... O adam dünyanın her neresinde ise MIT yakasından tutup getirmeli Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
Mesajı Paylaş
]

#44
MKE A.Þ yeni yatırımlarla Çankırı Silah Fabrikası'nın üretim kapasitesini arttıracak.

Tesise yapılacak yeni yatırımlarla yılda;

🔹30 adet 35mm çift namlulu uçaksavar topu,
🔹1000 adet 40mm tamburalı bombaatar,
🔹400 adet 40mm otomatik bombaatar,
🔹1000 adet 12,7mm uçaksavar makineli tüfek,
🔹20 adet 105mm Boran obüsü üretilecek.

Adeta üretim sanatı.... Üretim nedir nasıl yapılır tüm dünyanın izlemesi gerekir bu kapasiteyi. Bende diyorum çapsız MKE'de Boranda acaba yıllık 100 adet üretim kapasitesi var mıdır , diye düşünüyordum. Hata etmişim. Sakarya'da bir makina sanayi şirketine versek 1 yıl içinde şu kapasiteden daha iyi üretim kapasitesine ulaşır kısa zamanda. Artık ben emin oldum MKE'nin savunma sanayisine yararı mı var yoksa zararı mı diye. Artık bu MKE'nin işlerine Sarsılmaz, SYS ve Nurol Makina el atmalı. Ukrayna'da görüyoruz topçu sistemleri ve onun başardıklarını ve gerekli kapasiteyi. Aylık savaş durumunda fabrika ve işçi kapasitesi ile aylık 100 adet üretime sahip olmalıyız. 35mm uçaksavar çok zor olmamalı düz metal boru üretiyorsun. Ayda 12.7mm uçaksavar bile üretilemiyor. Altı üstü 12.7 mm. Binlerce kapasiteye sahip olunmalı normalde. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: Kaptan-I Derya - 20 Kasım 2023, 14:22:23
MKE A.Þ yeni yatırımlarla Çankırı Silah Fabrikası'nın üretim kapasitesini arttıracak.

Tesise yapılacak yeni yatırımlarla yılda;

🔹30 adet 35mm çift namlulu uçaksavar topu,
🔹1000 adet 40mm tamburalı bombaatar,
🔹400 adet 40mm otomatik bombaatar,
🔹1000 adet 12,7mm uçaksavar makineli tüfek,
🔹20 adet 105mm Boran obüsü üretilecek.

Adeta üretim sanatı.... Üretim nedir nasıl yapılır tüm dünyanın izlemesi gerekir bu kapasiteyi. Bende diyorum çapsız MKE'de Boranda acaba yıllık 100 adet üretim kapasitesi var mıdır , diye düşünüyordum. Hata etmişim. Sakarya'da bir makina sanayi şirketine versek 1 yıl içinde şu kapasiteden daha iyi üretim kapasitesine ulaşır kısa zamanda. Artık ben emin oldum MKE'nin savunma sanayisine yararı mı var yoksa zararı mı diye. Artık bu MKE'nin işlerine Sarsılmaz, SYS ve Nurol Makina el atmalı. Ukrayna'da görüyoruz topçu sistemleri ve onun başardıklarını ve gerekli kapasiteyi. Aylık savaş durumunda fabrika ve işçi kapasitesi ile aylık 100 adet üretime sahip olmalıyız. 35mm uçaksavar çok zor olmamalı düz metal boru üretiyorsun. Ayda 12.7mm uçaksavar bile üretilemiyor. Altı üstü 12.7 mm. Binlerce kapasiteye sahip olunmalı normalde.
üretim kapasitesi ile ilgili yorumunuza genel olarak katılıyorum, ancak uçak savar ve obüs namlusu üretmenin "düz metal boru üretmek" kadar kolay olmadığını belirtmem gerekli. O namlular 20-30 atışta eğilip bükülüp patlamasın diye pek çok kimyasal işlemden geçiyor.

Amerikalılar Saddam'ın toprağın 15 metre dibindeki beton sığınaklarını delip içindeki hedefleri yok edebilmek için M110 howitzerlerinin namlusunun içine patlayıcı doldurup onu attılar adamın kafasına. O namlular öyle düz boru değil.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Heartbang - 20 Kasım 2023, 14:46:49ancak uçak savar ve obüs namlusu üretmenin "düz metal boru üretmek" kadar kolay olmadığını belirtmem gerekli. O namlular 20-30 atışta eğilip bükülüp patlamasın diye pek çok kimyasal işlemden geçiyor.

Öyle bile olsa, "Yılda 20 adet Boran Obüsü üretiyoruz" demeye utanır insan. Uçak mı bu? Kaan bile ayda 2 tane üretilecek, ki yılda 24 uçak eder. 24 Tane Kaan dikkat, 20 adet Boran obüsü değil. Ayıp yahu. Mesajı Paylaş

O rakamlar aylık olsa idi bir anlamı olurdu... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Ordunun ne kadar istediğini dikkate almadan böyle eleştirmemek lazım. MKE ayda 20 tane yapsa ordu ayda 20 tanemi satın alacak. Tanklar toplar böyle ayda üçü beşi geçmeden üretilirler talep bu kadar siz patron olsanız sizde rakamlar masanıza konunca senede 20 kapasiteli tesis kuralım derdiniz. Müşteri istedi de MKE yapmadı mı sanki. Ordunun alacağı bir kaç yüz toptur en fazla bu rakamı en az 15 yıla yaymak gerekiyor mantıken.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 20 Kasım 2023, 15:01:53
Alıntı yapılan: Heartbang - 20 Kasım 2023, 14:46:49ancak uçak savar ve obüs namlusu üretmenin "düz metal boru üretmek" kadar kolay olmadığını belirtmem gerekli. O namlular 20-30 atışta eğilip bükülüp patlamasın diye pek çok kimyasal işlemden geçiyor.

Öyle bile olsa, "Yılda 20 adet Boran Obüsü üretiyoruz" demeye utanır insan. Uçak mı bu? Kaan bile ayda 2 tane üretilecek, ki yılda 24 uçak eder. 24 Tane Kaan dikkat, 20 adet Boran obüsü değil. Ayıp yahu.
Bende bunun için dedim. Yoksa namlu üretmenin zorlu bir süreç olduğu ve namlu geliştirmenin ciddi metalurji stres tasarım mühendisliği vs gerektirdiğini biliyorum fakat neredeyse 100 yıllık ve yıllarca bu konu ile çalışmış bir firmanın bu üretimi gerçekten komik. İzahı yok yani. Hayır Fırat Kalkan'ından hiç mi ders alınmadı. Bu şirket dün kurulan bir aile şirketi değil. Gayet de karlı şirket hani. Yatırımlar gerekli düzeyde yapılmalı. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz