Havacılık Kaza/Kırım ve Kayıplarımız

Başlatan Felix, 24 Mart 2009, 20:38:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayın Türkistan,izninizle son bir soru daham olacak.
Suriye ordusunda TOR,TUNGUSKA gibi sistemler var mı?
Bizim deniz kuvvetlerimiz,Suriye'deki kara hedeflerine zarar verebilecek bir sisteme sahip mi?
Hoşgörünüz için teşekkürler. Mesajı Paylaş

Sayın Taşra , Suriye'nin Bildiğim Kadarıyla Tor-1 Sistemi Yok , TUNGUSKA'de Yok Ama TUNGUSKA'ya Benzeyen Pantsir-S1'lerden 86 Adet Alım Gerçekleştirildi ,

Pantsir-S1

Mesajı Paylaş
''  İntikam'ın Kanlı Olanı Makbüldür !!! ... ''

Alıntı yapılan: taşra - 29 Haziran 2012, 19:06:39
Suriye ordusunda TOR,TUNGUSKA gibi sistemler var mı?.
Suriye Hava Savunması

SA-2, SA-3, SA-5, SA-6, SA-7, SA-8, SA-9, ZSU Þilka ve 36 adet Pantsir S1.
Alıntı yapılan: taşra - 29 Haziran 2012, 19:06:39
Bizim deniz kuvvetlerimiz,Suriye'deki kara hedeflerine zarar verebilecek bir sisteme sahip mi?
Deniz değil de Hava Kuvvetleri'nde 50 adet Slam-ER, 104 adet JSOW, 100 adet HARM, 100 adet Popeye Have Nap I ve 100 adet Harpy sistemi bulunuyor.

Alıntı yapılan: taşra - 29 Haziran 2012, 18:46:41
Değerli forum üyeleri,
Bu Zıpkın ile Atılgan arasında  monte edildikleri kaide hariç ne fark vardır?
Atılgan hareket halindeyken de atış yapabilir. Atılgan tank konvoylarını helikopterlerden korumak için kullanılabilir. Zıpkın hareketliyken atış yapamaz. Bu nedenle genelde sabit tesisleri korur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Türkistan - 29 Haziran 2012, 18:40:26
Alıntı yapılan: UYVAR - 29 Haziran 2012, 10:34:25
bütün arkadaşlar, doğru veya yanlış ama iyi niyetle yazmışlar. şimdi sıra bende...

tüm bu mesele aslında tek bir cümle ile açıklanabilir: akılsız başın cezasını ayaklar çeker.

aldığı tüm uyarılara rağmen akıllanmayan, akıllanmamakta da ısrar eden o baş, o gövde üzerinde durduğu müddetçe de biz daha çok konuşuruz.

Ne Hikmetse Askerimizin Başına Cuval Geçirildiğinde '' Çıtı Çıkmayan ''  Irak'ın Kuzeyinde 4 Özel Harekatcımız Bilmem Bir Ülke Askerleri Tarafından Þehit Edildiğinde  Medyaya Yayın Yasağı Getirip '' Çıtı Çıkmayan '' Uluslar Arası Sularda Gemisi Basılıp Sözde 9 Vatandaşı ( Benim Aldığım İstihbarat İse 50'e Yakın Diyor ) Yine '' Çıtı Çıkmayan '' Ama Ne Hikmetse  Suriye  Konusu Açıldığında '' Þahin Kesiliyorlar '' Arkadaş Türk Askerinin Bir Yere Botu Değecekse 1 ) Kandil ... 2 ) Tel Aviv'Dir ...

sayın Türkistan,

umarım bu mesajımdan gitmesi gerekenin Esad olduğu anlamını çıkarmamışsınızdır. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Hayır Sayın UYVAR , Ben Sizin Bizim Esad İçin Söylediğinizi Anladım  :D   :-X Mesajı Paylaş

Yazılanların hepsini okumadım. Bu konu hakkındaki tahminlerimdir.

Bir yüzbaşı ve bir teğmen. Biri öğretmen diğeri öğrenci muhtemel. Buradan yola çıkarak bunun bir eğitim uçuşu olduğu çıkarılabilir. Hatay kıyılarında jetlerimiz kuzey güney ekseninde sürekli eğitim uçuşlarını gerçekleştirirler. Genellikle de kıyı boyunca alçak uçuş şeklinde. O günkü görgü tanıkları da uçağın bu şekilde uçtuklarını teyid ettiler. Keşif göreviydi, istihbarat topluyorduk laflarınaa tenezzül etmiyorum ben. O görevi yapacak bir irade bile olmaz bizde.
O gün teknik bir arıza yüzünden mi oldu yoksa başka bir nedenden midir bilinmez Suriye hava sahasını ihlal ettik ve Shilka tarzı bir sistemle de vurdular. İnternette dolaşan video da bunu teyid etmekte.
İsrail tarafından defalarca şamar oğlanına döndürülmüş teyakkuzda olan bir ülke Suriye. Böyle bir ülkenin hava sahasını amatörce ihlal edersen böyle düşürürler.
Þu içinde bulunduğumuz rezil durum karşısında Allahtan Yunanistan ve Rum kesiminde ekonomik krizler yaşanıyor diyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 28 Haziran 2012, 20:38:02

Alıntı yapılan: cevdeath - 28 Haziran 2012, 17:39:04

biz bence hatayı şurda yaptık komşularımızı çok iyi takip edip onlardan daha güçlü silah yapamadık..

Rusya dışında hangi komşumuzdan daha güçlü silah yapamıyoruz? Hiçbiri kendi silahını yapamıyor ki?

haklısınız hiçbiri kendi silahını yapmıyor ama çok iyi silahlanıyorlar... ben takipsizliği buna yoruyorum ama şu da bir gerçek kendi silahımızda ısrar ettiğimiz sürece onların çok üstüne çıkacağız.. parayla sadet olmuyor komşularımız dediğiniz gibi kendi silahını üretmeyip ya kopya ya da çalıntı silahlarla işlerine devam ediyorlar. diğeri ise parayla satın almaları.... Mesajı Paylaş

Tsk'nın Envanter Bakımından Komşu Hasım Devletlere Nazaran Eski Ve Bazı Konularda Zayıf Olduğu Doğrudur Ama 2020 Yılını Bekleyin Lütfen ...

TF-X
 F-35
 T-129
 U-214
 Tai Anka ( Silahlı Versiyonu )
 Milli Uydu projesi
 ALTAY Tankı
  Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi Tedariği
  Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi Tedariği
 Milgem Projesi ( Korvet )
 Milli Savaş Gemileri
 Milli Seyir Füzesi
 Milli Torpido
Genel Maksat Helikopter Tedariği
A400M Tedariği
CH-47 Tedariği

Þuan Aklıma Hemen Gelenler Bunlar , Daha Bunun Gibi Onlarca Proje ... Hedef 2023 !!!!
Mesajı Paylaş

TSK: İki Suriye helikopteri sınıra yaklaştı

TSK: Dün 2 Suriye helikopteri sınıra yaklaştı, 2 F16 kontrol uçuşu yaptı
01.07.2012 - 15:34

Genelkurmay Başkanlığı bugün internet sitesinden Suriye ile ilgili ikinci açıklamasını yaptı. Genelkurmay yaptığı açıklamada, 2 Suriye helikopterinin sınıra yaklaştığını belirtti.
İşte Genelkurmay'dan yapılan o 3 maddelik açıklama;

1. 30 Haziran 2012 tarihinde, Suriye'ye ait 1XMI-17 tipi helikopterin, Hatay güneyinde, Suriye hava sahasında uçarken, Türkiye sınırına 4 mile kadar yaklaşması üzerine, İncirlik'te bulunan 2XF-16 "Scramble kolu" 09.12-10.39 saatleri arasında, Adana-Hatay üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra etmiştir.

2. 30 Haziran 2012 tarihinde, Suriye'ye ait 1XMI-8 tipi helikopterin, Hatay güneyinde ve Suriye hava sahasında uçarken Türkiye sınırına 4 mile kadar yaklaşması üzerine İncirlik'te bulunan 2XF-16 "Scramble kolu" 15.05-16.58 saatleri arasında, Adana- Kilis üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra etmiştir.

3. 30 Haziran 2012 tarihinde, Suriye'ye ait 1XMI-8 tipi helikopterin, Mardin güneyinde, Suriye hava sahasında sınır bölgesine yakın uçuş yapması üzerine, Batman'da bulunan 2XF-16 "Scramble kolu" 18.05-20.10 saatleri arasında, Batman-Diyarbakır üzerinde kontrol amaçlı devriye uçuşu icra etmiştir. Hava sahası ihlali olmamıştır.
http://www.ensonhaber.com/tsk-iki-suriye-helikopteri-sinira-yaklasti-2012-07-01.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Pantsır  ile vurulduğunu söylüyor bazı kaynaklar..

Pantsır veya Tunguska gibi  modern uçaksavar sistemlerine  bizimde ihtiyacımız var... Devşirme Atılgan ve Zıpkın ile olacak iş değil.. Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz