Havacılık Kaza/Kırım ve Kayıplarımız

Başlatan Felix, 24 Mart 2009, 20:38:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen ve 1260 metre derinlikte olan uçakta şehit olan 2 pilotun naaşının çıkarıldığını açıkladı. Genelkurmay sitesinde düşürülen uçağın parçaları ve pilotların kask ve postallarının fotoğraflarını yayınladı.

Mesajı Paylaş

... Arkadaşlar Bana Kızmayın Ama '' Görev İçin Gönderilen Uçağına , Uçağın İçindeki Kahraman Pilotlarına Sahip Çıkamayan , Gündemi Değiştirmek İçin Çırpınan Siyasi İradeye Yazıklar Olsun  O Þehitlerin Ahı , Þehit Analarının Göz Yaşları Sizi O Koltuktan Edecek İnş'ALLAH ALLAH Belanızı Versin ( Amin ) Mesajı Paylaş
''  İntikam'ın Kanlı Olanı Makbüldür !!! ... ''

O kask ile postallar nasıl çıkar hiç anlaşılır şey değil...
Belki de en son çıkacak şeyler bunlar  insan vücudundan... Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Alıntı yapılan: BIXI MAN - 05 Temmuz 2012, 20:50:04
Belki de en son çıkacak şeyler bunlar  insan vücudundan...

Pilotlarla birlikte çıkarmışlar. Allah rahmet eylesin. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Þehitlerimize Allah(C.C)'tan Rahmet,Ailelerine Başsağlığı Diliyorum.Benim kafamda hâlâ yanıt bekleuen sorular var:

1)-Uçağımız Türk yetkililerin söylediği mesafede ve füze ile vuruldu diyelim.O uçağın füze ikaz sistemi hiç mi uyarı vermedi verilen uyarıyı, uçuşu takip ve kontrol eden Türk radarları hiç mi kayıt etmedi.

2)-Yok uçak Suriyeli yetkililerin söylediği mesafede uçaksavar atışı ile düştü ise uçaksavar menziline bu kadar yakın ve açık biçimde uçuşun açıklaması nedir?

3)-Þehit pilotlarımızın  kaskları ve postalları deniz yüzeyinde bulundu deniliyor.Pilotlarımızın uçağı terk etmeye çalıştıklarını düşünüyorum.

4)-Uçak önce füze sonra uçaksavar ateşine mi maruz kaldı?

Bu iş çok karanlık.Birileri yalan söylüyor.Bu iş savaşa gidecek nasıl bir oyun oynanıyor? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 05 Temmuz 2012, 21:08:48
Alıntı yapılan: BIXI MAN - 05 Temmuz 2012, 20:50:04
Belki de en son çıkacak şeyler bunlar  insan vücudundan...

Pilotlarla birlikte çıkarmışlar. Allah rehmet eylesin.

Sayın Skywolf,
Postal ve kasklar çok daha önceden bulundu.Genelkurmayın sitesinde de su üstünde bulundukları bilgisi var.
Mesajı Paylaş

25 Haziran tarihli gazetelerde ve haber sitelerinde bilgi mevcut.Yani Þehitlerimizin naaşları ile çıkarılmadılar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: taşra - 05 Temmuz 2012, 21:16:26
25 Haziran tarihli gazetelerde ve haber sitelerinde bilgi mevcut.Yani Þehitlerimizin naaşları ile çıkarılmadılar.

O bot , rahmetli nin ayağında sıkı sıkıya bağlı bir şekilde  giyilmiş şekildeydi , aynı şekilde uçuş kaskları da öyle...
Bizim piyadelerin  çelik miğferleri gibi eğretiden takılı durmuyor ki başlarında... Hepsi sıkı sıkıya takılı durumda pilot kasklarının...

Þimdi bu vurulma anında bunlar nasıl olurda  rahmetli'lerin üzerinden ayrılır... Bir de dikkat edin özellikle botlarda en ufak bir  parçalanma aşınma yok..
Sanki  uçuştan gelmişler de kendiler çıkarmışlar gibi....

Ben vurulma sırasında oluşan  rezonans veya parçalanma sırasındaki  şiddetten felan bunların böyle  hasarsız olarak ayaktan çıkacağına inanmıyorum....

Ya düştükten sonra kanopi içinden çıkmak için uğraştılar ama başarılı olamadılar ya da  atladılar ama şehit oldular , naaşlarını da birileri buldu bu zamana kadar saklandı şimdi ortaya çıktı...

O botların görüntüsü mevcut senaryoya ters bana göre...

Mesajı Paylaş

Uçak kıyıdan 8 deniz mili uzakta (km olarak verirsek 14.8 km yapıyor) bulunuyor. Uçak savar atışı ile vurulsa diyelim maksimum karadan 2 km uzakta olması gerekiyor. Arada kalan 12.8 km'yi açıklayacak bir izahat bulamıyorum. Ayrıca hadi yine uçaksavar ile vuruldu diyelim. Vurulma anında pilotlar uçağı biraz daha uçurdular diyelim. Uçururken telsiz ile bağlantı kuramadılar mı?

Benim aklıma sayın Biximan'in teorisi daha yatkın gibi geliyor.
Teori: Uçak füze ile düşürüldü. Kafa karıştırmak için aynı özelliklerde başka bot ve kask denize batmayacak şekilde bırakıldı. Böylece zaman kazanılmaya çalışıldı. Pilotlar canlı ele geçirildi. Sorgulandıktan sonra şehit edildiler ve enkazın yakınına bırakıldılar.

Biliyorum teori biraz uçuk ama benim aklıma daha mantıklı birşey gelmiyor. Genel Kurmay dahi uçağımız füze ile düşürüldü derken ben kalkıpta elin gavuruna inanmak İSTEMİYORUM. Mesajı Paylaş

-The truth is out there

Alıntı yapılan: sentetik - 06 Temmuz 2012, 13:32:28
Uçak kıyıdan 8 deniz mili uzakta (km olarak verirsek 14.8 km yapıyor) bulunuyor. Uçak savar atışı ile vurulsa diyelim maksimum karadan 2 km uzakta olması gerekiyor. Arada kalan 12.8 km'yi açıklayacak bir izahat bulamıyorum. Ayrıca hadi yine uçaksavar ile vuruldu diyelim. Vurulma anında pilotlar uçağı biraz daha uçurdular diyelim. Uçururken telsiz ile bağlantı kuramadılar mı?

Benim aklıma sayın Biximan'in teorisi daha yatkın gibi geliyor.
Teori: Uçak füze ile düşürüldü. Kafa karıştırmak için aynı özelliklerde başka bot ve kask denize batmayacak şekilde bırakıldı. Böylece zaman kazanılmaya çalışıldı. Pilotlar canlı ele geçirildi. Sorgulandıktan sonra şehit edildiler ve enkazın yakınına bırakıldılar.

Biliyorum teori biraz uçuk ama benim aklıma daha mantıklı birşey gelmiyor. Genel Kurmay dahi uçağımız füze ile düşürüldü derken ben kalkıpta elin gavuruna inanmak İSTEMİYORUM.

Jet yakıtı bilinen en yanıcı  türlerden biri... Güdümlü bir füze ile vurulduğunda o uçağın infilak ederek parçalanması gerekiyor... Ve o infilak anında o kaskın cirlop gibi  geri kalması , botların sanki lostra salonuna verilmiş gibi sapasağlam durması bana mantıklı gelmiyor..

İkinci Bir Cengiz Topel vakası gibi olmaz ama , pilotların uçaktan atlama imkanı bulduklarını  bu bot ve kaskı gördükten  sonra düşünmeye başladım...
Belki yaralı kurtuldular  karaya alındıktan sonra şehit oldular ya da denizde bulunanan kadar şehit oldular.. Ama öyle işkence  felan olacağını zannetmem

Binlerce derecelik ısı da o botlar hiç mi deforme olmaz hiç bi parçalanmaz yaaa...

Beni inandıramadılar bu hikayeye....

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz