FIRTINA 2 PROJESI

Başlatan levo, 18 Kasım 2016, 11:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İngilizler,daha doğrusu İngiliz bae systems xm1155 cs mühimmatını tanıtmış bu mühimmatla 109 km menzile ulaşmışlar.

Üstelik paladinler L39 kalibre Mesajı Paylaş

Muhtemelen Sabot, ama güdümlü mü ??? Neden kendi AS-90ları ile atmamışlar, o da ayrı soru işareti. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Ekim 2023, 19:07:38
İngilizler,daha doğrusu İngiliz bae systems xm1155 cs mühimmatını tanıtmış bu mühimmatla 109 km menzile ulaşmışlar.

Üstelik paladinler L39 kalibre

109 değil 126 km hatırladığım kadarıyla

XM1155 mühimmatı 58cal namlulu M-109A7 ile yapılan testte 68nm uzaklığa (126km) ulaşmış! Mesajı Paylaş

İyi de o atılan mühimmat top mermisi değil , toptan atılabilen bir çeşit ramjet füze maharet topta değil yani. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 18 Ekim 2023, 07:16:13
İyi de o atılan mühimmat top mermisi değil , toptan atılabilen bir çeşit ramjet füze maharet topta değil yani.

+1. Top namlusu sayesinde, ramjet'in işleyebilmesi için gerekli olan hız, namlu çıkışında yakalanıyor. Zor bir teknoloji ama obüslere de büyük esneklik kazandırıyor.

Buna mukabil, olmazsa olmaz diyemem. Gökhan füzesi envantere girecek hale gelsin önce, oradaki ramjet teknolojisini TRG serisi topçu roketlerine uygularız. TRG-122'lerde biz de benzeri menzillere ulaşabiliriz o zaman. Mesajı Paylaş

İçimden bir ses katı yakıtlı ramjet motoru ile yapılabilir bir teknoloji diyor.  Üstelik namlı çıkış hızı klasik mühimmat ile benzer ise namlu yıpranması da aynı kalacaktır. Zorluk , bu iş güdüm gerektirir. Gerek namludan çıkarken, gerek ramjet devreye girdiğinde ivmelenme altında çalışabilecek güdüm devreleri lazım olacaktır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 18 Ekim 2023, 11:49:20Gerek namludan çıkarken, gerek ramjet devreye girdiğinde ivmelenme altında çalışabilecek güdüm devreleri lazım olacaktır.

Sadece namlu içinde dayanması kafi. Namlu içindeki ivmelenme 50 G idi, yanlış hatırlamıyorsam. Ramjet'in vereceği ivmelenme bununla kıyaslanamaz bile. Bu nedenle "zor bir teknoloji" dedim. Topçu roketlerinde uygulamak da bu nedenle daha kolay, çünkü oradaki ivmelenme obüslerdeki kadar vahşi değil, çok daha uysal. Mesajı Paylaş

Alıntı YapBMC üretimi 155 mm Fırtına-2 obüsü görevde.

Mesajı Paylaş
]

Ah şuna birde lazer güdümlü 155 mm mühimmat geliştirip nokta atışı yapabilcek konuma geldiğimizde tadından yenmez şöyle 45-50 km menzilli..

Rusya ve Ukrayna savaşı gösterdiki binlerce adet olmalı... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: カメせ - 23 Nisan 2024, 21:58:47
Alıntı YapBMC üretimi 155 mm Fırtına-2 obüsü görevde.

Yedek motorları kullanıp 3 tane mi 5 tane mi üretim olacaktı herhalde bunlardan birisi.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz