FIRTINA 2 PROJESI

Başlatan levo, 18 Kasım 2016, 11:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yokuş yukarı kalkarken tork, düz yolda hızlanma için devir sayısı önemlidir motorlarda Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 03 Ekim 2024, 00:58:02
yokuş yukarı kalkarken tork, düz yolda hızlanma için devir sayısı önemlidir motorlarda
Her ikisi için tork önemlidir. Motorun çabuk devir atabilmesi için tork değerinin yüksek olması gerekir.
Mesajı Paylaş

Bilmiş bilmiş olmaz etmez dedik ne olcak şimdi rezalet Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 21 Ocak 2025, 11:29:29Bilmiş bilmiş olmaz etmez dedik ne olcak şimdi rezalet

Rezalet olan nedir @putty? Valla, hiç öyle çok bilmesem de ben "olur" demiştim. 8) Altay için de olur. Biraz farklı bir e-paket gerekir, ama olur! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 21 Ocak 2025, 08:49:23

Isıl görüntü neredeyse vermiyormuş ya! Acaba nasıl görünüyor gece görüş ve termal lerde çok merak ettim, şimdi ... Mesajı Paylaş

Ben en çok 10000 nm tork gücü olduğu için yüksek eğimde tırmanış performansı ve çamurluk arazide gidiş performansını merak ediyorum keza aynı şekil ivmelenmesini

4 saat'te şarj olması handikap gibi gözüksede

Jeneratör ile birlikte kullanımı nasıl sonuç veriyor merak ettim şimdi...

Galiba akdg yani açık deniz karakol gemileriyle aynı felsefe var Mesajı Paylaş

Videolardan hızı, ivmelenmesi konuları pek anlaşılmıyor Mesajı Paylaş

Obüsün hareket sıasının ve hızının ne olacağı aslında çok önemli değil.

Kmo dediğimiz alet genelde atış mevzisinde sabit durur. Veya oldukça  mesafedeki değiştirme veya yedek mevzisine gider. Burada toparlanma ve yeniden mevzilenme hızı daha anlamlı oluyor.

İki ateş mevzisi arasındaki intikali ise kamyon üstünde yaparlar.

Hadi diyelim ki taaruz eden bir mekanize birliği takip edecek. Yine hedefi ve karşı taaruz mihverlerini menziline alacak şekilde geride atış mevzisi işgal eder ve hedef ele geçinceye kadar burada kalır ve sonra ileri mevziye intikal eder o kadar.

uzun menzilli ve geniş cephede farklı mevzilere intikal yaptıracaksak kamyon üstü obüs almak lazım. (Örneğin kolordu topçu alaylarına).

Bir çözüm de ; klasik mühimmat menzilini artırarak 50-60 km bandına çıkararak intikal ihtiyacını daha da azaltmak mümkün.

Videodaki şahsa cevap olarak; eğer düşman bizim kmo muzun sesini duyacak kadar yaklaşmışsa asıl muharebe hattı düşmüş demektir, geçmiş olsun. Ama sessizlik tabi ki mürettebatın kulak sağlığı ve iletişim için iyidir.

Bu güç grubu önde gidecek zma,zpt,sta,keşif aracı veya tank için olursa esas o zaman bir anlamı olabilir.

Bu arada pil ve elektrikli tahriklerin e-Bom'dan veya elektronik taaruzdan etkilenme durumunu da iyi irdelemek lazım. O taktirde sadece keşif veya en önde gidecekler için düşünülebilir.

Bu fırtına değil galiba Gürhan diye isim vermişler kmo'ya. Sadece güç grubu için ar-ge projesi mi? Yoksa fırtına-e mi acaba?

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 21 Ocak 2025, 17:53:15Bu güç grubu önde gidecek zma,zpt,sta,keşif aracı veya tank için olursa esas o zaman bir anlamı olabilir.

Bu çok öngörüsüz bir düşünce bence. Bu ve benzeri kara araçları, sadece ön cephede değil, her yerde çok önemli olacaktır. Geleceğin askeri kara araçları bunlar olacaktır.

Çünkü, termal gizliliğin önemi çok ama çok arttı. Niye? "Gözlemciler" ucuzladı, yorulmaz oldular ve sayıları da arttı. Termal izi gizleyen modern kamuflajlar olsa da aracın kendisinin de termal izi azaltılmış olmalı ki modern kamuflajların etkisi artsın. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz