FIRTINA 2 PROJESI

Başlatan levo, 18 Kasım 2016, 11:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

@metin62 ' nin sorusuna ek olarak "Asya" ve " Yavuz " gibi , kamyona monteli obüs projeleri ne durumda? Mesajı Paylaş

Yeni nesil Fırtına Obüsü'nün prototip testleri tam gaz devam ediyor. ASELSAN Dergisi'nde yayınlanan habere göre testler kapsamında ilk aşama kalifikasyon testleri tamamlandı. ASELSAN'ın geliştirdiği yeni nesil elektroniklerle sistemin muharebe sahasında etkinliği ve yerlilik oranı artırıldı. Obüslerin kule sistemlerinde ise yurt dışına bağımlılık tamamen sona erdi. Yeni nesil Fırtına Obüslerinin kalifikasyon testleri, geçtiğimiz kış Kars'ta tamamlanmıştı.

Yeni nesil Fırtına sistemlerine kule ve namlu yönlendirme sistemi tamamen elektrikli ve servo kontrollü hâle getirilirken, birçok donanım da günümüz muharebe şartlarının gereksinimlerine yönelik olarak iyileştirildi. Atış isabetinin artırılması için barut koşullandırma birimi eklenirken, atış hızının artırılması için yükleme tamamen otomatik hâle getirildi. Platformun yakın mesafeden karşılaşabileceği tehditler içinse sisteme Sarp uzaktan kumandalı silah sistemi entegre edildi.

http://www.c4defence.com Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bunun ismi şimdi FIRTINA 2 mi? neden FIRTINA 1A gibi birşey seçmemişler ki? Mesajı Paylaş

Fırtına 2 nin sağ önde görülmekte olan soğutma sistemi aksamı daha iyi bir noktaya yerleştirilebilirdi . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: metin62 - 10 Haziran 2018, 20:55:54
Fırtına 2 nin sağ önde görülmekte olan soğutma sistemi aksamı daha iyi bir noktaya yerleştirilebilirdi .
katılıyorum bu noktaya Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Alıntı YapTAH Savunma
‏@TAHSAVUNMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nn aktif olarak kullandığı T-155 Fırtına (Güney Kore-K9 Thunder menşeli) obüsünün geliştirilmiş versiyonu Fırtına 2 obüsü için 140 adet siparişi verildiği bildirildi. Fotoğraf Fırtına 2'nin atış testleri esnasında çekilmiş.
https://twitter.com/TAHSAVUNMA/status/1074604064661475329

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Fırtına 2 nin sağ önde görülmekte olan soğutma sistemi aksamı daha iyi bir noktaya yerleştirilebilirdi .

Daha iyi bir nokta? Arkaya yerlestirilmesi mesela ne gibi daha iyilik saglayacak? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 17 Aralık 2018, 13:13:39

Daha iyi bir nokta? Arkaya yerlestirilmesi mesela ne gibi daha iyilik saglayacak?

Kule tavanı olsa nasıl olur mesela. Malum konveksiyonla ısınan hava yükseliyor ve üst noktalara çıkıyor.  ::) Mesajı Paylaş

Olabilir, otobuslerde ve trenlerde sogutma sistemleri mesela tavanda, ancak Firtinada tavan sanirim silah kulesi icin daha uygun gorulmus Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz