Zeytin Dalı Harekatı (AFRİN OPERASYONU)

Başlatan SKYWOLF, 20 Ocak 2018, 12:22:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiye'den AB'ye çok sert cevap

Hürriyet Haber
25.01.2018 - 17:41 | Son Güncelleme: 25.01.2018 - 18:52
AB Bakanı Ömer Çelik AB'den Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilci Federica Mogherini, TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı harekatını eleştirmiş ve ""Son derece endişeliyim. İnsani yardımların erişiminin garanti edileceğinden emin olmalıyız. Operasyonda DAEÞ'le mücadele yoğunlaştırılmalı" demişti. Mogherini ayrıca Türkiye tarafından başlatılan operasyonun Cenevre'de başlatılan müzakerelerin devamını ciddi olarak zayıflatacağını iddia etmişti. AB'den gelen bu açıklamaya cevap bugün AB Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. AB'nin 'Endişeliyiz' mesajına net bir şekilde cevap veren Bakan Çelik, şöyle konuştu;

MÜSAMAHA GÖSTERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

"Türkiye bit NATO üyesi ve AB'ye aday bir ülke olarak bulunduğu bölgede Avrupa'nın sınırlarını temsil etmektedir. Sınırımızdaki bir tacize müsamaha göstermemiz mümkün olamaz. AB'den bir açıklama geldi. Buna yönelik eleştirimiz var. Biz Türkiye'nin güvenlik kaygılarına hak verildiğini duymak isterdik. İnsani erişim konusuna gelirsek Türkiye insani konulara en çok değer veren ülkedir. Bununla ilgili tedbir alınmıştır.

HER TÜRLÜ SALDIRIYA CEVAP VERİRİZ

DAEÞ'le mücadeleye yoğunlaşma konusunda Türkiye'ye söylenecek söz yok. Türkiye DAEÞ'le en çok savaşan ülkedir. Ayrıca terör örgütleri arasında seçim yapmaktansa bize saldıran her terörist gruba cevap veririz. Bu operasyon güvenliğimiz açısından kaçınılmaz bir operasyondur.

YPG DAEÞ'Lİ TERÖRİSTLERİ SERBEST BIRAKTI

Bir yere YPG'nin yerleştirilmesi oradan DAEÞ'in uzaklaştığı anlamına gelmiyor. Bunu Rakka'da gördük. Ayrıca YPG'nin ilk fırsatta DAEÞ'lileri serbest bıraktığını da gördük

ABD'NİN GÜVENLİ BÖLGE TEKLİFİ

Amerikalılardan duyuyorsunuz 30 kilometrelik bir güvenlik koridorundan bahsediliyor. Cumhurbaşkanımızın teklifleri daha önceden ciddiye alınsaydı o bölgede ne DEAÞ ne PKK olacaktı ne de göç sorununu yaşayacaktık. Sahadaki tablo son derece açık bir tablodur. Son 5 gündür müttefikimiz ve dostumuz olan ABD'den yapılan açıklamaları alt alta yazdığınızda anlamlı bir tablo görüyor musunuz? Bu çelişik açıklamalar herkesin gözü önünde gerçekleşiyor. Sözlere rağmen YPG'ye silah verilmeye devam edildi. Bir ABD'li yetkili açıklama yapıyor. Doğudaki SDG'liler (Bize göre PKK'dır) Afrin'e gelirse desteği keseriz diyorlar. Desteği kesseniz ne olacak?"

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turkiyeden-abye-cok-sert-afrin-cevabi-40721797 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ABD Dışişleri'nden skandal PKK açıklaması!

Cansu ÇAMLIBEL/ WASHINGTON25.01.2018 - 22:56 | Son Güncelleme: 26.01.2018 - 07:19
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaparken bölgedeki PYD/PKK unsurları için "YPG" yerine doğrudan "PKK" ifadesini kullandı. Sözcü daha sonra da sözlerini düzeltmedi. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, dünkü basın brifinginde "açıklama krizi"ne ilişkin soruları yanıtladı. "Biz Afrin'de yokuz. Suriye Demokratik Güçleri ile çalışıyoruz" açıklamasında bulunan Nauert, "Türkiye'nin PKK konusundaki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve bunu saygıyla karşılıyoruz." dedi. Nauert, "Türkleri ve herkesi diğer gruplara değil DEAÞ ile savaşmaya odaklanmaya teşvik ediyoruz. Türkiye gözünü DEAÞ'tan ayırdı, PKK'nın peşine düştü." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın çarşamba yaptığı telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya Ankara'nın yaptığı itirazlar Washington'ın gündeminde. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, perşembe günkü kamerasız basın brifinginde gazetecilerin açıklama krizine ilişkin sorularını yanıtladı. Nauert, Beyaz Saray açıklamasının hem Başkan Trump'ın hem de Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Suriye'ye ilişkin olağanüstü kaygılarını net bir biçimde ortaya koyduğunu savundu.

"AFRİN'DE YOKUZ... BİZ SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ İLE ÇALIÞIYORUZ"

- Türkiye'nin dünkü Beyaz Saray açıklamasında Trump-Erdoğan arasında geçen görüşmenin detaylarının var olandan farklı aksettirildiğinden yola çıkarak yaptığı itirazlar için ne diyeceksiniz?

Beyaz Saray'dan yapılan açıklama çok belirgin, detaylı ve sağlam. Beyaz Saray açıklaması, hem Başkan Trump'ın hem de Dışişleri Bakanı Tillerson'ın kuzeybatı Suriye'deki Afrin bölgesine dair olağanüstü kaygılarını dile getirdi. Hem Başkan Trump hem de Dışişleri Bakanı Tillerson'ın bu konuda net olduğunu düşünüyorum.

Dışişleri Bakanımız Tillerson yakın zamanda Türk Dışişleri Bakanı ile hem telefonda hem yüz yüze görüşmeler yaptı ve bu görüşmelerde bölgedeki tansiyonun düşürülmesini istediğimizi açıkça dile getirdi. Suriye ölçeğinde nisbeten güvenli olmuş bir bölgeden bahsediyoruz ama şu an durum tamamen başka.

Türkiye'nin PKK konusundaki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve bunu saygıyla karşılıyoruz. Ama bir noktaya açıklık getirmek isterim; bizim ABD olarak Afrin'de bir askerİ varlığımız yok. O bölgede yaşananların parçası değiliz. Biz Suriye'nin doğusunda DEAÞ'la savaşmak için Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte çalışıyoruz. Bunu yapmaya devam ediyoruz. Türkleri ve herkesi diğer gruplara değil DEAÞ ile savaşmaya odaklanmaya teşvik ediyoruz.

Türkleri ve herkesi diğer gruplara değil DEAÞ ile savaşmaya odaklanmaya teşvik ediyoruz. Türkiye gözünü DEAÞ'tan ayırdı, PKK'nın peşine düştü.

GÜVENLİ BÖLGE İÇİN RESMİ BİR TEKLİF YAPILMADI

- Türkler, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın kendilerine önerdiği Suriye'de 39 kilometrelik güvenli bölge önerisini kabul etmediklerini söylüyor. Tillerson ise böyle bir teklifte bulunulmadığını söylüyor. Hangisi doğru?

Sayın Bakan kendisi pek çok opsiyonun görüşüldüğünü ancak bir teklifte bulunulmadığını söyledi. Biz bu açıklamanın arkasındayız. Aynı zamanda Başkan Trump'ın Türkiye'ye Afrin bölgesinde tansiyonun tırmandırılmaması için yaptığı uyarının da arkasındayız. Bakan Tillerson'ın söylediği gibi Türklerle pek çok opsiyon tartışılıyor ancak resmi bir öneri yapılmadı. Bakanımız NATO müttefikimiz olan Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışıyordu. Aynı Kürtlerle konuştuğunda yaptığı gibi, aynı bugün Neçirvan Barzani ile görüşmesinde yaptığı gibi. Tüm taraflarla konuşarak kimin neye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışıyor.

TRUMP'IN MENBİÇ UYARISI AÇIK

- Türk tarafı ile görüşmelerde Afrin harekatının Menbiç'i kapsayacak şekilde genişletilmesinin ABD açısından kırmzı çizgi olduğu söylendi mi?

Türklere karşı bu konuda çok açık olduk. Hem Türkiye'deki hükümet yetkilileriyle açık olduk, hem Bakan Tillerson özel görüşmelerinde çok açık oldu, hem de Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Menbiç'i kapsayacak şekilde tansiyonun yükseldiğini görmek istemediğimiz konusunda çok açık oldu.

KAYGILI OLAN TEK ÜLKE BİZ DEĞİLİZ

- Bu mesajları Türkiye tarafının dikkate aldığından emin misiniz?

Biz bu mesajları veriyoruz ve umuyoruz ki NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye bunlara kulak veriyordur. Dinlemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Dinlerlerse bu iyi bir şey olur. Tansiyonun yükselmesinden kaygılı olan tek ülke biz değiliz. Suriye'deki istikrar açısından ve DEAÞ'la mücadele odağının kaymasından kaygılı olan pek çok diğer müttefik ülke var.

ANKARA'NIN MENBİÇ İÇİN GARANTİ VERDİĞİNİ SÖYLEYEMEM

- Türk tarafı size Menbiç'e girilmeyeceği konusunda garanti verdi mi?

Garanti verdiklerini söyleyemem. Durumu yakından takip ediyoruz.

Dışişleri Bakanlığı'daki kamerasız brifingin ardından Nauert bir de yabancı basın merkezinde kameralı basın toplantısı düzenledi. Trump-Erdoğan görüşmesine ilişkin Beyaz Saray açıklaması burada da Nauert'e soruldu. Beyaz Saray açıklamasını satır satır okuyan Nauert, "Biz Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray olarak açıklamanın arkasındayız. Başkan Trump Erdoğan'a karşı açık ve sert oldu" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-abdden-yeni-aciklama-turkiye-gozunu-deastan-ayirdi-pkknin-pesine-dustu-40721970 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Afrin'deki tüneller böyle görüntülendi! İşte son durum...

Uğur ERGAN26.01.2018 - 07:34 | Son Güncelleme: 26.01.2018 - 07:56
Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin, Türkiye'nin başlattığı harekâttan sonra silahlı üyelerini sivillerin arasına çektiği, boşalttığı alanlara ise EYP, mayın ve bubi tuzaklarıyla döşediği belirlendi.

Terör örgütünden temizlenen köy ve bölgelerde TSK patlayıcıları temizliyor. Afrin'de kontrolü sağlanan bölgelerde güvenli noktalar oluşturuluyor. Terör örgütü mensuplarının TSK'nın ilerleyişi karşısında geri çekilerek sivillerin arasına karıştığı, onları canlı kalkan olarak kullandığı belirlendi. Teröristlerin, sivil yerleşim yerlerinde hendekler açıp, barikatlar kurduğu, sivillerin yaşadığı binalara keskin nişancılar yerleştirdikleri öğrenildi. Terör örgütü PKK'nın daha önce Doğu ve Güneydoğu'da yerleşim yerlerinde açtığı hendekler ve kurduğu barikatlar gibi tuzaklara yönelik olarak TSK meskun mahal operasyonları yapmaya hazırlanıyor.

TÜNELLER ELE GEÇİRİLİYOR

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin Afrin'de betonerme tünelleri ve onunla bağlantılı kaçış hendekleri ele geçirildi. Düzenli bir ordunun yapabileceği nitelikte olduğu görülen tüneller, topraktan değil inşaat demirleriyle güçlendirilmiş betonarmeden oluşuyor. Havadan yapılan bombalamalara karşı yapıldığı düşünülen betonerme tünellerin içinde, tüfekle ateş edebilmek için duvarda mazgallar da bulunuyor. Tünellerle bağlantılı olarak da kepçeyle açılmış olduğu düşünülen, 2 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğinde hendekler de mevcut. Bu hendeklerin aldığı pozisyonun ise karşıdan yapılacak saldırılara karşı kurgulandığına dikkat çekiliyor. (Sabah)

Teröristlere ait başka bir mevzinin de görüntüleri dün ortaya çıkmıştı.

PYD-YPG Suriye hükümetine çağrı yaparak 'Bölgeyi koruyun ve Türkiye sınırına asker konuşlandırın" talebinde bulundu. İngiliz Reuters ajansının haberine göre PYD uzantısı Afrin Özyönetim Ofisi'nden yapılan açıklamada Suriye devletine Afrin'e yönelik egeminlik yükümlülüklerini yerine getirme ve Afrin'e sınırının korunması için bölgeye asker yerleştirme çağrısı yapıldı. Þam rejimine yakınlığıyla bilinen Al Masdar sitesinin haberinde ise açıklamayla PYD'nin son altı yıldır Afrin'i koruduğunu ve Suriye ordusu devreye girdiğinde de korumayı sürdüreceğini vurguladığına dikkat çekildi.

http://www.hurriyet.com.tr/afrindeki-tuneller-boyle-goruntulendi-iste-son-durum-40722056 Mesajı Paylaş

ABD'li generale canlı yayında soğuk duş

Hürriyet Haber26.01.2018 - 06:43 | Son Güncelleme: 26.01.2018 - 07:55
ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve emekli General Mark Kimmitt, canlı yayında YPG-PKK ilişkisini reddedince cevap stüdyodan geldi.

ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve emekli General Mark Kimmitt TRTWorld'de İmran Garda'nın sunduğu "The Newsmakers" adlı programa konuk oldu.

Türkiye ve ABD arasında terör örgütü YPG üzerinden yaşanan gerilim ve YPG-PKK ilişkisi Kimmitt'e de soruldu.

O GÖRÜNTÜLER HATIRLATILDI
Amerikalı komutan, PKK-PYD ilişkisini reddedince, İmran Garda Rakka'da açılan Öcalan posterini sordu. Programda konuk olan gazeteci Meryem İlayda ise YPG içinde yer alan farklı ülkelerden teröristlere ilişkin görüntüleri hatırlattı.

YPG-PKK İLİÞKİSİNİ KABUL ETMEDİ
Bir dönem Irak'ta da görev yapan Amerikanın önemli generallerinden Mark Kimmitt YPG-PKK ilişkisini kabul etmedi. Kimmit ABD Ordusu'nun destek ilişki varsa bu Amerikan yasalarına göre suçtur diyerek ilginç bir açıklama da yaptı. Ancak Kimmitt; İmran Garda ve Meryem İlayda'nın sorularını yanıtsız bıraktı.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/abdli-generale-canli-yayinda-soguk-dus-40722044 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Ocak 2018, 23:44:46
Bugün gerçekleşen çatışmalarda bir tanksavar mermi, bir M60A3 tankımızı sıyırmış...

Bu saldırıda kullanılan AT-4 SPIGOT ATGM (RUS yapımı). Güdümlü tank savar füzesinin boş kartuşları

Bu da dün Afrin'deki bir cenazeden bir kare! Mesajı Paylaş

Arap Birliği Zeytin Dalı Harekatı'ndan rahatsız oldu

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili endişelerini dile getirdi.
Haber Merkezi | 24.01.2018 - 12:22..
Haberler Gündem

Daha önce İsrail'in Kudüs kararıyla ilgili toplanan ve toplantıda kayda değer bir tepki vermeyen Arap Birliği'nden, bu kez Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklama geldi.

"ENDİÞELİYİZ"
Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Geyt, "Suriye'nin kuzeyindeki durumu, özellikle de Türk ordusunun operasyon gerçekleştirdiği Afrin'deki durumu endişe ile takip ediyorum." dedi.

"KRİZ ZORLAÞACAK"
Dışarıdan müdahalenin Suriye krizini yalnızca daha da zorlaşmasına neden olacağını belirten Geyt, ülkenin kuzeyindeki ve Doğu Guta'da gerginliğin tırmanmasının Astana görüşmelerinde varılan anlaşmalar doğrultusunda oluşan gerilimi azaltma rejiminin kırılganlığının kanıtı olduğunu söyledi.

http://www.ensonhaber.com/arap-birligi-zeytin-dali-harekatindan-rahatsiz-oldu.html

Arap Birliği (Arap Ligi), 22 Arap ülkesinin üye olduğu milletler arası bir örgüttür.

Arap Birliği; Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye devletleri tarafından 22 Mart 1945'te kuruldu. Arap Birliğinin merkezi Kahire'dedir. Türkiye daimi gözlemci statüsündedir. Üyeleri: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Oman, Somali, Sudan, Suriye (üyeliği askıya alınmıştır), Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Yemen. Mesajı Paylaş

Erdoğan'dan Zeytin Dalı açıklaması: Münbiç'i teröristlerden arındıracağız

Hürriyet Haber26.01.2018 - 11:33 | Son Güncelleme: 26.01.2018 - 12:14
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili "Münbiç'i de teröristlerden arındıracağız. Münbiç'in sahibi bu teröristler değildir. Ardından Irak sınırına kadar tüm terör unsurlarını temizleyeceğiz" dedi. ABD'yi de eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: "En büyük üzüntümüz ABD bayraklarıyla bu terör örgütleri bölgede cirit atıyorlar. Bunu neyle izah edeceğiz? Başkan diyor ki bizi bu kadar eleştirmeyin. Tamam ama stratejik ortak bize bunu nasıl yapar?."

'AFRİN'İ İÞGALE GİTMİYORUZ'

"Birileri ısrarla bize 'Bu operasyon kısa sürsün, sınırlı olsun' diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine telefon görüşmelerinde özellikle söyledim. Eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, tanklarımızla, toplarımızla, uçaklarımızla, helikopterlerimizle önümüze gelen her şeyi dümdüz edip geçsek, bu operasyon birkaç günlük iştir. Ama biz en az kendi askerlerimizin emniyeti kadar karşımızdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmediği masum sivillerin can ve mal güvenliğini de hesaba katıyoruz. Çünkü biz Afrin'i işgale gitmiyoruz, tam tersine orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"2018 yılındaki bu ilk il başkanları toplantımızın ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Zeytin Dalı operasyonunu yürüten kahraman askerlerimize yüce Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Dün Hatay'a giderek hareket merkezindeki askerlerimizi ziyaret ettik. Sahadaki birlikleri komutan eden 2. Ordu Komutanımız İsmail Metin Temel Paşamızdan ve diğer arkadaşlarımızdan son durumla ilgili bilgileri aldım.

'KIPIRDAYAMAZ HALE GELECEKLER'

Komutanlarımızdan kendi sorumluluk alanlarındaki hususları değerlendirmelerini istedik. Askerlerimiz ve sahadaki birliklerimizin morallerinin en üst düzeyde olduğunu görmek bizleri gerçekten mutlu etti. Çok kötü hava şartlarında icra edilen operasyonlarımızda en küçük aksaklık olmadığını yerinde görmekten ayrıca memnuniyet duydum. Zeytin Dalı operasyonu açık bir ikaz, fiili bir örnek olmuştur. Güya bize karşı yıllardır hazırlanmış, 90 santimlik beton kaplı sığınakları birer birer imha ederek kararlı ve güvenli bir şekilde ilerliyoruz. Yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz hale getirilecektir.

'ORDUMUZUN ELİNDE ÇOCUK, KADIN YOK'

Tabi terör örgütünün ve onlara akıl verenlerin alçaklıkları bitmiyor. Bölücü terör örgütünün kadın çocuk yaşlı demeden kendisine karşı çıkanı katleden bir güruh olduğunu biliyoruz. Bizim ordumuzun elinde çocuk, kadın kanı masum kanı yoktur hiç bir zaman da olmayacaktır.

'YERLİ VE MİLLİ DEĞİLLER'

Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7'nci günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'savaşa hayır' diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar Güneydoğu'da, Doğu'da, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler. Kandil'e kadar gidip, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların teröristlerin karşısında dikildiklerini duymadık. PYD, YPG, DEAÞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır.

'TÜNELLER AÇILIRKEN NERDEYDİNİZ?'

Biz hak bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bundan taviz vermeyeceğiz. Bu beyefendiler, bugüne kadar hiçbir zaman yerli ve milli olmadılar. Bu ülkenin dertleri ile dertlenmediler. Hiçbir zaman kalkıp da bu ülkede mağdur olan insanlar acaba, et dağıtan Yasin niçin öldürüldü? bunun hesabını sormadılar. İşte biz bunun hesabını soruyoruz. Çözüm için çok gayret ettik ama bunlar hiçbirinden anlamadılar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ayın 20'sinde adımı attık, Mehmetlerimizle inandığımız yolda yürüyoruz. Çok sabrettik, çözüm için çok gayret ettik. Ama bunları anlamadılar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Beklenen gündü bu. İşte şimdi süreç kararlı bir şekilde devam ediyor. Buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye'nin Afrin'deki operasyonu sadece terör örgütlerine ve teröristlerine yöneliktir.

Azeri vekilden alkışlanan çıkış
Azeri vekilden alkışlanan çıkış

'AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA HAREKETİ İSTİLA OLARAK GÖSTERMEK İSTEYENLERE SÖYLÜYORUM...'

Türkiye'nin Afrin'deki operasyonu sadece terör örgütlerine, teröristlere yöneliktir. Avrupa Parlamentosu'nda hareketi istila olarak göstermek isteyenlere söylüyorum. Gidin önce, Libya'da, Ruanda'da, Mali'de arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, müstevli olarak hareket etmemiştir. Azeri vekil Seyidov kardeşime de teşekkür ediyorum. Tabipler Odası çukurlar açılırken sesiniz çıktı mı? Tüneller açılırken neredeydiniz.

'3.5 MİLYON MÜLTECİ KARDEÞİMİZİN TOPRAKLARINA DÖNMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

Birileri ısrarla 'operasyon sınırlı olsun' diye telkinde bulunuyor. Ben de telefon görüşmesinde bu birilerine söyledim. Gücü hoyratça kullanmaya kalksak. Tanklarımızla, toplarımızla, dümdüz edip geçsek bu operasyon birkaç günlük iştir. Kalkan olarak kullanmaktan çekinmedikleri masum sivillerin can ve mal güvenliğini de dikkate alıyoruz. El Rai, Cerablus, El Bab'daki 2 bin kilometrekarelik alanı 100 bin insanın tekrar evlerine dönerek yerleşmelerine imkan sağladıysak Afrin'de de aynısını yapacağız. Biz ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Tekrar topraklarına dönebilmelerinin tekrar yollarını açıyoruz.

'SİZ PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMEDİNİZ Mİ?'

Hâlâ Türkiye'yi örtülü veya aleni tenkit hatta tehditlerle yolundan döndürmeye çalışanlar kusura bakmasınlar. Saflarını belirlemiş demektirler. Kısa sürsün diyorlar. Daha 7 gün oldu. Afganistan, Irak ne kadar sürdü. Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansa ne olur. Bir an önce tamamlansın çağrısı, 'Bu insanlar ne kadar gülünç' der hale getiriyor bizi. İş Türkiye'ye gelince bu acelecilik nereden çıkıyor? AB, siz PKK'yı terör örgütü ilan etmediniz mi? O kadar akıl tutulması var ki bunlarda.

Bir yandan YPG/PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmeye başladılar. Bir taraftan da silah onlara akıtılıyor. En büyük üzüntümüz ABD bayraklarıyla bu terör örgütleri bölgede cirit atıyorlar. Bunu neyle izah edeceğiz? Başkan diyor ki, 'bizi bu kadar eleştirmeyin.' Tamam ama strejik ortak bize bunu nasıl yapar? NATO Genel Sekreteri 'Türkiye haklı olarak hukukunu korumaktadır' diyor. Kendisine teşekkür ediyorum. ABD neden bu kadar uzak duruyor? Hâlâ Türkiye'deki ABD karşıtlığından bahsediliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. Beraber bu işleri yürütelim istiyoruz.

'ABD BAYRAKLARIYLA BÖLGEDE CİRİT ATIYORLAR'

En büyük üzüntümüz ABD bayraklarıyla bu terör örgütleri bölgede cirit atıyorlar. Bunu neyle izah edeceğiz? Başkan diyor ki bizi bu kadar eleştirmeyin. Tamam ama strejik ortak bize bunu nasıl yapar?NATO Genel Sekreteri 'Türkiye haklı olarak hukukunu korumaktadır' diyor. Kendisine teşekkür ediyorum. ABD neden bu kadar uzak duruyor? Hâlâ Türkiye'deki ABD karşıtlığından bahsediliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. Beraber bu işleri yürütelim istiyoruz.

'ÖNCE MÜNBİÇ'İ SONRA IRAK SINIRINA KADAR OLAN BÖLGEYİ TERÖRİSTLERDEN ARINDIRACAĞIZ'

Dün Fırat Kalkanı bölgesindeydik. Bugün 7'nci gününe giren Zeytin Dalı operasyonumuzu hedeflerimize ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç'i teröristlerden arındırana kadar devam edeceğiz. Sonra da Irak sınırına kadar hiç bir terörist bırakmayana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Her kim terörizme karşıysa yanımızda olmasını isteriz. Biz Suriye'deki son terörist ortadan kalkana kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Terör örgütünü maşa gibi kullananlar da kendileri bilirler. Askerlerimiz dinlediniz değil mi ne diyorlar? Afrin'e düğüne gidiyorum. Ne diyorlardır? Kızılelma'ya. Hedef bu. Bizim askerimiz şehadete gidiyor. Bizim kutsalımız var. Biz askerlerimizi sevgililer sevgilisi Peygamberimizin yanına uğurluyoruz. Aynı fedakârlığı göze alan varsa buyursun.

'ÞEHİRLERİNİZE BOMBA YAĞSA TEPKİNİZ NE OLUR?'

Daha önceki gün, bize operasyonun ne zaman bitirileceğinin sorulduğu gün atılan roketler Kilis'te tarihi bir camimize ve sokaklarımıza düştü. Namaz esnasında 2 kardeşimiz şehit oldu. Batı bunu görüyor mu? Onlarca vatandaşımız yaralandı. Batı bunu görüyor mu? Þanlıurfa'nın ilçelerine atılan daha başka roketler var. Buradan bize operasyonu çabuk tamamlayın diyenlere sesleniyorum. Sizin ülkenizdeki şehirlere bombalar yağdırılsa, ateşler açılsa, roketler atılsa siz ne yaparsınız. Kiliselerinizin üzerine roketler düşse, dua edenler hayatını kaybetse, sizin tepkiniz ne olur?

'ÖZGÜR SURİYE ORDUSU'NU ALKIÞLIYORUM'

Bizi Suriye konusunda eleştiren herkesi biraz da olsa vicdanlı olmaya, empati yapmaya, kendilerinin bizim yerimize koymaya çağırıyorum. Bu vesile ile Zeytin Dalı operasyonunda ve bu süreçte yapılan saldırılarda verdiğimiz tüm şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden ÖSO mensuplarına Allah'tan rahmet diliyorum. ÖSO'yu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum. Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO'ya terörist diyenler PYD'nin, YPG'nin, DEAÞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, kendileridir. Bu vesile ile kahraman askerlerimize gazanız mübarek olsun diyorum.

'BÖLÜCÜ ÖRGÜT İSLAM KARÞITI'

Bölücü örgüt en başta İslam karşıtı bir örgüttür. Kilis'te camiye yapılan saldırı işte bunun son örneğidir. Camimizi aslına uygun restore edeceğiz."

http://www.hurriyet.com.tr/erdogan-azerbaycanli-vekili-ovdu-dik-durusundan-dolayi-tesekkur-ederim-40722311 Mesajı Paylaş

Türkmen 'Akıncı'lar Afrin'de TSK'ye destek vermek istiyor

Kerkük'te kendilerini "Akıncı" olarak tanıtan ve sayıları 5 bini bulan silahlı Türkmenler, TSK'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda aktif görev alma talebinde bulundu.

anasayfa > dünya, Zeytin Dalı Harekatı  26.01.2018     
Türkmen 'Akıncı'lar Afrin'de TSK'ye destek vermek istiyor
KONYA - ABDULLAH DOĞAN

Kerkük'te kendilerini "Akıncı" olarak tanıtan Türkmenler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek istiyor.

TSK'nin hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAÞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na yurt içinden ve dışından destek mesajları geliyor.

Kerkük'ün Tuzhurmatu bölgesinde kendilerini "Akıncı" olarak tanıtan silahlı Türkmenler de TSK'ye destek vermek üzere harekete geçti.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'de yaşayan Türkmenlerin, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak istediklerini söyledi.

Kahraman Türk askerinin zor arazi koşulları ve kış şartlarına rağmen operasyonu başarılı şekilde yürüttüğünü belirten Beyatlı, Mehmetçik'in tüm güçlükleri teker teker aşarak zafere yürüdüğünü dile getirdi.

Beyatlı, Zeytin Dalı Harekatı'nı Türkmenlerin de dikkatle izlediğine işaret ederek, "TSK'nin bölgede yürüttüğü bu operasyon sadece Türkmenleri değil Arap, Kürt, Sünni ve Þiileri, bölgede zulme uğrayan her kesimi umutlandırmıştır. Mehmetçik'in başarısı mazlumların yüzünü güldürecektir." diye konuştu.

"Harekata katılmak için hazır bekliyor"
Türkmenlerin harekata katılmak için ilk günden itibaren çalışma başlattığını vurgulayan Beyatlı, şunları kaydetti:

"Türkmenler dualarının yanı sıra maddi desteğini de göstermek istiyor. Operasyonda ihtiyaç duyulan yerlerde aktif rol almak istiyorlar. Kerkük'te Türkmenlerin silahlı gücü, isimlerini yazdırmak için sıraya girdi. Þu ana kadar 200'ün üzerinde silahlı Akıncı Türkmen, harekata katılmak için hazır bekliyor. Türkiye'de yaşayan Türkmenler de illerindeki askerlik şubelerine giderek 'gönüllü askerlik' başvurusunda bulundu. Biz de Türkmen doktorlar olarak sınıra gideceğiz. İhtiyaç duyulursa bölgede sağlık hizmeti vermek istiyoruz."

http://aa.com.tr/tr/dunya/turkmen-akincilar-afrinde-tskye-destek-vermek-istiyor/1043102 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz