Zeytin Dalı Harekatı (AFRİN OPERASYONU)

Başlatan SKYWOLF, 20 Ocak 2018, 12:22:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Terör örgütüne ağır darbe

Uğur ERGAN / ANKARA
28.01.2018 - 00:25 | Son Güncelleme: 28.01.2018 - 20:50
Afrin'deki terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda son dakika gelişmesi... Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, terör örgütü PYD/PKK'dan temizlendi. Sabah uçak, tank ve obüslerin bombardımanı sonrası komandolar ve ÖSO birlikleri ilerlemeye başladı, yoğun çatışma sesleri duyuldu. Anadolu Ajansı saat 14:27'de dağın ele geçirildiğini duyurdu. TSK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Halen bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetleri sürdürülmektedir" denildi. Terör örgütünün beton kuleleri, koruganları ele geçirildi. TSK, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada bugün 20 hedefin imha edildiğini ve 73'ü gün içerisinde olmaz üzere harekatta 557 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

http://www.hurriyet.com.tr/afrin-yolunda-stratejik-koy-alindi-40723835 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Burseya Dağı'ndaki mevziler böyle görüntüledi

İşte Burseya Dağı'nda terör örgütünden ele geçirilen o beton mevziler...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü PYD/PKK'dan ele geçirdiği Burseya Dağı'nda, teröristlerin uzun süreli barınma için hazırlık yaptığı betonarme yapılar bulundu.

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-burseya-dagindaki-mevziler-boyle-goruntuledi-40724423

Suriye-Türkiye sınırında terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda ele geçirilen stratejik noktalardan 848 rakımlı Burseya Dağı, yakın çevresine hakim konumuyla dikkati çekiyor.

Burseya Dağı, bölgede, Kilis ve Suriye-Türkiye sınırındaki Azez ilçesi istikametlerine karşı elverişli gözetleme ve ateş sahalarına sahip bulunuyor.

Dağın önemi, Azez istikametinden gelen ana yolu ile Azez-Kilis'ten Afrin'e yönelik harekatta yaklaşma istikametlerini kontrol eden kritik konumundan ileri geliyor.

Terör örgütünün, bu özelliği dolayısıyla Burseya Dağı'nda beton sığınaklar inşa edip bunları betonarme irtibat hendekleri, yer yer kalıp betonla güçlendirilmiş tünellerle birbirine bağladığı ve savunma için direnç merkezi haline getirdiği tespit edildi. 90 cm beton kalınlığı bulunan mevziler tespit edildi.

Öte yandan, TSK ve ÖSO'nun arazide yaptığı incelemede yarım kalan kalıp ve inşaat faaliyetlerinin olduğu bölgelere rastlandı.

Öte yandan, TSK ve ÖSO'nun arazide yaptığı incelemede yarım kalan kalıp ve inşaat faaliyetlerinin olduğu bölgelere rastlandı.

PYD/PKK'nın buyapıların üzerini kapatarak hava taarruzları ve diğer saldırılara karşı da korunaklı hale getirmek istediği anlaşıldı.

İncelemelerde irtibat hendekleri ile ateş ve gözetleme kulelerindeki beton kalınlığının bir metreye yaklaştığı, terör örgütünün Burseya Dağı'nda uzun süre savunma ve barınmaya yönelik planlama yaptığı belirlendi.

Mehmetçik Burseya'daki siperlerde de tuzaklamalara karşı çalışma yürüttü.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Batıdaki cephede bombardıman başladı...

AA
28.01.2018 - 17:18 | Son Güncelleme: 28.01.2018 - 20:52
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in batısındaki Cinderes beldesinde bulunan terör örgütü PYD/PKK noktalarını yoğun ateş altına aldı. TSK tarafından Darmık Dağı'nda belirlenen terör örgütü PYD/PKK'ya ait mevziler, savaş uçakları ve tanklar tarafından yoğun ateş altına alındı. Atış seslerinin duyulduğu Kilis sınır hattında belirlenen hedeflerin vurulmasının ardından dumanlar yükseldi.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK, Afrin'in batısındaki operasyon çerçevesinde Cinderes beldesindeki örgüte ait noktaları savaş uçakları ve topçu atışlarıyla vuruyor. Cinderes beldesinde TSK uçaklarının nokta atışları sürerken bölgede konuşlanan ÖSO birlikleri de mevzilerini en uç noktalara taşıyarak "drone"larla keşif çalışmalarına devam ediyor.

Cinderes beldesi, PYD/PKK'nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bölge olmasının yanı sıra Afrin'e uzanan düz vadi özelliği taşıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ilerleyen safhaları açısından Cinderes bölgesindeki gelişmeler önem arz ediyor.

Gece saatlerinde hava ve topçu atışlarıyla vurulan Burseya Dağı'na yönelik operasyonla başlayan harekatın 9. gününde Burseya Dağı ile Afrin'in 5 beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere 18 nokta örgütten kurtarıldı.TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, Bülbül beldesine bağlı Þengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740.Tepe, Þeyh Hadid beldesinde Þeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni ele geçirmişti.

REYHANLI'YA ROKET ATMIÞLARDI

Bugün örgütünün işgali altındaki Afrin'den ateşlenen roket, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir evin bahçe duvarına isabet etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin bölgesinden PYD/PKK mensuplarınca atılan roket, Fidanlık Mahallesi'ndeki bir evin bahçe duvarına düştü. Patlama nedeniyle çevredeki bazı evlerde hasar meydana geldi. İlk belirlemelere göre yaralananın olmadığı olay nedeniyle bölgeye çok sayıda güvenlik gücü ve itfaiye aracı sevk edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-batidaki-cephede-bombardiman-basladi-40724343 Mesajı Paylaş

TSK kuşattı... İlk 'şehir savaşı' başlıyor

Hürriyet Haber29.01.2018 - 07:37 | Son Güncelleme: 29.01.2018 - 08:07
Başta Raco, Cinderes ve Þeyh Hadid olmak üzere terör örgütü PKK- YPG işgalindeki dağlık kesimi tamamen temizlemek isteyen Mehmetçik ve ÖSO'nun, 'ilk şehir savaşı' niteliğinde olacak harekâtı bugün başlatması bekleniyor. Afrin'in Hatay tarafındaki batı cephesi de bugünden itibaren hareketlenecek.

Afrin'in Hatay tarafındaki batı cephesi de bugünden itibaren hareketlenecek.

Yeni Þafak'ın haberine göre başta Raco, Cinderes ve Þeyh Hadid olmak üzere PKK - YPG işgalindeki dağlık kesimi tamamen temizlemek isteyen Mehmetçik ve ÖSO'nun, 'ilk şehir savaşı' niteliğinde olacak harekâtı bugün başlatması bekleniyor. Ali Bekki köyü ve 740 numaralı tepeyi önceki gün ele geçiren güvenlik güçleri, kritik Raco beldesini her yandan kuşattı. Raco'nun ardından sırada Cinderes ve Þeyh Hadid beldeleri var.

Savaş uçakları dün günboyu Raco ve Cinderes beldelerinde örgüte ait sığınak ve mevzileri vurdu. Ayrıca mini insansız hava araçları 'uçangöz'lerle keşif faaliyeti devam ediyor. Cinderes, Afrin'e uzanan düz vadi olması açısından Zeytin Dalı Harekâtı'nın ilerleyen safhaları için önem taşıyor. Yine kuzeyde kuşatma altında bulunan Bülbül beldesinin de önümüzdeki günlerde alınmasıyla birlikte PKK, sınır hattında işgal ettiği bütün noktaları kaybetmiş olacak. Son operasyon ise Afrin kent merkezine yönelik gerçekleştirilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/tsk-kusatti-ilk-sehir-savasi-basliyor-40724603 Mesajı Paylaş

Terör kuleleri NEB'le vuruldu

Uğur ERGAN / ANKARA29.01.2018 - 00:41 | Son Güncelleme: 29.01.2018 - 07:24
Burseya Dağı'nın alınmasında terör örgütünün bu dağda bazı Batılı ülkelerden yüksek mühendislik hizmeti sağladığı öne sürülen 90 santimetre kalınlığında duvarlara sahip 7 betonarme korugan ile bunlar arasında bağlantı sağlayan tünellerin bombalarla yerle bir edilmesi önemli rol oynadı. Türk savaş uçakları bu betonarme korugan ve tünelleri imha etmede ardışık delici harp başlığı teknolojisine sahip, Türkiye'de geliştirilmiş beton delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullandı. Bir askeri yetkili, "Burseya 3-4 saat içinde adeta kevgire döndü" dedi.

Fırtına obüsleri de 'ataletsel seyrüsefer sistemi' sayesinde kendisine verilen koordinatları tespit edip şaşmadan vurdu. SİHA'lar ve ATAK taarruz helikopterleri ise Cirit füzeleri ve ağır makinelilerle terörist mevzileri ateş altına aldı.

Sakarya olarak bilinen 'Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri' de manevra birliklerine ateş desteği sağladı. Karadan ve havadan ateş desteğinden sonra Bordo Bereliler ve komandolar ÖSO güçlerine destek vererek, Afrin'e 13 kilometre uzaklıktaki stratejik açıdan kritik dağın ele geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Burseya Dağı'nı ele geçiren birlikler bölgede ciddi bir mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/teror-kuleleri-neble-vuruldu-40724540 Mesajı Paylaş

PKK'dan DEAÞ taktiği! Türk tankının yanında kendini patlattı...

Afrin'in Al Hammam Köyü'nde DEAÞ taktiği kullanarak Türk tanklarına saldırmak isteyen PKK'lı canlı bomba askerler tarafından fark edilerek vuruldu ve o sırada kendini patlattı.

TSK'nın Afrin'deki terör varlığını sona erdirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sonucu sıkışan teröristler DEAÞ taktiklerini kullanmaya başladı. Dün TSK'nın teröristlerden temizlediği Afrin'in Cinderes Beldesine bağlı Al Hammam köyündeki birliklere yapılan canlı bomba saldırısı kayıpsız atlatıldı.

TANKA ULAÞAMADAN...

Cinderes'in batısında bulunan El Hammam köyündeki tanklara zarar vermek isteyen PKK/YPJ üyesi Suriyeli kadın canlı bomba emeline ulaşamadan askerler tarafından etkisiz hale getirildi. Canlı bombanın Avesta Khabur kod adını kullanan 20 yaşındaki Halep doğumlu Zeluh Hemo olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre tanklara saldırmadan askerlerin fark ettiği YPJ'li Hemo vurulduğu sırada bombayı patlattı. Askerler ve ÖSO birliklerine mensup savaşçılardan kimse yaralanmazken, bölgedeki tanklar da zarar görmedi.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-pkk-dan-deas-taktigi--gundem-2599719/ Mesajı Paylaş

Ben bu Afrin de gerçek pkk lı sayısının çok olduğunu sanmıyorum. Kalanların hepsi yerel kürt halkından zorla silah altına alınan olduğunu düşünüyorum. Yani askere alma gibi oluyor bu tabi orada artık yerelleşince bir yönetim olunca sen yaşın geldi hadi askere diyor örgüt davet filan yoktur belkide yani. 500 pkk lı öldürdük diyoruzda Kandilden olan gerçek pkk lı belkide 20 kişidir. Belki toplasan  bütün Afrin de 100 pkk lı ya var ya yok kalanı silah altına alınan köylülerdir. Mesajı Paylaş
beğen

Serkan sana katılmıyorum ne 10 pkk  lısı bunların alayı pkk lı bölgenin 700 bin nüfüsü oldugu vede bu güne kadar pkk nın adam devsirdiği en büyük bölgelerden olduğu söyleniyor.

Öldürülen sayısının 600 oldugu söyleniyor bence rahat 1500 ün üstündedir. Ucaklar tarafından bombalanan mühimmet depoları vede kritik noktaların sayısı zaten 350 yi buldu bunlar hiç korunmayan

boş yerler değil nokta başı 5 kişi görev yapsa 1500 sayısı sadece ucakların bombardımanıda alınmışdır daha cephelerde vurulupda ölenleri saymıyorum bile sadece kamoyunu yüksek ölümle

korkutmamak için bence sayıyıy baskılıyorlar.  Ne kadar ölü o kadar iyi sonuçda bunlar pkk olarak bize geri dönecek  :) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz