Zeytin Dalı Harekatı (AFRİN OPERASYONU)

Başlatan SKYWOLF, 20 Ocak 2018, 12:22:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türk özel kuvvetler askerleri dağın zirvesinde!

Ayn Batna Dağı YPG'li teröristlerden alındı, dün ele geçirilen Kurni Dağları'nın en yüksek noktasında ise artık Türk askeri var. Savaş uçakları, Afrin'in güneyindeki Daret İzze çevresindeki terör mevzilerini gece saatlerinde bombaladı.

TSK, Zeytin Dalı harekâtında öldürülen terörist sayısının 790'a çıktığını açıkladı.

Uluslararası haber ajansı AP, YPG'lilerin müttefikleri ABD'den Türkiye'yi durdurması için yardım istediğini duyurdu.

10.05 : TSK: Zeytin Dalı harekatında 790 terörist öldürüldü.

09.45 : YPG'li teröristler, bu sabah Kilis kent merkezine roketli saldırı düzenledi. İki katlı binanın dış duvarına isabet eden roket maddi hasara yol açtı.

08.20 : Anadolu Ajansı, Kurni Dağları'nın en yüksek zirvesine çıkan Türk özel kuvvetler askerlerinin fotoğraflarını servis etti.

07.55 : Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, YPG'lilerin müttefikleri ABD'den Türkiye'yi durdurması için yardım istediğini duyurdu. Reuters ise, sınır hattında bekleyen Türk tanklarının fotoğraflarını dünyaya geçti.

07.40 : Türk ordu birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Ayn Batna Dağı'nı YPG'lilerden aldı.

07.35 : Savaş uçakları, Afrin'in güneyindeki Daret İzze çevresindeki terör mevzilerini gece saatlerinde bombaladı.

07.20 : Avrupa'nın birçok ülkesinde gösteriler düzenleyen terör örgütü PKK'nın yandaşları, akşam saatlerinde Hollanda'da sahneye çıktı. Utrecht tren istasyonunu işgal eden terör destekçilerini polis istasyondan çıkardı. Kentte yaşayan Türkler de karşı gösteriyle PKK yandaşlarına yanıt verdi.

07.15 : Reyhanlı'nın hemen kuzeydoğusunda yer alan Cinderes bölgesinde günledir çatışmalar devam ederken, YPG'li teröristlerin terk ettiği mevzilerde bir güdümlü füze bulundu.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-turk-ozel-kuvvetler-gundem-2601775/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Arkadaşlar f16 larin mevcutta sık olarak  kullandigi mühimmatların size göre yüzde kaçını hürkuş kullanabiliyor bunu sormamın nedeni f16 ları çok sık kullanıyoruz bir nebze olsun hürkuş onların yükünü hafifletebilecek mıdır?Birde bu atışları f16 lar gibi tehlikesiz irtifalardan kullanabilecekler mi? Mesajı Paylaş

Burseya Dağı'nda yakalanan teröristler her şeyi itiraf etti!

İHA01.02.2018 - 11:32 | Son Güncelleme: 01.02.2018 - 11:57
Burseya Dağı'na sızmaya çalışan PYD'li teröristler, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından tünellerde yakalandı. Yakalanan teröristler sorgularında çok çarpıcı itiraflarda bulundu.

BURSEYA Dağı'nın teröristlerden temizlenmesinin ardından tünellerden dağa sızmaya çalışan PYD'li teröristler, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine bağlı askerler tarafından yakalandı. Burseya Dağı'nda yakalanan 3 PYD'li terörist, ardından ÖSO karargâhına getirildi. Elleri arkada yüzüstü yere yatırılan teröristlerin ağladıkları görüldü. Karargâhta sorguları yapılan YPG'li 3 terörist, sorgulama sırasında çok çarpıcı ifadeler kullandı.

BABASINI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETMİÞLER

Sorguda çok çarpıcı ifadelere yer veren teröristler, YPG'ye nasıl katıldıklarını anlattı. YPG'lilerin babasını öldürmekle tehdit ettiklerini söyleyen terörist şu ifadeleri kullandı: "Ben keyfimden YPG'ye katılmadım, onlar beni zorla getirdiler. Babama 'Oğlun gelmezse seni öldüreceğiz' demişler"

"BİZE 'TÜRKLER TERÖRİST, TÜRKMENLER DAHA TERÖRİST' DEDİLER"

Yakalanan YPG'li teröristlerden biri ise kendisine "Türkler terörist, Türkmenler daha terörist" denildiğini, YPG'nin amacını tam bilmediğini anlattı.

"ARKADAÞLAR YABANCILAR DA VAR DİYOR"

Sorgulanan diğer terörist de "YPG'ye ailenizden birisi katılacak" diye tehdit edildiklerini söyleyerek, "Ben köyümde oturuyorum. 'Ya sen ya kız kardeşin ya baban, ailenden bir kişi YPG'ye katılacaksınız' dediler" ifadelerini kullandı. Terörist, YPG içinde yabancı uyruklu terörist olduğunu arkadaşlarından duyduğunu söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/burseya-daginda-yakalanan-teroristler-her-seyi-itiraf-etti-40728074 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Üst üste zafer haberleri geldi! Kuzey Cephesi birleştirildi!

YPG'ye bu sabah ağır darbe vuruldu! Darmık Dağı'nın eteğindeki Ali Kar ve Zara köyleri alınarak, Kilis sınırında Þeyh Obası'ndan Þinkal'e kadar olan kısım birleştirildi.

TSK, Zeytin Dalı harekâtında öldürülen terörist sayısının 790'a çıktığını açıkladı. Bir günde 78 terörist öldürüldü.

Ayn Batna Dağı YPG'li teröristlerden alındı, dün ele geçirilen Kurni Dağları'nın en yüksek noktasında ise artık Türk askeri var. Savaş uçakları, Afrin'in güneyindeki Daret İzze çevresindeki terör mevzilerini gece saatlerinde bombaladı.

Uluslararası haber ajansı AP, YPG'lilerin müttefikleri ABD'den Türkiye'yi durdurması için yardım istediğini duyurdu.

12.10 : Türkiye'nin dört bir yanından Afrin harekâtına katılan askerlere destek yağıyor. Annelerin elleriyle hazırladığı yemekler, cephedeki askere ulaştırıldı. Fotoğraf Anadolu Ajansı'ndan.

11.55 : ÖSO ve TSK, Bülbül bölgesindeki Darmık Dağı'nın eteklerinde yer alan Ali Kar ve Zara köylerini teröristlerden aldı. Böylece kuzey cephesinde Þeyh Obası'ndan Þinkal'e kadar olan kısım birleştirildi.

11.40 : Reyhanlı'ya YPG'li teröristlerin attığı ve patlamayan roket, bomba imha uzmanları tarafından imha edildi. Anadolu Ajansı, yaklaşık üç metrelik roketin saplandığı evin bahçesinde infilak ettirildiğini bildiriyor.

11.30 : Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait konvoy İdlib kuzeyindeki Kefr Lusin beldesinden, Halep batısındaki Daret İzze ve Salva bölgelerine intikal etti.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-turk-ozel-kuvvetler-gundem-2601775/ Mesajı Paylaş

Çavuşoğlu: Fransa bu konuda bize ders veremez!

Afrin Operasyonu'yla ilgili eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da gazetecilere konuştu. Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili eleştirilere cevap veren Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Bu bir işgal operasyonu olmamalı" sözlerini eleştirdi. "Amacın ne olduğunu biliyorlar. Onlara da bilgi verdik. Afrin Operasyonu, bir işgal operasyonu değildir. Maalesef Avrupalıların ikiyüzlülüğü var. Yüz yüze konuşurken destek mesajları veriyorlar. Sonra da böyle konuşuyorlar. Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Soçi'deki Suriye zirvesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Sonuç bildirgesinde garantör ülkelerden birisi olarak isteklerimizi buraya koyduk. BM'nin 2254 nolu kararına ve Cenevre sürecine atıfta bulunması önemli. Astana ve Soçi'nin Cenevre'ye entegre edilmesi gerekiyor ve [bu bildirgede] entegre edilmiştir. Cenevre'yi yeniden canlandırmamız gerekiyor. Rejimin gerçek anlamda müzakerelere başlaması gerekiyor."

"Terörist Mihraç Ural'ın iadesini istedik"

Çavuşoğlu, Reyhanlı katliamı sanığı Mihraç Ural'ın Soçi'ye katılması hakkında "Rusya'dan izahat istedik. Bize verilen listede bu teröristin ismi yok. Tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmesini istedik. Bir teröristin bizimle işbirliği yapan bir ülkede böyle şov yapamaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-cavusoglu-fransa-bu-dunya-2601887/ Mesajı Paylaş

Güdümsüz MK84 ler kullanmak gerek bu kadar modern mühimmata gerek yok her hedef için. Þu video daki tepeye 4 tane MK 84 yeterde artar bile tanka topa hiç gerek yok

Sanırım işi biraz yavaşa aldık bilerek. Çünkü Reis Afrin den sonra Menbic dedi o sözün sırası gelmesin diye oyalanıyor olabiliriz.

Ben o tepeyi yarım saatte alırım iki F16 yolların ikişer tane 1000 lb bomba koyarım uçağa 4000 lb bomba o küçücük alanı atomlarına ayırır
Hatta güdüm kiti filanda gerekmez klasik MK 84 ü güdümsüz eski usul hedefe dalarak at oldu bitti Mesajı Paylaş
beğen

O tünele 20 metreden atılan mühimmat popeye füzesidir ve bırak 20 metreyi 100 km den bile aynı hassaslıkta atılıp orayı vurabilir. Mesajı Paylaş
beğen

Kilis'e roket atıldı: Restorana isabet etti

hurriyet.com.tr - Taylan YILDIRIM (DHA)01.02.2018 - 17:46 | Son Güncelleme: 01.02.2018 - 17:56
Terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, Kilis kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi yapıdaki restorana isabet etti. Akşam saati olması nedeniyle restoranda bir çok müşteri ve çalışan olduğu belirtildi. Roketin düştüğü restorana çok yakın bir noktada bulunan DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, iki kişinin ambulansla hastaneye kaldırıldığını ancak yaralı sayısıyla ilgili resmi bir açıklamanın yapılmadığını aktardı.

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Kilis'teki son dakika haberini canlı yayında anlattı:

"Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunuyorduk. Roket restoranın çatısına düştü. Restoran çalışanlarından iki kişi yaralandı, ambulansla hastaneye götürüldü.

Restoran iki katlı, ancak roketten dolayı restoranın tabanına kadar kaldı. Akşam saati olması nedeniyle restoranda çok sayıda müşteri ve çalışan bulunuyordu. Ancak yaralı sayısı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Roketin düştüğü yer tam şehrin merkezi, valiliğe çok yakın bir yerde. Þehrin ana caddesinin üzerinde bir restorandı. Bölgede akşam saatleri olduğu için yoğunluk yaşanıyordu. İtfaiye ekipleri park halindeki araçlardan ve izleyen vatandaşlardan dolayı olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Roketin isabet ettiği restoran ile ilgili polis incele yapılıyor."

http://www.hurriyet.com.tr/kilise-roket-atildi-restorana-isabet-etti-40728654 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz