Türkiye Ekonomisi

Başlatan BlackHawk89, 06 Nisan 2018, 11:55:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiyede yaşayanlar için menfaat ideolojinin kat kat önündedir, bu ülkede para ve çıkar tüm değerlerini yer, zaten herşey Adan Zye bunun için kurgulanmıştır, tüm sosyal medya basın yayın, tüm tv programları diziler haberler yarışmalar şatafatın insanların gözünün içine sokulması bilinçaltına ve üstüne sürekli , enayi olma gemini kurtar diye işlenir. Bu ülkede ilk çöken çökertilen ahlaktı geri çorap söküğü gibi geldi . Devlet malı deniz yemeyen domuz diye bir değiş dünyanın hiçbir başka ülkesinde yoktur Mesajı Paylaş

Türk halkı aslında 1970 lerde bile oyu merkezdeydi Erbakan ın oyu % 8 filandı. Yıl olmuş 21 yüzyıl bu % 8 her halde % 50 olmamıştır tabi ki. Bence matematikman AKP nin kemik oyu % 5 filandır en fazla şu anda. Merkez sağın Özal ın Demirel in oylarını alıyorlar ama bu kesim 1970 de bile hoppp CHP ye kayıyordu bunalınca. Kendimle çelişiyor görüneceğim ama Delku da biraz haklı tabiki. Türk halkında biraz stokolm sendromu da gelişti kendini zapt edene aşık olma olayı oluştu. Bir kere karşı tarafa babaları gibi oy verseler rahatlayacaklar aslında. Neyse Delku insanı yoldan çıkartıyo çok siyaset yapmayım Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı:Prof. Dr. Bülent Arı, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atandı.

Ne demiş bu kişi 2016'da;

"Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Onlar bu yanlışların hiçbirini yapmazlar, o beyannamenin ben neresinden tutayım. Daha önce Jön Türklerin yaptığı gibi ateşe sürüklüyorlar Türkiye'yi. Türkiye'nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü, zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık.Sultan Hamid devrine geri dönelim, Sultan Hamid, mülkiye olmak üzere Sultanileri kurdu. Yani medreselerde az çok kıt kanaat sadece dini tedrisat olmak yerine, laik eğitimi bütün ülkeye yaydı. Yani Osmanlı aydınlanmasını sağlayan Sultan Hamid'dir. Bu okullarda okuyanlar Sultan Hamid'i devirdiler. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum. Ben sürekli Refik Halit gibi gözlem yapıyorum, trafikte en tehlikeli tipler üniversite mezunlarıdır. Bakın normalde hiç okumamış kesimler trafikte bir şey verdiğiniz zaman ona uyarlar, bunlar sürekli tehdit oluşturmazlar. Dünyanın gidişatını göremeyenler okumuşlardır. Okuma oranı arttıkça Türkiye'de olayları tahlil kabiliyeti azalıyor.Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız. Gelecek nesillere bir şey bırakabilmemiz için evet bizim de ölmemiz gerekiyor. Sevdiklerimizden de vazgeçeceğiz. Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim."

Milletvekili oldu şimdi de İstanbul Üniversitesi, SBF, Siy. Bil. Ve Kamu Yön. Öğretim Üyesi...

İktidarinin sürmesini istiyorsan sürekli korku pompalayacaksın topluma...
Mesajı Paylaş

TCMB rezervlerinde yükseliş devam ediyor.

17 Ocak ile biten haftasında

Brüt rezerv 160,4 milyar dolardan  163,3 milyar dolara
Net rezerv 70 milyar dolardan 71,5 milyar dolara
Swap Hariç Net Rezerv 55 milyar dolardan 59,4 milyar dolara yükseldi.

https://www.bloomberght.com/tcmb-rezervleri-rekor-seviyeye-yaklasti-3739901 Mesajı Paylaş

Eee üüü Tekstilde kabımıza sığmadığımız için Gidip Mısıra fabrika açıyoruz🤣 Mesajı Paylaş

Açgözlü patronaların çoğunluğu artık tamamen kaçak suriyeli afgan kırgız vs çalıştırdıkları için Türk halkının işsizlik katsayısını fazla etkilemez herhalde. 300 binin 250 bini kaçak olsa bunlar belki ülkelerine geri dönerler rahat ederiz biraz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 29 Ocak 2025, 09:31:11

Eee üüü Tekstilde kabımıza sığmadığımız için Gidip Mısıra fabrika açıyoruz🤣

Maalesef hayır yıllardır TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKASININ HÜKÜMETİ TEHDİT ETMESİ VE HÜKÜMETİNDE BUNA MÜSADE ETMEMESİNİN SEBEBİDİR.
Tekstilde katmadeğer çok az olması asgari ücretin yükselmesi sonucu üretimin türkiyede pahallı olması sebebiile ucuz iş gücünün olduğu ülkeye gitmesidir.
Bunun temel 2 sebebi 1-personel maliyetleri 2-Markalaşamama Mesajı Paylaş

Pazartesi ihracat açıklanınca 25 milyar dolar olacak hissettim Mesajı Paylaş

TCMB rezervlerinde yükseliş devam ediyor.

24 Ocak ile biten haftasında

TCMB'NİN BRÜT REZERVİ GEÇEN HAFTA 167,6 MİLYAR $ OLDU, ÖNCEKİ 163,3 MİLYAR $

TCMB'NİN NET REZERVİ GEÇEN HAFTA 73,8 MİLYAR $ OLDU, ÖNCEKİ 71,5 MİLYAR $

TCMB'NİN SWAP HARİÇ NET REZERVİ GEÇEN HAFTA 63,1 MİLYAR $ OLDU; ÖNCEKİ 59,4 MİLYAR $ Mesajı Paylaş

Ocak ayı ihracatı yine sürünüyo 21,2 milyar dolar olmuş yazık bu ülkeye bir Avusturya Polonya kadar olamayacak mıyız. İhracat geçen seneye göre % 5 artmış bide rekor kırmış doların enflasyonu zaten o kadar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz