Türkiye Ekonomisi

Başlatan BlackHawk89, 06 Nisan 2018, 11:55:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bir tane video izledim Tofaş her halde batıyor. Almanya'nın ceyranlı arabalardan girdiği çıkmazın küçük bir modeli Türkiye içinde gerçekleşecek. 2030 da Tofaş Oyak Renault  diye firmalar kalmayabilir.
 

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Yeni ay geldi ihracat 25 milyar dolar olsun ne olur artık Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.



#744
ihracat açıklandı geçen ay yüzde 1,5'lik azalışla 20,8 milyar dolar olmuş hayret bir şey niye artmıyo bu ihracat

Neyseki Star gazetesi var ona baktım moralim düzeldi ilk iki aydaki ihracat artmış
İhracat 2025'in ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 artarak 42 milyar dolara yükseldi Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

#745
Neden artmıyor biliyor musun putty , çünkü ülkenin ekonomisinin ...
Üretmediğin  şeyi satamazsın da , kim ne üretiyor artık?
Herkes paradan para kazanmak derdinde , Tüik denen sahtekar kurumun verileriyle bile enflasyon %38 küsürden %39'a düştü !!
Bu ülkede , ortadirek denen kesimin tamamını yoksul hale getirdiler ki servet transferi olsun zengin yandaş %10-15 lik tayfası eski şaşalı yaşamlarına devam etsin
Börtü böcekten bile vergi almaya çalışıyor saçsız bakanı yolun sonunda, halk endüstriyel teknolojik mal almıyor alamıyor sadece hayatta kalmaya çalışıyor, zengin tayfa ise zaten dış ithal alabildiğine pahallı lüks ürünleri alıyor, hangi sanayici dışa üretim yapacak?
Döviz habire baskılanıyor ihraç etmek için mal üretmek imkansız hale geliyor ? Domates patlıcanla da ihracat anca o kadar oluyor, zehir saçan habire geri iade olan ürünlerle bu kadarı bile büyük başarı. Zaten yakında kimse tarımla da upraşmayacak.
 Adalet yok , eğitim bitmiş , sanayi tükenmiş sonra da bölgesel süper  güç, tabii tabii taze pırasa var ister misin ? Mesajı Paylaş

Delku başımıza bir ihale kalmasın inşallah Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Mart 2025

Günlük petrol üretimi 132 bin varil
Günlük doğalgaz üretimi 7 milyon m3

Mesajı Paylaş

#748
Harcadığımızın %15'i kadar.

İnsan düşünmeden edemiyor 80 sonrası nüfus artışı yaşanmasa ve mesela nüfusumuz 45 milyon olsaydı belki de harcayacağımız fosil yakıtların %30'undan fazlasını üretebiliyor şimdiki rezervlerle dâhi olacaktık. İlave olarak Hidro santraller, rüzgar,güneş ile %100 bağımsız olmuş olurduk diye.

Sahi , nüfusu gazlayalım en az 3-5 çocuk yapalım diyenler ne düşündü acaba.? İlk diyen Özal'dı galiba.

Bana sorarsanız iyi eğitimli ve iyi beslenen 45-50 milyon nüfusun yapamayacağı hiç bir şey yapabiliyor değiliz.üstelik nüfusu hızla artanlar belli, demografiyi de bozuyor. İşsizlik almış yürümüş. Cahillik desen gırla. Hastaneler ve Sınıflar dolup taşıyor.

Askeri ve savunma sanayi olarak bakarsak da yeterliydi o nüfus.  Et süt buğday balık yetiyordu . Kendine yeten 7 ülkeden biriydik ve hatta tarım ürünleri ihracatı ve takası ile fabrikalarımızı açıyorduk vb.

Bir paragraf daha yazarsam siyaseten gg. Mesajı Paylaş

Oooo paşalar bildiğinizi yazamıyorsanız söyleyin bana gönderin bana ben kopyala yapıştır yaparım...

Bu ne sindirmedir  özgürce fikrimizi görüşümüzü belirtemiyecek miyiz?

Heryere Silivri açsınlar o zaman

Herkez tektip mı olacak hiç mi muhalif olmuyacak...

Geçen Türk ekonomisi bölümünde sn.Delkuda güzelce neden ihracatmız artmıyor sorusunu güzelce cevaplamış ordada sn.puttyde orda bizim başımıza kalmasın demiş...

Hayırdır Saddamın ülkesinde mi yaşıyoruz... Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz