Türkiye Ekonomisi

Başlatan BlackHawk89, 06 Nisan 2018, 11:55:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#210
Alıntı yapılan: Yasar - 07 Ağustos 2020, 18:55:51
Alıntı yapılan: Tong Yabgu - 07 Ağustos 2020, 12:56:10
Ekonomi kötü diyorsun "dimdik ayaktayız" diyorlar,  Ya sen ayaktasinda ekonomi yıkılıyor... işsizlik aldı başını gitti diyorsun "Bizi yildiramayacaksiniz" diyorlar... insanlar ac diyorsun "iphone kuyruğundan belli" diyolar. Bazı insanlar iphone aldı diye ac insanları zengin sanan zavallı beyinsizler var bu ülkede... Herşeyden önce ülkenin berbat gidişini görmeyen,  görmek istemeyen , sırf kendi ideolojisi iktidarda diye bazı şeyleri kabul etmeyen ideoloji.manyaklari var bu ülkede... Tuik'e olan güven bitmiş,  sayıştaya olan güven bitmiş,  adalete hukuka olan güven bitmiş. Yakın tarihe kadar bu ülke insanının en güvendiği kurum TSKydi. Bugün hala öyle mi ? Hiç-bir kuruma güven kalmamış. Yabancı yatırımcı parasını alan kaçıyor. Yerli iş insanına işçi çıkarmayı yasaklamışsın sonra şu kadar çalışan var diyorsun. Kaldır yasağı bal işsizlik ne boyuta geliyor
Böyle yasaklarla,  tehditlerle ülke yönetiyoruz.  Herşey bitti birde kanal Istanbulumuz var. Ayranı yok içmeye tahtiravalliyle gider hacete... Bana özelden yazan forumdan arkadaşımızın dediği gibi sıfırdan basaksehiri yaparken para o kadar tatlı geldi ki yeni basaksehirler yapip inşaatçı yandaşlarıyla voleyi vurmaları lazım. Birileride alkışlamaya devam etsin

+1
hep +1 diyorsun icraat yok aynı sayıda duruyor :D

Arkadaşlar bu ülkenin ekonomi bakanı bundan 1-2 yıl önce "ekonomimiz -3 (eksi üç) büyüdü " demiş birisi gerisini siz düşünün. Ekonominin eksiye düşmesi daralmak , küçülmek anlamına gelir ama bunlar 80 milyonun gözünün içine baka baka -3 büyüdük dedi yahu. Mesajı Paylaş

Türk Lirası, yabancı para birimleri karşısında hızla erimeye devam ederken dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak bilinen Papua Yeni Gine'de kullanılan para birimi "kina" bile TL'den daha değerli duruma geldi. 1 Papua Yeni Gine Kinası 2,08 TL'ye eşit " Ucusa gectik kemerleri baglayiniz lutfen"

Mesajı Paylaş

Eski Sovyetler'in dağılıp 15 ayrı ülkeye bölünmesinde 3 adet ana sebep gösterilirken, bunlardan en önemlisi ABD ile girdiği silahlanma yarışının, ekonomiyi yok etmesiydi.
F16 nın bir saatlik uçuş maliyeti 65.000-85.000 dolar diye biliyorum.
Silahları yerli ve milli yapmak maalesef sadece maliyeti azaltır.
Japon ve Alman sanayisinin gücü, 2.Dünya savaşından sonra ordu kurmalarının engellenmesiydi, bu sayede  silahlanmaya gidecek paraları endüstriye aktı.

https://www.haberler.com/f-16-savas-ucaginin-bir-saatlik-ucus-maliyeti-250-7559341-haberi/
https://odatv4.com/sovyetler-birligi-neden-yikildi-2612101200.html
https://www.milliyet.com.tr/dunya/mihail-gorbacovun-durumu-kotuye-gidiyor-1952546
https://www.mepanews.com/yukselisin-ve-cokusun-diyalektigi-sovyetler-birligi-neden-yikildi-6027h.htm
https://tarihibilgi.org/sovyetler-birligi-dagildi/
Mesajı Paylaş

#213
Alıntı YapDünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi, MESS Teknoloji Merkezi.

• Toplam 4 Milyar TL yatırımla 4 bin vatandaşımızın istihdam edildiği 40 yeni fabrika

• Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi

Projelerin AR-GE'sini TÜBİTAK, yatırım harcamalarını KOSGEB finanse ederken, bakanlığımız da devlet desteklerini verecek. 10 projenin detaylarına da kısaca değinmek istiyorum.

Atlas firmamız, bina ısıtmasında kullanılan motor, sürücü kartı ve pompa aksamlarını ilk defa ülkemizde üretecek.

Dirinler firmamız, büyük ebatlı rüzgar tirbün malzemelerini üretecek ve 5 yılda 329 milyon liralık katma değer oluşturacak.

Ermaksan, dünyada 800x800 milimetre üretim kapasitesine sahip büyük boyutlu eklemeli imalat makinasını üreten ikinci firma olacak.

WAT motor şirketi, servo motor sistemlerini geliştirecek.

Durmazlar Makina, ultra hızlı lazerler ve eklemeli imalat makinalarında kullanılan tek modlu lazerleri üretecek.

Akım metal CNC takım tezgahlarını hem geliştirecek hem de seri üretimini gerçekleştirecek.

İğrek Makine yüksek teknolojili CNC takım tezgahlarını yerli ve milli kaynaklarla imal edecek.

Polat Makina süper kritik akışkan sistemlerin seri üretimini gerçekleştirecek. Böylelikle teknolojik olarak dışa bağımlı olduğumuz bu sistemler yerli ve milli olacak.

Dualus firması, savunma sanayiinde sıklıkla kullanılan bilya vidalı milleri üretecek. Bu bilyalar, güdümlü mühimmatların olmazsa olmazlarıdır.

Bu 10 projeye yakında yenilerini dahil ederek 2 milyar TL'nin üzerinde sabit yatırımı makina sektörüne kazandıracağız.

Hamle programını ulaşım araçlarını, kimya, eczacılık, elektronik gibi diğer sektörlerde gerçekleştireceğiz. Böylece yılda yaklaşık 30 milyar dolar cari açık verdiğimiz bir ürün grubunu yerlileştirmiş olacağız.

Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.



https://mobile.twitter.com/varank/status/1299719924873601028
Mesajı Paylaş
]

Yılda 30 milyar dolar bizim için gayet iyi bi para. İnşAllah olur. Yarım kalmasında. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Alpars - 30 Ağustos 2020, 08:06:17
Yılda 30 milyar dolar bizim için gayet iyi bi para. İnşAllah olur. Yarım kalmasında.

Ben sanmıyorum o kadar katkı olacağını 30 milyar dolar demek ülkenin enerji ithalatına denk para demek. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hakikaten güzel ironi yapmışlar devletinden. Com daha pahalısı yok üretmediğimiz otomobilden üreticiden daha çok kazandık diyor ya.... aynen öyle doğru söylemiş. Mesajı Paylaş

Ülkemizin en büyük kanayan yarası ekonomidir. Cidden şu ülkenin temizinden yıllık 30-40 milyar dolar bir cari fazlası olsa tüm sektörlere çok güzel teşvikler verip ülke sanayisindeki yerlilik payı ve ihracatı coşturabilir. Elinde uygun silah, eğitimli personel ve siyasi irade olunca senelerdir uğraşılan terörü nasıl geldiği yere gömdüğümüzü gördük.

Ekonomide de öyle eğer para varsa, teşvik varsa üretim var, ihraç var. Ama ne dense şu an ülkecek ekonomide her alanda bir seferberlik göstermemiz gerekirken kimseden kıpırdama yok. Daha çok sanayi alanında ufak yerlileştirme projeleri var. Oda biraz hükümetle özdeşleştiği içindir.

Herkes bir yerden gaz çıksın, bir yerden petrol fırlasın diye bekliyor. Yattığımız yerden Arap gibi kazanalım. Sonra üzülüyoruz doğuda petrol çıkmıyor diye. Ulan senin bütün taşın toprağın altın. Hollandaya bak adamların ülkeleri konya kadar, Nüfusları 4 te 1'imiz, tarım ve hayvancılıktan kazandıkları senelik para 80 milyar euro. Bizim taş çatlasa herşey toplam 20 milyar euro civarı. Sizi temin ederim, Türkiye de en az 4-5 tane konya gibi alan çıkar.

Yani anlayacağınız biz şu an hollanda kadar verimli tarım hayvancılık yaopsak 250-300 milyar dolar para kazanırız. Kim petrol-doğalgazdan bu kadar kazanıyor ? Onda da gözüm yok. Tüm kapasitemizle adamların 4 te 1'i verim sağlasak kazancağımız para 80 milyar euro bugünün 60 milyar euro fazlası +10 da ithalatı sıfırlarız eder sana +70 milyar euro kar.

Senelik 40 milyar dolar enerji ithalatımız onu kapatsak (tamamıyla kapanmasa da) + sadece ülkemizin ihityacı kadarını da satsak 40+40 milyar dolar = 80 milyar dolar para eder.  80+70= 150 milyar.  Hadi tahminlerimizde 20 milyar dolar az olsa , olmaz ya bu ekonomik aktivite için 30 milyar dolarda yine ithalata para gitti . Gitmez ya, yine elinde kemiksiz 100 milyar dolar senelik cari fazla kalır. Senelik 100 Milyar dolar demek senelik 100 Tf-2000 = 1000 mmu = 10 000 altay. Yani daha ne deyim. Senelik diyorum. Sanayiden hiçbir şey anlamıyorsan sadece yurdışından şirket avına çık satın al altyapıyı bize taşı ismini kullan satış yap.


Tekrar tarım konusuna dönersek. Hollanda nasıl bu kadar verimli çalışıyor derseniz. Okudumki adamlar aslında benim uzun süredir yazdığım tarım devrimi fikrini gerçekte uyguluyorlarmış. Þöyle anlatılıyor ;

Hollanda'da Sistem Nasıl İşliyor

Örnekler ile anlatım yapalım; tarım araziniz kayıtlı olan kooperatif yetkilisi sizi çağırıyor. 500 dekar arazinizde şu ürünleri yetiştireceksiniz diyor. Tamam diyorsunuz, sonra sizi mühendislere yönlendiriyor, mühendisler size işleyişi açıklıyor. Arazide buluşmak üzere ayrılıyorsunuz. Arazi bir fiil gezilerek neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Bunu belgeleri olan çiftçiler ya da kooperatifin vereceği teknik personel ile yapabiliyorsunuz. Ayrıca makine parkınız yani hangi araçlarınız var onları da bildiriyorsunuz ki, eksik makineniz olmasın.

Diyelim ki arazinizde farklı şeyler ekmek istiyorsunuz, 500 dekar da, lale, gül, patates, soğan, arpa, buğday v.b. bunu yapamazsınız. Çünkü kooperatif deki yönetici ve mühendisler size bunun getiri hesabını yapıyor ve onaylamıyorlar. Ekim yapılacak ürünler onaylandıktan sonra, ekim için plan ve program yapılıyor ve ona göre çalışma başlıyor. Atılacak ilaçlar, kullanılacak su, yapılacak kesim ve kontroller tamamen kooperatif yetkilileri tarafından size bildiriliyor ve siz ona aykırı hareket edemiyorsunuz. Hasat zamanı da personel desteği sağlanıyor ve hasat yapılıyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Ayrıca teknoloji olarak çok gerideyiz teknoloji dediğim telefon bilgisayar ve parçaları. Bu kadar zor olmamalı en son ASELSAN işlemci yapıyordu ama ne oldu bilmiyorum. Yerli firmalar birleşip telefon üretilmeli kopya olsun tasarım sorun değil parçaları önemli tr fiyatı uygun yapacaksın yurt dışına 200-350 euro satacaksın bir telefondan temiz 3 bin tl gelir ülkeye döviz girmiş olur. Kamera işlemcisi hepsi yerli olacak zor bir şey ama yapılır neler yapmıyoruz. Pc parçaları desek işimiz zor intel amd gibi şirketler var.
Tabi devlette maddi destek sağlayacak.
Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz