M1 ABRAMS

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:36:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

M1 Abrams, Amerikan ordusunun ana savaş tankı.

Chrysler Defense dizayn etti,  devamı olan General Dynamics yaptı.

Körfez, Irak ve Afganistan savaşlarına katıldı.

Adı ünlü Amerikan Genelkurmay başkanı General Creighton Abrams'dan geliyor.

Jet yakıtıyla yakıtıyla çalışan gaz tribününden güç alıyor.

120mm topu, biri 12.7 mm ikisi 7.62mm 3 ağır makineli tüfeği var.

Tam 68 ton ağırlığında ve uranyumla sertleştirilmiş özel zırhıyla ünlü.

İşte bu tankı Irak savaşı sırasında Bağdat'da RPG-29 roketiyle böyle vurdular.

Hizbullah ayni roketle 2006'da çok sayıda İsrail Merkava tab-nkını saf dışı bırakmıştı.

www.gazeteci.tv Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Eee hani nasıl vurmuşlar abramsı? Mesajı Paylaş

Suudi Arabistan'a Yeni Abramslar

General Dynamics Land Systems Suudi Arabistan Krallığı için 69 adet M1A2S tankının üretimi ve tedariki için 132,7 milyon dolar tutarında bir sözleme imzaladı. Yabancı Askeri Satış sözleşmesi Kraliyet Suudi Kara Kuvvetleri için ABD Ordusu TACOM Yaşam Döngüsü Yönetimi Komutanlığı tarafından imzalandı.

Tankların üretimi Ohio Lima'daki Ortak Sistemleri Üretim Merkezi'nde mevcut çalışanlar tarafından yapılacaktır. Çalışmaların  31 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor. Bu sözleşme Suudi Arabistan Krallığı'nın 2008 yılında başlayan M1A1 ve M1A2 tanklarını M1A2S biçimine yükseltme çalışmalarını genişletmektedir. M1A2S dönüşümü tankın yetkinlik ve kabiliyetlerini artırmaktadır.

DefenceTurk.com

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ben anlamiyorum almanya israile bir sey olmasin diye araplara 1 mermi satmiyor abd neredeyse f22 satacak
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 10 Ocak 2013, 18:49:28
ben anlamiyorum almanya israile bir sey olmasin diye araplara 1 mermi satmiyor abd neredeyse f22 satacak

Satmaz mı hiç! Mesela Suudi Hava Kuvvetleri'ndeki Tornado ve EF2000 uçaklarında Almanya'nın da payı var. Þu ara Suudiler Leopard 2 tanklarıyla ilgileniyor. Genelde Suudilerin ABD hayranlığı var. Ama 11 Eylülden sonra ABD- Suudi ilişkileri eskiye oranla bozuldu.

ABD kimseye vermediği F-22'yi Suudilere vermez zaten.  :D
Suudilere verdikleri F-15'leri bile İsrail'e tehdit olmaması için diğer F-15'lerden düşük özelliklerde üreterek satmışlardı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Irak'a 175 M1 Tankı Daha

Güvenlik İşbirliği-Irak (OSC-I) Dairesi Başkanı Korgeneral Robert Caslen, 1,2 milyar dolar değerindeki 175 M1 Abrams tanklarının Irak'a Yabancı Askeri Satış  (FMS) kanalıyla satılması üzerinde çalıştığını söyledi. Daha önce de Irak'a 140 adet M1A1 Abrams tankı satılmıştı.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş

Suudi Arabistan Ambrams Modernizasyonuna Devam Ediyor

General Dynamics Land Systems, Suudi Arabistan Krallığı için 44 M1A1 ve 40 M1A2 Abrams tankının M1A2S modeline dönüştürülmesi için 187.500.000 Amerikan Doları değerinde bir sözleşme imzaladı. Yabancı Askeri Satışlar (FMS) sözleşmesi Kraliyet Suudi Kara Kuvvetleri adına ABD Ordusu TACOM Yaşam Döngüsü Yönetimi Komutanlığı tarafından imzalandı. Bu anlaşma ile Suudi Arabistan Krallığı için 2008 yılında başlanılan  M1A1 ve M1A2 tanklarının M1A2S modeline yükseltilmesi çalışmaları devam ediyor. Modernizasyon General Dynamics Land System'in Ohio Lima'daki tesislerinde gerçekleştirilecek. Çalışmaların 2015 yılında tamamlanması bekleniyor.

DefenceTurk.com

Mesajı Paylaş

M1A2 Tusk 2 Upgrade'de farklı bir etek zırhı sistemi kullanışmış. Mesajı Paylaş

Irak'ın Abramsları Kayıp

Newyork Times gazetesi 13 Haziran'daki baskısında adı açıklanmayan bir ABD'li yetkiliye dayanarak Irak'daki M1A1 tankları hakkında bir haber yayınladı. Bu habere göre Irak ordusu yılbaşından Mayıs sonuna kadar geçen sürede 5 M1A1 Abrams tankını ve 6 helikopterini kaybetti. Irak Ordusu militanlarla yaptığı mücadelede 28 Abrams tankı zırh delici tanksavar füzelerle vuruldu. Hasar gören bu tankların 5 adedi kullanılamaz hale geldi. Genellikle Al-Ambar çevresinde gerçekleşen çatışmalarda Abramslara yönelen silahlar 9K11 Kornet zırh delici tanksavar füzeler, RPG-7 roketleri ve M70 Osa roketatarları. ABD 2010-2012 yılları arasında Irak'a 140 modernize edilmiş M1A1 Abrams tankı satmıştı.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz