Türkiye’nin en büyük uçak gemisi için hazırlık yapılıyor

Başlatan SKYWOLF, 22 Mayıs 2018, 11:49:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


İÇDAÞ, Biga'ya 370 metrelik kuru havuz inşa ediyor

Biga'da uçak gemisi için yapılan havuz inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı. Proje, tamamlandığında ülkenin en büyük gemi inşa alanı unvanına sahip olacak.
Türkiye'nin ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAÞ AÞ'nin Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan fabrika tesislerinde uçak gemisi üretmek için 50 milyon dolarlık yatırımla başladığı 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı

Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin savunma sanayisindeki atağı üzerine 50 milyon dolarlık yatırım planı ile başlanan proje kapsamında dev kuru havuzun inşası geçen yıl başladı. İÇDAÞ'ın Çanakkale'de yer alan Değirmencik çelik ve enerji üretim tesisleri ile tersanesinin bulunduğu kampüste yapımına başlanan "Yerli ve Milli Uçak Gemisi Yapım Havuzu", 370 metrelik boyu ve 70 metrelik genişliğiyle tamamlandığında ülkenin en büyük gemi inşa alanı unvanına sahip olacak.

Yüzde 40 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı çalışmaların gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İÇDAÞ Yatırım Direktörü İsmail Yaman, yaptığı açıklamada, Biga ilçesine bağlı Aksaz köyünün kıyısında bulunan tesislerde başlatılan "Yerli ve Milli Uçak Gemisi Yapım Havuzu"nda yatırımın hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin uçak gemisinin yapımı için hazırlanan alanda devam eden inşa faaliyetlerinde 24 saat aralıksız yaklaşık bin işçinin çalıştığını belirten Yaman, milli savunma sanayisine en büyük destek olarak emsal teşkil edecek tesiste oluşturulan şantiyede en modern beton ve demir teknolojisinden faydalanıldığını anlattı.

Yaman, deniz içinde de inşası devam eden kuru havuzun, İÇDAÞ'ın kendi öz kaynakları ve teknik imkanları ile yapıldığını vurgulayarak, "Maliyeti 50 milyon dolar olan ve önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan tesiste, uçak gemisi inşası ile yeni istihdam olanağı ortaya çıkarak yaklaşık bin kişi için iş imkanı sağlanacak" dedi.


"SIKINTILARI ÇALIÞARAK ÜRETEREK AÞACAĞIZ"

Þantiyedeki çalışmaların 24 saat esasına göre devam ettiğini anlatan Yaman, "Genel Müdürümüz Sayın Bülend Engin'in talimatlarıyla başladığımız proje şu an bin çalışanla sürüyor. Sahada çağın en gelişmiş teknik ekipmanları kullanılarak yüksek mühendislik uygulamaları gerçekleştiriliyor. Ülkemizin ekonomik sıkıntılarla savaştığı bugünlerde, Bülend Bey bize sıkıntıları çalışarak üreterek aşacağız, başka yolu yok, yatırımlara tam yol devam edilecek talimatı verdi. Bizler de 7 gün 24 saat durmaksızın sahada çalışmaktayız. Bu projede görev almaktan dolayı gururluyuz. Havuzun inşaat çalışmaların tamamlandığı, uçak gemisi çalışmalarına başlandığı günü görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." diye konuştu.

Yaman, mühendislerinden işçisine bütün çalışanların ülkenin uçak gemisine ev sahipliği yapacak bu yatırımda görev almaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Havuz inşaatı bittiğinde ülkemizin denizcilik ve gemi yapım sektörü gücüne güç katmış olacağız. Uçak gemisi ve muadili büyüklükteki bütün gemilerin yapımı için Türkiye bu sayede bir cazibe merkezi olacak. Destanlar kenti Çanakkale, 103 yıl önce verdiği kurtuluş mücadelesinin tesiriyle bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İnşaat çalışmaları kapsamında sahada 4 vincin çalıştığını anlatan Yaman, sözlerini şöyle bitirdi:

"Çalışmalarda 4 fore kazık, 3 diyafram ve 2 enjeksiyon makinesi ile 2 adet 20x70 tonluk jib crane imalatı, 11 bin jet grout, 955 çekme, 640 fore kazık sistemi ve 2 bin 200 metre kılavuz duvar yapımımız sürüyor. Ayrıca uçak gemisi inşası için sahada oluşturulan boyama, raspa, saç kesim ve özel talaşlı imalat atölyelerinde 25 otomatik CNC torna ve 15 adet freze, pres ve makine parçası üretim amaçlı tezgah devreye alınmış durumda."


DENİZ HABER AJANSI


https://www.denizhaber.com.tr/icdas-bigaya-370-metrelik-kuru-havuz-insa-ediyor-haber-84830.htm Mesajı Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün önce ikinci defa dile getirdiği uçak gemisi çağrısına sektörden ilk karşılık geldi. Kaptanoğlu- Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk İsmail Kaptanoğlu, Projenin güçlü bir konsorsiyum ile hayata geçebileceğine dikkat çekti ve, "Savunma Sanayi Başkanlığı, üniversiteler, özel ve askeri tersanelerin yanı sıra savunma sanayisinde faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel şirketler arasında kurulacak işbirliği modeli ile yerli ve milli uçak gemimiz en kısa sürede ve de en düşük maliyetle üretilebilir. Cumhurbaşkanımızın bu stratejik çağrısı içinde bulunduğumuz günlerde çok daha önemlidir. Kaptanoğlu - Desan Tersanesi olarak yerli ve milli kaynaklarımızı seferber ederek bu tür bir girişimde öncü olmaya ve sürece yön vererek ana yüklenici olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz"  açıklaması yaptı.



Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botlarını yüzde 71 yerlilik oranıyla üreten ve Deniz Kuvvetleri'ne teslim eden Kaptanoğlu - Desan Yönetim Kurulu Başkanı Cenk İsmail Kaptanoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ağustos günü tersanemizdeki törende ifade ettiği uçak gemisi projesi, Kaptanoğlu - Desan olarak bizde ve sektörümüzde büyük bir heyecan yarattı. Türk tersaneciliği sivil ve askeri bakımdan bu üretimi gerçekleştirecek yetkinliktedir. Uygun işbirliği modeli ile uçak gemisi projesini hayat geçirebilir ve ülkemize gurur duyulacak bir eser kazandırabiliriz." dedi.

Desan Tersanesi geçen hafta çift şaft donanımına sahip olan 34,94 m boyunda, su seviyesinde 8 metre genişlikte, 2 m draftı olan 260 ton deplasmana sahip platform teslim etmişti.



https://www.c4defence.com/Gundem/desan-ucak-gemisinde-ana-yuklenici-olmaya-talip/10665/1 Mesajı Paylaş

Alıntı YapTCBestepe Cumhurbaskani @RTErdogan:

TCG Anadolu'dan sonra Yerli ve Milli uçak gemimizin üretimi için de görüşmeler sürüyor. Onun da suratle adimini atacagiz.
https://mobile.twitter.com/MiddleastN/status/1352966226075656193
Mesajı Paylaş
]



Alıntı YapTürk Tipi Uçak Gemisi.

Türk savunma sanayi, Türk Tipi Uçak Gemisi'nin üretimi için çalışmalara başladı. Edinilen bilgiye göre Türk Tipi Uçak Gemisi; 50 bin tona yakın deplasmana, 1800 personel kapasitesine ve hem F-35B gibi Kısa Kalkış – Dikey İniş (STOVL) hem de katapult ile kalkış yapabilecek uçar platformlara uygun altyapıya sahip olacak.
https://www.savunmasanayist.com/turk-tipi-ucak-gemisi-isterler/
Mesajı Paylaş
]

#17
Alıntı yapılan: カメせ - 31 Ocak 2021, 19:38:55
Alıntı YapTürk Tipi Uçak Gemisi.

Türk savunma sanayi, Türk Tipi Uçak Gemisi'nin üretimi için çalışmalara başladı. Edinilen bilgiye göre Türk Tipi Uçak Gemisi; 50 bin tona yakın deplasmana, 1800 personel kapasitesine ve hem F-35B gibi Kısa Kalkış – Dikey İniş (STOVL) hem de katapult ile kalkış yapabilecek uçar platformlara uygun altyapıya sahip olacak.
https://www.savunmasanayist.com/turk-tipi-ucak-gemisi-isterler/
Ver gazı! Nasılsa alkışlayacak çok insan vardır.
Tam Sn Merzifonlu'nun söylediği gibi; Ayranı yok içmeye , atla gider.........
Daha uçak yapmamışız uçak gemisi yapacağız diyoruz. Hali hazırdaki yarım uçak gemisi sayılacak koca gemiyi koruyacak sistem ve gemi yok elimizde , biz uçak gemisi derdindeyiz![b/]
Mesajı Paylaş


F-35B tarzı uçak var mı ki başka o tarz bir gemi düşünülüyormuş. Hadi TF-X için uçak gemisi versiyonu da yapacağız dersin bir nebze anlarım da bu tercih saçma sapan duruyor. Hala F-35 umudur sürüyorsa bilmiyorum.

Bu arada bu uçak gemisi 15 yıldan önce olmaz. Bugünün meselesi değil yani rahat olun. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz