İngiltere'nin 6.nesil savaş uçağı (TEMPEST)

Başlatan BlackHawk89, 06 Temmuz 2018, 21:58:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İngilizlerle iş görülmez anlayışı hala halkta var olsa da, devlet/hükümet kanadında kalmadı. Son yıllarda hükümet değişikliklerine rağmen İngiltere - Türkiye ilişkileri gayet makul ve sorunsuz şekilde ilerlemekte. Almanya ile her ay kriz yaşarız ama İngiltere ile ilişkilerimiz gayet iyi. Pek çok projede de İngilizlerin muhakkak bir katkısı var. Özellikle Brexit sonrası İngiltere, Türkiye ile ekonomik ilişkilerini daha da geliştirme peşinde. Mesajı Paylaş

Almanya sermayesi ile sorun yaşamıyor isek ingiltere sayesinde sanırsam Mesajı Paylaş

#12








Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

F-35 olmazsa Fırtına!



22 Eylül 2018, Cumartesi 05:00 AA

Türkiye önümüzdeki dönemde ankara- Washington ilişkilerinin daha da bozulması ihtimaline karşı bir dizi önlem kararı aldı. Washington yönetiminin Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze sistemini satın alma kararı nedeniyle F-35 uçaklarını satmamakta direnmesi ve bunu resmen ilan etmesi halinde izlenebilecek ağırlıklı strateji de belirlendi.

ABD Kongresi'nden sonra savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Beyaz Saray'ın da F-35 satışını bloke etmesi halinde şu adımlar atılacak: F-35'in çok taraflı bir üretim programı olması nedeniyle bütün program ortaklarıyla temasa geçilecek ve Türkiye'nin üretimden ayrılmak istemediği açıklanacak. Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının ABD'ye ekonomik ve teknik faturası ilan edilecek ve programda oluşacak toplam gecikmenin bedeli ABD kamuoyuyla paylaşılacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin silah üretimi ve satışı konusunda güvenilir bir ülke olmadığı ilan edilecek. Türkiye'nin halen ABD ile devam ettirdiği satın alma, tedarik ve ortak üretim programlarının bundan etkilenebileceği açıklanacak. Türkiye altına imza atılan anlaşmalar gereği ABD'nin sözleşme hükümlerine uymadığını belirterek tahkime (uluslararası bağımsız hukuk kurumuna) gidecek.

Bütün bu adımlardan sonra ABD geri adım atmaz ve F-35 satışını durdurma kararını geri almazsa Türkiye alternatif tedarik ve ortak üretim seçeneklerine yönelecek.

Ankara'da savunma çevreleri ve üst düzey askeri kaynaklar tarafından doğrulanan ve en güçlü alternatif olarak görülen İngiltere'nin tempest (Fırtına) savaş uçağı programına katılım için teklif götürülecek. Londra Hükümeti daha önce Türkiye'nin bu uçağın üretimine katılımına sıcak baktığı mesajını vermişti.

Çin'in J-20 ve Rusya'nın sukhoi SU 57 (PaK-Fa) uçak projesi ABD'nin F-35'ine rakip olarak gösteriliyor ancak Türkiye ikinci bir S-400 krizi yaşamamak için NATO kaynaklarına yönelmek ve ittifak üyeleriyle ortaklık yapmak istiyor. İngiliz savunma devi BAE systems, TFX adı verilen jet üzerinde çalışmak üzere Türk Havacılık ve Uzay sanayi taı /TUSAÞ ile ortaklık kararı almıştı. Bu proje devam ederken Türkiye İngiltere'nin "geleceğin uçağı" olarak nitelendirdiği tempest (Fırtına) ile de ilgilendiğini İngiliz makamlarıyla paylaştı.

İngiltere'nin BAE, roll royce ve İtalyan Leonardo şirketleri tarafından geliştirilmesi öngörülen tempest, havacılık terminolojisinde "6. nesil" olarak kabul edilen ve pilotsuz uçuşa da hazır olan bir uçak. sanal kokpit ve yapay zeka teknolojisine sahip olan uçak kendisiyle birlikte bir drone ordusunu da kontrol etme imkanına sahip olacak. Fırtına'nın (tempest) 2035 yılında hizmete sunulması hedefleniyor.

Amerika'nın aldığı tek taraflı kararlar Avrupa'nın da bağımsız bir savunma programı izlemesinin yolunu açtı. alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Karl müllner eskiyen tornado uçaklarının yerine F-35 alınmasından yana tavır koyması nedeniyle kısa süre önce koltuğundan olmuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel Avrupa'nın askeri alanda da kendi kaderini tayin etmesi gerektiğine inanıyor.

http://www.posta.com.tr/yazarlar/hakan-celik/f-35-olmazsa-firtina-2051361 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Mahkeme gidilemeyecek diye bir madde vardı sanki ?(yani basına düşmüştü)
Eğer tahkime gidersek bu durum mahkemeyi kitler diye düşünüyorum.
Lehte verse karar verse ABD var aleyhte karar verse ABD ile iş yapan diğer ülkeler var, çok garip olacak sanırım. Mesajı Paylaş

Firtanamis  Tf-X ucagi yapmaya calisak iyi olmazmi

bunlarda akin  kalmamis Mesajı Paylaş

2035 de ortaya çıkacak uçağı F35 yerine düşünmemizin bir anlamı yok o tarihe zaten daha iyisi kendi TFX  uçacak ne yapalım biz o tarihte bu uçağı. Mesajı Paylaş
beğen

Ayhan Tarakçı bu uçakla ilgili video hazırlamış.

Mesajı Paylaş

Tempest biraz uçağın otonom sistem tarafından uçurulup pilotunda sürü droneların görevlendirilmesi ve hedefe angajmanlarıyla ilgileneceği bir uçak olacak gibi duruyor. Kendi üstünde de öz savunma için gövde içi bvr taşır tahminim.

2-4 arası taranisle birlikte iyi bir güç çarpanı olur gibi. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Açıkçası 6. nesil nedir çok aydınlanmadı kafamda bu fark ama kavram olarak F-35 ve diğerlerinden fazlası olduğunu düşündüğüm şeyler duydum. Mesela ne kadar çılgınca olsa da AA füze yerine elektronik silahla kendini savunacak ve düşman uçağını etkisiz hale getirecek olması sürü drone fikrinden daha çarpıcı geldi bana. Fikren güzel bir yoldan gidiyorlar. Başka bir konuda da belirtmiştim. Elektromanyetik enerjiyi kavrayıp silah gibi kullanabilirsek F-35, F-22 Su-57 vs uçan tenekeye dönüşebilir. Yüzeye çarpıp yansıyan radar ışınlarının yerine derinlemesine nüfuz eden frekansları düşman yakıt tankı veya mühimmatına yönlendirebilirseniz ve ısı oluşturabilirseniz o uçağı füze atmadan patlatmış olursunuz. Hatta bunun öncelikle HSS için kullanılacağını öngörüyorum.

Bence İngilizlerden TFX projesi kapsamında olabildiğince faydalanmalı hatta gerekiyorsa bu iki projeyi birleştirmeliyiz. Nasıl ki Rusya bize bu dönemde kollarını açıp yaklaşıyorsa biz de Brexit tantanasında İngilizleri yanımıza çekip faydalanmalıyız. Çünkü TFX için yeterince bilgi birikimimiz yok gibi ve ekonomik kriz kapıda.

İngiltereyi hakir görenler olmuş bazı yerlerde ama geçmişte Amerikaya nazaran çok kaliteli uçakları vardı ve sırf Amerikanın diğer ülkelere zorla silah satması sebebiyle gölgede kaldı. Örnek olarak english electric lightning uçağı döneminde tam bir fiyasko olan Amerikan F-104 uçağından çok daha kullanışlı. Ki BAE systems ve Rolls Royce gibi firmaları barındıran bir ülkeye bu sözleri ediyorlar anlamıyorum. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz