UTAÞ PİYADE TÜFEĞİ

Başlatan Archangel99, 20 Eylül 2018, 22:02:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gün geçmiyor ki yerli silah üreticilerimiz yeni bir piyade tüfeği üretmesin.

Pompalı tüfekleriyle tanınan UTAÞ Defence, yerli piyade tüfeği üreticileri kervanına katıldı.

5,56 kalibrede üretilen UT-512 tüfeklerinin neredeyse tamamı Amerikan sivil pazarına sunulacak.

Silahlar 3 farklı boyda üretilmiş.

Ayrıca UTAÞ'ın resmi internet sitesinde yakında üretime gireceği açıklanan UT-716 isminde 7,62 kalibrelik bir piyade tüfeği de görünüyor.

MKEK, Kale, Sarsılmaz, Tisaş ve Girsan'ın ardından 6. piyade tüfeği üreticimiz UTAÞ oldu. Mesajı Paylaş
  • Gösterim 7,036 
  • Yerli Kara Sistemleri ile İlgili Gelişmeler
  • 13 Yanıtlar

Bu aliminyum kundakları asker nasıl tutacak aklım almıyor. Kışın dondurucu soğukta basit askerde verdikleri örme eldiven bile iş yaramaz. Ama normal serin havada zaten eldivende yok o zaman da tutulmaz. Mayısta mesela 2 saat bu kundağı çıplak elle tutamazsınız Aralık da zaten dokunamazsın bile. Pikadini kızak yüzünden bu kundaklar bir acayip oldu ben yetişemedim bu şeylere ama o tuttuğum nöbetlerde bu silahı iki saat tutmayı istemezdim. Plastik mi yoksa el kundakları Mesajı Paylaş
beğen

bu AR 15 mi yoksa çok mu benziyor?
Mesajı Paylaş

Sarsılmaz Kale Kalıp Girsan derken Utas ta piyade tüfeği üretimine girmiş. Savunma sanayisinde son zamanlar da yapılan başarılı işler tüm sektörü etkilemiş herkes bir şeyler üretme derdin de maşallah diyelim. Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

Önüne gelen tüfek üretiyor acaba bizdemi DEFENCE TÜRK üyeleri olarak bir şirket kurup tüfek işine girsek?
Mesela DF7.62  koysak adını nasıl olur? ;) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Atsızbey - 21 Eylül 2018, 08:02:12
Önüne gelen tüfek üretiyor acaba bizdemi DEFENCE TÜRK üyeleri olarak bir şirket kurup tüfek işine girsek?
Mesela DF7.62  koysak adını nasıl olur? ;)

Amerikan sivil pazarında 5,56 tüfeklere talep artıyor. Haliyle bizim üreticilerimiz de bu pastadan pay kapma derdinde. Bunun dışında dünyada inanılmaz bir silahlanma yarışı var. Silah üreticilerimiz de yurt dışı pazarlara açılmak için ürün çeşitliliğini arttırıyor.

Bu tüfekler zaten kendini kanıtlamış ve artık mükemmelleşmiş diyebileceğimiz AR-15 platformunda üretiliyor. Hem basit, hem karlı bir iş. Mesajı Paylaş

MKEK'den MPT-76 üretimi izni alabilmek için biz de üretebiliyoruz anlamında ürün ortaya koyuyorlar gibi hissediyorum.

Bu çerçevede sivil üretimden askeri üretime geçiş ve tesis güvenlik belgesi gibi kimi eksikleride tamamlamış oluyorlar gibi.

Mesajı Paylaş

Av tüfeğiymiş. Bir videoda fişek atıyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 22 Eylül 2018, 10:58:09
Av tüfeğiymiş. Bir videoda fişek atıyor.

Av tüfeği değil. 5,56 mm mühimmat kullanıyor. Bildiğin piyade tüfeği işte.

Mesajı Paylaş

Önüne gelen bi ar 15 artığı üretip ortaya atlıyor. Utaş ın tasarım kabiliyeti iyi idi, Utaş dan yeni kullanışlı bir piyade tüfeği tasarımı beklerdim. O efsane pompalı tüfekden sonra yakışmadı Utaş a. Bari bi Bull- pump tasarım ile çıksaydınız ortaya. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz