SİPER: Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi

Başlatan Cetin, 31 Ekim 2018, 16:15:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anladığım kadarı sistem bileşenleri

İhtar
Þahin
Gökberk
Korkut
Gürz
Hisar-a(otonom ve sabit
Hisar-O
Gökdemir (henüz inografide belirtilmemiş)
Siper

Þeklindeki sistemlerimizi bir bütünleşik ağ içinde konuşturan hedef seçim hedefi paylaşımı yaptıran algoritma sözkonusu yani doğru hedefi doğru mühimmatla yok etme üzerine konsept kurmuşuz ve bunu hakim gibi sistemle birbirleri ile konuşturuyoruz

Þu an için

-İhtar,şahin ve gökberk sistemleri drone'lar için

-Korkut ise c-ram kabiliyeti için

-Hisar a ve o ile birlikte gökdemir alçak ve orta irtifa hava ve füze savunması için

Siper ise en yüksek katmandaki en uzun menzili hava savunma sistemimiz olacak başta hava soluyan hedefler olmak üzere kısmen balistik füze engelleme kabiliyeti olur

İlerde ise:

Korkutan yanınan c-ram için mke20 mm ciws eklenebilir.

Yine orta ve uzun menzil yüksek irtifada hisar u yani siper blok1 ile yeni bir ürün çıkartılabilir mesela akr akrep blok1 radarı ve cenk200 n gibi arama radarı olan bir sistem

En üst seviyede ise balistik füze savunma amaçlı siper gums ortaya çıkacaktır. Mesajı Paylaş

Çelik Kubbe ismi sosyal medyada çok eleştrilmiş İsrail'in  Iron Dome=Demir Kubbe sisteminin kopyası gibi algılanmış...

Aslında  Iron Dome=Demir Kubbe sistemi İsrail'in hava savunma sistemini oluşturan sistemlerden ( Iron Dome, David's Sling,Arrow 2 , Arrow 3 ) sadece biri en alt savunma kademesi ...
Bizim Çelik Kubbe sistemi ise Türkiye'nin katmanlı hava savunma sisteminin genel adı....

İsrail'e bu kadar tepki varken Türkiye'nin katmanlı hava savunma sisteminin adına o kadar isim arasından gidip
İsrail'in İRON DOME-Demir Kubbe sistemini çağrıştıran Çelik Kubbe ismini veren arkadaşı da kutlamak lazım...

Benim tercihim ÇELİK KALKAN olurdu...

Mesajı Paylaş

Ben olsam "iron curtain" yani "demir perde" koyardım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 07 Ağustos 2024, 21:55:06
Ben olsam "iron curtain" yani "demir perde" koyardım
O zamanda Ruslara gözkırptı derler ;D Mesajı Paylaş

Eray Güçlüer videoda

siper ürün 1-2 biliyoruz 3-4 cizildigini üretim asamasina gecildigini söyledi

birde bomba haber denizaltindan gezgin firlatilmis  siper 1 satis yapilmis Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 07 Ağustos 2024, 22:44:15
Eray Güçlüer videoda

birde bomba haber denizaltindan gezgin firlatilmis  siper 1 satis yapilmis
Eray güçlüeri ciddi bir haber kaynağı olarak görmeyin. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Efes - 07 Ağustos 2024, 23:24:51
Alıntı yapılan: tumucin - 07 Ağustos 2024, 22:44:15
Eray Güçlüer videoda

birde bomba haber denizaltindan gezgin firlatilmis  siper 1 satis yapilmis
Eray güçlüeri ciddi bir haber kaynağı olarak görmeyin.
Eray Güçlüer makineli tüfek gibi yalan atıyor. Onun söylediği hiçbirşeye inanmam Mesajı Paylaş

siper 1   Siper ürün 2

Siper ürün 3

Siper ürün 4

Mesajı Paylaş

Çelik kubbe de bir eksik proje var. Radarlar ile farkındalık yeterli değil onu destekleyecek şekilde tamamen pasif çalışan optik sistemlerle de tüm yurdu izlemek gerek. Fiziğin optiğin ilmin teknolojinin en izin verdiği limitlerde gökyüzünü görsel olarak izlemek gerek. Sadece imaj olarak değil ışığın ışınımın ısıl tayfların filan izlenmesi velhasıl ufuk hattına kadar radarlardan ayrı olarak gökyüzünü izlemek gerekiyor. Uzaydaki optikler galaksileri izliyor dünyada da yapacak çok ilmi şey vardır. Radar çok kolay ve sonuç alıcı ama doğası gereği aktif bir sistem olarak savaş şartlarında hayatta kalması çok sıkıntılı tam bir hava hakimiyeti alan hakimiyeti istiyor. Anti radyasyon silahları füzeleri kamikaze dolanan mühimmatlar ile tehdit altındalar aynı şekilde elektronik harp ile hem yerleri kestirilip klasik mühimmatlarla saldırı yapılabiliyor hem de karıştırma yapılabiliyor. Bu yüzden mutlaka optik suitler ile atmosferi izlemek gerek. Hatta strasforden yansıyan ışınımlar bile en azından erken uyarı olarak ölçülebilir belki de. Ülke çok büyük denebilir ama doğudan batıya 1500 km ülkeyiz 10 km sağı 10 km solu izlese bile 20 km de bir cihaz koyarsın 70 tane eder kaldı ki 100 km doğuyu batıyı yani 200 km de bir cihaz bile bence olur erken ihbar olarak. Koca ülke 3 tane radar ile izleniyor bu çok konforlu tabi ama bir kaç yüz optik ilede izlemek gerek. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz