SİPER: Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi

Başlatan Cetin, 31 Ekim 2018, 16:15:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: kabardey - 28 Ekim 2024, 22:38:32
Alıntı yapılan: mavi1991 - 28 Ekim 2024, 22:23:12
Bir lançerde 3 füze mi var ?

6 Füze olacak. Burada fotoğraf video çekimi filan olduğu için büyük ihtimal ile fazla getirmediler. Ya da şuan üretilen hazır 6 adet füze var.
1 tabur kaç lançer? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Ekim 2024, 15:28:02
1 tabur kaç lançer?

Siper için nasıl bir yapılanma olacak bilmiyorum. Açıklandı mı onandan da emin değilim. Son 2018 tarihli Patriot teklifinde 4 sistem için 20 atıcı istenmişti. Bu da sistem başına 5 atıcı demek. Bundan önceki 2009 tarihli hormonlu Patriot talebimizde 13 sistem için 48 atıcı vardı. Benim tahminim füze sayısından dolayı sistem başına 5-7 arası atıcı araç olacaktır. Tabi bunların bir kısmı Hisar filan da olabilir, nasıl bir kurulum yapılacağına da bağlı. Mesajı Paylaş

Benim hatırladığım siper için bir sistemde 8 fırlatıcı araç her bir araçta 6 füze şeklinde toplam 48 füze olacağı idi... Mesajı Paylaş

Bence şu an teslim edilen geliştirme faaliyetleri bittiği için testlerde kullanılan batarya unsurları. Bataryanın geri kalan füze fırlatma araçları şu an üretiliyordur.

Diğer batarya teslimatları 2026 başı ve 2027'de yapacaklar.

Bu 3 batarya hizmete alınıp 2 s-400 bataryası aktif kullanılırsa şöyle bir harita oluşuyor.

Büyük kırmızı çizgiler s-400 bataryalarını ifade ediyor.

Küçük yuvarlakların her biri bir siper-b1'i her 4 tanesi de bir bataryayı ifade ediyor.  Siper-b1 bölgesinin çoğu koruma bölgesi en az 12 füze ile korunacak şekilde dizayn edildi. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Sn. Battlestar çemberleri sadece ucu birbirine deyecek şekilde ayarlansa; kaç tane siper blok1 lançerine ihtiyaç var? Sınırları tamamen korumak için Mesajı Paylaş

Sayın yöneticilere sesleniyorum, HSS için harita üstünde daire çizmek, forumda yasaklansın. ;D

Bu harita üstünde daire çizme işi inanılmaz yanıltıcı bir olay. Bunu gerçek sanıp millet birbirine atar gider yapıyor. Kaç tane ihtiyaç var konusu, Türkiye gibi bir ülkede çok zor bir soru. Bütçe çok kısıtlı, tehdit sayısı ve yönü çok fazla, korunması gereken pek çok alan var. Asıl soru yetkililer nereleri öncelik olarak görüyor. İlk hormonlu ihalede 13 sistem vardı. En son ihaleye 4 sistem için çıkıldı. O günden beri çok şey değişmedi, hadi 6 sistem olsun. Her sistemde 6 atıcı olsun, atıma hazır 216 füze demek bu. Yedekleriyle birlikte 324 füze eder. Türkiye haritasını aç, seç beğen, koy. Mesajı Paylaş

Ukrayna 24 adet Patriot sistemi ihtiyacım var demişti, bu da yaklaşık olarak 8 S400 sistemi yapar. Daha önceden hatırladığım emekli paşalar S400 gibi 8 sisteme ihtiyaç var demişti. Uzun lafın kısası mevcut S400 filosunu hesaba katmaz isek 23 adet daha siper sistemine ihtiyacımız var, geriye ne kadar hisar sistemi ihtiyacı vardır Allah bilir..... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 29 Ekim 2024, 22:27:48
Sn. Battlestar çemberleri sadece ucu birbirine deyecek şekilde ayarlansa; kaç tane siper blok1 lançerine ihtiyaç var? Sınırları tamamen korumak için

Muhtemelen 2 batarya. Ancak 2 yerine 3 bataryalık radar alındıysa ve ona göre fırlatıcılar 3'e bölünerek kullanılsa daha az.

Alıntı yapılan: kabardey - 29 Ekim 2024, 23:11:55
Sayın yöneticilere sesleniyorum, HSS için harita üstünde daire çizmek, forumda yasaklansın. ;D

Ben füze menzillerini çizdim. Radarların yer şekillerine ve irtifaya bağıl menzil farklılıkları dikkatim altında ama bu sistemler herikss ve hakim'e bağlı olacağı için farklı irtifalarda çok daha uzun menzilli radarlarla Siper'e yetecek menzile ulaşılır. S-400^ün ana yoğunlaşma alanı zaten deniz seviyesinde. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Tüm ülkeyi hava savunma sistemleriyle korumak, kapatmak imkansız. Konya neredeyse İsrail'in 2 kat büyük yüzölçününe sahip ama İsrail bile koruyamıyor dünyanın en iyi havadan korunan bölgesi olmasına rağmen. Kimse uçakla gelip tepeden bombalamayacak, o zamanlar geçti artık, havadan ve karadan seyir veya balistik füzeleri atacak.

Önemli şehirler, başkent, hava üsleri, barajlar, santraller, petrol işletim tesisleri, limanlar korunacaktır. Erken uyarı radarıyla kapatılabilir tüm ülke ama HSS kapatmak, hele dağlı coğrafya için imkansıza yakındır. Savunma sanayi şirketleri genelde büyük şehirlerde olduğu için onlar korunur. Ege, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Güney Doğu gibi bölgeler çok sıkı havadan korunur, asıl damar buralarda. Herhangi düşmanın saldırabileceği ilk seçenek de bu bölgelerde olacaktır. Atıyorum Van için 1 batarya Siper yeterlidir ama İstanbul veya Ankara için öyle değil, katmanlı ve çeşitli bir çok hava savunma sistemleriyle çok sıkı korunması gereken kentlerdir.

Demek istediğim haritadan yuvarlak çizimle tüm ülkeyi eşit şekilde kapatmanın anlamı yok.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz