SİPER: Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi

Başlatan Cetin, 31 Ekim 2018, 16:15:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

siper 2  170 km

siper 3   340 km  hesaba katmadinizmi 

3sene sonra envantere girecek

Mesajı Paylaş

http://youtu.be/Ctzp_iHIN4Q?si=DlnYJ49oTWj7ro

Siper blok2 füzesinin galiba mock-up'ını Avrupadaki bir fuarda segilemişler,euro naval fuarı olabilir. Mesajı Paylaş

Bu Siper 2'nin kendi gibi arayıcısı, harp başlığı ve itki gücüde büyüktür.

Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

cok büyük bir füze sanki S 300 gibi

menzili 150 + km olamaz  200 ile 250 km  menzilli gibi

yoksa bu füze   Siper ürün 4 mü Mesajı Paylaş

Boyutu göz kararı ne kadar acaba.

PAC3MSE  5,3 metre  uzunluğunda.

Menzil yükseklik 36 KM
Menzil mesafe 120 km (Balistik füze engelleme menzil mesafe 60 km) Mesajı Paylaş

150+ diyor zaten... 150+'ya  200km de girer , 250km de girer.

Eğer mock up bizim bildiğimiz anlamda "gerçek boyuttaki maket" demek ise sosyal medyada okuduğum hiçbir savunma sanayi uzmanı bu ebattaki bir füzenin 150 km menzilli olamayacağını kesinlikle 200km üzerinde menzilli bir hava savunma füzesi olduğunu yazmış...

Ama balistik füze savunma özelliği olup olmadığı belli değil ki bana göre pif paf olmadığına bakılırsa değil ... Mesajı Paylaş

serkan boyut  genislige bakilirsa  200 km menzilli

bu füze pif paf sistemde eklenecek  merak edme

Mesajı Paylaş

Arkadaşlar siper blok2 veya ürün2 için 170 km den hedefi vurduğu tv'lerde paylaşıldı.

Aynı şekil sn.Doğan Turan yatay atışta 200 km menzili gördüğünü açıklamıştı.

Hız olarak 5 mach gibi rakam yine 170 km den hedefi vurdu diyen kişi tarafından açıklandı Mesajı Paylaş

Arkadaşlar bir şey soracağım bizim birçok füzede motor bulunmakta. Kale Arge'nin motorları malum en popüler olanları. Sormak istediğim bu diğer füzelerde motor yok mu? Roketlerde ve füzelerde motor yok mu? Neden bunların motorlarını hiç duymuyoruz. 5G'den bahsedilen füzelerimiz var. Valla cahilliğimi bağışlayın, ben mi kaçırıyorum bir şey? Mesajı Paylaş

Arkadaşlar Siper ürün-2, bildiğimiz aktif başlık kullanan SM-2 block 3C. Haline, şekline, görev yapısına bakarsanız görürsünüz. Menzili de benzer olacaktır. Orada da söylenen, 170km. Bu füzede maksimum o noktalara gelir.

Alıntı yapılan: SH - 04 Kasım 2024, 23:14:49
Arkadaşlar bir şey soracağım bizim birçok füzede motor bulunmakta. Kale Arge'nin motorları malum en popüler olanları. Sormak istediğim bu diğer füzelerde motor yok mu? Roketlerde ve füzelerde motor yok mu? Neden bunların motorlarını hiç duymuyoruz. 5G'den bahsedilen füzelerimiz var. Valla cahilliğimi bağışlayın, ben mi kaçırıyorum bir şey?

Balistik füzelerde motor olmaz. Bu füzeler katı yada sıvı veya karışık yakıtı yakarak güç üretirler. Seyir füzeleri motor kullanır. Bunlar bildiğimiz uçaklarda kullanılan fakat ömürleri çok daha kısa olan jet motorları kullanır. Çok basit bir örnek;

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz