AVRUPA ORDUSU

Başlatan SKYWOLF, 14 Kasım 2018, 08:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Avrupanın partileyen 21 yy Z kuşağı gençleri muhallebi çocuğu gençte Rusya dakiler ortaçağ gencimi ne farkı var Rusya daki 20 yaşındaki genç ile Hollandadaki gencin ikiside aynı çağın aynı konfor alanının gençleri yada Türkiye deki Z kuşağı çokmu cengaver yetişiyorlar.

Bu resimdeki Moskovalı gençler savaşacak Hollanda'dakiler savaşı unutmuş muhallebi çocuklarımı çıkacaklar. Her erkek bir kaplandır

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 16 Şubat 2025, 18:21:31Avrupanın partileyen 21 yy Z kuşağı gençleri muhallebi çocuğu gençte Rusya dakiler ortaçağ gencimi ne farkı var Rusya daki 20 yaşındaki genç ile Hollandadaki gencin ikiside aynı çağın aynı konfor alanının gençleri yada Türkiye deki Z kuşağı çokmu cengaver yetişiyorlar.

Bu resimdeki Moskovalı gençler savaşacak Hollanda'dakiler savaşı unutmuş muhallebi çocuklarımı çıkacaklar. Her erkek bir kaplandır

2. Dünya savaşından sonra batı Avrupa halkı kabuk değiştirdi. Avrupa'da büyük bir kara savaşında ciddi anlamda direnç gösterecek tek halk Polonyalılar. Eğer bir Avrupa ordusu kurulacaksa ve bu ordu savaşacak bir ordu olacaksa Türkiye ve Polonya sayesinde olur. Başka türlü olmaz. Mesajı Paylaş

Kapgan böyle bir araştırma mı okudun yada bir yerde bir uzman görüşü araştırma inceleme mi gördün nasıl bu kanıya vardın. Sadece kendi hissiyatın ileyse neye dayanıyor bu düşüncelerin merak ediyorum. Biraz tahminim var tabi doğuluların tüyü bazuk batılılara bakışını ama sadece bu mu senin fikrini oluşturan merak ediyorum. Bir Hollandalı neden savaşamaz 2. dünya savaşındakilerin hayalleri hayata bağlılıkları ölümden korkuları daha mı farklıydı. Bugün ne değişti yada eskiden zannettiğiniz kadar kolaymıydı insanları ölüme yollamak. Mesela 1915 de Çanakkale savaşına gelen İngilizleri ölüme ikna daha mı kolaydı sanıyorsunuz. Yada bir Türk bir Yunalıdan daha mı kolay ölüme gider sanıyorsunuz. Bunlar hep yanlış kanılar her erkek bir kaplandır on dakika gaz vermeye bakar

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 16 Şubat 2025, 22:26:15Kapgan böyle bir araştırma mı okudun yada bir yerde bir uzman görüşü araştırma inceleme mi gördün nasıl bu kanıya vardın. Sadece kendi hissiyatın ileyse neye dayanıyor bu düşüncelerin merak ediyorum. Biraz tahminim var tabi doğuluların tüyü bazuk batılılara bakışını ama sadece bu mu senin fikrini oluşturan merak ediyorum. Bir Hollandalı neden savaşamaz 2. dünya savaşındakilerin hayalleri hayata bağlılıkları ölümden korkuları daha mı farklıydı. Bugün ne değişti yada eskiden zannettiğiniz kadar kolaymıydı insanları ölüme yollamak. Mesela 1915 de Çanakkale savaşına gelen İngilizleri ölüme ikna daha mı kolaydı sanıyorsunuz. Yada bir Türk bir Yunalıdan daha mı kolay ölüme gider sanıyorsunuz. Bunlar hep yanlış kanılar her erkek bir kaplandır on dakika gaz vermeye bakar

Putty 1915 de yaşamıyoruz artık, o zamanlar insanları kandırmak daha kolaydı,iletişim araçları sınırlı idi. Salondaki tvden fpv dronlarla keklik gibi avlanan askerleri izliyorsun. Fransa kaç zamandır Ukrayna ya asker göndereceğiz dedi , 1 tane bile asker gönderemedi .

Bir Avrupa ordusu olacaksa türkiyesiz
olmaz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 16 Şubat 2025, 22:26:15Kapgan böyle bir araştırma mı okudun yada bir yerde bir uzman görüşü araştırma inceleme mi gördün nasıl bu kanıya vardın. Sadece kendi hissiyatın ileyse neye dayanıyor bu düşüncelerin merak ediyorum. Biraz tahminim var tabi doğuluların tüyü bazuk batılılara bakışını ama sadece bu mu senin fikrini oluşturan merak ediyorum. Bir Hollandalı neden savaşamaz 2. dünya savaşındakilerin hayalleri hayata bağlılıkları ölümden korkuları daha mı farklıydı. Bugün ne değişti yada eskiden zannettiğiniz kadar kolaymıydı insanları ölüme yollamak. Mesela 1915 de Çanakkale savaşına gelen İngilizleri ölüme ikna daha mı kolaydı sanıyorsunuz. Yada bir Türk bir Yunalıdan daha mı kolay ölüme gider sanıyorsunuz. Bunlar hep yanlış kanılar her erkek bir kaplandır on dakika gaz vermeye bakar

Sorduğun 4 sorunun da cevabı EVET

Putty, benim ilgi alanlarımın başında Tarih ve Sosyoloji geliyor. Ben 2. Dünya savaşında Avrupalıların nasıl savaştığını biliyorum. Sağlık sorunlarından dolayı orduya kabul edilmeyen ABD vatandaşlarının gururlarına yediremeyip intihar ettiklerini de çok iyi biliyorum. Ama köprünün altından çok su geçti.

Ben burada sayfalarca yazsam da sen ikna olmazsın gerçi.

Mesajı Paylaş

ab ordusu projesi bayadır var ve fransızlar özellikle macron bunu savunuyor. önceleri türkiyeyi istemiyorlardı tabii ki.fransızlar avrupa parası ile kendi kontrolünde bir ordu kurmak istiyorlardı. ab nin çok başlı olması, herkesin eşitiz nidası bu projeyi baya yavaşlattı. trump dönemi ve sonrası yıllarda olacak/olabilecek acı gerçeklerle yüzleşen ab için seçenekler çok yok. arkadaşların haklı olduğu konular ab de savaşacak insan kaynağı ile alakalı. paraları var ve konforlarından feragat etmek istemiyorlar. feragat edeceklersede çok ciddi tejlike altında hissetmeleri lazım. ab nin şu aşamada türkiye ile işbirliğine gitmesi hem onlara hem bize yarar. ama Sn putty haklı bu bizim kendi başımıza dik durmamız gerektiği gerçeğini değiştirmez. kazan-kazan şeklinde çıkarlarımız çatışana kadar gideriz. Mesajı Paylaş

Tartışma NATO dağılır burada içinde bizimde olduğumuz Avrupa ordusu kurulur kanısı üzerine çıktığını anımsatmak istiyorum. Biz olmazsak Avrupa kendini koruyamaz düşüncemiz var ama bu böyle olmayacak AB kendi ordusunu kurarken biz yetemeyiz Türklerde olmalı demeyecek bu siyasi bir karar olarak bizi dışlayarak ordu kurma yoluna gidilecek. Bir kere orduyu AB sahiplenecek ise burada Yunan ve Rum kesimi vetoları bizi zaten ordu dışında tutacaktır. AB dışı güclerin de Avrupa ordusu kuracak hali yok nerdeyse hepsi AB de çünkü. Avrupa bizi içine almayan AB ordusu kurar bunun zaten hayaliyle yaşayan ülkeler var AB de bunun en başında gelenlerden biride tabi ki Yunanistan.
Tabiki bunlar şimdilik gereksiz endişeler NATO elbette bu kadar kolay dağılmayacak bu tartışmalarda en azından şu an için pek olası değil Trump ı hizaya getirecektir pentagondakiler.
Mesajı Paylaş

Sn.putty illa pandoranın kutusunu açtırıcan

Bundan 10-15 sene önce bu ülke ve vatandaşı için bedava bile savaşırdım...

Ama işin içine sosyal statüsü olan insanların kendilerini ve yakınlarını kayırdıktan sonra;

Aynı şekil bedelli gibi sosyal adaletsizlik olan bir sistemden sonra;

Üstüne para verseler savaşmam

Ayrıca;

Sen ülkeyi harbe hazırlama,Gemiler,uçaklar,tanklar, füzeler,araçlar vesaire yetirince envantere alma, geciktir...

Parayı kendine ve yandaşlarına refahı için harca

Ondan sonra denizci16 savaşsın

"Oldu canım başka arzunuz,alnımda enayi yazıyor"

O eli ayağı nur damlayan teyzelerin,dayıların,amcaların,ninelerin hatrına ve yüzü suyu hürmetine yeterince hizmet verdik
Artık hatırları kalmadı

Şimdi gelelim Avrupa konusuna
Ben her türlü vatanseverlik üzerine yetiştirilip bunları söyleyip vurguluyabiliyorsam

Elin rahat ve konforuna düşkün Avrupalısı hayatta savaşmaz 2x2=4

Canları bizden daha tatlı ve egitimliler ,eğitimli insan demek gözü açık,sorgulayan insan demek onlardaki yüksek eğitim sebebi ile kafalarındaki ulaşacakları sonuç "kendi hayatımız çöpe atılmayacak kadar ucuz değil,bu benim savaşım değil,bu savaşda ben yokum" gibi vebenzeri sonuçlardır.

Yoksa Avrupalı yeteneksiz yada fiziki kabiliyeti buna ermez,korkak psikolojisine sahiptir... Gibi sonuç çıkaramayız

Adam rahatına düşkün yahu... Mesajı Paylaş

Vatanseverligi,yurt savunması anlayışı,genel geçer siyasi akımlara göre dalgalanacak ve buna göre "ben küstüm gelmem" diyecek kisilere ne bu ulkenin, ne de TSK'nin zerre kadar ihtiyaci yok,gelmeyin! Gerçekten ihtiyac yok gelmeyin.Bu ülkenin aktif ordusu,yetmezse erken emeklileri,yetmezse orta donem emeklileri,daha da yetmezse polisi ve arkasinda her sartta bekleyen SİVİL vatanseverleri herkese yeter.Bütün bunlarda yetmez ülke isgal edilirse, siz evinizde çekirdek çitleyerek izlerken kapınıza dayanan düsman postalına, "biz katılmadık masumuz" diyebilirsiniz.Nasıl olsa yurdun bir yerlerinden bir vatansever tekrar çıkar,ihtiyaç duyulan direnişi tekrar örgütler,inanın size o zaman da ihtiyac olmayacak,gelmeyebilirsiniz.Belki de siyasi kimligini sorar,öğrenir,begenirseniz gelirsiniz,o da size kalmış..
 Mustafa Kemal Atatürk'ün solunda İsmet İnönü,sağında Kazım Karabekir vardı.Bunu iyi anlayın! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 09:41:31Vatanseverligi,yurt savunması anlayışı,genel geçer siyasi akımlara göre dalgalanacak ve buna göre "ben küstüm gelmem" diyecek kisilere ne bu ulkenin, ne de TSK'nin zerre kadar ihtiyaci yok,gelmeyin! Gerçekten ihtiyac yok gelmeyin.Bu ülkenin aktif ordusu,yetmezse erken emeklileri,yetmezse orta donem emeklileri,daha da yetmezse polisi ve arkasinda her sartta bekleyen SİVİL vatanseverleri herkese yeter.Bütün bunlarda yetmez ülke isgal edilirse, siz evinizde çekirdek çitleyerek izlerken kapınıza dayanan düsman postalına, "biz katılmadık masumuz" diyebilirsiniz.Nasıl olsa yurdun bir yerlerinden bir vatansever tekrar çıkar,ihtiyaç duyulan direnişi tekrar örgütler,inanın size o zaman da ihtiyac olmayacak,gelmeyebilirsiniz.Belki de siyasi kimligini sorar,öğrenir,begenirseniz gelirsiniz,o da size kalmış..
 Mustafa Kemal Atatürk'ün solunda İsmet İnönü,sağında Kazım Karabekir vardı.Bunu iyi anlayın!

Denizci'ye katılıyorum. Vurgulamak istediği; savaşmak gerektiği halde savaşmaktan kaçmak değil! İyi okumak lazım. Tabi ki ülkemizi savunmak için savaşacağız gerekiyorsa. Mecbur kalmadıkça savaşmak bir cinayettir demişti ülkemizin kurucusu. Ülkenin güvenliği için gerekli tüm önlemler zamanında alınmalı! Zamanında ülkeyi yönetenler bu önlemleri almadıkları için, ömrünün büyük bölümünü cephede geçirmişti. Ülkesi ve milleti için. Ülkeyi o durumlara sokan saltanatı korumak için değil!

Bakınız imzamda yıllardır ne yazıyor! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz