AVRUPA ORDUSU

Başlatan SKYWOLF, 14 Kasım 2018, 08:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, vatanı korumak için savaşmak farklı, başka ülke toprağı için savaşmak farklı. Mesela paralel alemde Edirne'ye Yunan-AB ordusu saldırırsa orayı korumak için savaşmak vatanın önünde herkesin borcudur.
Ancak Libya veya Sudan için ordumuza ek asker alımı yapıyoruz sen de gel derse bu tamamen farklıdır. Sen işini gücünü, aileni ve cucuklarını bırakıp gideceksin savaşacaksın ve oradan dönmeyebilirsin. Orada çölde ölüm kalım için mücadele ederken senin yaşındaki diğer erkekler nargile içerek eğleniyor veya zenginin oğlu VİP koltukta sahada maç izliyor. Herkesin zorunda gider, bence @Denizci16 haklı.

Ülke çıkarları için dışarıda savaşacaksan devlet ülkedeki ortalama maaşın 5 kat üzerinde para önerecek isteyen kontrat imzalayarak paralı asker olur. Bu kadar basit, kimseyi zorlayarak Afrika'nın çölünde savaşa katılmasını istemek saçmalıktır.
Mesajı Paylaş

Allah aşkına, konu başlığı Avrupa ordusu. Lütfen konu dışı paylaşımları Sohbet başlığında yapın. Bu başlıkta böyle paylaşımları yapmayalım. Mesajı Paylaş

Şu ''paralel evren'' lafını bende söyleyim,havalı duruyor. Bu, çölde savaş, Sudan'a sürgün falan başka bir evrende başka bir ileti adına tartışıldı bende buna dahil oldum sanırım. Yazılan ortada, verilen cevaplar da ortada. Demagoji yapıyorsunuz artık, bunun başka bir manası yok.  Mesajı Paylaş

Sonunda sn.Delku anladı

Hatta ne dediğim daha iyi anlaşılsın diye mizah ile anlatıcaz

Sn.putty'nim portekizlileri gelip bu ülkeyi yönetmediği sürece ben bu ülke için savaşmam....

Çünkü bu ülkeyi yöneten ve söz sahibi siyasetçi,bürokrat,akedemisyen,muhalif,zengin,memur vs elit tabaka...Asla ve asla bu ülkenin esas yükünü çeken toplumun taban tabakasını düşünmüyor ve resmen düşmanı ve kölesi gibi davranıyor ve eziyor....Böyle davranmak için bu ülkeye ve insanına nefret bakman ve düşman olman lazım

Yani birde bu saydığım elit tabaka kendileri için oluşturduğu ballı kaymaklı ve rantsal alanı bir zahmet kendileri korusun...Artık bunun için savaşırlar mı,düşmanlamı anlaşırlar yoksa kaçarlar mı kendileri bilir

Sonuçta beni rezil, rüsva ve süründürecek şekilde yaşatıyorlar kısaca benim için değişen birşey yok...ben bu ülkenin yazını yaşamadım hep kışını çektim...Düşman gelse ve beni yönetse bu kadar rezil bir şekilde yaşayamam

Ne bileyim yolsuzluk yapıp erken birşekilde göstermelik hapiste tutulup serbest bırakılan Dilan Polatlar ve engin Polatlar savaşsın

Kısaca sn.putty'nin portekizlileri gelmedikçe ve bizi yönetmedikçe ben savaşmayı düşünmüyorum

Fikirlerin ve düşüncelerim bu yönde

Ama fiilayat ne olur diye sorarsanız

"Lanet olsun,Allah beni kahretsin bu vatan sevgisinden deyip mecbur savaşıcaz"

Tabi bunun için toplumun tüm kesiminin elin altına taşı soktuğunu görmek kaydıyla...

Şimdi gelelim benim tek tür olarak kaldığımı düşünen sn. Karacı

-Bu ülkede insanlar ve özellikle gençler belirli bir zümrenin askerlik konusunda kayrıldığını görüyor

-Bu ülkede insanlar parası olanın askerliğini yapmadığını bedelli adı altında görüyor

- Bu ülkede insanlar Ordu için gerekli adımların atılmadığını görüyor kaynakların yandaşlara aktarıldığını

- Bu ülkede vatansever ve milliyetçi eğitim sisteminin yozlaştığı görülüyor(milli güvenlik eğtiminin kaldırılması vesaire)

- insanlar siyasi ve politik gerçeklere erişebiliyor ve liderlerinin yaptığı yada yönetimlerinin yada elitistlerin yaptığı saçma sapan tercihler için savaşmak istemiyor...

Bu saydıklarım başta biz olmak üzere son saydığım ise bir dünya gerçeği

Kısacası ben türümün son örneği "kelaynak kuşu" isem

Sizde ülkede birsürü olan kafasını gerçeklere gömmüş olan "Devekuşusunuz"

Son satırınızada cevap  başka iletide.

Mesajı Paylaş

Bir kelimeyi cımbızla çekerek tartışma ortamı yaratmak için uğraşmayın, yazdığım iletiyi tamamen okuyun.
Yunan'ın derdi kendi topraklarını korumak, sıkışmış ana toprakları ve onlarca adaları var, bunları korumak kolay değil. Yunan aptal değil Edirne'ye saldıracak kadar, tamamen yalnız kalır ve haksız duruma düşer güçlü rakibi karşısında. Ancak bu saldırı "paralel evrende" olabilir. Mesajı Paylaş

Sn.yaşarda anlamış serzenişimi teşekkürler Mesajı Paylaş

Denizci,bak guzel kardesim bende tane tane son iletimi yazayim artik kabak tadi verdi.Bu ulkede hersey dogru gidiyor diye bir iddiam yok.Soylediklerimi anlama zahmeti gostermiyorsun.Savas,onun bunun icin yapilmaz,aşiret ülkesi değil burası.Kendi haysiyetin,namusun,ozgurlugun,vatanin icin girersin bu cendereye baska hicbir sey dusunmezsin.Elalemin cebindeki parayi dusunmezsin,ki o paralara çok güzel çökülür o gün gelirse rahat olsun icin! Senin siyasi durusun benim konum degil,bastan beri tekrarliyorum anla artik.Hükumete kızıp cepheden kacan insan benim gozumde haindir.Savas karsitiyim savasamam ben diyen insan ise basimin ustundedir.Birsey anlatacaksan net ol ki bostan yere cevap vermis olmayim."Her sekilde el mecbur savasirim ulkem icin diyorsan" ne yoruyorsun beni sabahtan beri madem !

Marmara; Lafı cımbızla çektiğim falan yok, iki satır yazmışsın zaten neyini anlamayalım. Kore Savaşı bizim savaşımız değildi, orada şehitler verdik, keyfimizden mi gittik? Sovyet tehdidi olmasa Türkiye Nato'ya girmeyecekti belki de hiç. Savaşlarda dolaylı menfaat diye bir şey vardır. Bizi hiç alakadar etmeyen bir savaşa girmek zorunda kaldık o dönem. Al sana paralel evren yorumu; o dönemin Türk gençleri ayaklanır, bu bizim savaşımız değil derler, Kore'ye gönderecek adam bulamazsın, Türkiye Nato'ya giremez ve dönemin Sovyet birlikleri Doğu Anadolu'dan girer, Boğazlar'a da çöker. Nasıl ? Oldu mu böyle ?  Olmaz tabii,bunun cevabını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Mesajı Paylaş

Ben kızıştırdım bu konuyu üzgünüm ama ben lafı AB ordusu AB içinde kurulur bizi içine almaz konusuna bağlarken biz olmazsak AB savaşamaz diye konu kahramanlığa kaydı orada her erkek bir kaplandır muhabbetine geldi istemeden. Mevzumuz gayet tartışılması gereken bir şekilde NATO dağılırsa AB ordusu bizi dışlayarak kurulur mu kurulmaz mı oydu ve güzelde bir konu aslında. Ama istemeden Türkün gücü muhabbetine dönünce insanların kanına dokandı ben sebep oldum istemeden afedersiniz.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 15:30:14Aferin !

Sorun şu ki senden çok var sanıyorsun, azıcık, devede tüy kadar olduğunuzun farkında bile değilsin. Sen salonunda otururken bin köy gezdim ben, turist olarak gezmedim, 90'larda gezdim hemde. Yıllarca bu ülkede hain diye aktarılanların ekmeğini yedim o köylerde. Bize onlar yeter, tekrar söyleyeyim sen gelme. Bohçanı ve kaçış planını hazırla, bana yük olma başka ihsan istemez...

Bakın konuyu saptırıp işi güneydoğudakiler hain mı değil mi şekline getirmek ayrı marifet ve mahirlik ister bu konuda sizi takdir edicem👏

Buyrun Osman paşamız Çanakkale ve kurtuluş savaşında doğu ve g.doğu gerçeğinden bahsetmiş...

Karşı argümanınız varsa buyrun belirtin.

Hani ordaki vatandaşlar ile ülkeyi kurtaracaksınız ya bazı gerçekleri yada tarihi gerçekleri bilin...

Kurtarırken şaşırmayın diye söylüyorum

Gelelim benim turistik gezilerine ve bununla ilgili bir anıya

Bende orda turistik gezilerde bulundum elimde silah sırtımda sırt çantası ve rp7 ..

Nedense köyün birinde ünimoglarla inip "AT"faaliyetine başlayacağımız esnada köyden ateşler geldi...

Heralde yeşiller içersinde bizi rafale,donatelloya yada mikelanjeroya benzettiler..

Neyse köye girdiğimizde şu açıklamayı yaptılar: biz sizi terörist sandık 😳🥴🤣

Heralde onların köyde teröristlerin ünimoglarla hareket ettiğini söylemişler...

Ben bu hikayeyi niye anlattım çünkü herkez sizin gibi şanslı değil ekmek yiyemiyor..

Bilesiniz istedim

Ayrıca kimse hain dememesine rağmen ordaki insanları güzellemeyin

Hepsi kaçakçılık adı altında PKK ya vergi,rüşvet veriyor

Aynı şekil pkk'lıları köylerinde saklıyor (artık bu kısımda bazı şeyleri yazmıyorum)

Ordaki halk destek vermese sur,hendek gibi hadiseler yaşanmazdı.
Mesajı Paylaş

Ben oradaki insanları dibine kadar güzellerim,herkese karşı da güzellerim, burada bölücülük yapacak adamın da alnını karışlarım Türk-Kürt farketmez ! Bir şeyden haberin yok oturduğun yerden sallıyorsun. Sen sıcak koltuğunda hükümete kızıp cepheden kaçarken o adam devletin olmadığı yerde karısını kızını teröre peşkeş mi çekseydi ne yapsaydı ? Kapına bir dayansınlar bakalım ne yapıyorsun,uzaktan atıp tutmak kolay. Güneydoğu problemi devletin suçudur bu kadar basit, zamanında üç beş eşkıya demeyip önü alınsaydı bunların hiç biri yaşanmazdı. Elli bin tane rapor gitti o dönem, bir şeyler oluyor ilgilenin diye, kimse bir tarafına takmadı, takanlar da ne hikmetse teker teker yok oldu, birinin uçağı Ankara'nın göbeğinde düştü, öbürünün etlerini duvardan kazıdık arabası patladı,boş konuşuyorsun hakim değilsin olan bitenlere. Ve evet hain her yerde var maalesef, orada da var, burada da var, içimizde de var. Sen halkları genelleyemezsin haddin değil. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz