AVRUPA ORDUSU

Başlatan SKYWOLF, 14 Kasım 2018, 08:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bence uzatmayalım , birbirimizi kırmanın anlamı yok, vatanseverlik yarıştırmanın da anlamı yok, bunun bir tartısı olmaz .
Konuya şöyle devam edelim,bir avrupa ordusu kurulsa ve sevgili mehmet gene göreve dense fin buz ormanlarını korumak için gider miyiz ? Ya onlar bizi korumak için gelirler mi ?.
Ukrayna Natoda olsaydı ukraynaya gidecek miydik ?

Fransızlar hala Ukraynaya gidecekler değil mi , barış oldu olacak bile Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 17 Şubat 2025, 18:57:24Bence uzatmayalım , birbirimizi kırmanın anlamı yok, vatanseverlik yarıştırmanın da anlamı yok, bunun bir tartısı olmaz .
Konuya şöyle devam edelim,bir avrupa ordusu kurulsa ve sevgili mehmet gene göreve dense fin buz ormanlarını korumak için gider miyiz ? Ya onlar bizi korumak için gelirler mi ?.

Fransızlar hala Ukraynaya gidecekler değil mi , barış oldu olacak bile

1-Avrupa ordusu kurulur ve pozisyon olarak Rusya'yı düşman ilan ederse biz asla katılmamalıyız,Rusya artık bize tehdit değil,uzun bir süre de olmayacaktır diye düşünüyorum.Biz Nato içinde dahi Rusya konusunda muhalefet etmiş bir ülkeyiz yıllardır. Bizim meselemiz değil. Ukrayna Nato üyesi olsaydı o savaş çıkmazdı,Rusya illa bir şey yapacaksa içeriden düşünürdü becerebilirse. Fransa tek başına hiçbir yere gidemez...
 2-Abd, tutup da Nato'yu dağıtırsa, Avrupa ordusu kurulup da Türkiye'ye karşı pozisyon alırsa bir Türk-Rus ittifakı dahi söz konusu olur. Nato dağılırsa artık her şey olur, eski çamlar kavanoz dahi olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 17 Şubat 2025, 18:57:24Konuya şöyle devam edelim,bir avrupa ordusu kurulsa ve sevgili mehmet gene göreve dense fin buz ormanlarını korumak için gider miyiz ? Ya onlar bizi korumak için gelirler mi ?.

-40 derece soğukta Finlandiya'nın buzlu ormanlarında, kışın güneş yüzü görmeden hatta kısın hiç gündüz olmaz. Şaka yapmıyorum o derece soğukta s.çmak bile derttir hastalanırsın, mont ile çevreni kapatırsın ancak o şekilde hızlıca işini yaparsın. Siperde soba bile yakamazsın, dumandan ve yangından dron hedefi olursun. Herkes için zor o iklimde savaşmak.

Ukrayna'da durumlar farklı değil, sonuçta sıcak tropik ülkesi değil. Tam tersine toprak tamamen bataklık olmuş, hele oralar çernozemye dediğimiz verimli kara toprak hamurdan daha beter çamurluk. Sadece ana yol hatlarını kullanabiliyorlar şu anda, onlar da devamlı hava ve dron saldırısına maruz kaldığı için ithal yolları bile çok zor.

Kimse ben becerikliyim, eğitimliyim, kahramanım diyemez, sonuçta insanız etten kemikten yapılmış. Zaman değişiyor, teknoloji gelişiyor, insanlık savaşarak tecrübe kazanır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonraki hedefi 3 Baltik ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya. Bunları hiç hazmedez Kremlinde oturanlar ve çoğu halkı, hatta nefret eder. NATO ülkesi olsa bile saldırır, onları yutmadan Rusya kendisini Ayı diyemez. Savaşır, ABD'ye sen direkt katılırsan nükleer kartımı kullanımırım sen ve ben de ölürüz, onun için bu karıncalar için hayatını tehlikeye atmadan çekil diyecek. Şu andaki Trump-Putin gibi, İvan ile Johnson anlaşır Baltik ülkeleri Rus egemenliğine girer. Onların NATO'da olup olmaması bir şeyi değiştirmez. Rusya'nın ana topraklarından Kaliningrad oblastını ayıran o 3 baltik ülkeleri, onun için o karıncaların yutulması şart. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 19:34:12
Alıntı yapılan: DelKu - 17 Şubat 2025, 18:57:24Bence uzatmayalım , birbirimizi kırmanın anlamı yok, vatanseverlik yarıştırmanın da anlamı yok, bunun bir tartısı olmaz .

1-Avrupa ordusu kurulur ve pozisyon olarak Rusya'yı düşman ilan ederse biz asla katılmamalıyız,Rusya artık bize tehdit değil,uzun bir süre de olmayacaktır diye düşünüyorum.Biz Nato içinde dahi Rusya konusunda muhalefet etmiş bir ülkeyiz yıllardır. Bizim meselemiz değil. Ukrayna Nato üyesi olsaydı o savaş çıkmazdı,Rusya illa bir şey yapacaksa içeriden düşünürdü becerebilirse. Fransa tek başına hiçbir yere gidemez...
 2-Abd, tutup da Nato'yu dağıtırsa, Avrupa ordusu kurulup da Türkiye'ye karşı pozisyon alırsa bir Türk-Rus ittifakı dahi söz konusu olur. Nato dağılırsa artık her şey olur, eski çamlar kavanoz dahi olur.

Dediklerinizin çoğunda "maalesef" haklısınız... Siz de , bizde dahil hiç kimse başka bir ülke için hayatını vermek istemiyor-istemez...
Aklıma "Baba (The Godfather)"filminde ki bir anektod geldi...
Büyük mafya aileleri arasında çatışma başlayınca  mafya tetikçisi adam diyordu ki "5-10 yılda bir bu çatışma olur , kanı bozukların ayıklanmasını sağlar ,bu işi en başında halledeceksin , en başında durduracaksın  mesela Hitler'i Münih'te durdursalardı başlarına büyük bele almayacaklardı"

Dünya'da mevcut statükoyu değiştirmeye çalışan bir güç olunca karşıt tepki gelmesi normal... Bakalım Dünya mevcut güç dengesi nasıl oturacak , arada kimlerin canı yanacak... Mesajı Paylaş

Coğrafya kaderdir...

Aynı ırak,suriye ve Ukrayna halkı yakın zamandaki savaşlarda nasıl davrandıysa

Bizim Türk halkıda aynı şekilde davrancaktır...

Kafanızı Kumdan çıkartmanızı tavsiye ederim...

Delikanlılar çanakkalede öldü....

"Dua edin yüksek bir teknolojiye ulaşmadan savaşa girmeyelim"

Bu ülkenin tek güvencesi mühendisleri yoksa ne askeri,ne polisi bilesiniz

Siz hala savaşa girersin,girmezsin  vatanseverlik için yakınındaki kişinin cebine bakılmaz diye martaval okuyun

Toplumun ve milleti millet yapan değerlerin yozlaştığının ve yok olduğunun farkında bile değilsiniz

Dur birazdan biz savaşır,korkmayız diyenlere ilişkin bir video atayım daha iyi anlarsınız

Ne diyeyim deve kuşu olmaya devam edin.

İsteyen savaşır isteyen savaşmaz bir millet kendi tercihini kendi yapar

Şu an bizim toplumun içi boşatıldığı için yapacağı hareket ortadoğulu bir ırak veya Suriye vatandaşı veyahut Ukrayna'daki vatandaş nasıl davrandıysa aynı şekil davrancaktır...

Bunun bu hale gelmesini veya vatandaşların ülkesinden soğumasını söylemeyelim,sorgulamayalım ,kafamızı kuma gömelim öyle mi?

Kusura bakma g.doğuyu sadece sen görmedin orda her nevruz bayramı PKK seviciliği yapanları bende bilirim ve gördüm

Biji apo,biji kurdistan lafları gayipten ses duyanlardan çıkıyor galiba..

Toplumsal destek olmasa PKK 30 sene yaşayamazdı

Büyük Britanyada eta ve İspanyada ira nasıl bitti...Çünkü halk destek vermedi

Haklısın tabi devlet koruyuculuk sistemi vericek herkeze kaleşnikof ve bixi verip maaş dağıtıcak;

Ondan sonra kapasına gelen terörist için "ordaki halk ne yapsın senin evine terörist dayansa sen ne yaparsın"diye boş argümanı burda yaz ve savun

Peki PKK niye Karadeniz'e giremedi niye orda barınamadı

Niye o Karadeniz coğrafyasında "Eren Bülbül"gibi masum,cesur ve pırıl pırıl çocuklar çıkabiliyor..

Adam benim hayatımı bilmez klavyenin başından atar,tutar

Benim gözümün rengi ne?
Boyum kaç
Kilom kaç
Saçımın rengi ne?

Beni ne kadar tanıyorsunda sıcacık evinde yatıyorsun yada cepheden kaçıyorsun şeklinde atıp tutabiliyorsun ...

Bu cahil özgüvenini sana kim veriyor?

Varsa elinde bana karşı arşiv araştırman söyle bende bileyim

Bu forumda herkez herkez gibi düşünmek zorunda değil farklı düşündüğü için ocu veya bucu olamaz

Hatta bir iki video paylaşayım bir iki açıklamada bulunayım daha iyi anlaşılsın Mesajı Paylaş

http://youtu.be/CWI3AMFM2-E?si=JyCZA2F0jH4gjTC6

Al gör bu ülkede filistini savunmak ve savaşmak kendi ülken için savaşmak gibi görülür..

Spiker işi ciddiye bindirince bak savaşırım diyenlerin hepsi tam tornistan..

Emin olun işciddiye binince bizim kendi ülkemiz içinde aynısını yapacaklar...

Al bir örnek daha senelerdir internette dolaşır ama gerçek ama yalan

Şimdi insanlar bunu görünce askere gitmek ve ülkesi için şehit olmak ister mi?

https://youtu.be/4p4l6-J0MUI?si=cyJav7DhO6O0Weqt

Buyrun ülkeyi başta savunacaklar böyle ise vatandaş niye savaşsın? Mesajı Paylaş

Delku hic kusura bakma arkadaş,savundugun adam bu.
 "Bu ülkenin ne askeri ne polisi güvence değildir"
 Bunu yazan adama prim veriyorsunuz siz bu ortamda.Onbinlerce sehidi var bu ülkenin 40 yılda! Sen bir hainsin,düpedüz vatan hainisin,git mahkemeye ver beni yuzleselim.Biraz acaba cok mu laf ettim demistim,vicdanıma tüküreyim! Utanmaz seni!
 Senin kıçında pireler rahat uçuşsun diye sınırda nöbet tutan,hudut ötesinde şu dakika sırt sırta bekleyenler var! Sen ne biçim bir yaratıksın, kime güveniyorsun neye güveniyorsun bu lafları ederken! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 17 Şubat 2025, 19:36:25---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonraki hedefi 3 Baltik ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya. Bunları hiç hazmedez Kremlinde oturanlar ve çoğu halkı, hatta nefret eder. NATO ülkesi olsa bile saldırır, onları yutmadan Rusya kendisini Ayı diyemez. Savaşır, ABD'ye sen direkt katılırsan nükleer kartımı kullanımırım sen ve ben de ölürüz, onun için bu karıncalar için hayatını tehlikeye atmadan çekil diyecek. Şu andaki Trump-Putin gibi, İvan ile Johnson anlaşır Baltik ülkeleri Rus egemenliğine girer. Onların NATO'da olup olmaması bir şeyi değiştirmez. Rusya'nın ana topraklarından Kaliningrad oblastını ayıran o 3 baltik ülkeleri, onun için o karıncaların yutulması şart.

Diğer ikisi için savaşı mı bilmem ancak estonya'ya karşı bir harekatta kan çıkar,Amerikanın ve Natonun kabullenebileceği birşey değil Estonyanın tekrar işgali.
Bu ülkenin konumunu daha iyi tasavvur etmek için Helsinki ve Tallinnin yerleşimlerini istanbul boğazındaki rumeli ve anadolu hisarları ile karşılaştırabiliriz, rusları baltık denizinde dizginlemek için Estonyanın bağımsız olması şarttır,
ikincisi estonların ruslar ile kan bağı yoktur estonlar fin alt ailesine aittir, finlerle estonlar da macarlarla uzak akrabadır, ilginç olan uzaktan türk kuzeni sayılan finlerin avrupada türkleri en sevmeyen millet oluşudur konuyu dağıtmayayım,
üçüncü olarak estonya dijitalleşmenin avrupa birliği içinde en yüksek olduğu ülkedir, ve Tallinn Nato'nun siber savunma komutanlığına ev sahipliği yapar , keza baltık hava savunma polisliği ana üssü Ämari estonyada bulur. Uzun lafın kısası Estonyanın Rusya tarafından yutulmasını kesinlikle kabullenmezler bedeli ne olursa olsun. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 22:10:58Delku hic kusura bakma arkadaş,savundugun adam bu.
 "Bu ülkenin ne askeri ne polisi güvence değildir"
 Bunu yazan adama prim veriyorsunuz siz bu ortamda.Onbinlerce sehidi var bu ülkenin 40 yılda! Sen bir hainsin,düpedüz vatan hainisin,git mahkemeye ver beni yuzleselim.Biraz acaba cok mu laf ettim demistim,vicdanıma tüküreyim! Utanmaz seni!

Yorumsuz

Kurumların içinin boşaldığını sorgulamak ,vatandasın güvencesinin kalmadığını anlamaz

Tutar demogoji yapmaya kalkar

Kusura bakma hainsem bir kanıt sun bakalım

Yoksa hain gibi cümle kurduysan içini doldur...

Bu ülke için sadece sen savaşmadın

Farkına var

Kusura bakma her sosyal platformda haddini bilmeyen ve hakaretlerde bulunan insan dolu tıpkı senin gibi toplumun psikolojisi bozuk ve seni anlayabiliyorum ...

Sorgulamamışsın 90 ların kafasındasın ve paradigmanı değiştirmemişsin aradan 35 sene geçmesine rağmen ,gerçeklere sığ gözle bakıyorsun

İşin aslı mahkemeler gerçek yolsuzluk yapanlar ve hırsızlar ile ilgilenmesi lazım,senin gibi kendini bilmezler ile değil

Ben seni çoktan affettim gerek hakaretlerin için gerek asılsız ithamların için

Esas seni Allah affetsin tanımadığın bir insan için ithamda bulunduğun için

Hiç sorgulamıyor musun?

Bu ülkede daha önce en çok güvendiğiniz kurum hangisidir ve bunun oranı nedir?

Gibi toplumsal sorular ve anketler yapılırdı

Şimdi neden yapılmıyor yapılıyorsa neden açıklanmıyor

Buyur bu sorular sor ve araştır

Beyin Allahın bize verdiği en büyük lütuf...

Ayrıca sn.Skywolf başkan ve fırtına06 başkan arkadaş ettiği hakaret için ceza almasın lütfen
Çünkü toplum olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Mesajı Paylaş

Kıvırma moduna geçme! Sabahtan beri kurdugun cumleler orada duruyor,laf ebeligi yaparak yırtabileceğin şeyler değil onlar.Sana mı kaldı beni affetmek ! Sana internet üstünden verebileceğim bir cevap yok artık Denizci.  Ne oldugunu,kim oldugunu yeteri kadar vurdum yuzune.Bunun bir tık ustünü isteme benden!
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz