AVRUPA ORDUSU

Başlatan SKYWOLF, 14 Kasım 2018, 08:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

@DelKu
Arkaya bakarak geçmişi eleştirmek kolay, şunu böyle yapsaydım zengin olurdum, eşime böyle söyleseydim incitmezdim. Futbol takımımda Ali Veli'ye şöyle pas verseydi kazanırdı. Osmanlı 1.Dünya Harbine girmeseydi şu anda daha büyük devlet olurduk gibi. Geçmişte olanları değiştiremeyiz, milyon bahane bulunur. Tarihi eleştirmek kolay, bekara karı boşamak gibi.

Tabi ki Rusların hatası var, 140 binlik ordu değil de şu andaki gibi 700 binlik ordu ile savaşa başlasaydı Ukrayna'nın nefesi kesilir ve daha erken sonlandırmak mümkün olurdu. Düşmanı hafife aldılar, hatta Ukrayna savaşın başında yaklaşık 800 bin gönüllü asker toplayarak cephede sayısal üstünlük kurmuştu. 2022 sonlarına doğru Ukrayna asker sayısı olarak Ruslara 3-1 gibi üstünlük kurdular ve geri çekilmeye zorladılar. Artık erkekleri sokakta yakalayıp ters kelepçe takarak savaşa götürüyorlar 18 yaşındaki çoçukları dahil.

Batının silah üretim kapasitesi sandığımız kadar değilmiş, bunun ekonomi ile alakası yok. NATO'nun 20 küsür ülkesi dron üretme potansiyeli Çin ve Rusya kadar değil. Çip üretemiyor yeterli sayıda, Tayvan ve Çin olmasa avucunu yalar. Hepsini toplasan Rusların yarısı kadar bile top mermisi üretemiyor, tank üretiminde en az 5 kat Almanya hariç kimse üretmiyor. Savaşın başında Ruların füzesi bitecek, ekomonisi dayanmaz diyorlardı ne oldu. Tüm batının füzesi tükenmek üzere, top mermisini Afrika'dan bile almaya başladılar. Mesajı Paylaş

İngiliz ordusunda personel sıkıntısı

🔸70.000 kişilik orduya sahip İngiltere'nin 10.000 askerini 🇺🇦Ukrayna'ya gönderme ihtimali, ülkede tartışma konusu oldu. ;D

https://x.com/Defence_Turk/status/1892132744034984361?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet Mesajı Paylaş

Bu ülkelerin süper güç olduğuna inanmak gerçekten çok zor. :) Kumdan kaleler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 19 Şubat 2025, 14:53:15İngiliz ordusunda personel sıkıntısı

🔸70.000 kişilik orduya sahip İngiltere'nin 10.000 askerini 🇺🇦Ukrayna'ya gönderme ihtimali, ülkede tartışma konusu oldu. ;D

https://x.com/Defence_Turk/status/1892132744034984361?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
Bunlar nükleer güçlerinin vuruş kabiliyetlerine sırtlarını dayayıp, konvansiyonel askeri güçlerini azaltmış ülkeler. Avrupa ve Almanya gibileri de içlerindeki nükleer güçlere ve ABD'nin koruma şemsiyesine güvenen ülkeler.

Bakın İngiltere, görece olarak çok büyük bir askeri varlığı olmamasına rağmen, 2025 için 56+ milyar sterlinlik bütçe öngörüyor. Ordusunun tamamı profesyonel.

Personnel: Temmuz 2023 itibariyle "British Armed Forces" olarak 185980 personeli var. Bunların, 140300'ü profesyonel asker, 4140'u Gurkha, 33210'u yedek, ve 8330'u ise "diğer personel". Tabii bunlar kara, hava ve deniz kuvvetleri mevcudu.

Ayrıca "Territorial Army" denilen hafta sonu ordusu var bunların. Bunlarda 440000 kişi. Devamlı hafta sonlarında eğitim alan bir çeşit rezerv ordu. Afganistan'a ve Irak'a çok gitti bunlar.

Hem askerine çok para ödüyor, hemde kullandığı ekipman çok pahalı. O bakımdan bütçeleride büyük.

75bin kişilik kara kuvvetleri var. Bunlara hava paraşüt ve deniz marin güçleri dahil değil.

Mesajı Paylaş

Alıntı YapGenelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, İsveçli mevkidaşı Orgeneral Claesson ile görüştü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, İsveç Krallığı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Michael Claesson ile bir araya geldi.

Orgeneral Gürak, resmi davetli olarak ilk defa Türkiye'yi ziyaret eden Orgeneral Claesson'u, Genelkurmay Başkanlığında resmi törenle karşıladı.

İki ülkenin milli marşları çalındıktan sonra Orgeneral Claesson, Onur Kıtası'nı selamladı.

Orgeneral Gürak ve Orgeneral Claesson, törenin ardından basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

https://www.aa.com.tr/tr/gundem/genelkurmay-baskani-orgeneral-gurak-isvecli-mevkidasi-orgeneral-claesson-ile-gorustu/3485246
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz