Karadeniz Enerji Kaynakları

Başlatan Afşar1, 19 Kasım 2018, 13:31:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadeniz'deki doğal gaz yatakları tespit edildi.

Türkiye, Akdeniz'in yanı sıra Karadeniz'de de doğalgaz sondaj faaliyetlerini hızlandırıyor. Karadeniz'de Barbaros sismik araştırma gemisinin yaptığı çalışmalarda Batı Karadeniz'de zengin rezerve sahip doğal gaz yatakları tespit edildi.
Türkiye, Batı Karadeniz'de, Romanya ve Bulgaristan'ın yıllardır petrol ve doğalgaz çıkardığı Tuna Bloğu'nda sondaj çalışmalarını başlatıyor.

Sondaj, Türkiye ile Romanya ve Bulgaristan deniz yetki alanlarının birleştiği hatta yakın bir noktada yapılacak. Kaynağını Tuna deltasının yüzyıllık birikiminden alan, basınca dayalı ısıdan kaynaklı doğalgaz ve petrol rezervlerinin bulunduğu Tuna Bloğu'nda Romanya yıllardır doğalgaz ve petrol çıkarıyor.

Romanya'nın neredeyse doğalgaz gelirlerinin tamamını karşılayan Tuna Bloğu'nda Bulgaristan da son zamanlarda faaliyetlerini arttırdı. Türkiye ise çok az bir bölümü Türk deniz sularında bulunan Tuna Bloğu'nda kaynak tespit etti.

Barbaros sismik araştırma gemisinin yıllar önce rezerv tespit ettiği Tuna Bloğu enerji sahasının Türkiye bölümünde önümüzdeki dönemde sondaj başlatılacak.

Türkiye Petrolleri'nin (TP) sondaj sahası olan bölgede sondaj için mevkii belirleme çalışmaları başlatıldı. Halen Karadeniz'de İğneada açıklarında sismik araştırma faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis sismik araştırma gemisinden operasyonu yapması istendi.

Oruç Reis gemisinin üzerindeki ekipman yetersiz gelince TP, lokasyon belirleme çalışması için yurt dışından bir sismik araştırma gemisi kiralamayı planladı. Lokasyonun belirlenmesi ardından Tuna Bloğu'nda sondaj başlatılacak.

DENİZ HABER AJANSI

https://www.denizhaber.com.tr/karadenizdeki-dogal-gaz-yataklari-tespit-edildi-haber-85397.htm


Merhaba,

daha önce konu açıldığını biliyorum fakat bulamadım.
ayrıca altı çizili olan cümle yüreğimi yaktı :( yıllardır elimizde olan bir fırsatmış.

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 17,194 
  • Genel Askeri Konular Ve Stratejik Değerlendirmeler
  • 86 Yanıtlar



Romanyanın kaynağı da 2014 te bulunmuş günlük 2K varilmiş opec raporuna bile girmemiş üstelik.
2017 raporuna baktım.


Romanya'nın petrol keşfi Karadeniz'de umutları artırdı

Karadeniz'de uzun yıllardır petrol ve doğalgaz arayan Türkiye için Romanya açıklarında keşfedilen rezerv yeni bir umut doğurdu
Romanya'nın petrol keşfi Karadeniz'de umutları artırdı

17 Temmuz 2014
ANKARA - Romanyalı OMV Petrom'un, Karadeniz açıklarında yeni bir petrol rezervi keşfettiğini bildirmesinin ardından gözler Türkiye'nin bölgedeki aramalarına çevrildi.

Avusturyalı OMV şirketinin Romen iştiraki OMV Petrom, dün Karadeniz kıyısından 60 kilometre açıktaki sığ sularda petrol rezervi keşfettiğini duyurdu. Petrol Ofisi'nin de sahibi olan OMV, deniz yatağının 2 bin metre altındaki rezervin yaklaşık olarak günlük 1,5 ile 2 bin varil üretim potansiyeli bulunduğunu açıkladı.

Karadeniz'de bulunan petrol rezervi, Türkiye için de umut oldu. 

Yetkililer, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), OMV Petrom'un keşfettiği rezerve bitişik parsellerde aramalarını sürdürdüğünü belirterek, bölgedeki yeni keşiflerin Karadeniz'e yabancı yatırımcı ilgisini artırabileceğini kaydetti.

Karadeniz'de petrol ve gaz arama faaliyetleri

Karadeniz'in Türkiye'ye ait parsellerinde 7 ile 10 milyar varil petrol rezervi olduğu tahmin ediliyor.

TPAO'nun Karadeniz'deki faaliyetleri ise 70'li yıllardan beri devam ediyor. TPAO, 2004-2013 yılları arasında Karadeniz'de BP, Petrobras, ExxonMobil ve Chevron ile yapılan ortak arama çalışmaları kapsamında çeşitli bölgelerde "ultra derin deniz" sondajları dahil bir çok proje gerçekleştirdi. 

TPAO'nun 130 milyon dolar değerindeki sismik arama gemisi Barbaros Hayrettin Paşa da Akdeniz'deki aktivitelerinin ardından şu anda Karadeniz açıklarında faaliyetlerini sürdürüyor.

https://www.dunya.com/sektorler/enerji/romanya039nin-petrol-kesfi-karadeniz039de-umutlari-artirdi-haberi-252170 Mesajı Paylaş

Alıntı YapBirazdan Fatih Gemisi'nin Karadeniz'de Tuna-1 kuyusunda keşfettiği doğalgaz rezerv miktarının açıklanması bekleniyor.

https://mobile.twitter.com/mavivatannet/status/1317445478703943680
Mesajı Paylaş
]

#3
Alıntı Yap
CB Erdoğan: (Tuna-1 kuyusu rezerv revizyonu) 4.445 metre derinliğe ulaştık. Test ve analiz sonuçlarında 85 milyar m3 ilave edildi. Toplam rezerv 405 milyar m3'ü buldu. Deniz platformu kurulacak ve robotik deniz altı burada çalışacak.

Erdoğan: Fatih'in bir sonraki çalışma yeri Sakarya Gaz Sahadındaki Türkali-1 kuyusu olacak.

Fatih Sondaj gemisinde kullanıma alınacak olan Kaşif Su Altı robotu.

https://mobile.twitter.com/kamerknc/status/1317457986755973121
Mesajı Paylaş
]

sakarya Gaz sahasi Türkali-1 neresi oluyor buradanda ümitliymis  hükümet Mesajı Paylaş

Alıntı YapKaradeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek.


8 bin personel , 30  gemi, 8  helikopter, Karada  iş makineleri ve servis sağlayıcıların hiç durmaksızın çalışmaları ile karadeniz gazı Ulusal gaz şebekesine bağlanacak.





https://mobile.twitter.com/ogzhn_uyg/status/1589959723889008642?cxt=HHwWhICp2bz81ZAsAAAA
Mesajı Paylaş
]

#6
Alıntı Yap

Gaz hidratı çıkartmak konusunda bir Türk üniversitesi çözüme ulaştı.  Patent başvurusu yapıldı.  Yakında detaylarıyla kamuoyuna yansıyacağının kanaatindeyim. Gaz hidratları da çıkartmak ve işlemek hiç kolay değil ve bunun patenti de belli başlı ülkelerde. Önce bunun araştırmasını yapıp, kısa süre içerisinde milli bir patente sahip olmamız gerekiyor.

Hidrojen Sülfür demek daha iyi olur. Gaz hidratın önemi 1 m3 gaz hidrat 164 m3 doğalgaza eşdeğer.  Vatana Millete hayırlı olsun.

https://mobile.twitter.com/pagrup/status/1596940044543348737
https://mobile.twitter.com/pagrup/status/1596925079996485633
Mesajı Paylaş
]

Eğer maliyet etkin bir çözüm buldular ise bu yüzyılın buluşu olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 28 Kasım 2022, 01:12:41
Eğer maliyet etkin bir çözüm buldular ise bu yüzyılın buluşu olur.

Hatta 200 yılın buluşu olur!  8) Gaz hidrattan, hele denizin altındaki gaz hidrattan, maliyet etkin ve çevreyi bozmayan şekilde doğalgaz elde etmek, çok çok zor bir iş. Umarım başarılı olurlar. Mesajı Paylaş

Patenti biz alıp, başkasına satıp sonra elin yabanci firmaları bizden çıkarıp 10 katına bize satmasin da.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz