Milli Güç Grubu (UTKU) Projesi

Başlatan SKYWOLF, 13 Aralık 2018, 16:56:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: merzifonlu - 07 Mayıs 2021, 07:10:47
Alıntı yapılan: raptor28 - 07 Mayıs 2021, 04:16:11
Alıntı yapılan: merzifonlu - 07 Mayıs 2021, 01:13:27
Herhangi bir teknik yardım alınmışsa, bence parası peşin ödenmiştir. Veya başka bir bilgi ile takas edilmiştir. Hep aynı hatayı biz bile yapmayız...
Kardeşim ayni şeyleri neden tekrarlayıp duruyorsun ? bu motor Türkiyeye ait ha zoruna gidiyorsa o başka

Pardon, neyi tekrarlıyorum?
Sana demedim üstat  ;D Mesajı Paylaş

Biz motor çalıştırıldığında siyah bir duman ve titreme görmez isek motor çalıştı demiyoruz.

Batu 1500 hp transmisyonu ile görmek dileğiyle

Hayırlı olsun. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Hadi inşallah...Fırtına obüslerine taksınlar da biraz para kazanalım...

Kesin kullanıma ne zaman girer acaba? 2023 demeyin düşüp bayılırım vallahi :D :D :D Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
Dr. Osman Dur.
BMCPower tarafından geliştirilen özgün tasarıma sahip 1000 ve 1500 Bg  motorların dinamometre testleri devam ediyor. 1000Bg çapraz tahrikli transmisyon başarıyla çalıştırıldı. Tasarımı tanamlanan 1500Bg transmisyonun üretimi, 380 ve 600 BG motorların da araç üstü testleri sürüyor.https://mobile.twitter.com/osman_dur/status/1399809470948052995
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapTuran Oguz@TyrannosurusRex

Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar (YNHZA) projesi ile, paletli ve tekerlekli, 52 farklı tipte, 2.952 araç temin edilecek.

Projede UTKU güç grubu kullanılacak. Yani 1.000hp V8 motor ve 40 tona kadar görev yapabilen bir transmisyon. İhale sürecinin başlaması bekleniyor.
https://mobile.twitter.com/TyrannosurusRex
Mesajı Paylaş
]

Neredeyse 3,000 zırhlı araç alınacak. Oldukça büyük bir sayı. Tek bir üretici yerine ben parça parça tüm üreticileri desteklemek adına hepsinden alınacağını düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Türkiye'de fosil yakıt kullanımı sona eriyor: İşte tarih

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülke fosil yakıt kullanan araçların satışını durduruyor. İşte o tarih...

İklim değişikliği, kuşkusuz gezegenimizin yaşadığı en büyük sorunlardan biri. Atmosferdeki karbondioksit gibi ısıyı hapseden gazların artmasıyla oluşan bu durum, gezegenimizin sıcaklığının artmasıyla sonuçlanıyor. Bu problemlerin önüne geçmek için pek çok ülke ve kurum çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kurumlardan biri olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, İngiltere'nin Glasgow kentinde toplandı. Küresel ısınmanın önüne geçmek ve gezegeni kurtarmayı hedefleyen konferans, bir dizi karar aldı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 33 ülke, 40 şehir ve 11 otomobil üreticisi fosil yakıt kullanan araçları bırakacağını açıkladı.

2040 yılında fosil yakıtla çalışan araçlar ortadan kalkacak
Sıfır Emisyon Mutabakatı isimli anlaşma, dünyadaki emisyon oranını sıfıra indirgemeyi amaçlıyor. Anlaşma kapsamında söz konusu ülkeler ve şirketler, en geç 2040 yılına kadar sıfır emisyonlu otomobil ve otobüslere geçecek. Proje sayesinde Paris İklim Anlaşması ile belirlenen hedeflere bir adım daha yaklaşılacak

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Satışı yapılan birinci el otomobil ve otobüs gibi büyük araçların, karbondioksit salınımının genel olarak 2040 yılına kadar sıfırlanması, öncü pazarlarda ise bu hedefe 2035 yılına kadar ulaşılması için çalışılacağı" ifadeleri kullanıldı.

Anlaşmayı imzalayan ülkeler arasında Türkiye'ye ek olarak şimdilik Avusturya, Hırvatistan, İngiltere, Danimarka, Polonya, Paraguay, İsrail, Kanada, Ruanda ve Kenya bulunuyor. Ancak ilerleyen dönemlerde bu ülkelere yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Belirtmekte fayda var ki projeye katılanlar sadece ülke değil. Mercedes Benz, Ford, Volvo ve Jaguar Land Rover gibi otomobil şirketlerinin de imzası yer alıyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce iklim değişikliği sorunun önüne geçmek için atılan adımlar başarılı olacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

https://shiftdelete.net/turkiyede-fosil-yakit-kullanimi-sona-eriyor-iste-tarih Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Askeri araçlarımız için dizel motor geliştirmeye çalışıyorken, bir yandan da 2040 yılından sonra fosil yakıt tüketen araçlardan vazgeçmeyi taahhüt ediyoruz. Bu ilginç bir çelişki! Diyebilirsiniz ki askeri araçları bu kapsamın dışında sayabiliriz. Ancak bunun lojistik ayağını göz ardı etmek büyük hata olur. Herhangi bir savaş durumunda askeri araçlara, yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonundan  yakıt alarak hareket ettirebilirsiniz. Fosil yakıtların kullanımının kalkmasından sonra ise o akaryakıt istasyonları da ortadan kalkacağından askeri araçlar için çözüm bulunması gerekebilir.

Bizim motor projelerinin meyvelerini verip tam olarak yoğun kullanımı 2040'larda olgun hale gelmiş olur. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz