SOVİET PROJECT 941

Başlatan OKÇULAR, 27 Aralık 2018, 14:35:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Project 941 UÇAK TAÞIYICI DENİZALTI KRUVAZÖRÜ

Soğuk savaş dönemi akabinde ABD ve Nato donanmalarına karşı 1991 de planlanmış bir proje. Nükleer güçlü denizaltı aynı zamanda balistic füzeler de taşıyabiliyordu.






https://navydiver.livejournal.com/86926.html

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,580 
  • Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 11 Yanıtlar


DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Ben sabah bunu twitter de gördüm.
Düşünce güzel lakin denizaltında onu korumak pek mümkün değil sanırım.
Akustik izi muazzam olur.
Gemiyi idame için gereken personelin nefes alıp vermesi bile sanırım sonar da onları yeteri kadar görünür kılar.
Serkan abinin bir fikri vardı demişti ki denizaltılar geleceğin deniz araçları gemilerden daha az görünürler diye demek ruslar da onun gibi düşündü :)
Mesajı Paylaş

Rus bilim adamları ABD uçak gemilerini imha için bayağı kafa yormuşlar. Böyle bir denizaltı hayata geçebilseydi hasım için büyük bir asimetrik tehdit oluştururdu. Tabi denizin altında çıkaracağı akustik ve manyetik izde "Ben Buradayım" der. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Akustik izi gerçekten sorun olurdu bir şekilde halletselerdi düşünsenize bir anda ABD kıyıların yakın 4 bu tip denizaltı hem 10 tane jet taşısa bir anda 40 uçaklık bir filo olur aynı zamanda füzeler ile ani saldırılar yapıp aynı şekilde bir anda kayboldularını Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Bizde yapmalıyız. Bizimkisi içinde Dron bombardıman uçağı veya tank felan çıkarmalı.

En az 800 denizaltımız olmalı, nükleer güçle çalışan, ıcmb atabilen. Mesajı Paylaş

Her ne kadar sonar izi vs fazla olsa da, bir uçak gemisine göre tespit edilebilirliği çok daha az olduğu için mantıklı bence. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#6
Alıntı yapılan: BlackHawk89 - 27 Aralık 2018, 15:14:27
Bizde yapmalıyız. Bizimkisi içinde Dron bombardıman uçağı veya tank felan çıkarmalı.

En az 800 denizaltımız olmalı, nükleer güçle çalışan, ıcmb atabilen.

Kendi tasarımımız olacak yada japon söryu sınıfı gibi olmalı.
Alman bağımlılığından kurtulmamız lazım...
http://uskudar.biz/savunma-sanayii/milli-denizalt%C4%B1-milden-m%C3%BCrettebat

Alıntıdır;

1980'lerin başlarında Hindistan alacağı yeni denizaltılar üzerinde MKH2 bulunmasını talep edince, uyanık almanlar hemen ellerindeki hazır Tip209/1400 tasarımını biraz uzatıp Pr.705 üzerinde kullanılan Sovyet çözümünün bir nevi taklidini denizaltı üzerine uygulayarak Tip209/1500 olarak tanımlanan bir tasarım ortaya koyup bu denizaltıları Hindistan için inşa ettiler.



Tip209/1500 Sınıfı Denizaltılar Üzerindeki Kurtarma Hücresi

Resim.2) Tip209/1500 Sınıfı denizaltılar üzerindeki kırk kişilik Mürettebat Kurtarma Hücresi.
Kırmızı bölge mukavim perde/kaporta yerleşimidir. Bu sayede her iki sugeçirmez bölmeden de kurtarma hücresine bağımsız erişim mümkün olabilmektedir.



Shishumar
Hazır mevzu daha sonra Hindistan tarafından Shishumar Sınıfı olarak adlandırılan Tip209/1500 tasarımına gelmişken asıl konudan bir miktar sapmak pahasına da olsa, bağlantılı şekilde bugün bizi hâlâ etkilemekte olan birtakım ayrıntılardan bahsetmek uygun olur.

1970 yılında Almanya ile Hindistan arasında denizaltı satışına yönelik ilk görüşmeler başlatılmıştı. 1981'de ise iki ülke arasında Tip1500 anlaşması imzalandı. Bu denizaltı için mevcut 209/1400 tasarımının mukavim tekne çapı 30cm arttırılarak 6,5m'ye uzunluğu ise 64,4m'ye çıkartıldı. Hikâyenin inşa safhası Türkiyenin 209'ları ile eşdeğer gerçekleştiği için burada tekrar etmeye değer bir tarafı pek yok.

Asıl ilgi çekici ayrıntılar ise inşa faaliyetinin tamamlanmasından sonraki döneme ait. Geleneksel olarak askeri donanım tedariğinde hem Doğu hem de Batı ürünlerine kabaca eşdeğer seviyede yatırım yapan Hindistan, ilk Tip1500'ün donanma hizmetine girdiği 1986'da, SSCB'ye sipariş etmiş olduğu Proje 877EKM (Nato tanımlası Kilo ve Hint tanımlamasıyla Sindhughosh) Sınıfı denizaltıları da teslim almaya başladı.

İşte bu durum, zaman itibarı ile eşdeğer teknolojik seviyeye sahip tamamen farklı iki tasarım kültürünün elinden çıkmış iki farklı denizaltı sınıfının, tarihte ilk kez doğru ve gerçekçi bir şekilde karşılaştırılabilmesi imkânının3 kapısını araladı.

Hemen akabinde Hint Donanması tarafından profesyonelce ve tarafsız bir şekilde her iki denizaltının kapıştırılmasıyla gerçekleştirilen kapsamlı tecrübeler son derece ilgi çekici sonuçlar ortaya koydu. 877EKM'nin ne kadar mükemmel ve üstün bir tasarım olduğu anlaşıldıktan sonra başlangıçta verilmesi düşünülen dört ilave Tip1500 çalışması hemen iptâl edildi. Alman tasarımının işletme maliyetinin rakibine göre aşırı derecede yüksek olması da cabasıydı. İkinci Dünya Savaşı sonrası için alman denizaltı ihraç davranışı bu açıdan günümüzün yazıcı-mürekkep taktiğinin ilk başarılı(!) örneklerinden biri olarak da görülebilir.

Tip1500 hadisesi başka bir açıdan daha önemli bâzı işaretler ortaya koymaktadır. Þöyle ki; bir denizaltının temel tasarımı (mesela Tip209/1200 diyelim) ne kadar iyi olursa olsun, bu kavramı belli bir seviyenin üzerinde iyileştirebilmek mümkün değildir. Denizaltı tasarımında ulaşılması istenen hedefler fazla yüksek ise, ulaşabilmenin tek gerçekçi yolu sıfırdan bir tasarıma başlamaktan geçer ve Tip1500 projesi bu gerçekliği somut olarak ispatlamıştır.

İşte Tip214 tasarımının denize indiği ilk günden başlayarak süregelen ciddi sorunların, tedavisi olmayan asıl kaynağı da bu projenin ihracat odaklı olarak ve sadece azami kâr elde edebilmek için yine Tip209 temelinde geliştirilmesi olmuştur.

Ve bu sebeple de söz konusu tasarımın, çok yüksek maliyetinin karşılığını veren yetenekler sunabilmesi asla mümkün olmayacaktır. Þimdi biz bu tasarımı biraz daha değiştirip mükemmel bir sonuç alabileceğimiz umuyoruz (bu işin içinde olup da gerçekten buna inanan var mı acaba?) ne yazık ki bu mümkün değil. Ama denize indikten sonra bu araçları tabii ki dünyanın en iyi(!) denizaltısı olarak ilân edecek olan medya ile kendimizi avutmayı tercih edebiliriz, belki de böylesi daha iyidir.

Eğer herşey bu kadar kolay olsaydı almanlar kendileri için en ince ayrıntısına kadar sıfırdan başlanarak ele alınmış tamamen özgün bir tasarım geliştirmekle uzun yıllar boyunca uğraşmaz, kendileri de 214 kullanırlardı...

Ama daha da kötüsü aynı 214 tasarımının içinde bulunduğumuz zaman diliminde, sadece ismi değiştirilerek MİLDEN(!) olarak pazarlanmaya çalışılmasıdır. Neyse ki buna biraz daha zaman var, artık tek temennim odur ki tez zamanda imamın kayığına binmek nasîb olur da hiç olmazsa o günleri görmekten kurtulurum... Mesajı Paylaş

#7
Sovyetlerin böyle projesi hiç olmadı, Proje 941 Typhoon sınıfı denizaltısıdır!!!

Bunu yapan fantezi plastik gemi modelciliği ile uğraşan amatör yapımcı ve yazarın çalışması. Yapımcı Typhoon denizaltısından baz alınarak yapılmış bu denizaltıya "Proje 941bis"  ismini veriyor.

"1991 de Sovyetler dağıldıktan sonra, eskiden deniz kuvvetlerinde görev yapmış yüksek rütbeli deniz subayları ve KGB ajanları soğuk savaşı devam ettirme peşindeler. Bu projeyi finanse etmek için sponsorlar buluyorlar, Japonya`dan araba taşıyan Rus işadamları bu denizaltıyı sivil amaçlı kullanmak için finanse edecekler araba taşımak için. Savaş çıkınca denizin altından beklenmedik anda su yüzüne çıkarak Sukhoi`larla NATO`ya ağır darbe vuracaklar..."
Hikaye böyle devam eder.

Site yetkilisi tarafından bunu ciddi bir askeri projeymiş gibi buraya taşaması hiç yakışmadı. Mesajı Paylaş

Neden? Sistemin gerçekte var olup olmaması önemli değil ki!
Beyin fırtınası için harika bir konu.  Bakış açısının farklılığı müthiş! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Evet proje hayata geçmedi. Ama pirinçden maketi yapan şahıs bizzat temin ettiği teknik çizimlerden istifade ettiğini dile getiriyor. Rusların bu tip tasarımlara zaman ayırmasının diğer sebebi aynı şekilde ABD ve İngilterenin kavramsal çalışmalarının olması.



Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz