ATAK II AĞIR SINIF TAARRUZ HELİKOPTERİ PROJESİ

Başlatan Raptor44, 09 Şubat 2018, 17:58:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kendimi yalanlamak istemiyorum ama önceki yazdığıma tezat olan bazı şeyler görüyorum. Siyah ve gri iki helikopterde geometrik benzemezlikler var Gri helikopter siyah helikopterin giydirilmiş hali gibi durmuyor. Yani kafa karışmaya devam

Acaba gri helikopter zırhlı alt kabin siyah helikopter giydirilmiş hali olabilirmi Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Kafalar daha çok karıştı... En iyisi beklemek...

Kesin olan tek şey Tusaş'ın daha önce kamuoyuna verdiği görseller ile bu helikopterin hiçbir alakası yok...

Kabin camlarının tasarım ve konumu  bana bu helikopterin  özellikle alttan gelecek ağır ateşe dayanıklı olarak tasarlanmış olduğunu düşündürüyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Nisan 2023, 09:05:41
Ama motor bulursak mutlaka mühendislehimize daha estetik bir tasarım mutlaka yapacaklardır...Yani sorun dev Ukrayna motoru kaynaklı.

Tek o değil. Burun da çok tuhaf. FLIR ile top çok yakın konumlandırılmış. Bu yerleşim düzeninde, ileriye doğru burun aşağıya bakarken yapılacak uçuşlarda, hem top yeterince yukarıya kalkamaz, hem de namludan çıkan sıcak gazlar FLIR'e zarar verebilir.

Bu durumda iki olasılık akla geliyor:

a) Durum geçicidir ve ilerleyen prototiplerde bu yerleşim düzeni değişecek.

Ya da b) Buruna radar konmuştur ve topun hareket kabiliyetinden taviz verilmiştir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Nisan 2023, 11:02:19
Kafalar daha çok karıştı... En iyisi beklemek...

Kesin olan tek şey Tusaş'ın daha önce kamuoyuna verdiği görseller ile bu helikopterin hiçbir alakası yok...

Kabin camlarının tasarım ve konumu  bana bu helikopterin  özellikle alttan gelecek ağır ateşe dayanıklı olarak tasarlanmış olduğunu düşündürüyor...
Eski tasarıma göre kokpitte yükseltilmiş Mesajı Paylaş

Ne hafta ama çiş yapmaya gitsek gündemi kaçırıyoruz Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ben render görsellerindeki Atak 2 yi istiyorum bu ne böyle, ne çirkin helikopter......
Keşke hiç yapmasalardı Mesajı Paylaş

Bundan 11 yıl önce bir ürün için elektronik kart tasarlamıştım revizyon göre göre şimdiki hali ile hiç bir alakası kalmamış bu işler böyle şimdi bu protatip yani bu tasarım ile nihai ürün arasında belkide hiç bir benzerlik göremeyecegiz bu tasarım işin hızlı bir şekilde ürüne dönüşmesi için yapılmış bir protatip daha çok değişir kervan yolda düzelir ama önden bakınca gayet yakışıklı duruyor pilotların görüntü açıları etrafı görmek için gayet geniş tutulmuş. Mesajı Paylaş

Aslında "çirkinlik" fotoğraf açısıyla ilgili bir konu. Tamamlandığında yorumlarımızın değişeceğini düşünüyorum. Bunlar da benden gelsin  :)

Mesajı Paylaş

Kokpit fırlatma özelliği var mı acaba? Tiger gibi... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz