HAVA SOJ PROJESİ

Başlatan fırtına06, 20 Ocak 2018, 16:59:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Siyah kanadın ucuna iyi bakın Mesajı Paylaş

Resimde 2 adet Hürkuş HYEU (Hava Yer Entegrasyon Uçağı) var (Fotoğrafı çeken uçak ve diğeri). Bunlardan kaç adet teslim edildi ve edilecek bilen var mı? Mesajı Paylaş

Alıntı Yap#Tisu
Taarruzi İnsansız Savaç Uçağının montajı Prototip Daire Başkanlığı bünyesinde devam ediyor.

https://mobile.twitter.com/Keremhok/status/1597200284375076869?cxt=HHwWisCilcjMsqosAAAA
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapKaradeniz'de ABD Hava Kuvvetleri ait RQ-4 Global Hawk ve Türk Hava Kuvvetleri ait aselsan Havasoj uçuş gerçekleştiriyor.

https://twitter.com/MiddleastN/status/1655859341868646406?cxt=HHwWjIC-4YvT5fotAAAA
Mesajı Paylaş
]

Alıntı yapılan: カメせ - 09 Mayıs 2023, 20:40:08
Alıntı YapKaradeniz'de ABD Hava Kuvvetleri ait RQ-4 Global Hawk ve Türk Hava Kuvvetleri ait aselsan Havasoj uçuş gerçekleştiriyor.

https://twitter.com/MiddleastN/status/1655859341868646406?cxt=HHwWjIC-4YvT5fotAAAA

Bi numara çekmeye çalışmışız :D Mesajı Paylaş

Bu Hava-SOJ projesinde biliyorsunuz ki uçaklarda ciddi modifikasyonlar yapmıştık hatta birkaç kez de bunların uçtuğunu görmüştük. Lakin son alınan uçakta bu modifikasyonlar yapılmamış. Sn Kubilay Yıldırım'da bunun hakkında kendince bir beyin jimnastiği yapmış. Varılan sonuç şu yaa sıra buna gelmedi ya da biz bu uçağı beklediğimiz Aesa radarlar için test uçağı olarak kullanacağız.

Bana mantıklı gelmedi açıkçası. Öncelikle 4 adet bir Hava-SOJ alımı var. İkincisi sanki Aselsan'a böyle bir uçak verildi diye haber geçilmişti.(Belki bu denilmiş olabilir ama bu daha önce planlanırdı bence). Üçüncü olarak da böyle sıfır alınmış yepyeni bir uçağa neden böyle bir şey yapalım. Eskimiş THY'den alınacak 737 veya A319'lar kalmıştı 3 4 tane. Hatta bunlar Anadolu Jet filolarına aktarılmıştı. Bunlar daha mantıklı bildiğimiz uçaklar, ucuz, parçaları bol, bakımını THY yapabiliyor. THY filosunda gösterip istediğimiz testleri yapabilme gibi avantajları var vs vs.

Bunu düşünürken yorumda şöyle bir şey okudum:
'MİT'in kullanımı için Hava SOJ'dan ayrı bir çalışma var.'

Acaba bunun oluru nedir? Nasıl bir ürün hedefleniyor? Hava-SOJ ve  İHA-SOJ sonrasında Savunma Sanayimizin hedeflediği ürünler nelerdir? Beyin jimnastiği yapmak için attım. Bana oluru yüksek geldi. Son yıllarda MİT'e yapılan yatırımlar epey yükseldi. Özellikle İran ekseninde.

İlgili Tweet
https://x.com/hepdurgunsu/status/1762853515293016472?s=20 Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Tahminde bulunmuyorum hiç fikrim yok ama bizim proje listemizde uzun erimli SAR radar uçak eksiğimiz var. Her şeyin belki şimdi belki on yıl sonra için bile olsa takvimde yol haritasında adı var bu projenin ne adı var ne projesi var ne bişey var sıfır hiç bir şey yok bu konuda. Uzayda SAR radar uydusu projemiz var ama bu uçak yok. Türkiye gibi her şeyi sıraya koymuş ülkenin bu projesinin hiç olmaması hayret bir şey

Belki modası geçti bu iş iha lara devredildi yada F16 lara keşif podu yapıyoruz oda SAR bilemiyorum ama gönlümde hep şunun gibi Joint Stars SAR radar uçağı var.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Kaptan-I Derya - 28 Şubat 2024, 20:22:25
Bu Hava-SOJ projesinde biliyorsunuz ki uçaklarda ciddi modifikasyonlar yapmıştık hatta birkaç kez de bunların uçtuğunu görmüştük. Lakin son alınan uçakta bu modifikasyonlar yapılmamış. Sn Kubilay Yıldırım'da bunun hakkında kendince bir beyin jimnastiği yapmış. Varılan sonuç şu yaa sıra buna gelmedi ya da biz bu uçağı beklediğimiz Aesa radarlar için test uçağı olarak kullanacağız.

Bana mantıklı gelmedi açıkçası. Öncelikle 4 adet bir Hava-SOJ alımı var. İkincisi sanki Aselsan'a böyle bir uçak verildi diye haber geçilmişti.(Belki bu denilmiş olabilir ama bu daha önce planlanırdı bence). Üçüncü olarak da böyle sıfır alınmış yepyeni bir uçağa neden böyle bir şey yapalım. Eskimiş THY'den alınacak 737 veya A319'lar kalmıştı 3 4 tane. Hatta bunlar Anadolu Jet filolarına aktarılmıştı. Bunlar daha mantıklı bildiğimiz uçaklar, ucuz, parçaları bol, bakımını THY yapabiliyor. THY filosunda gösterip istediğimiz testleri yapabilme gibi avantajları var vs vs.

Bunu düşünürken yorumda şöyle bir şey okudum:
'MİT'in kullanımı için Hava SOJ'dan ayrı bir çalışma var.'

Acaba bunun oluru nedir? Nasıl bir ürün hedefleniyor? Hava-SOJ ve  İHA-SOJ sonrasında Savunma Sanayimizin hedeflediği ürünler nelerdir? Beyin jimnastiği yapmak için attım. Bana oluru yüksek geldi. Son yıllarda MİT'e yapılan yatırımlar epey yükseldi. Özellikle İran ekseninde.

İlgili Tweet
https://x.com/hepdurgunsu/status/1762853515293016472?s=20

Sn.Kaptanı-Derya MİT'in uçakları elint/sigint olur yani dinleme ve kestirme aynı zamanda bu frekansları karıştırmak için elektronik taaruz kapasitesi olur.

Sonuçta Mit ve düsman unsurların radar yayınları alakasız bir konu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 28 Şubat 2024, 21:11:41
Tahminde bulunmuyorum hiç fikrim yok ama bizim proje listemizde uzun erimli SAR radar uçak eksiğimiz var. Her şeyin belki şimdi belki on yıl sonra için bile olsa takvimde yol haritasında adı var bu projenin ne adı var ne projesi var ne bişey var sıfır hiç bir şey yok bu konuda. Uzayda SAR radar uydusu projemiz var ama bu uçak yok. Türkiye gibi her şeyi sıraya koymuş ülkenin bu projesinin hiç olmaması hayret bir şey

Belki modası geçti bu iş iha lara devredildi yada F16 lara keşif podu yapıyoruz oda SAR bilemiyorum ama gönlümde hep şunun gibi Joint Stars SAR radar uçağı var.

Sn putty

Deniz kuvvetleri cn235 ve King Air350  sar podu ile modernize edildi vede İsrail'den alınan heronlarda sar var ....

Vakti geldiğinde sistemler eskiyince yada daha uzak mesafelerden jstar gibi sar ısar gmti gibi özellikler istenince proje başlatılır bence. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz