Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantıları

Başlatan WOLF, 01 Temmuz 2009, 15:11:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tigerfish Bölgesel uçak projesinden bahsediyorsanız.Seçilen uçağın Tüm Patent ve hakları ABD de bulunan Türk şirketi SNC ye aittir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Galapagos61 - 28 Nisan 2015, 17:39:37
DORNİER 328 İ beğendim fakat Uçak az yolcu alıyor ve Taşıma kapasitesi düşük.Kısaca iş jeti gibi bu uçağı modernize ederek Hava kuvvetleri Komutanlığında göreve başlayabilir bu Uçaktan Bölgesel bir uçak olmaz.

Bölgesel uçakların taşıma kapasitesi küçük olur zaten. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yalnız Türkiye için bölgesel uçak tanımı diğer bölgelerden faklılıklar gösteriyor.Yaklaşık şöyle bişey 70-110 yolcu ve ortalama 2000-3000 km menziller düşünülüyor.Bunun sebebi hem yurtiçi uçuşlar hemde yakın çevremizde yer alan Avrupa,Balkanlar,Ortaasya ve Ortadoğuya yapılacak uçuşları karşılayabilmek.Buda demek oluyor ki 30-50 kişilik bu model ile Türkiyenin bölgesel uçak ihtiyacı karşılanamaz.Bu model üzerinden geliştirilecek (ki halihazırda 70-100 yolcu taşıyabilen 728/928 modelleri üzerinde geliştirme çalışmaları yapılmış ve belli bir aşamaya gelinmiştir) daha kapasiteli modeller ile başlamak daha mantıklı bir yol olacaktır. Mesajı Paylaş

Bölgesel yolcu uçağını ihtiyaçlar doğrultusunda yapabilirsek, Acaba Alman ve Fransız ortaklarımız nasıl karşılayacak ?
Hatırlarsanız airbus yetkilileri tehdit gibi teklif yapıyorlardı; her büyük havayolları airbus ın bilmen ne modelini kullanmalı diye Mesajı Paylaş

Ssik ten sanirim.

- ALTAY Projesinde Sistem kalifikasyon testlerine devam edilmiştir. Seri üretim dönemi için TÇD yayımlanmış ve Ocak 2016 itibariyle teklifler beklenmektedir.

- ANKA Projesinde Blok B kapsamında tasarım aşamaları tamamlanmış ve seri üretime başlanmıştır. ANKA-S Projesi kapsamında kritik tasarım aşaması çalışmalarına başlanmış ve üretim faaliyetleri kapsamında ilk parça imalatı gerçekleştirilmiştir

- ATAK projesinde, 3 adet helikopter daha teslim edilerek toplam 10 adet helikopter envantere alınmıştır.

- HÜRKUÞ Projesinde, prototip uçakların test, kalifikasyon ve sertifikasyon faaliyetlerine devam edilmiştir.

- ÖZGÜN Helikopter Programı kapsamında sivil - askeri sertifikasyon ve lojistik konularında çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Ön Tasarım Gözden Geçirme toplantısı için çalışmalara devam edilmiştir.

- Milli ( Modern ) Piyade Tüfeği Projesinde, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve Kalekalıp Makina ve Kalıp Sanayi A.Þ. ile MPT-76 tedariki için sözleşme imzalanmıştır.



2015 yılı içerisinde ihracat ve uluslararası işbirliği faaliyetleri açısından öne çıkan hususlar şu şekildedir.

* Þili ile Þili Silahlı Kuvvetleri'nin "Rotor Projesi" kapsamında helikopterlere ASELSAN A.Þ. tarafından HEHSİS (Helikopter Elektronik Harp Siste mi) ihracatını öngören devletlerarası Protokol imzalanmıştır ve akabinde proje sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme kapsamındaki ihracat, Güney Amerika bölgesinde yeni ihracatların önünü açma potansiyeli olan bir ön adım olarak değerlendirilmektedir.

* Hırvatistan Savunma Bakanlığı'nın Sahil Güvenlik Botu ihalesini yerel tersane ile sürdürülen görüşmeler neticesinde, Aselsan ürünü Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemine (SMASH) yönelik sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme ile Uzaktan Komutalı Sila h Sistemlerimizin ise Avrupa Birliği ve NATO üye ülkesine ilk ihracatı olması açısından önem taşımaktadır.

* BMC firması ile Tunus Savunma Bakanlığı arasında 2013 yılı sonunda imzalanan KİRPİ aracı satışı sözleşmesi sonrası ilave araç alımı gündeme gelmiş v e ilave araçlar için sözleşme imzalanmıştır.

* Nurol Makina firması ile Kongo Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı arasında Ejder Toma aracının satışına ilişkin sözleşme imzalanmış ve bu kapsamda teslimatlar tamamlanmıştır.

* FNSS firması Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, Otokar firması İç Güvenlik Aracı, MKEK MK 82 - MK 84 ve 7,62 fişek satışına ilişkin olarak Körfez Bölgesinde sözleşme imzalamıştır.

* Aselsan'ın Suudi Arabistan Kraliyet Ordusu'nun Radar, Elektronik Harp ve Elektro - Optik Sistemleri ihtiyacını karşılamasına yönelik olarak Aselsan ve Suudi Arabistan firması ile ortak yatırım şirketi (joint - venture) şirketi kurulmasına ilişkin ön anlaşma imzalanmıştır.

* Türkiye ve Uruguay arasında, Uruguay'ın ihtiyaç duyduğu Sınır - Sahil Güvenlik Sistemleri ve Uydu Haberleşme Altyapısı Entegrasyonu kapsamında işbirliğine yönelik niyet mektubu imzalanmıştır.

* Kazakistan ve Türkiye arasında önümüzdeki 2 yıl işbirliği faaliyetlerini içeren mutabakat muhtırası imzalanmıştır



Teknolojik üstünlük kazandıracak platform ve sistemlerin yurtiçinde geliştirilmesi

* Modern Tank (ALTAY) Projesi kapsamında, halihazırda PV1 ve PV2 prototip üretimleri tamamlanmış olup sistem kalifikasyon süreci devam etmektedir. Sistem Kalifikasyon ve Kabul Testleri'nin 2016 Ekim ayına kadar tamamlanması hedeflenmektedir.

* ATAK Projesi kapsamında 2 adet Erken Duhul ve 1 adet ATAK Faz-1 helikopterinin seri üretim faaliyetleri tamamlanmış ve Kabulleri yapılmıştır. ATAK Projesi kapsamında Malzeme Hazır Bulunuşluk Hizmeti (MHBH) ile yedek parça, yer destek teçhizatları ve bazı altyapı ihtiyaç kalemlerinin tedariki yapılmıştır.

* Özgün Helikopter Programı kapsamında, Sistem İsterleri Gözden Geçirme Toplantısı gerçekleştirilmiş ve programın Sistem İsterleri Gözden Geçirme Aşaması başarıyla tamamlanmıştır. Müteakiben Ön Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı gerçekleştirilerek bu aşamadaki faaliyetler başarıyla tamamlanmıştır.

* Genel Maksat Helikopteri Projesi kapsamında sözleşme görüşmeleri tamamlanmış olup; Ana Yüklenicilik, Ana Alt Yüklenicilik ve Alt Yüklenicilik sözleşmeleri imzalanmıştır. Helikopterin Türkiye'de lisans altında üretimi ve sözleşme kapsamındaki diğer kalemlere ilişkin faaliyetler devam etmektedir.

* HÜRKUÞ-A Projesi kapsamında, ilk uçak ve ikinci uçak kapsamında sortiler ve havada kalış süreleri test edilmiştir. EASA sertifikasyon test işlemleri gerçekleştirilmiş ve testler devam etmektedir. Yorulma uçağı tasarım ve üretim faaliyetleri tamamlanmıştır.

* Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Projesi kapsamında, yurt içinde Lite Head Up Display teknolojisinin kazanılması ve ASELSAN firması tarafından Merkezi Kontrol Bilgisayarı, grafik MFD ve sayısal dahili haberleşme sistemi gibi aviyonik sistemlerinin geliştirilmesi çalışmaları devam etmiştir. Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının yakın hava destek harekat görevlerini karşılayacak olan silahlı Hürkuş-C modelinin kavramsal tasarım çalışmaları Hürkuş-B Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilecektir.

* Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ön Tasarım Aşaması faaliyetlerine devam edilmiştir. Ön Tasarım Sözleşmesinin Ana Yüklenici TUSAÞ ile sözleşme çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede projeye destek verecek olan Yabancı İşbirliği Firması seçimine yönelik değerlendirme süreci tamamlanmış ve görüşülecek firma belirlenmiştir. Motor ve konfigürasyon seçim çalışmaları ve sözleşme görüşmeleri devam etmektedir.

* Yüksek Hızlı Rüzgar Tüneli Uçak Projesi kapsamında Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK ve SSM arasındaki Üçlü Protokol hazır hale getirilmiş ve çalışmalara devam edilmiştir.

* Özgün TİHA (MALE) Geliştirme Programı (ANKA Geliştirme) kapsamında tasarım olgunluğunun ve yetkinliğin artırılması için ilave test uçuş faaliyetleri sürdürülmektedir. Blok B konfigürasyonu kapsamında SAR entegrasyon çalışmaları sürdürülmektedir.

* ANKA-S Projesi kapsamında Sistem Gereksinimleri Gözden Geçirme, Ön Tasarım Gözden Geçirme safhaları ve Kritik Tasarım Gözden Geçirme safhaları tamamlanmıştır.

* Taktik İHA (Pist) Geliştirme Projesi kapsamında 1'inci Taktik İHA Sistemi Kabul Testleri ve 2'nci Taktik İHA Sistemi Kabul Testleri tamamlanmıştır. Taktik İHA Sistemine yönelik Eğitimler tamamlanmıştır. Taktik İHA Sistemlerinin kurulum ve entegrasyon faaliyetleri tamamlanarak K.K.K.lığı envanterine alınmıştır.

* Taktik İHA (Katapult/Paraşüt) Geliştirme Projesi kapsamında bu güne kadar 2 (iki) adet hava aracının üretimi teslim edilmek üzere tamamlanmıştır. 4 (dört) hava aracının üretimi devam etmektedir.

* HİSAR-A ve HİSAR-O Projeleri kapsamında sistem tasarım aşaması tamamlanmış olup alt sistem geliştirme ve test faaliyetlerine devam edilmiştir. HİSAR-A Projesine ait Balistik Test Füzesi-2 ve Kontrol Test Füzesi-1 Atışları başarıyla test edilmiştir.

* Milli (Modern) Piyade Tüfeği Projesi kapsamında, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve Kalekalıp Makina ve Kalıp Sanayi A.Þ. ile MPT-76 üretimine ilişkin Seri Üretim Sözleşmeleri imzalanmıştır.

* Füze Sistemleri Test Alanı Projesi kapsamında atış sahası altyapısının iyileştirilmesi faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

* Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında, öncelikli olarak ALTAY Tankı için güç grubu geliştirilmesi ve burada kazanılan yetenek ile ilerleyen süreçte TSK envanterinde yer alan diğer platformlar için ihtiyaç duyulacak güç gruplarının da yurt dışına olan bağımlılığın asgari seviyeye indirilmesine yönelik olarak güç grubunun tasarım ve geliştirilmesine yönelik TÜMOSAN ile Müsteşarlığımız arasında sözleşme imzalanmıştır.

* Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçta paletli konfigürasyonda ihtiyaç duyulan güç grubunun milli olarak tasarımı, geliştirilmesi, prototip üre timi, test ve kalifikasyonu amacıyla TÇD yayımlanmıştır.

* Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında, TÇD yayımlanmıştır ve teklif değerlendirme çalışmalarına devam edilmiştir.

* Radar - Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar (ÇAFRAD Faz-1) Projesi kapsamında, Kritik Tasarım Safhası tamamlanmıştır. Sistem Gelişim ve Üretim Safhası faaliyetlerine devam edilmektedir.

* Uzay Sistemleri Entegrasyon Montaj ve Test (USET) Projesi kapsamında 2015 yılında Ankara'da yer alan USET merkezinde Akustik Test Sistemi ve Titreşim Test Sistemi'nin kabulü tamamlanmıştır. Fırlatıcı Çevresel Testleri kapsamında GÖKTÜRK-1 Uydusunun Akustik ve Titreşim Testleri 2015 yılı sonunda tamamlanmıştır.

* Turbojet Motorların Geliştirilmesi Projesi sözleşmesi kapsamında detay tasarım onaylanmış olup, Prototip Geliştirme ve Üretim aşaması devam etmektedir.

Boyle bir bilgi dolasiyor. Bilgisi olan varmi.
Aslinda su heli isinde Aw 149, Aw 169, Aw 101, Aw 609 larida atak gibi yol izlenerek  yerlilestirme yoluna girilse. Mesajı Paylaş

O zaman Pars ihracatı Bahreyn'e muhtemelen... Mesajı Paylaş

#186
Alıntı yapılan: мคяครℓเ - 27 Şubat 2016, 12:27:15

* HİSAR-A ve HİSAR-O Projeleri kapsamında sistem tasarım aşaması tamamlanmış olup alt sistem geliştirme ve test faaliyetlerine devam edilmiştir. HİSAR-A Projesine ait Balistik Test Füzesi-2 ve Kontrol Test Füzesi-1 Atışları başarıyla test edilmiştir.


en önemli kısım sanırım. 1 ay kadar önce twitterda böyle bişeyler yazıyodu. Mesajı Paylaş

SSM 2015 faaliyet raporundan bu bilgiler.

Mesajı Paylaş




Turkish Military


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz